Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 924
  • 274
  •   1
Отговори
# 105

Много съм щастлива и изморена!

Току що се прибрахме от първата разходка! Времето беше перфектно, моренцето синьо, цацата чудна, а аз бях с най-хубавата количка! Simple Smile Wink
Wish, благородно ти завидях! Sunglasses
Вече закопнях за синьото море, страхонтото време, морската градина и т.н. и т.н.
А как ли ще е с малкото човече?! Heart Eyes

# 106
Svetlan4o, точно такива са пъпките и нашите. Днес излизахме навън за първи път, и те взеха че се скриха. Просто навън ги нямаше. И сега пак сме като пубертет в муцунката Simple Smile

Не мога да се сетя къде точно, но четох че е добре след първия месец де цата да се заведат на ортпед, но не се сещам как се казваще това за което беше прегледа,. Луксация или нещо такова май беше, че нямам време да търся. Някой сеща ли се за подробности?

# 107
Wish, беше питала за данет.бг - аз съм пазарувала от там 2 пъти - доволна съм.  Peace

Някой беше питал за флуор - изписаха ни по 4 капки дневно, мисля да давам.

# 108
    Здравейте Simple Smile

Ние днес бяхме цял ден навън.От 1.30 часа да 3, прибрахме се да се нахраним и от 4.30 до 5.30 пак навън Simple Smile.Подухваше малко, но иначе времето беше много хубаво.
  Ушичките чистя или по точно подсушавам ако евентуално има водичка след баня всеки ден.
 Майчета не се притеснявайте за пъпчиците.И ние имахме, но вече не.Тук таме има по една н не се забелязва.Сега дечицата се чистят и е нормално да им излизат пъпчици.
  Еллица не мисля, че трябва да се притесняваш за това, че детенце само спинка и папка.В началото, когато си я прибрахме малката и тя беше така ама за няколко дни, нали преди това месец бяхме в болница , но и там спинкаше всеки път когато я виждахме.ТИ за всеки случай си питай доки да си по - спокойна.

Wish и аз ти завиждам благородно за моренцето еххххх..... Hug
Лека и спокойна вечер на всички. newsm51

# 109
  • София
Здравейте мами,
Wish, честита ви първа разходка. Ех, домъчня ми за морето... Още повече, че вероятно тази година ще го пропуснем. Как се справихте с папането? Живот и здраве и ние скоро мислим да излизаме. Все още водя преговори с домсъвета на входа да държим количката в едно общо помещение. Живея в блок без асансьор на 5-тия етаж. Представете си ме само - с количка, пазар и бебе на ръце по стълбите ...  Crazy
Еллица, не се притеснявай. Аз наскоро също се замислих, че бебо е много поспалив. Даже не мога да му правя и гимнастика. Да не говорим, че когато стане време за къпане, ама изобщо не може да го събудиш. Спи-и-и-и-и-и си човека. Една вечер с баща му се успахме и ние та го събудихме да го къпем в 01:00.
Относно ортопеда и аз четох някъде из форума, че е задължително да се отиде, но педитата понякога го пропускали. Аз ще ходя при мойто на 24-ти, ще го разпитам и определено ще искам направление. После ще ви пиша.
po-pi, ние сме на Aptamil и за сега съм доволна, но май не е добре често да сменяш млякото на човечето. Питай педито.
И за да сложа точка да се похваля и аз. Ние пък акахме - ура-а-а-а-а. Бяхме се омазали като за световно, но мама миеше и преобуваше с песен на уста.

# 110
Привет и от нас Hug!И ние днеска бяхме почти цял ден навънка.Бебо днеска е нещо превъзбуден-цял следобед  е спал 10мин-ни навънка искаше да спи нито в къщи-какво му стана незнам ooooh!.Отделно,че вчера ми се наложи да го храня с кърма от зъмразените запаси-вадиха ми зъб и бях с упоика и след това с болко успокояващи,че положението е страшно-и днеска тариката хапва докато му тече лесно и след това се отказва да полага усилия,вследствие на което се храним през два часа.
Еleinbg-аз съм на 6 етаж без асансьор!Направо кошмар-количката я свалям самичка-купихме летен модел-6кг,но немога да я качвам и правя едни велики комбинаци за да може баткото или таткото като се преберат да ми помогнат.Много е кофти защото съм вързана спрямо тях и немога да излизам когато аз си искам.Сега мисля да вземам кенгуро и да излизам с него и с количката,та на качване да слагам бебето в кенгурото а количката да я тътря сгъната по стълбите.
Колкото до ортобета тои се полага-има побликация в сайта на НОИ за детското здравеопазване-кога какво се полага-така,че педиатрите да ни си спестяват направленията!
Аз се рових миналата седмица в този сайт,защото от лабораторията върнали изследванията на Виктор с бележка,че е с прекъснати здравни права и да сме ходили да ги плащаме!Тези са луди-кога се роди беби,кога му прекъснаха правата и какво значи прекъснати права като децата държавата ги усигурява..... #Cussing outАз не отидох да ги платя,няма и да ида защото по ЕГН излиза,че е с непрекъснати здравни права.Абе за пореден път се обиждавам ,че живеем в държава пълна с абсурди.
Хайде стига толкова,че се отплеснах.

# 111
po-pi,аз съм чистила ушичките, със бебешките клечки!! Смятах , че има нужда и го направих!!  Peace
И ние сме на Аптамил и Нико си ака по 2-3 пътио на ден , а Миша на 2-3  дни един път! Имам и Фризовон, но е толова гъста храна , че децата заспиват едва преди да са изяли и половината от преготвеното!! ooooh! Всеки път обаче храненето започва от гърдите , за около 10 -15 мин и след това дохранваме с АМ! Уш за да не ги отбия, ама то май преди това кърмат ще спре! Да ви кажа , че забелязах , че от кърмата огладняват по-бързо! А ако съм дохранила на 4 часа огладняват!! Flutter
Аз също нямам време да вляза и да напиша нещичко , покрай тези разходки...........
Сега чакам Нико да заспи и отивам и аз! Лека и спокойна нощ и на вас!!! Hug

# 112
Привет и от мен  Laughing
Искам само да попитам започнахте ли вече да давате сокчета на бебоците и кога ще почнете ? На нас педи ни каза постепенно да й давам сокчета с лъжичката и постепенно да увеличавам дозата , но си мисля , че е още рано , а и сега я мъчат коликите и незнам как ще и се отразят сокчетата от ябълка и морков , макар и прецедени през двойна марля.
Хайде лека нощ от нас.  bouquet

# 113
Ми ние не ядохме на вън. Излизахме между двете хранения в 1 и 4, но смятам утре да излезем по рано ...
След храненето в 10, да вземем едно шише за храненето в 1 и да се приберем към 4 за другото хранене! Simple Smile
Ще видим как ще се оправим. Днес видях една майка дето си го хранеше бебока в количката легнал.
Само памперса няма да можем да сменим, ама той няма навика да ака по обед и с напишканото ще стои. Не искам да го гологъзя още по улиците!

Момичета искам да ви питам нещо. Понеже се цедя и му давам вечер по малко кърма (аз повече от 20-30 мл. не мога да изкарам за цял ден) та си мислех колко време трябва да мине без да му давам след като съм пила алкохол. Понеже сме канени на един рожден ден и смятам да си позволя една малка водка, та после колко време не трябва да му давам кърмата?

# 114
  • София
nina_j, май трябва да открием гениалните архитекти на блоковете ни и да ги натоварим с една количка да я татрузят нагоре надолу, па да ги видим как ще се чувстват. Вие поне сте с количка 6 кг., а нашата е 15 кг. Дадоха ни я едни приятели, които са я ползвали 2 месеца и е чисто нова - на фирма ARTI. Грехота е да купуваме нова. Гледам си я и и се радвам... Ще чакам още една седмица, за да станем на 40 дена  Simple Smile, пък после ще му мисля какво ще правя  newsm78
Яшо, не е ли малко рано за сокчета?
wish, ако съм на твое място вместо водка бих изпила една чаша вино. А за времето нямам представа  Thinking Поздрави утре моренцето от нас.
Хайде лека и спокойна нощ на всички  smile3507

# 115
  • София
Wish, eleinbg ме е изпреварила с предложението за винцето. Вчера например имахме гости и аз си пийнах една чашка винце - не знам дали имаше резултат върху бебо, защото се кърмихме след около 4 часа.
Яшо, при януарките една девойка, FreeSoul, наскоро беше пускала доста подробна информация защо не бива да се дават сокчета толкова рано дори и бебо видимо да ги приема добре - има сериозна опасност от последващи храносмилателни проблеми. Лично аз мисля да дам сокче към 5-6 месец.
При нас проблемът с асансьора е по-скоро на живеещите в блока. Имаме асансьор, при това доста голям, но е развален от години и никой не иска да съберем пари да го оправим. Ама какво може да се очаква от хора, които ги мързи да си изхвърлят боклука и със замах го мятат през терасата или прозореца в двора...

# 116
  • София
Ние сме на 4ти етаж без асансьор, реших проблема като оставям количката в гаража. В Сф ще се наложи да мъкна количката малко- на 20ти етаж сме, асансьора е до 19ти, а там нямаме гараж  Confused
За сокове категорично е рано  Naughty Не зная какво им става на тези педиатри, нашата също препоръча да започвам с ябълка и морков...коликите на Ева все още не са преминали, представям си какво ще стане, ако й дам сок! Също смятам да изчакам поне до петия месец.

# 117
И нашето педи ни каза да почваме със соковете от 40-тия ден и на нас като на вас kiselina, ябълка и морков, но и аз смятам, че е рано и мисля да изчакам. Странно ми беше обаче , каза почвайте със соковете от 40-тия ден, а като и заявих аз не давам вода, каза ми то няма нужда в кърмата имало. Значи за водата няма проблем, ма да почваме със сокчета #Crazy
Но и аз ще изчакам за по натам. Времето и днес е супер, но ние ще се разминем пак с терасата Sad В понеделник обаче ще ходим за количка дано само не завали сняг както го дават по прогнози на 22 март.
На 25ти сме на църква с бебо за чиста молитва. Пратих майката да уговори. Тук не се плаща, само се черпи с бонбони и вино в църквата. Попа даже казал какво вино, шоу:)
Ех, че хубаво временце, искрено завиждам на всички мами които са на разходка. Приятна разходка на всички мами и бебоци! Hug

Последна редакция: нд, 18 мар 2007, 14:20 от Mish

# 118
Здравейте мами, искам да ви питам за пъпчиците. При нас почнаха от лицето, обаче вече има и по телцето и под косичката и нови се появяват. Незнам дали не е алергия от нещо? Педиатърката ни изписа една течност като мастило с която трябва да мажа Ема и сега цялата е на сини точки горката. Казва се Пиоктанин, някой ползвал ли го е? И пак да ви питам за Зимафлуора предписаха ли ви и смятате ли да го давате?

# 119
С пиоктанин бях мазала Калоян. Сега не им се връзвам много на пъпчиците, защото както се появяват - така и изчезват  Laughing
Флуор ни предписаха по 4 капки дневно. Мисля да давам.

Общи условия

Активация на акаунт