Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 919
  • 274
  •   1
Отговори
# 135
Добър вечер, ако още се брои за вечер!
Мога да се похваля на бързо, че пъпчиците на Деян намаляха без да му давам калциев глюконат, и слава богу, няма по тялото. Утре сме на първа консултация и ваксинация и не знам още какво, поради което ще излезем и на първа разходка. Вече нямам търпение - дано да е послушен и всичко да мине добре. После ще се похваля.
За напрегнатите гърди гледам, че се оплакват - и мен ме болеше едната гърда няколко дни и мисля, че беше от изстискването. Защото като се препълни и само с помпата не става и си помагам и с ръка. А топлите компреси определено помагат, студени не съм ползвала. Може би просто трябва по-внимателно да се изцеждаш, но не бива да спираш. А запушените каналчета мисля, че се усещат по друг начин.
Исках да пиша още, но да ида да хапна докато змея спи, че после.....
Лека и спокойна нощ на всички мами и бебоци! Hug

# 136
  • София
Добро утро,момичета:)Събуждайте се вече, за да пием кафе  food010Тази нощ не можах да спя добре - малкия е с леко запушено носле и мрънкаше спейки:(Аз му сложих Стеримар за всеки случай. Дано да му мине.Има ли ли сте работа със запушено носле вече?Как се оправяте?

# 137
  • София
Привет и от мен,

По въпроса със запушеното носле - нашата педи каза, че когато не е хрема, а само наслагване на секрет, да слагам 2-3 капки физиологичен разтвор, да го държа малко по корем и после с малко фитилче да го накарам да се изкиха. При нас това действа, обикновено го правя вечер преди баня. Ако има хрема обаче, педито каза да действаме с аспираторче - препоръча това на Chicco.
Моят малчо тази нощ се събуди към 5:30 с крясък, май се беше стреснал нещо. Не искаше да папка, успокоихме се като му хванах ръчичките и го галих по главичката.

# 138
Здравейте и от нас.
И ние сме постоянно със запушено носле. От изписването сме така... та чак до сега! #Crazy Побърквам се вече. Нощм свисти като дъскорезница. Чак буди каката. И аз пръскам Стеримар. Май няма кой знае какъв ефект. Някъде четох /не помня вече къде...толкова изчетох напоследък/, че след пръскането мамите изсмукват секретчето с аспиратор и наслетата се отпушвали. Ама не знам аз ли съм толкова смотана и схваната - нищо не мога да направя с този аспиратор и така и не го ползвам. Иначе си купих на Чико, но нищо не изсмуквам с него /верочтно не е вината в аспитратора/.И само се кахъря край малката докато се мъчи, горкото. Иде ми да се  #2gunfire Педито каза пръскай Nisita. Ама едно флаконче замина и нищо. И също физиологичен разтвор и фитилчета от памук - изчиствам по малко.
Нашите пъпчици са малко - 2-3 на бузките и по брадичката, мънички, с бели взъхчета.Но не съм се шашкала заради тях. Мисля, че още се чсти.
Момичета, имам един въпрос. По колко изяждат бебоците ви? Аз повече дохранвам, ама се чудя дали не му давам малко на детенце.... Нощем си поспива по 6 часа, ама денем плаче и между храненията... Та се чудех дали не го мъча гладно.  Embarassed

# 139
И аз не можах да спя тази вечер ...
Пламен не спря да мрънка цяла нощ. Към 3 ме събуди да папка и после се надявах да се укроти и да заспи ама не ! Sad
Сега спи като пън, а аз съм като препикано мушкато ама гледам вън едно слънце се е опулило ... ще го нахраня сега. Приготвям шише с храна за навън и го мятам в количката за разходка!
Вчера и онзи ден се разхождахме с таткото, а днес съм сама! Simple Smile Да видим как ще се справя! Simple Smile

# 140
wish,не се стресирай толкова. Пий си едната водка като ти се пие. А тази кърма няма да я даваш. Или пък се изцеди преди да тръгнеш...
Айде, весело изкарвне! cheers
Radostche, и аз съм започнала с 20-30 грама на ден, ама не можах много-много  да я увелича тая пуста кърма! ooooh! Май повече изцеждам с ръка /и с помпата също, но ме позаболява повечко/. Ти кърмиш ли младежа или даваш изцедена кърма, дохранваш ли? И за колко верме се уваличи кърмата ти?
Аз май днес се попрестарах и се понатъртих нещо. Sick Ама утре ще видим ка съм и ще има ли нужда от компреси.

Ами аз пих(я) някакъв чай за кърма, който за ми забъркали в една билкова аптека... Освен това неуморно помпя с помпата. В интерес на истината помпих с една на Чико, която има едно приспособление като на апарат за кръвно, с което изпускаш вакуума... Понеже я развалих в стерилизатора ( сложих го в бързината без вода в микровълновата  ooooh!) ми дадоха на заем една на Авент. не знам дали е съвпадение , но с нея започнах да изцеждам по 40-50-60-70 мл, вместо по 20-30 както беше с другата помапа. И то не на ден , а на всеки 3 часа. не съм падала под 40 отдавна. Давам кърмата с шише за съжаление. Виктор се изхитри и не иска да захапе Sad

Много ми е тъпо днес . Имам гъбична инфекция ... Цяла бременост се опазих , а сега ме нападнаха тъпите гъби .... Ще се лекувам с нистатин. Според листовката и докторите нямало проблем за кърмата, но на мен все пак ми е тъпо  #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 141
Доро утро или добър вечер ли и аз незнам.
Знам само, че докато кърмя бадем няма да вкуся повече колкото и да ми се ядат или каквито и да било ядки. Вчера след като си хапнах бадемчета и малкия поплака от колики от 7 до 22 и заспа реших, че сме се разминали леко. Е да ама не.. В 1 :20 през ноща горкото почна да свива едни крачета да изпищява и да се буди и да не може да заспи. Добре, че сме с капки иначе незнам. Така поне се гъна по-малко но не заспа до 6:30 сутринта. И мама стана луда. После спа до 8 и се събуди да папка. И си поспахме от 8:30 до 10:50. Сега съм ходещ сомнамбул и незнам как ще изкарам днес, че и довечера баща ми ще идва на гости, понеже така си решил човека, че трябва да е точно днес. Ако бях се наспала сигурно нямаше да реагирам така... Добре, че е чак вечерта, така имам някакъв шанс да подремна още малко.   smile3507 smile3507

# 142
  • София
Здравейте мами и бебоци,
Като прочетох за пъпчиците и ми хрумна нещо. Защо не обмените опит какъв прах за пране и омекотител използвате. Да не би пъпчиците да се появяват от тях. На мен при препоръчаха "SANO Maxima for babies", а за омекотител ползвам Silan и да чукам на дърво съм доволна. От време на време ни излиза по някоя на личицето на изчезва бързо. Пу-пу да не ни е уруки. Замислих се, защото преди време имах адски сърбежи по краката, направо да подлудее човек. Смених праха от ARIEL на PERSIL и канселирах LENOR-а и сърбежа изчезна. jas.min, не си единствената с пъпки. Аз толкова пъпки не съм имала през целия си живот. Тъкмо се чудеш дали да не сменям крема за лице  newsm78, но очевидно не е от него.
abcxyz, и аз съм като теб и постоянно се терзая дали не е гладно детето. Педито ми каза да му давам по 60 ml, ако съм видела че е гладен да увелича на 90ml. Но сме едни лакомници - очевидно понякога ни идва в повече та връщаме малко, но май по-добре да сме сити. С таткото се шегуваме, че сме като римляните. Ядем и повръщаме. Поне не се всеки път, че щях да се замисля за алергии.
На всички, които се разхождат - приятна разходка, а на "сомнамбулите" да се махат от компютъра и марш в леглото  smile3513

# 143
  • София
Ние вече сме изцяло на изкуствено хранене и бебчо изяжда по 150 мл. Педиадърката каза, че на тази възрастат трябва да ядят  по 120мл  6 пъти на денонощие. Ние ядем 5 пъти по 150мл. - така си свикна бебето,а и на мен ми е по -удобно.

# 144
eleinbg,   не сте ли големи вече за 60 мл???? /на 1 мсец бебета ядат по 100-110 мл на хранене по 6-7 пъти на ден , а Виктор даже по 8....

# 145
Здравейте на нас днес ни се размина разходката голям вятър вее Sad
Никол яде вече по 120 грама по 8 пъти все още неще да разреди яденетата даже и нощните а пък тиа 120 грама явно не и стигат защото след 2 часа почва да плачка за още и едвам устискваме с водичка и чайче още един час даже и нощем не знам какво да правя не върви да и давам повече мляко а пък шанс да разредим режима не виждам. Бебето само ли си разрежда яденетаа или аз трябва да направя нещо, тя е почти на 2 месеца вече май поне през ноща трябва да разреди Sad
Ние перем също със Сано в началото слагах омекотител силан сенситив но после реших че праха е достатъчен.
А вчера ми се случи нещо странно върнахме се от раходка в 4 и смених памперса (с памперс 2 сме) и и почнаха към 5 коликите и пищи не спира тамън се успокои пак почва и така до 8:30 заспа и аз се сетих че трябва да и сменя памперса пак и когато и махнах костюмчето отдолу ританките бяха мокри памперса явно пропуснал пък и беше бая пълен за 4 часа направо не знам как стана това  newsm78

# 146
  • София
eleinbg,   не сте ли големи вече за 60 мл???? /на 1 мсец бебета ядат по 100-110 мл на хранене по 6-7 пъти на ден , а Виктор даже по 8....
Аз го кърмя и се дохранваме с АМ. Редувам: лява + АМ; дясна +АМ; само АМ /тогава давам 120ml и съм спокойна, че сме се нахранили/.
Храним се на всеки 3,5 - 4.00. Чакам го да си поиска. Все още папамеи през нощта. Ако реша да го отказвам от нощното хранене ще се получи да яде по 5 пъти, а май е раничко. Смятам да го отказвам по-късно...

# 147
Здравейте и от мен след тридневното ми отсъствие Simple Smile
Вече се побърквам с моя ревливия Борислав. Cry Нахранен, сух , не го боли коремчето , но той реве като съдран. От събота сутринта не се трайва.Свеки от къде се довтаса на посещение и го разбута и оня като врякна та до днес си продължава. Tired Единствено мълчи когато сме на разходка в количката. Излизаме сутрин и се връщаме следобед , но на мен ми втръсна да меря улиците. Кърмим се по пейките из парковете.
Пъпките не ни минават , а се появиха още и днес го водих при лекарката. За сега ще пробваме с отвара от тетра , а ако не подейства преминаваме на гадния Пиоктанин, но няма как Crazy
Нослето му вече е постоянно запушено. Накапвам физиологичен разтвор, но до следващото кърмене пак се запушва. Всичките тези трудности с батгото ги нямах. Валери беше толкова кротко и спокойно бебе...дори на моменти си мислех ,че нещо му има Wink, но този юнак ни разказа игрите Whistling

# 148
  • София
Здрвейте мамчета и беборанчета!!!   bouquet
На мен в последно време нещо не ми върви  Cry -след ларингита ,който още лекуваме ,и притесненията покрай Сами,в четвъртък за 2ри път ми се обаждаха по телефона някави измамници предсавящи се за роднини от чужбина,които са ми пратили колет  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Разбира се ги излових-роднините ми не са в чужбина,но ме притесни-все пак съм с 2 малки деца в къщи,незнам дали не се обаждат на проверка newsm78 newsm78 Сега ще подавам жалба в полицията и се започва ходене по нервите #Cussing out
За капак в петък на консултацията се оказа,че Мишо е наддал за една седмица само 20-30гр-не че другите 2 кг са му малко  Laughing- и вероятно ми е намаляла кърмата от стрес,защото голямчо не ака редовно от вторник,даже от сряда вечер чак вчера преди питката се изака с термометър  Sick
Общо за 30 дни е качил 2 кг и е пораснал с 9см и май водим класацията за наедряване със завидните 5.330кг и 59см kyllmg
Върхът на всичко е ,че още в кабинета на докторицата вдигнах температура и докато се прибера стана 41*  smile3514 а съм с алергия към парацетамол и само с бабешки илачи я свалях.
Вчера и ние имахме питка и се повеселихме и малко поизнервихме,но общо взето добре се представи младежа nuts ,очарова женорята и получи много хубави подаръци ,ще приложим и снимки по-късно  newsm03
Ясна,със Сами и аз имах много пъпки след като родих и ми изчезнаха чак като ми се възстанови цикъла,а това се случи като спрях да кърмя и с помоща на НОРМА ДЕРМ на ВИШИ .Не се плаши ,заради хормоните е,пак ще си хубава и прекрасна ,но вече мама  smile3525 smile3521
Лека вечер от нас !!

# 149
bopsi, и ние имаме проблем с пъпките и наште не минават... На твоете бебче каде са му пъпчиците? Ема има по лицето, под косичката и по гърдичките и коремчето. Ние вече я мажем с Пиоктанина, но няма много ефект засега. Утре ще ходим при педиатърката да видам какво ще каже...Пиши ако има резултат от тетрата..

Общи условия

Активация на акаунт