Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 887
  • 274
  •   1
Отговори
# 165

Сокчета реших да дам след 3-я месец-бебо ше бъде почерпин за рождения ден на тати  мама cheers.Тука може би някой ще скочи ,но аз не съм човек на крайностите и смятам,че нито много раното захранване-след 1 месец,нито късното са полезни-така,че ще сме в златната среда както се казва.Така ще имам време и бавно и постепено да си включвам храните .

Ето така мисля и аз  Peace

# 166
Rene  нашия проблем е много голям от фризовома се разхлаби за 3-4 дена и сега е пак че и по зле запечена гастроентролога каза ако акотот е много твърдо е запек и да се ака всяка вечер иначе лошо и ние почти всяка вечер с термометъра много ме е страх ама ако пропуснем детето става синьо червено от напъване и плачка много като се изака е щастлива
Ние също имаме корички по главата засега мажа само с зехтеин ама се чудя дали да не взема някакъв крем и аз.
А вчера нямаше колики спа детето добре следобяди като отвори едни очи в 1 през ноща смее се и ритка точно я оставя в леглото и почва да мрънка в 3 заспа и в 5 пак окончателно ама то смях едни звуци направо като човече Simple Smile))
И е научила буквичката А и всичко е ААААААААААААААААААААААА гръмна ми главата вече Simple Smile
ПОяви се нещо като смях много сладък звук и сякаш гука отвреме на време и много се смее Simple Smile

За захранването... ща неща ще ч захраня след 3 месец с сокчета защото мисля че номера с термометъра е по опасен и това ми е надеждата Sad

# 167
  • Стара Загора
Привет и от нас, тук духа ужасно много и както го дават да се разваля времето ще сме си в къщи тия дни и ще имам време да пиша.Иначе мерим улиците цял следобяд.До преди няколко дни само спеше като излезем, а сега вече  гледка , сложих й една плюшена мишка на количката и много й се радва - издава някакви звуци неопределени уж ще е гукане ама още не успява милата.За сметка на това като иска да издаде звук толкова много ритка с крачета сякаш си помага - все сме със събути терлички Joy
За къпането ние всяка вечер мием главичката но само с вода+тетра.На два дни със сапунче.Мисля вече да й купя някакъв шампоан - може би Бюбхен, чета че сте доволни от него.
А кожата мажем с преварена мас с невен че и тя като мама е с много суха кожа.Като се постопли малко - минаваме на лосионче.
За през ноща Ивка си изгради нещо като режим - буди се около 3ч и после към 6.30 / сигурно за да изпрати тати на работа / WinkПосле тя заспива а мама в повечето случаи гледа да посвърши нещо из къщи. wash hang 1ironing newsm79
Да ви питам - ние ядем Нан 1,знае ли някой до кой месец се дава единичката и кога се почва с Нан2?

# 168
В брошурата на Мустела пише че предлагат масло за вана. Сипва се една капачка, мие се детето с водичката от ваната и не се изплаква. Ей това че не се изплаква не ми харесва. Ще видя Себа Мед какво предлагат. Ние ползваме Бубхен или Сансон, но както казах не съм доволна. Явно кожата ни е по проблемна.
За захранване ще мисля като му дойде времето. Ще преценявам според ситуацията, но ми се ще да е по близко до 6-те месеца от колкото до двата.
green_dawn от самото начало сме на Инфакол. На последък започна да се напъва много сутрин като стане. Едвам се изаква. Не е точно твърдо, но е гъста каша. и много се пъне - поне час. Иначе през другото време си ака по лесно.. поне още 2-3 пъти на ден. Тъй че може и да не се води точно запек нашето, но много плаче докато се изака сутрин. Спрях Инфакола и акото се разреди. Но снощи ни нападнаха колики и пак го почнах.

# 169
Здравейте мацки!
Моята дъщеричка се роди на 22.02 и аз като Вас имам същите проблеми. Първо бебче ми е и много се шашкам като не знам за какво реве.
само проверявам памперс, носленце и дали е гладна. Вечер си е определила един такъв режим от 1 после се буди към 5 часа това ни е нощното спане с татко и.
Имаме си колики давам и саб, чайчета и фризовом. Чудя се дали да и сменя храната
сега и даваме Фризолак -2 лъж.+1 фризовом на 100 мл. вода. Лекарката е против смяната на храна, но като я гледам как се гърчи след ядене свива се, става цялата червенка стиска юмручета, а аз немога да и помогна.
Та се чудя дали мога да и сменя храната с Нан на Нестле без да давам обяснение на лекарката?
Уиш вчера я изкарах Гретка за първи път на тераската и утре най сетне ще и купя количка. Та ще ти се обадя за излизане. Вчера ми подариха и един термус и съм готова за дълги разходки в центъра  Grinning
Щях да те  питам  както ти ще и правиш ли питка за 40 дни и това в църквата. Канят ли се гости за питката и с какво друго се гостят.

И ако другите мами са правили такова незнам как се казва с питка на 40 ден и молитва в църквата. Канят ли се гости за питката, носи ли се нещо в църквата и с какво друго се гостят гостите?
Това е засега целувки на мъничетата Ви и много да слушкат!

# 170
  • София
Здравейте,
Аз тъкмо си извиках помощник за няколко дни и се надявах да ми помогне да излизаме с количката, че за малко не влиза в асансюра и имам стъпала и то времето взе че се развали и не става за разходка. Иначе нашия дъждобран си върви с количката.
Продължаваме да акаме един път на ден или два, но пък в промишлени количества. Препълва паперса - Либеро от 3 до 6. Вчера се наложи да се преобличаме тотално - боди, ританки и блузка поради този проблем. Не съм се замисляла за връзка с еспумизан. Дано да е от тях. Напоследък засилих капките, защото и коликите ни се засилиха
Прах за пране  - ползвам персил сензитив и персил сенситив колор. не полвам омекотител за бебешките дрешки, защото се притеснявам да не развие алергия или пък да се дразни кожичката.

И да ви се оплача. Не знам какво точно развивам - дали мастит или запушени каналчета, но едната ми гърда има доста големи твърди участъци - с дебелина над 3 сантиметра, вдигнах температура над 39 градуса, втресе ме , на моменти се чувствам като парцал - без никакви сили да се надигна от леглото, дори като плаче малката. Сега съм на антибиотик, досадни компреси с риванол между кърменията и панадол като вдигна температура. Ще видим докъде ще я докараме. Имам усещането, че кърмата ми много е намаляла, особено от проблемната или пък много малко успявам да изцедя от нея.

# 171
Уиш вчера я изкарах Гретка за първи път на тераската и утре най сетне ще и купя количка. Та ще ти се обадя за излизане. Вчера ми подариха и един термус и съм готова за дълги разходки в центъра  Grinning
Щях да те  питам  както ти ще и правиш ли питка за 40 дни и това в църквата. Канят ли се гости за питката и с какво друго се гостят.

newsm68 newsm44
Супер! Най-после ще видя Гретка! Simple Smile
Всеки ден като излизам минавам покрай магазина и си мисля за теб! Simple Smile
Да не се каним много че утре го дават лошо време, но живот и здраве ако не утре при първия хубав ден сме навън! Simple Smile

Иначе аз този ритуал смятам да си го спестя защото той се прави докатомайката кърми доколкото знам а аз не кърмя. За чистата молитва още не съм решила със сигурност , но то тя била за майката а не за бебето. С една дума майката да се изчисти от нечистотията на раждането и църквата да я приеме отново.Аз не смятам че съм извършила нещо "мръсно" като съм родила че да се нуждая от пречистване ... Simple Smile
Това си е само мое мнение...

# 172
Привет на всички - "цветя, момичета, момчета"  Wink
Набързо за статистиката да доложа по най-обсъжданите въпроси - главичката я мием през вечер с гел за коса и тяло на Клоран, през вечер само с водичка. Праха за пране - отначало перях с Тео бебе, после намерих Сано Максима. И от двата съм доволна. Омекотител (дори да го дават, че е подходящ за бебета и чувствителна кожа) не е хубаво да се ползва за бебешките дрехи  до 6тия месец май беше или пък до годинка.  newsm78 Те бебешките прахове са направени така, че да не се налага третиране с омекотител и съответно да се предизвикват алергия от парфюмите и др. химикали в тях. Sky angel, сигурна ли си, че от инфакола се е запекъл. Доколкото знам може по-скоро обратен ефект да има от него - да става по-рядко акото. Помисли дали не е от някаква храна, която си яла (ябълки, сухи храни вповече...) На лекциите препоръчваха да се хапва тиква - хем за повече кърма, хем против запек. За дъждобрана - и на мен винаги ми е било много странно като ги гледам, то сега мисля, че е много полезен. Слагам го и за да я пазя от по-силен вятър като излезе ненадейно. Струва 10ина лв. и мисля, че е добра и нужна покупка.

Да се похваля - Миа днес определено ми се усмихваше като й говорех и съм много щастлива - толкова е прекрасно! Hug Heart Eyes Е, не й пречи сега да хленчи де... Също така откривам, че й харесва да слуша класическа музика - успокоява я и я приспива.

Добре дошла, mimi4!За питката: в различните краища е различно, но общо взето - канят се вкъщи само жени - приятелки и роднини. Това е като представяне на бебето пред обществото. Носят подаръци за бебето, а вие ги черпите със сладки неща - "да й е сладък живота". Трябва да има подсладена питка, която 2 моми разчупват над кърпа, която е над главата ти докато държиш бебето. Всички си взимат от питката, а в кърпата при останалите трошички от чупенето (не ги чистете) всяка жена слага парички и то дрънчащи монетки. После я връзваш кърпата "нито много стегнато за да не е стисната момата, нито много разхлабено за да не е и много разточителна". И се слага на високо (на някой шкаф или гардероб) вързопчето "за да порастне високо детето". И тук идва моят въпрос - какво се прави после с това вързопче? Нашето си стои вече 2 дена на шкафа, ама все ще искам да го махна някой ден оттам  Laughing Споделяйте моля!
За чистата молитва - ние не правихме (аз не съм нито кръщавана, вярваща съм, но не и религиозна, т.е. не уважавам каноните) но на кратко на 40ия ден на бебето (за първи ден се брои денят, в който е родено) се ходи на църква с бебето и четат молитва за опрощаване греха на майката. Около 10ина мин. трае и не се канят други хора.  А за АМ - ако имаш доверие на педиатъра си, по-добре обсъете каква е най-подходящата. За Нан на Нестле знам, че много напъллняват от нея бебоците и не се води много добра. Чувала съм, че Аптамил на милупа е по-добрия избор, но ние сме на кърма и нямам опит с АМ де.

Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 14:58 от jas.min

# 173
За Нан на Нестле знам, че много напъллняват от нея бебоците и не се води много добра. Чувала съм, че Аптамил на милупа е по-добрия избор, но ние сме на кърма и нямам опит с АМ де.
Ние сме на Nan h.a. на  Нестле! След няколко дни сме на консултация и ще видим дали дебелеем. На мен определено ми се струва че натежава вече детето, а според баща му е вече 5 кг.

# 174
  • София
Здравейте мамита Simple Smile
и аз да се включа най-накрая.
нашата сладуранка вчера заспа в 10, но после като се почна едно будене и мрънкане през 2 часа и аз ставам и я храня, защото показваше признаци че иска да суче. е направи една пауза от 4 до 7.
и аз да се похваля че отскоро и тя гука и се смее на моменти и с глас. и като й пускам музика спира да мрънка и като че ли се заслушва Simple Smile така имаме занимавки всеки ден 2 пъти за около час седим и се гледаме и се смеем, ама после пак почва да мрънка и трябва да я взема на ръце да се успокои.
аз вече не давам капки против колики, но пак не ака редовно Sad. помагаме и със сапунче, ако не се изходи сама 3 дни.
за къпането и нашата педиатърка ни каза 2 пъти в седмицата главичката със шампоан иначе само с водичка. за дрешките и аз ползвам тео бебе.
ние ще правим погача тази неделя и ще има толкова много гости просто незнам как ще ги събера. Мамита, които вече сте правили погача какво имаше на вашата трапеза?

# 175
  • София
Момичета, току що ни биха втората хепатитна ваксина, но забравих да питам кога може да яде и как стои въпроса с къпането? Някой знае ли?

# 176
  • София
Момичета, току що ни биха втората хепатитна ваксина, но забравих да питам кога може да яде и как стои въпроса с къпането? Някой знае ли?
След всяка ваксина два часа не се яде и се пропуска къпането за вечерта.

# 177
Здравейте мацки!
Галастра, не се връзвай на тези измамници, нас се опитват да ни цакат на няколко пъти. Даже и по ТВ даваха репортажи за такива групи, дето се опитват да измамят хората. Стискам ти палци в начинанието.
Аз имах нещо като запушване на каналчетата. Правих само топли компреси, преди кърмене и цедях. Май трябва търпение, щото мен ме повтори , сега съм ОК Слава Богу.
Марти пък май прекалено много бодърства. През деня ако не сме навън май няма заспиване. Откъде има сили това дете цял ден да се кокори не знам. И доста поплаква, много е кисел понякога. Но виждам, че не е само той, та се успокоявам.
Аз също съм много пъпчива, ама и преди това си бях. А като ида на козметик та съвсем ме нашари. Ама какво да се прави, проблемна ми е кожата.
Даването на сокчета при нас ще е чак към 5-6 месец, засега.
Косичката я мием всяка вечер със шампоанче. Сега ползваме тестера на Авент, иначе пяна за вана на Себа Мед- доволна съм от козметиката, но принципно предпочитам шампоанче, а не такова дето се разтваря във водата.

# 178
Ето на какво попаднах относно погачата . За съжаление не се бях поинтересувала преди нашата, та някои неща сме ги импровизирали.  Embarassed И все пак не разбрах това вързопче с паричките пази ли се, до кога, какво да я правя после  newsm78
Ох, момичета много ми е мъчно като се разплаче неутешимо  Cry И много ме е страх да не е нещо повече от колики... Уф, много ми е криво, че трябва да се мъчат мънинките ни, а ние почти нищо не можем да направим. Ужасно е!

Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 20:37 от jas.min

# 179
  • София
Здравейте мами и бебоци,
Включвам се и аз. Нощес не спахме добре, та днес използвах да подремвам, доколкото юнака ми разрешаваше.
За погачата ще добавя следното: Канят се само жени, мъжете не са желани.Жените се явяват нещо като орисници за бебето. Всяка носи някакъв подарък за детенце-дрешка или играчка, а за майката сладко да е сладък живота на детенце. Самата погача се разчупва над главата на майката и детето, от момичета със живи родители. В кърпата се оставя един залък, натопен в мед и на другия ден се изяжда или се дава на гълъбите. След като се разчупи погачата се започва купона. Ядене пиене дъра-бъра и преди залез слънце жените си отива. Ако майката кърми не ги изпраща до 40 ден,за да не й вземат кърмата и не им казва довиждане, нито се ръкува. Бабини деветини, но като ги слушаш постоянно и започваш да вярваш. Ако някоя от жените е в месечното неразположение ,трябва да каже, защото по кожата на детенце ще излезнат пъпчици.
sky angel, Mustela предлагат доста продукти за баня. Ние ползваме 2 от тях. Единият е "Релаксиращо масло за вана" - капват 2-3 капки във водата, иначе за самото къпане използваме "Дермопочистващ гел за коса и тяло". След като приключим с къпането и плицикането са изплакваме с чиста вода. Относно олиото, сигурно се досещате, че сме на .......
Mustela-a-a-a  Hug Някой от вас могат да решат, че съм рекламен агент на тази марка.  Joy Купувам ги по съвет на препатили майки приятелки. Какво да правя като и аз съм доволна.
Относно преобличането: сигурно водим класацията. Рекордът го поставихме май в петък: 1. Опикаване на дрехите - преобличане; 2. Тотално оакване - преобличане; 3. Повръщане - преобличане; Манекенът го има сниман с три тоалета на една и съща дата /за тези, които мислят, че си измислям/ hahaha
Аз май се поотплеснах   fight Лека нощ на всички и дано нощта да е спокойна за бебоците, а от там и за мамите love001

Общи условия

Активация на акаунт