Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 928
  • 274
  •   1
Отговори
# 90
    Eleinbg и мойте ръце са същите доста са напукани.Мажа с какво ли не, но то като постоянно съм под водата за дупе, за шише, чинии и то не може кремчето да подейства.Да ти кажа докторката от неонатологията, където Яни беше месец каза да и мия дупето всеки път когато и сменям памперса.Педито каза същото.Де да знам да не мия ли толкова често?
     Лека и спокойна от мен още веднъж newsm51

# 91
За цеденето и аз вече не цедя често. Цедя само когато бебо спи дълго и усещам напрежение в гърдите. А от цеденето по някога гърдите се травмират. Вчера цедих и днес ме боли едната гърда. Мисля да пробвам това което си писала Maktub   и да сменя позата освен че ще удяря един горещ душ , защото усещам болка в дясната гърда.
Wish, честито за количката от сите ли я поръча или? Аз ще чакам след 20-ти ще зареждали в Хиполенд Варна поне така ми казаха по телефона за модела който питах.
За гушкането и аз гушкам и то много и го целувам по главата.
galq86, такива бяха описани симптомите на млечницата в книгата която четох.
Ние пък имаме друг проблем, имаме над очите около веждичките и между тях някакви струпейчета като лишеи, поне аз така ги оприличавам. Като изсъхнала кожа абе лишейчета. Педито каза да мия с лайка и да мажа с олио. Някои имал ли е подобен проблем? newsm78 Иначе другаде пъпчици няма освен по челцето около тия лишейчета. Тялото от както го поливам с тетра е много добре.

# 92
  • София
    Eleinbg и мойте ръце са същите доста са напукани.Мажа с какво ли не, но то като постоянно съм под водата за дупе, за шише, чинии и то не може кремчето да подейства.Да ти кажа докторката от неонатологията, където Яни беше месец каза да и мия дупето всеки път когато и сменям памперса.Педито каза същото.Де да знам да не мия ли толкова често?
     Лека и спокойна от мен още веднъж newsm51

Не знам другите мами как действат и какво мислят.
В родилното и на мен ми казаха да мия всеки път, но всички мои приятелки с бебета (вече на по 2-3 годинки) ми казаха, че това си е съдизъм и за мен и за детенце и че според тях мокрите кърпички са най-важното откритие на човечеството . Така че аз ги послушах и досега нямам (слава Богу) ама никакъв проблем. Ако ще опитваш, обаче, си вземи Памперс Сензитив.

# 93
Аз отдавна не се цедя, пък когато се е налагало ме боляха зърната, само от помпичката са ме боляли от детето никога.
И аз съм чела, че ако не го поставяш правилно боли при кърмене.
Аз вече го храних два пъти навън, хем се наложи да го кърмя, взех си го в обятията, вдигнах блузата и си го нахраних. Ако те е страх, че ще му е студено можеш да му метнеш пеленичка отгоре докато го храниш, нали го гушкаш когато му даваш шишето, с тялото си го топлиш.
За мехурчетата по устничките ако са само на устните, не вътре, това са мазоли от кърменето и ние ги имаме, но става въпрос само за външни мехурчета, ако има вътре в устата като пъпчици и върху венците и върху езика, тогава е млечка, това още не сме имали, но съм чувала, че като превенция трябва да се дава вода с лъжичка, аз не давам, но за сега нямаме проблем.
И при нас има малко лишеи, но сестрата каза, че не е нищо страшно и че се чисти кожичката.
Хи,хи, ние тая нощ се будихме само да папаме и сега съм свежарка, та два пъти се отчетох. То стана като тая, ако ти е студено в стаята излез на балкона и като се върнеш ще ти е топло. И аз така, като се будеше само да папа се оплаквах, като не заспиваше обратно, сега ми е победа ако си заспи пак.
Лека нощ и спящи бебета.

# 94
  • София
Количката ми вече е при мен Simple Smile
Утре сме на разходка вече Simple Smile
Сетих се да ви питам нещо друго...
На някоя мама налагало ли се е вече да храни бебто си навън? Т.е. как го храните, вадите ли го от количката? Не му ли е студено?
По принцип май не е хубаво да се храни легнал, а да го изваждам за да го нахраня ... не знам
Все ще дойде момента в който ще направим по-дълга разходка и ще се наложи да ядем навън та се чудя какво да правя

Ние сме само на АМ - вземаме храната с нас и си ядем в количката легнали. Досега не сме имали проблеми, обаче ние и вкъщи си ядем легали, че иначе много се давим.
Честито за количката - със здраве да си я ползвате!

# 95
Здравейте мами. Как са бебковците? 

# 96
Ха включи се и нашата февруарка чудо.. Не питай ние как сме разказвай ти как се справяш с 4-те бебета..

# 97
Здравейте, мамчета!  Simple Smile
Радвам се, че успях да се включа - от доста време не съм писала!
Та да обсъдя и аз темите, които вълнуват всички:
Деян е изцяло на кърма и засега мисля, че няма запек. За цвета на акото - нашата докторка каза, че зеленото може да е признак на претопляне, но ако пие чай против колики /ние даваме Бебезан/, е нормално да бъде зеленикаво през цялото време.
За кърменето - отначало много ме боляха зърната - мазах с гармастан само няколко дни и сега вече почти не се налага. само понякога - ако Дидо реши да ме нахапе  Wink Иначе имах тестер на Авент - също бях доволна от него. Между кърменията се цедя, но колко и кога - преценявам според колко е изял, дали е сукал и от двете гърди, дали ги чувствам натежали и болезнени. През нощта, когато правим по-голяма пауза, се налага почти всеки път да цедя. Напоследък обаче, мисля че яде повече, защото изцеждам все по-малко, а той хапва много лакомо - чак му тече по брадичката Mr. Green
Искам още нещо да кажа и питам, но после, че стана време за хранене   chef

# 98
Количката ми не е от сайт, а от Щъркела, но понеже сме на тесничко тука а не исках да стои пред вратата без да я ползвам стоеше в апартамента на майкини и вчера мъжа ми отиде да я докара! Simple Smile След малко опаковам бебче с одеалца и хукваме на разходка! Вън пече и мисля че времето ще е супер! Simple Smile
Ще се гримирам и ще се чувствам човек за около час! Simple Smile
eleinbg, ние сме само с мокри къпички на Нивеа и съм много доволна. Меки са и са напоени с някакъв лосион. Дупето му остава леко мазничко и съвсем чисто след това! Нашето дупе вижда вода само на банята вечер и слава богу нямаме никакви проблеми. Не мога да си представя да го мия на всяко преобуване. Това е отрепия...
hrisito, мен пък в родилния дом пък и на една лекция на "9месеца" ме наплашиха яко с това хранене в легнало положение и мен ме е страх сега.... Макар че е много по удобно. Откакто го храня в ръцете си сутрин едва помръдвам лявата си ръка. Силна пареща болка и не мога да разбера какво е - става ли, сухожилие ли. Но е много зле. Не мога да си вдигна ръката да си вържа косата .... Sad
mamma_ , разказвай момиче! Simple Smile и снимки искам да видя на 4-те ти съкровища. Simple Smile Ти си наистина нашето чудо! Simple Smile

# 99
Сега мога да продължа - за козметиката - препоръчаха ми Мустела и аз взех засега две неща - измиващ гел за новородени за коса и тяло и бебешко кремче за лице. Много съм доволна и от двете и мисля да продължа със слънцезащитен крем като почнем разходките и бебшко мляко за тяло вместо олио, като стане по-топло. Колкото до крема за подсичане - в момента караме с един, който ни правят в аптеката и съм много доволна, затова не съм експериментирала  с никакви други кремчета за дупе. Мием се 2-3 пъти дневно - зависи, колко жълтици има в гащите, а през останалото време се бършем с мокра кърпичка. Имах и на Памперс с лайка, а сега и някакви по-обикновени - Lineablu пише на тях с алое вера, и не виждам особена разлика между двете, освен в цената Wink 
Искам да попитам - онзи ден на Дидко му излязоха пъпчици по лицето повече от досегашните. Докторката каза, че са алергия от някаква храна, която аз съм яла и не е страшно, но му изписа калциев глюконат да пие. В аптеката обаче изказаха мнение, че бебето било много малко, за да пиело химии. Някой има ли мнение по въпроса?
П.П. Имам рецепта за крем против подсичане, който много ми похвалиха препатили баби, съдържа вазелин, ланолин, гентамицин, нистатин, деавит и витамини А и Д2. Ако ви интересува мога да опитам да я препиша точно - приготвя се в аптека.  bouquet
Хубав ден Ви желая засега - ние отиваме с количката на терасата на слънчице! Heart Eyes

# 100
Гентамицина е антибиотик и без нужда и направени изследвания (антибиограма), аз лично не бих слагала дори лекар да ми го препоръчва. Нистатина също е антибиотик ... Деавит е витамини Д+А и  не знам дали има смисъл да се мажат върху кожа, защото те се приемат вътрешно...

Вазелина и ланолина са ок  Peace

П.П. Моята племенница в ранна възраст е приемала гентамицин и сега е с увреден слух, заради него - по принцип това му е един от страничните ефекти.

# 101
Svetlan4o, и на Раличка и излязоха такива пъпки като тзи които описваш, но нашето педи каза, че това било бебешко акне, било нормално за бебетата до към месец-месец и нещо  и нямало нужда да се третира с нищо. Щяло само да мине. Организма се чистел от незнам си какво.

Имам един въпрос. Може би съм изперкала, но ми се струва че малката не бодърства достатъчно. В смисъл или спи, или яде, а в малкото време когато е будна се криви от коликите. Няма така примерно 1-2 или повече часа на ден през които просто да си е с отворени очички и да си лежи там. Мисля че на 1 месец вече трябва да е така.. При вас как е? Само ние ли сме толкова поспаливи още? Толкова рядко и виждам очите отворени, че се притеснявам вече.

# 102
Много съм щастлива и изморена!

Току що се прибрахме от първата разходка! Времето беше перфектно, моренцето синьо, цацата чудна, а аз бях с най-хубавата количка! Simple Smile Wink

# 103
Здравйте. Аз май в новата тема още не съм се разписвала но то в това хубаво време сме все на вун и не ми остава време.
Аз да ви се оплача най - напред че въпреки огромното ми желание и старание ( по неясни за мен причини ) кърмата внезапно спря. Сега слагам малката на гърда уж да стимулира, но резултат няма. Изцеждам се и веднъж на ден и давам изцеденото от шише.
АМ което купих е Nutrilon omnio което било против колики, запек и повръщане и тя си го хапва, но се замислям дали следващият път да не купя Aptamil ???
Искам а ви попитам чистили ли сте ушишките на бебетата ?

# 104
Еллица, благодаря за отговора - тя и нашата така каза, но просто сега са много повече и с бели връхчета...  Засега ще задържа и няма да му давам лекарства.
А за твоя страх - мисля, че не е за притеснение. Още преди да родя, ме предупреждаваха, че малките бебета спят по 22 часа на ден Wink Пък и зависи колко дълго ви продължават коликите. Като го сметнеш - това време и времето за хранене стават достатъчно. И Деян спи през повечето време, дори и през нощта / пу-пу/. Има моменти, в които будува и не плаче, но те са максимум час за денонощие-тогава обикновено правим гимнастика и пеем песнички, а той се кокори с една рибешка физиономия Heart Eyes
Но все пак, за да се успокоиш - защо не говориш с лекарката?

Общи условия

Активация на акаунт