Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 875
  • 274
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мами, и аз да си изкажа болката че вече не се трае. Имам чуството че никога няма да свършат трудностите. Мойта бебка откакто се е родила досега не е спала повече от 3 часа непрекъснато и то да се случи максимум 1-2 пъти на денонощие. Чакам да почне да поспива поне през ноща повече, но няма и няма. Като си легне в 10 и после се почва в 1, после в 3, 4,5ч. и така да сутринта по полвин - един час, по 4-5 пъти яде и през другото време се превива и пъшка. Покрай нея и аз и баща и не можем да спим и вече ми е много изнервено от умора. На всичкото отгоре сега излезе че има и алергия от нещо не се знае от какво и ни изписаха хиляда неща. Вече не знам кое по напред да давам - 2 пъти калциав глюконат, 1 вит. С, капките за рахита, капките за коликите, а капките за кариес изобщо не ги и давам ... пък и с 300 зора ги пие повечето го изплюва. И като го гледам как се мъчи горкото и ... съвсем се депресирам..  smile3511 оххх оплаках се  Wink

# 196
Еи тва моето детенце от сутринта не е мигнало........
Миленка,хайде откога чакаме да се включиш Hug
Хайде пак се разкимтя-омръзна му за 10 мин да си седи в леглото.

# 197
  • София
Здравейте,

Вчера цял ден Марти беше много неспокоен, а от 5 до 7 такъв рев му дръпна... аз направо се същисах - май ни почват сериозните колики. И тази сутрин имаше доста рев, чак му пресъхна устата да реве, но като му дадох да суче после заспа, та и мама да успее да свърши нещо. Такива планове имах за вчера - имахме годишнина с милото. Мислех да правя вечеря, да поподредя - познайте дали нещо въобще успях да свърша. Поне днес успях да изгладя, да почистя подовете и да пусна 2 перални.

# 198
Mama_na_Ema , кураж мамче! Ще мине и това. И най-тежките случаи минават към 3-ти месец! само търпение! И моя Пламен мърка веер. Понякога като го слушам как пъшка и стене ми се къса сърцето, но нарочно не ставам, защото така само го разбуждам и той започва силно да плаче и след това трудно заспива. А така си стене в просъница!
Ставам само когато рева е сериозен и най-често едно шише мляко оправят положението за още няколко часа! Стга да не става въпрос за колики ... тогава просто нищо не мога да направя. давам капки и гушкам с надеждата да минат по-скоро!
ППрез деня не ми пречи и да е крив макар, че откакто излизаме си спи в количката от момента в който излезем докато се приберем. Обикновено от 11 до 4. Днес така и не посмях да изляза , но в момента е вкошчето за кола, със сенника и с оделацето на терасат и е най-блаженото бебе! Simple Smile
След малко отивам да го будя за папкане!

За папкането да питам. Как храните бебета си момичета. На ръце ли ги държите? Аз мисля вече да спирам с това, че лявото ми рано е отказало тотално. Не мога да си вдигна ръата да си вържа косата. Мисля да започвам да го храня в кошчето за кола. Хем е леко изправен там хем не ми е в ръцете че омалявам и болката е толкова силно пареща че понякога си мисля че сълзи могат да ми потекат!

# 199
Mama_na_Ema споделям а ти може да опиташ: капките вит.Д ги давам разредени с кърма преди хранене, че е по гладен и не връща кърма тогава. Давам ги с пипетка.. аправо в гърлото отива иначе от лъжица плюеше.. Така практикувам за всяко лекарство че е по лесно.
Mish не се лишавй толкова.. Твоята храна не влияе толкова на коликите. Четох че се получават от балончетата въздух в млякото. Просто явно твоето детенце има по чувствително стомахче.
green down незнам от Инфакола ли е т.нар. запек. Няма как да разбера. Но пак го даваме че коликите се не търпят. Обаче ни свършва. Поръчала съм на сума ти народ да видим дали ще успея да се снабдя с още едно шишенце. До тогава ще давам Саб симплекс. Имам и еспумизан но май Саб-а е по доброто решение. С две думи очаквам нова коликова вълна докато ни пристигне новата доставка.
Милена* пак се изгуби от хоризонта. Вики е голям бонбон и много ми прилича на моя Ники. За овесената каша и аз съм чувала че не се препоръчва заради гултена. Но незнам как да ти помогна за проблема със запека. Някой спомена че вместо термометър ползва дръжка от мушкато. За друго се не се щам. Поздрави от мен!

# 200
  • София
Wish, моя начин на хранене е следния - сядам по турски на спалнята и слагам на колената си една ниска възглавница и върху нея бебето. Така е лесно и не е изморяваш въобще и двете ти ръце са свободни.

# 201
  • под дъгата
Здравейте момичета!
Мактуб, благодаря за отговора и съжалявам, но не успях да го направя в предната темичка! Моя приятелка ми праща тези капки от чужбина, с упътване, че стават за деца, особено при нервност и раздразнителност, по една капка се мажело на устенцата или на езичето, като чела някъде из нета, че и за колики стават. Всъщност ги праща на мен, да вляза в кондиция, че нещо не бях на себе си. Да, кърмя, слава богу за сега се справям добре с количеството Wink Но все още с бебо се учим да се разбираме, да сме в хармония, да мога да го "чувам". Мисля да те послушам и да взимам само аз от капките. А тук от къде могат да бъдат купени и скъпи ли са?
Всичко добро, при възможност пак ще се включа Simple Smile

# 202
Здравейте Февруарки,
аз съм от октомврийки 2006, но имам племенник роден на 14 Февруари.
Искам да ви питам от вашия личен опит - давате ли сокове?
Аз нямах нет като родих и слушах педиатърката, че започнахме от 1 месец, но искам да ви питам вашите педиатри какво са ви казали за соковете. Ако ви е удобно пратете 1 ЛС, вместо да ви заемам място в темичката.
Успех с преборването на коликите!  Hug

# 203
Привет и от мен!
Аз няма да давам никакви сокчета и да захранвам до към 5-6 месец.
Днес времето е ужасно и се заточваме у дома за цялата седмица май.
Ходихме на ортопед днес. Всичко ни е ОК. От д-р Драганов във ВМА останах с много добри впечатления. Бях се настроила негативно, но той ме изненада приятно. Има малко по- особено чуство за хумор, но след като ми каза, че Мартушко е здравичък, каквото и да кажеше след това нямаше да има значение. Посмяхме се с тати и с още едно семейство с момченце и тръгнахме по живо по здраво.
За погачата: и ние сме пропуснали доста неща явно, ама и тези дето спазихме ми стигнаха да се изнервя.
Засега това от мен. До скоро!

# 204
Момичета искам да ви питм за рефликса - калво представлява и как се разпознава. Знам че joya има инфо по въпроса.Моля за повече инфо че Никинещо ,ми връща. В началото не се впечатлявах но от два дни връща голямо количество по един-два пъти на ден. Дали е от прехранване или не го оригвам добре? Как ще качим кг. като връщаме така незнам. А сме доста назад с качването. Какви са нормите за 1м след раждане. Ние сме около 300-400гр. над рожденното си тегло. Но гледам вие си говорите за 5кг а за нас това е утопия за сега.. А се родихме голеички.

# 205
  • Bapнa
petita изобщо няма да слушаш никой - това си е твоето детенце и само ти имаш думата! 100гр е абсолютно нормално според мен и Виктор ядеше толкова, а сега сме вече на 140-150. Педиатърката ми беше казала повече от 120гр да не давам, но детенце се будеше на 2 часа гладно и врякаше и аз му увеличих дозата... Твоето щом не връща мляко и спи спокоен значи толкова ще му даваш - бебето само си показва Simple Smile
abcxyz когато бебо беше на около 20 дена и кучето нападна таткото, аз в бързината да ги разтърва оставих малкия на кухненската маса по средата... в цялата лудница той се добрал до края на масата и тупна на диванчето до нея и писна, а аз се побърках направо - тези кухненски диванчета хич не са меки и така се уплаших, че цял ден ми се привиждаше, че е посинял, почервенял, че главичкта му е подута и деформирана ... да чукна на дърво на бебо нищо му нямаше, а на мен никой не ми вярваше, че е паднал! smile3511 казаха ми всички, че просто не съм помнела къде съм го оставила и че било невъзможно бебе на 20 дена да се изтърколи половин маса ... били сме за Гинес и разни такива тъпотии...
Wish аз се облягам на спалнята с една възглавница зад кръста и си сгъвам левия крак и на него си подпирам лявата ръка, на която е подпряна главичката на бебо и така го храня да не умалявам  newsm10
Mama_na_Ema искрено ти съчувствам и дано имаш здрави нерви - още малко остава  smile3525 а и това, което е написала Милена*  може да помогне
Донесоха ми капки Babynos някой пробвал ли ги е ? Пише, че има алкохол в тях... засега сме на Саб, но скоро ще свършат и не знам дали да купувам или да пробвам с новите. Засега давам по 7 капки - пробвах да смъкна на 5, но почнахме да се гънем  newsm11

# 206
Presiqna-аз ползвам само бебинос-давам само сутрин и вечер и то най-много до 5 капки.Аз съм доволна,дори има дни когато давам само по едн път.Давай ги задължително с водичка,чайче или мляко!

# 207
sky angel да ти кажа това за рефлукса според мен е общо взето игра на тото. Детето повръщаше ама наддаваше на фонтан е повръщала само 2 пъти и то беше права а иначе ме попита лекарката дали детето като лежи и му потича мляко от устата, при нас това се случва но само когато се вълнува детето ако е спокойна и си седи мирно не повръща. В момента в който сменихме млякото с фризовом повръщането спря. Самокогато много я разклатя след ядене.
Доколкото знам ако детето изглежда щастливо и наддава както трябва рефлукса не е проблем, ако нещо те притеснява иди за собствено успокоение.

Да ви се похваля много съм щастлива на братовчеда на мъжа ми жена му е бременна и току що разбрах че кумата ми също е бременна Simple Smile
Много бебчета напоследък Simple Smile

# 208
Днес направихме една лека разходка с кенгурото. За първи път я сложих и й хареса - веднага заспа! И на мен ми харесва, че хем е сгушена в мен, хем си имам 2 свободни ръце! Hug
petita, точно 100 мл. е препоръчителната порция за бебче между 10тия ден и 1 месец. А за всички доброжелателни разбирачи от бебета - много им здраве. В смисъл понякога има и ценни съвети, но по-често само ни объркват и нервят. Не им се връзвай и преценявай кое е смислено и кое - не.
Wish, в една книга пишеше, че когато храниш бебето с шише е хубаво пак да става сякаш кърмиш, т.е. гушнато в скута ти, а дори и леко допряно до гърдите или тялото ти. Заради емоционалния момент и физическата близост, от които се нуждае бебо. Редувай с коя ръка го храниш, а не само с дясната да държиш шишето, а на лявата да лежи и съотв. да ти се преуморява.
sky angel, нормата за 1 мес. е 800-1200 гр., но над теглото от изписването, т.е. ако е загубил 200-300 гр. примерно след раждането, то на 1 м. трябва да е +500-900 гр. от родилното. И пак отклоненията не са непременно рискови, просто трябва да се вземат мерки и да се следи.

# 209
  • Bapнa
Presiqna-аз ползвам само бебинос-давам само сутрин и вечер и то най-много до 5 капки.Аз съм доволна,дори има дни когато давам само по едн път.Давай ги задължително с водичка,чайче или мляко!
мерси много  Simple Smile
jas.min какво кенгуру ????  Shocked не е ли прекалено малко бебчето ... ами тазчето му ? И аз имам и като питах кога мога да го ползвам ми казаха най-рано 5-6 месец като започне да сяда ?
Успях най-накрая да кача малко нови снимки (нета е благосклонен към мен този следобед Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт