Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 918
  • 274
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и  от нас със Пепи,ние тук си сърфираме из нета след баня,къпахме се само двамцата и много набързо че нали ревем повечко като усетим водицата smile3560 Аз да ви се оплача,мойта кърмица съвсем си замина,цедя по 20-30 на цица и не му стига изобщо на бебича,голямо събиране я събирам,ама колкото-толкова Rolling Eyes Да ви отпера едно въпросче,вие всяка вечер ли миете косичката при чипкане,че аз тази вечер я оставих немита,просто ми е трудно като съм самичка.Лека ви нощт от нас,че сън ни чака ей  love001

# 151
  • София
и Ева се обрина по телцето  Dizzy Face Вчера я прегряхме в колата, беше увита с дебелата пелена за разходка, баща й беше надул парното и сега цялата е на точки. Засега нищо не правя по въпроса, ако обрива не изчезне до ден-два, ще се обадя на док.
И аз не мия косата всяка вечер, а през вечер.
И едно несериозно оплакване- краката ми са порастнали  smile3539 От толкова чепици ми стават само едни адидаски...Всички останали са ми отеснели  Sad

# 152
petita, аз не пропускам за сега косичката, докато е малко човечето, докато се бели и му се смени "перушинката", гледам да я мия всяка вечер. Поне първата годинка. А след това главата мога да не я мия всяка вечер. С каката бях така и съм нямала проблеми. Ние сме сами с малката и каката на всяко къпане. И на мен отначало ми беше малко терсене, ама се оправя човек...неволя  Whistling

# 153
  • София
petita,
В началото и ние я миехме всеки път, но в последния брой на "Моето бебе и аз" имаше запитване и "специалист" отговори, че не трябвало да се къпе повече от 1-2 пъти на седмица. Компромисен вариант - миеме я през вечер.

# 154
Мале като гледам, всички мами с проблеми, явно за всички ни  тази седмица ще е проблемна.
eleinbg, последвах съвета и поспах три часа, като гледам коликите които почват и тази вечер, май ще са единствените и за тази нощ. Нашите колики явно са се изострили защото днес почти не е спал през деня и тази нощ май няма да спим. Ще се редуваме май с тати. И постоянно сме гладни и от коликите искаме да сучим по цял ден. Преди малко не издържах и му изварих биберона и му дадох биберон да млъкне малко. Много е смешен как се опитва да го сучи и не може. Вади го до край и пак го засмуква, той го удря по носа и то плаче.
joya, и ние сме с памперс 2 и вчера сутринта беше мокър пропуснал е памперса. Преди 3 дни и злато имахме пропуснато, но то май беше защото не го бях стегнала памперса както трябва.
bopsi, на нас тетрата ни помогна много.
galastra, добре си направила че си звънала на полицията. Помня мисля че по господари на ефира имаше едно предаване с хора на които по същия начин им званяли за колети от роднини от чужбина. И имаше хора които се вързали и искали съответно пари за колетите. Казвали в колета има пари ви пращат, ама сега трябва да ми дадете на мен защото аз пък платик за колета нещо от сорта беше. За пари цялата работа, а като се има предвид, всеки 3-ти има роднина в чужбина. 
 Офф аз н езнам какво да правя с моето съкровище с тия колики... Като му дам да суче от едната гърда имам чувството, че не му стига като му дам и другата и сучи от двете и после го боли коремчето и коликите се изоствят май или поне така си мисля.  ooooh! Tired
Пооплаках се, малко ми улекна. Благодаря, че ви има така се чувствам, че имам подкрепа.
Лека вечер на всички мами и малките бебоци.

# 155
  • Bapнa
Здравейте и от нас - чакам бебока да се разбуди за последното хранене и да си заспиваме до утре. но нещо не иска да става Simple Smile Вече сме в норма с акането - успокоих се, нослето не съм го чувала от няколко дена и нямаме пъпчици. Ядем по 135-140 грама и съм намалила Саб капките на 6. Ние сме с Памперс актив бейби 3-ка и досега не ми е пропускал.
Мами, каква е тая питка? за 40-я ден ли е (днес сме точно на 40) и как се прави, че не съм много наясно - бабите също и затова питам вас Simple Smile
Някой може ли да даде линк за темата със сокчетата ( нета ми е ужасен, пробвах да я търся, но докато ми заредят страниците ще остарея...)
Аз мия главата всяка вечер, но без шампоан и от през ден я намазвам малко със зехтин. И всеки път като се е наакал е на чешмата и после  със зехтин се мажем. а иначе като е само опишан - кърпички Памперс сензитив и крем бочко или зехтин според настроението
За прането - Тео бебе прах и омекотител Силан, но досега съм пускала пералня само 2-3 пъти ( за чаршафи и хавлийки),  иначе дрешките му ги пера на ръка без да ползвам омекотител - то няма какво да пера толкова - на ден по 2 бодита, чорапки и по 2 гащеризончета и ги мятам на сушилката до печката
Искам да се похваля - вече имаме умалели дрешки и засега съм ги отделила в една торба за следващото бебе, ама скоро май кашон ще пълня Simple Smile

# 156
Добро утро момичета Simple Smile
Не мога да не се похваля че спах от 11 снощи до 5:30 тази сутрин! Simple Smile
И аз не знам как стана този номер. Без капки и чайчета за колики. Нахраних го снощи в 10 и заспа че чак до 5:30. Simple Smile
Храненето в 7 го преместихме в 6 ама нямаше начин. Той беше озверял от глад! Simple Smile
Сега съм наспана и бодра и се чувствам щастлива! Simple Smile
Ще ошетам и хукваме на разходка към 11 Simple Smile

За къпането ние главата я мием през ден, като понякога пропускаме сапуна. Пдито каза да не я сапунисваме много често!

За праха за пране и аз съм с Тео бебе но не слагам омекотител. Той праха си е 2в1!

Лек и успешен ден на всички и приятна разходка! Simple Smile

P.S. По принцип са ми много гадни тези найлони с които увиват бебетата си, но от вчера се замислям дали да не си взема един за всеки случай. Все пак ако завали дъжд докато се приберем да не ми прогизне детето. Лято идва и дъждовете лятото са непредивидими. Не знам и аз ... колко струва един такъв найлон?

# 157
  • София
Добро утро!Днес времето се очертава  ветровито и хладно за съжаление. А така ми се разхождаше.Нослето продължава да е запушено и през нощтта спи неспокойно милото. Освен Стеримар друго не слагам засега, но май ще взема да пробвам с Коларгол.  За къпането - мия го целия всеки ден,включително и главичката, като във ваната слагам само шампоан. За прането - пера  неговите дрехи наред с нашите с Бонукс и  омекотител Ленор. Така правех и с дъщеря си и съм нямала проблеми. Приятен ден на всички майчета Hug

# 158
  • София
Здравейте,
току що качих няколко снимки.
При нас установих, че определено еспумизана ни запича, 4 дни не беше акала и като спрях капките на следващия ден свършихме работата и от тогава всеки ден  newsm44. А то се и оказа, че колики почти нямаме, та капките са безмислени. В неделя станяхме на 1 месец  baloni Днес сме на консултация да видим колко сме пораснали. Дано всичко е наред - само на кърма сме засега и все се притеснявам дали и стига  newsm78.
Нощно време спим, обикновено по 7 часа, тази нощ 6. Вчера направо ме разби - след яденето в 7 вечерта заспа и се събуди чак в 6 сутринта. Опитите ми да я будя в 10 за ядене завършват с пълен неуспех и затова обикновено след ядене в 7 се буди в 3, което за мен не е много удобно. Къпя я обикновено преди яденето в 7 и вероятно затова се получава така, но по късно вече съм много изморена и хич не ми се къпе. Абе ще се регулира по някое време, пък и нощно време само я взимам при мен - аз си спя тя си яде и така  Grinning.
Хайде приятен ден и дано не духа много днес, че да може да се ходи на разходка  Sunglasses.

# 159
Здравейте и от нас,
за запушените канали: аз имах такъв проблем. четох кърмаческия цяла нощ тогава и разбрах следното. Взимаш Лицетин от аптеката. Хранителна добавка е и започваш с по две - три пъти на ден. Малката опаковка е 4.40лв. След като изчезне проблема - профилактика по 1 три пъти на ден а после намаляваш както решиш. Успоредно с това - лягаш в леглото с бебчо цял ден.. кърмиш го на поискване и доизцеждаш ако си много зле. Важното е да запазиш спокойствие и много да си почиваш. Преди хранен затопляш с мокри горещи компреси, а след хранене правиш студени такива. Топлите компреси издържат повече ако намокриш памперс с гореща вода и го дозагрееш малко в МВ. Това последното не съм го пробвала, но всичко друго е изпитано. За два дни се оправих.
Много се радвам за добрите новини за Мама Блага.. Да са и живи и здрави малчуганите и дано се включва по често при нас.
Нослето почиствам с впръскване на Стеримар, оставям го да полежи докато захлпат сополки и го изправям, поставям го в удобна позиция да му хвана главичката да не мърда(най често мърда нагоре надолу а не наляво и надясно) и ги изкарвам с клечка за уши. Не бъркам зад мембраната която се вижда. Не чистя нос ако не хлипа. Само след баня с клечка за бебешки уши попивам водичката която е влязла в нослето отпред.
Дрешките пера със Сано максима и не ползвам омекотител. Децата развиват алергии към омекотителя и дефакто нямат нужда от него..
Главичката мием всяка вечер. Вчера ни се появиха крустички и взехме пяната на Мустела. Много е добра.. Днес вече нямаме крусти. Използва се вместо шампоан. Струва 13.80лв.
Нашата кожичка е много сухичка и се чудя с какво да го мажа. Олиото не ни омазнява явно достатъчно. Казаха ми за зехин. Ако някой знае някаква козметика която да дава ефект да сподели.
След като се запекохме от Инфакола го спрях.. и ни нападнаха едни колики убиец. От днес пак давам. Кое лекарство против колики не запича?
И за финал: вчера си направихме първото излизане. Беше само пред блока, защото нямаме количка още и тези дни ще обикаляме с тати за количка.

# 160
Здравейте и от нас мамчета!  bouquet
За първи път ми остава време сутринта да попиша! Naughty
Пред нас също седи дилемата , дали да излезем и днес, дали няма да ни завали??? На нас пък ни е трудно да си намерим наилон за количката да пази от дъжд и втър! Все още издирвам!!
Мамчета помагайте, Confused моята девойка не беше акала 4 дни и вчера термометъра и свърши работата! Но неискам да я науча така! Sad
Всеки ден и правя храната с овесена вода, дори съм и давала да пие само от тази вода. 4 хранения през денонощието са само на кърма, без да дохранвам, възможно ли е да има 100 процентоа усвояемост на храната, защото не беше запечена, акото си е раяко към нормално и цвета е нормален! Уфффффф, незнам ooooh! Аз се притеснявм като не ака! Sad
joya, помня , че и вие бяхте със същия проблем, как се оправихте, подействали Фризовома??? Тя яде от него но само първия ден се изходи от него и после нищо!!

# 161
Добро утро момичета,
Мога да се похваля и аз, че поспахме тази нощ. След като беше излъган с биберона заспа в 21:30 и при жалкия ми опит да го събудя в 24:30 да яде не успях много. Беше като труп, взех го сънен сложих го да суче спейки и после го преместих. Не мога да се похваля и аз като wish за дълъг сън. Но се събуди след 4 часа да папка и пак заспа. Днес и аз съм бодра. Изпрах изчистих на половина, сега продължавам.
Нослето ни рядко се запушва, когато се запуши и аз след баня с клечка за учи чистя.
За главата: Къпим се всяка вечер , когато имахме пъпки главата с тетра без шампоан. От 2 дена сме с шампоана на Мустела и сме много доволни при нас е 16 лв..
Кожата мажем, ту с олио преварено, ту с олио на Бюбхен.
 sky angel , вчера пирах в една аптека за същото нещо за суха кожа и ми препопъчаха олиото за проблемна кожа на Мустела тук е 25лв. Било специално за сухи и проблемни кожи, предразположени към дерматити. Оше не съм го пробвала да изкажа мнение обаче.

# 162

Кожата мажем, ту с олио преварено, ту с олио на Бюбхен.
 sky angel , вчера пирах в една аптека за същото нещо за суха кожа и ми препопъчаха олиото за проблемна кожа на Мустела тук е 25лв. Било специално за сухи и проблемни кожи, предразположени към дерматити. Оше не съм го пробвала да изкажа мнение обаче.

И аз мажа с Бюбхен. Доволна съм . На Себа Мед козметиката също е много хубава  Peace

# 163
  • София
Здравейте и от мен,

Вчера малчо беше много добричък цял ден, за сметка на това цяла сутрин плачем, ядем на час и половина. Сега заспа, дано да е за по дълго, та мама да може да посвърши малко работа.
Днес с татито имаме годишнина - 2 години заедно, та мисля да го изненадам с хубава вечеря като си дойде довечера ама да видим дали малчо ще даде.
Аз за сега мия главичката на бебо всяка вечер, но само с водичка. Шампоан и нещо за вана ще започна да ползвам като започнем истинските бани във ваничката. А за телцето му ползвам едно тоалетно мляко на Клоран и съм много доволна.
Sky angel, защо мислиш, че сте се запекли от инфакола? Доколкото четох в кърмаческия бебе, което е само на кърма, може да ака и 6-7 пъти на ден и веднъж на 3 дни и стига "подаръчето" да не е твърдо се счита, че няма запек. Иначе много хвалят и капките "бебинос" (имат някакъв процент алкохол в тях и не запичали, но това кои капки запичат и кои не май е строго индивидуално)

Последна редакция: вт, 20 мар 2007, 12:06 от green_dawn

# 164
Здравейте и от нас Hug.
За праха,аз пера със сано максима за бебета,но течния концентрат.Аз по принцип саното много си го харесвам,но не винаги го има-с какви ликета се е справял просто нямам думи.
Главичката,не я мия всяка вечер,а през вечер.
Сокчета реших да дам след 3-я месец-бебо ше бъде почерпин за рождения ден на тати  мама cheers.Тука може би някой ще скочи ,но аз не съм човек на крайностите и смятам,че нито много раното захранване-след 1 месец,нито късното са полезни-така,че ще сме в златната среда както се казва.Така ще имам време и бавно и постепено да си включвам храните .
Виктор,започна едно спане през деня да е по коремчи,но аз не съм спокойна и гледам да съм в стаята,макар че успешно си извива главичката от една страна на друга-в тази поза прави най-дългия сън за деня.

Общи условия

Активация на акаунт