Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 923
  • 274
  •   1
Отговори
# 120
И аз не им се връзвах в началото но взеха да стават много, а и не ни биха ваксината заради тях.. Дано да минат скоро че ми е много мъчно да я гледам такава синя малката Sad
А за флуора четох много гадни неща и затова се чудя дали да го давам изобщо, а и ни го изписаха още на 15-ия ден. Аз по мое усмотрение още не съм започнала да го давам, по нататък ако се убедя че е безвреден може и да почна...

# 121
Дано да се оправите скоро!  Hug

# 122
Mama_na_Ema , и ние бяхме почнали много да се изпъпчваме и мазахме с пиоктанин като индианче ставаше. Обаче, се оказа че нашия сладур не може да търпи шапки даже и след баня, една вечер го оставих да спи със шапка и цялата му глава беше в пъпчици, а под косата нямаше как да се маже с пиоктанин. Та тогава минах на бабешките методи. Вместо да го точкясвам целия с това лилавото коетои много цапа. Започнахме всяка вечер след като го изкъпем да го обливаме с тетра (смрадлика) сварена за да му се изпича кожата. Може и лайка. От както го поливам нямаме проблем с пъпките. Правя съотношение разтвор 1 супена лъжица в 500 мл вода като заври водата, слагам тетрата и ври 5 минути. Прецеждам я и охлаждам.  Обливам цялото тяло, а главата не я миех със сапун заради пъпките, а си наливах в шепата от отварата и го обливах надолу. Внимаваи само да не му влезе в устата само.
 Може да е и притоплен или да не му понася сапуна с който го миете. А за лицето отвара от лайка. И сега сме добре, скоро не сме стигали до пиоктанин. Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 15:22 от Mish

# 123
Mish засега сме с пиоктанин, да видим как ще подейства, а после може да почнем и с отварите. Аз не и слагам шапки, тъй че не е от това. Вие поне сте разбрали от какво е, на нас педиатърката дори не исказа никакво предположение от какво може да е. А пиоктанина с какво го изчисти от кожата на бебчо? И дрешките изпраха ли се?

# 124
  • София
Ето ме и мен Grinning Нямам време да чета много, да не говорим за писането Embarassed
Искам да ви питам за запушени каналчета - май имам такъв проблем.  Едната ми гърда е болезнена - сякаш съм се натъртила много отстрани. Бучка не напипвам. Какво да правя  - топли и студени компреси достатъчни ли са?
Снощи Алексчето спа 5 часа и аз заедно с нея. Гърдата се препълни. После цедих на ръка под душа и сега не знам дали съм се престарала с натиска или ми се е запушил канал. Иначе изцеждам и кърмата май си тече нормално Sad
Имам спомен, че дискутирахте тоя въпрос, ама нямам време да преровя старите теми.

ПП: Момичета от училището, специални поздрави и се надявам да се видим скоро  bouquet

# 125
simantro, на мен ми помагат топли компреси. Ако е много болезнено мястото - компрес с риванол.
Изцеждане, но не много. В момента лявата ми гърда е болезнена по същия начин, който описваш.

# 126
Момичета искам да ви питам нещо. Понеже се цедя и му давам вечер по малко кърма (аз повече от 20-30 мл. не мога да изкарам за цял ден) та си мислех колко време трябва да мине без да му давам след като съм пила алкохол. Понеже сме канени на един рожден ден и смятам да си позволя една малка водка, та после колко време не трябва да му давам кърмата?

И аз бях така в началото с кърмата Уиши. Но тъпо и упорито помпих с помпата на всеки 3 часа... Сега мога да се похваля с 40-50-60 мл на всеки 3 часа, а ако пропусна едно хранене, изкарвам по 90 мл. Също така значение има и помпата, с която помпиш. ако имаш желание и търпение, можеш да опиташ...
Аз пийвам по малко бира от време на време, също и понякога малко кафенце, а вчера и 1 парацетамол глътнах - имах адско главоболие -  все пак и мама е човек и има някои човешки нужди.... Чувала съм , че някои мами след като са пили нещо забранено, цедят една кърма и я хвърлят и дават следващата...

# 127
  • offshore & overseas
Момичета, случайно днес забелязах мама Блага във форума и си позволих да "проверя" профила й.  Embarassed

С удоволствие установих и ви съобщавам, че нейните мъничета явно са живи и здрави, казват се Блага и Нел и са на 3 месеца, 2 седмици и 6 дни. Дано да не съм се объркала и Блага да ми прости за нахалството -- просто исках да ви зарадвам. Аз лично съм много щастлива!!!!  newsm44

Ей, какъв съм деДектив, бе!!  bowuu

# 128
Мяуче,  search  Laughing

Радвам се, че мама Блага и нейните дечица са добре!   bouquet

# 129
Ми да ама аз не обичам вино! Sad
Пие ми се една водка и това си е ама като не знам после колко време трябва да мине ...

# 130
  • offshore & overseas
wish, за по-сигурно вечерта се изцеди както обикновено, но не давай на бебчо (освен ако не се случи да се цедиш априори водката Drunk). Дай му на следващия ден, щом събереш кърмата. Той без друго се храни предимно с АМ, така че не зависи от тази кърма. Това е моето мнение, де... Peace

Ай, наздраве!  newsm24

П.П. Мацките те съветват да пиеш винце, защото по принцип не вреди на бебчо, дори ако се абсорбира и премине в кърмата. "Пийни, булка, винце да ти е кротко дЕтето!!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green"

# 131
Привет и от наш`та мома!
Днес правихме питка, имахме много приятни гостенки и получихме много хубави подаръци. Отдавна не бях се събирала с много хора и де чувствах много странно  Crazy , а сега си имам главоболие (Радостче, и аз пийнах парацетамолче, че то не се търпи).
Миш, не се учудвай, че педито ти казва, че вода няма нужда, а сокчета да даваш. Има разлика - сокчетата се препоръчват за витамини, които ги няма в кърмата и водата. Аз лично ще дам след 3тия месец (дано да спрат коликите дотогава де!). Но и аз съм на мнение, че педиатрите дори и да препоръчват ранното даване на сокове, трябва поне да информират мамите, че сегашните тенденции са за по-късното даване. И мамата да си решава дали да дава или не. Ама явно не ги и следят новите тенденции.
Мяуче, страшен си детектив!  Peace И аз все се чудя как са най-нетърпеливите февруарчета, ама не се бях сетила да проверя по профила й.
Момичета, като все говорим за пъпките на бебчовците, да ви се оплача, че аз съм адкки пъпчасала от раждането насам. И като бременна имах, но мнооого по-малко. Все си викам "Чистя се от хормоните", обаче то няма изчистване... Има ли и други така?! ooooh!
Айде лека и спокойна нощ на мами и бебочета.

# 132
wish,не се стресирай толкова. Пий си едната водка като ти се пие. А тази кърма няма да я даваш. Или пък се изцеди преди да тръгнеш...
Айде, весело изкарвне! cheers
Radostche, и аз съм започнала с 20-30 грама на ден, ама не можах много-много  да я увелича тая пуста кърма! ooooh! Май повече изцеждам с ръка /и с помпата също, но ме позаболява повечко/. Ти кърмиш ли младежа или даваш изцедена кърма, дохранваш ли? И за колко верме се уваличи кърмата ти?
Аз май днес се попрестарах и се понатъртих нещо. Sick Ама утре ще видим ка съм и ще има ли нужда от компреси.

# 133
Момичета, случайно днес забелязах мама Блага във форума и си позволих да "проверя" профила й.  Embarassed

С удоволствие установих и ви съобщавам, че нейните мъничета явно са живи и здрави, казват се Блага и Нел и са на 3 месеца, 2 седмици и 6 дни. Дано да не съм се объркала и Блага да ми прости за нахалството -- просто исках да ви зарадвам. Аз лично съм много щастлива!!!!  newsm44

Ей, какъв съм деДектив, бе!!  bowuu

И аз много се радвам!!!  smile3521 newsm10   bouquet

Има разлика - сокчетата се препоръчват за витамини, които ги няма в кърмата и водата.

В кърмата има от всички витамини!!! И минерали и тн... 

Последна редакция: пн, 19 мар 2007, 02:35 от Maktub

# 134
Аз днес за бой правя. Цял ден ядох бадеми и бисквити, сега малкия се свива горкия 3 часа докато заспи от колики.
Mama_na_Ema, ами зависи къде има пиоктанин, по бузите най-бързо изчезваше от кърмата, която течеше докато сучи. Иначе на останалите места като го къпем, а на лицето с кремче и тампонче. За дрехите явно зависи от материята, едни се изпраха други не, моя сутиен единия замина целия е на лилави  точки.
Simantro, на мен като на baby_doll ми помагат компреси с топла кърпа или масаж със сапун и гореща вода.
Jas.min , да за витамините не помислих и си права, че трябва да информират за нововъведенията. И аз като теб съм пъпчасала. По време на бременноста кожата ми беше чичстичка никъде пъпчица нямах. Сега обаче и аз сyм на едни гнойни ситни пъпчици ужас.  ooooh!А скоро ще станат 40 дни. По лицето са малко, но по тялото са доста, така че имам същия проблем.
Радвам се за мама Блага и съкровищата й!
Лека, сладки и спокойни сънища на всички мами и бебоци.

Общи условия

Активация на акаунт