Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 881
  • 274
  •   1
Отговори
# 180
  • София
След всяка ваксина два часа не се яде и се пропуска къпането за вечерта.

Благодаря!   bouquet

Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 22:01 от anya

# 181
  • София
Ето на какво попаднах относно погачата . За съжаление не се бях поинтересувала преди нашата, та някои неща сме ги импровизирали.  Embarassed И все пак не разбрах това вързопче с паричките пази ли се, до кога, какво да я правя после  newsm78

На една У-щето Петя Банкова каза ,че се харчели за бебето,но да не е в същия ден.Аз бях забравила за вързопчето на Сами и сега като се пренасяхме го открих с някаква буболечка в парченцето питка ,а паричките му пуснах в касичката.Аз пък не знаех за условието за живите родители.Е надявам се ,че не фатално незнанието ми Embarassed
eleinbg това ли е шампоана ,който премахва бебешкия кел? И ние сме на Мустела,но ми казаха,че имало специален шампоан ,та да знам какво да търся?

# 182
На една У-щето Петя Банкова каза ,че се харчели за бебето,но да не е в същия ден...

И аз така си бях решила, но все пак да проверя дали няма някакво специално условие. Всъщност в статията пише, че "паричките са за да си купи сън бебето", ама като не знаем къде продават сън  Laughing Та ще й купим нещо друго май.

# 183
Здравейте и от нас.
За питката какво знам - най-важно е да има пита и мед. Слагат се и дребни сладки. Канят се само жени. Носят по нещо на детето. НИЩО НЕ СЕ ИЗНАСЯ катоп тръгват - да не стане крадла/крадец. Като си тръгва всеки оставя по конче от дрехата си - нещо против уроки, да спи детенцето, да не плаче. Така правих на голямата. Така мисля да направя и на малката, но след Великден /майка ми, дето уж по-разбира каза да не бъдело през поста/, пък и да порасне малкото човече.
За чистата молива до сега не бях чувала, ама мисля, че има смисъл...
За АМ - доколкото знам всяко АМ пораздува детето повечко. Детската лекарка в болница ни препоръча НАН или Нутрилон/според нея по-добре Нутрилон/.Ние смв с него. От 10 дни ака само по 1 на ден /че и не всеки ден/ ама не е твърдо и за това не съм предприела нищо все още.

# 184
Доста информация за питата която ще ми бъде полезна и на мен на 26-ти. Благодаря момичета за полезната информация!
Вече незнам какво да ям и нищо да не ям малкия пак има колики и пак се напъва горкия. Иначе си хапва преди последното кърмене беше върнал и през носа.
Имаме нов проблем обаче, много ни е зачервена областа около пъпа и на дребни ситни пъпчици, чуде се дали не е от памперса. Някой да има подобен проблем? С памперс 2 номер сме. Или пък сме го прегряри снощи го къпахме с 37,5 градуса вода. Само се моля да не е алергия към някоя храна. Макар, че аз от 3 дена съм на пилешко варено, пилешка шунка хляб и кашкавал. А да и обикновени бисквити си земам. Вече незнам, ама и на мен ми е много мъчно днес като го гледам как плаче имам чувството, че няма да минат скоро тия гадни колики.  Sad
Лека вечер на всички мами и бебоци дано всички си поспят и отпочинат.

# 185
Момичета, малката се изсули от дивана на земята. Sick Не знам колко се удари - по-скоро тупна на страни. Изкарах си акъла.  smile3556Някъде бях чела нещо за това преди доста време, когато каката беше бебе, ама сега нищо не помня, нито мога да намеря нещо, сигурно от паника. Някой знае ли за какво да гледам??? Не повърна,  ама хапна много малко и се унесе и сега спи...
А аз се скарах на голямата /не че беше виновно детето, ама... Tired Face/ друпнах му един рев за бързо и сега си стоя кротичко и се притеснявам...

# 186
Имаме нов проблем обаче, много ни е зачервена областа около пъпа и на дребни ситни пъпчици, чуде се дали не е от памперса. Някой да има подобен проблем? С памперс 2 номер сме.
Може и от храна да е, ако нещо, което си яла през деня е за пръв път от как кърмиш...Ама може и да не е от храна. Аз изцеждам малк кърма и основно дохранвам. Преди седмица имаше такива дребни червенички пъпчици около пъпа - вечерта бяха едно мъничко петно, а сутринта се беше увеличило доста по коремчето и даже от едната страна към гръбчето.И аз се зачудих да не е няйкаква алергия от храната, ама точно този ден не бях яла нищо! - хляб и варени картофи и сирене, ама сирене ям доста и не може да е от това..пък знам ли. Започнах на всеки памперс да изтривам с памъче спирт и мажех със "здраве". Постепенно намаляха и за 3-4 дни няма и помен от тях. Преди това мазах с всички бебешки, които уж съм си купила, ама нямаше ефект.
На Мима това й помагна.

# 187
     Здравейте мамита Simple Smile

Аз от петък не съм се мяркала във форума.Сутрин като станем докато се оправим, обядваме и излизаме навън прибираме се за папане към 3 - 4 и после пак навън.След като се изкъпем докато оправя и след това лягам.
За погачата бях писала същото като
Eleinbg и Abcxyzсамо че аз знам, че докато се чупи питата майката кърми детето.
Abcxyz дано на бебчето ти му няма нищо, но ти предлагам ако бебчо спи повече от необходимото да се обърнеш към доки, /не искам да те плаша и стискам палци и се моля да му няма нищо/ , защото попринцип това може да е признак на сътресение newsm17 newsm17 newsm17.
Е майчета лека нощ аз лягам, защото съм изморена от разходки 1stroller newsm51

# 188
abcxyz, не се притеснявай! Със сигурност му няма нищо на бебчето. На килима ли падна? Удари ли си главичката? 

# 189
abcxyz, много кофти за падането! Но не би трябвало да й има нещо сериозно - те са още мънички и лекички. Още повече щом казваш, че настрани се е изсулила. Но ако забележиш ненормално поведение я заведи в Бърза помощ/Пирогов за да ти е по-спокойно... Все си мисля, че е още рано за падане от леглото и си позволявам да я оставям на спалнята без да я ограждам с калъфки наоколо понеже ми се струва, че е малка за да се придвижва (макар, че доста се набира по корем и припълзява полека), ама май ще огранича тази практика. Голям страх ме гони с падането и удрянето. Знам, че неминуемо ще има, ама само като си помисля и... Sick
Като чета за питката - ние половината неща сме ги пропуснали. Добре, че ще правим "втора питка" (за старшата рода понеже тази беше само за младежта), та за нея ще сме по-подготвени. Laughing

# 190
Благорадя за информацията abcxyz, мисля да пробвам със спирта и със кремчето, макар да нямам сега здраве ще пробвам с бочко, а утре ще купя здраве. Дано на малкото ти съкровище му няма нищо, че още са много малки наистина за падане. Дано само се е изсухлила и се е уплашила само малко и да се размине само с толкова!
jas.min, то и мен ме хваща паниката за много неща за най-малкото и почва да ми минава какво ли не през главата. Днеска таткото така ми изкара акъла, идва притеснен  и вика ела да видиш нещо му тече от носа. Отивам то мляко засъхнало защото лакомото пате върнало докато спяло.
Гледах снимките, много са пораснали бебоците и са много сладки.
Лека от мене и спокойна , аз чакам да стане 24:30 да кърмя и да лягам.

# 191
  • Варна
Здравейте момичета  Hug не съм писала от цяла вечност, но все не намирах време. Ето сега искам да споделя с вас нашето лекарство за колики   Peace. С тях се сдобихме още в болницата, като се прибрахме за 20 дена изпихме две шишета Eспумизан, едно Саб и едно Лефакс, резултат никакъв, бебката ми се превиваше денонощно, чак ми се искаше да се върне в корема. Енда приятелка ми каза за Нормофлор, съдържа лактобацили, изписва се при чревни растройства и подобрява перисталтиката на червата. Бях доста скептично настроена, но само това не бяхме опитвали. И така на втората вечер, моето съкровище спеше вече спокойно и най-важното заспиваше сама, а не след безкрайно люлеене на ръце. Нормофлора е на капсули, дава се 4 на ден, най-добре вечер, в 6, 9, 12, 3, по енда разтворена в малко мляко, за да е сигурно, че бебчо ще си вземе дозичката и после се дохранва. Така 5 дена, после поддържащи дози по 3,после 2 и два три дена по една. През това време обаче никакви капки!. При нас резултата се появи още на следващия ден и аз бях честно казано изумена, не бях свикнала детенцето да спи спокойно без да се превива от болка.
Сега обаче имаме запек, храним се само с Фризовом и се чудя какво да правя, всеки ден въртим термометъра. Някой спомена за овесена водичка, как се приготвя и овесената смес от къде се купува, от хранителен магазин или аптека?
Успешен ден от нас   bouquet

# 192
Ха добро ви утро,ние спахме от 10 вечерта та чак до 8 сутринта,как не огладня това дете newsm78 ама вчера не е спал и вероятно затова.Да ви отпера един въпрос,нормално ли е да яде по 90-100гр. на ядене на неговите 21 дни,щото ме упрекват че било много и го тъпча,ей писна ми от съвети на доброжлатели.На всичкото отгоре и таткото се опитва да си налага мнението относно капките за колики,да не съм му давала,че детето и без това нямало особени болки от тях,да си минели по естествен начин,едно време като нямало капки какво били правили и тем подобни изказвания.Имам чувството че не съм достатъчно добра майка покрай забележките на околните Cry И другото-вече официално съм от некърмещите,ами то съвсем никой няма в тези мойте цици,то не бяха чайове,промишлени количества вода,орехи,и пак никаква промяна.Та да запитам Wish, ти спря ли да се изцеждаш,аз вчера едвам цедях по 10гр.гърдите ми днес изобщо не са напрегнати та се чудех дали да гипробвам с помпата.

# 193
  • София
Ха добро ви утро,ние спахме от 10 вечерта та чак до 8 сутринта,как не огладня това дете newsm78 ама вчера не е спал и вероятно затова.Да ви отпера един въпрос,нормално ли е да яде по 90-100гр. на ядене на неговите 21 дни,щото ме упрекват че било много и го тъпча,ей писна ми от съвети на доброжлатели.На всичкото отгоре и таткото се опитва да си налага мнението относно капките за колики,да не съм му давала,че детето и без това нямало особени болки от тях,да си минели по естествен начин,едно време като нямало капки какво били правили и тем подобни изказвания.Имам чувството че не съм достатъчно добра майка покрай забележките на околните Cry И другото-вече официално съм от некърмещите,ами то съвсем никой няма в тези мойте цици,то не бяха чайове,промишлени количества вода,орехи,и пак никаква промяна.Та да запитам Wish, ти спря ли да се изцеждаш,аз вчера едвам цедях по 10гр.гърдите ми днес изобщо не са напрегнати та се чудех дали да гипробвам с помпата.
И аз съм от некърмещите мами, защото се наложи да пия антибиотик миналата седмица. Цедях се само като почувствах напрежение в гърдите. Сега  вече нямам въобще кърма. Що се отнася за яденето  и отглеждането на бебето, то не  слушай околните - ти знаеш какво е най - добре за твоето бебе. И моето бебе яде доста - по 150 - 180 мл мляко 5 пъти на ден, но предпочитам да е нахранено и спокойно вместо да плаче. Ако почнеш да му даваш по - малко ще реве, така че слушай вътрешния си глас.

# 194
Добро утро. То докато се нагласим да пишем ще мръкне, ама хайде...
abcxyz, не се притеснявай! Със сигурност му няма нищо на бебчето. На килима ли падна? Удари ли си главичката? 
Момичета, благодаря за отговорите. Май не си удари главичката... Тя просто риташе и се набираше и изведнъж тъпна на килима. А уж бях до нея!!!   Embarassed И аз хем си го мислех това и пак се разсеях за минута с каката... Бързо стават белите.  Twisted Evil
Ами поспа детето нощес, ама тя вече 3-4 нощи си спи спокойно. Сега уж е добре. Само дето не яде. Някакви 50 гр смуква и спира. Не заспива, просто спира, изплюва биберон или гърда и започваме да се гледаме, да се мръщим, да се усмихваме...физиономии. Дали е някаква криза в яденето? На някой случвало ли му се е такова чудо?
Милена, аз с голямата много неща съм пробвала - чай Бебезан, чай от семе копър, овесена вода. Купувах овесени ядки от магазина, кисна ги или малко ги поварявам и като изстине прецеждам през марля. Давам няколко пъти на ден. Незнам кое помогна, понеже давах всичко едновременно. Ама тя и до сега си е така с акането - ден през ден.. А четох скоро, че не било добре да се дава на малко бебе овесени ядки, защото съдържали глутен /ако нещо не греша... newsm78/
petita, детенцето ти е напълно в нормите, изобщо не е много. То като е сито ще спре да яде. По-добре ли е да плаче от глад??!! Не слушай кой какво ти говори. Ти си знаеш най добре, детето си е твое и твое право е да си го гледаш както смяташ за най-добре. Аз съм вече на този принцип и съм много по-добре! Абсолютно съм съгласна с Petrova_ . Няма нищо такова, че си лоша майка - аз вчера например търчах из къщата като побъркана, после ревах, че не го храня добре... А бе все нещо има!
Щом не чувстваш напрежене в гърдите, а цедиш по 10тина грама спокойно можеш да пропускаш ден, а след 2-3 пъти и по повече дни. Не мисля, че ще се получи някакво усложнение. Мен по  докарването на кърма хич ме няма, ама по спирането й съм спец...  #2gunfire Аз и с двете деца имах мераци да кърмя, ама като оправна  двете растат с АМ.
Гледам, че вън е страшен вятър и няма да се излиза.Може пък днес да се организирам и да посвърша нещо из нас /например да си починааааа  Wink /.
Лек ден на всички и спокойни и весели бебоци!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт