Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 921
  • 274
  •   1
Отговори
# 75
За памперсите: на нас не ни харесват Молфикс.. пропускат ни.. явно е индивидуално за всяко дете.. на мишка77 не им пасват Памперс и са с Либеро. Ние за сега сме с Памперс но взех 10 Либеро да пробвам и от тях. Нямам впечатления още обаче.
Дупе мия като се е омазал с  ако.. Памперси сменям на 3 часа и винаги мажа дупето и топките отдолу с кремче. Преди миене на дупе изчиствам крема и мацаницата с кърпички.
Нашата кожичка е много сухичка и все още се борим със сухотата. Олиото не дава голям ефект. Пробвах с лосион за тяло, но май от него получи 3 зачервени пъпчици на корема, като охапано от паяче, та го спрях.
Пишка не забелваме..
Бебо само през деня спи на нашето легло.. кърмя го заспива и аз не го местя.. Вечер като го кърмя винаги го връщам в леглото му. Няма място за всички на нашата спалня Simple Smile
Cvetelinka и моите зърна тъй не загрубяват, все си ме болят ама вече и не ги мажа... стискам зъби и не им обръщам внимание..
bzepic изцяло съм съгласна.. Само дето аз моя рошльо го целувам само по главичката и ушите.. и не давам на другите да го целуват, освен на татко му и майка ми де..
И като за край да споделя: след като изкарах едно запушване на каналите и се оправих с Лецитин и активно сукане от бебо, гърдите ми спряха да текат и са по мекички. Незнам да се радвам ли да плача ли.. дали му стига кърмата да не е намаляла или той най-после започна да суче повече?!! Не мога да разбера кога се е наял.. Защото от както открихме удобствата на кърменето легнал, той може да ръфа зрънчовците и цял ден.. Ама яде ли незнам.. Все си казвам "щом ака често и изглежда добре, активен и енергичен значи му стига.." Чакам с нетърпение консултацията и се моля да ни зарадват най-после с това тегло.

# 76
Здравейте и от мен Simple Smile
Днес ходихме на по-дълга разходка и виждам ,че на Борислав ме действат все по-добре. Много се дразня само на разните съседки , дето ми дават акъли ,че нямал още месец а аз съм го заизкарвала навън и не знам си какво ... Twisted Evil
Вечер за сега спим ,въпреки че посреднощ по някое време става да вечеря Mr. Green
Мамите , които кърмят - да попитам: след всяко кърмене ли се цедите?

Уиш, аз си поръчах сутиен за кърмачки от Данет , доволна съм , на следващия ден ми го доставиха Simple Smile

# 77
bzepic, aз в началото доста се тръшках за това, че не мога да кърмя ама сегавече хич не се натискам. Бебчо си хапва добре АМ и хич не мога да го накарам да обърне внимание на цицата ми. Цедя се с помпата когато се сетя и събирам в едно шишенце жалки капки.
Цедя се най-вече за да не остане кърма в мен, да не се запуши някой канал и да направя някой мастит. Реших да не пия хапчета за спиране а да чакам кърмата сама да спре, само че не знам как да разбера кога да спра да се цедя. Някой може ли да ми каже как се разбира че кърмата е спряла и да спирам да се мъча?

# 78
  • София
Хайде аз да се похваля  Simple Smile. Тъкмо се върнахме от консултация - наддали сме 800гр и сме пораснали 2см за има няма 15 дни откакто ни изписаха от болницата. Педито ни похвали и каза все така да се кърмим, не ми е казвала да спирам нощното кърмене и аз съм доволна. Почваме вигантола от утре по 2 капки, защото сме понаддали доста.
Колкото до въпроса с гушкането - аз мисля да си го гушкам, когато плачка, докато стане на 3-4 месеца. Доколкото четох сега периода след раждането е доста стресов за бебчовците и имат нужда от нас.

# 79
да ръфа зрънчовците и цял ден..
Joy Joy Joy

Мамите , които кърмят - да попитам: след всяко кърмене ли се цедите?

Не цедя изобщо, само 2-3 дни цедих съвсем в началото. Вече са се регулирали... а като усетя някъде застояване на кърма и сменям позата.

аз съм малко извън нормата в това отношение

Съвсем в нормата си си Peace Laughing

# 80
  • София
Mish, благодаря за съвета. В края на месеца ще ходим при JP-то за ваксина и ще го накарам да види езичето. Ще задържа Дактарина, освен ако не се влошим.
Относно разраняването на зърната използвам крема на AVENT още от 7-мия месец на бременността. Сега се мажа само веднъж на ден и нямам проблем. Иначе се държим на цицата по 15-20 минути.

# 81
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile
вчера след консултацията и ваксината Валя беше много неспокойна и доста си поплака, а досега не се е случвало през деня такъв рев. обаче после пък като излязохме на разходла 2 1/2 часа и голямо спане и след това пак. аз вече не давам саб-а и нищо против колики, но тя пак не  ака по 3 дни и на третия вече много се напъва и таткото й помага със сапунче, че и мен ме е страх. действа до 2-3 минути и сигурно изхожда половин кило  Simple Smile. така че да знаете че сапунчето действа поне при нас. ама докога така Sad дано скоро и се нормализира.
Уиш за зеленото ако няма проблем, точно сега го четох това в една книга.

# 82
Ей ме на, след разходка с форумка Ясна. Обсъдихме въпросите около опикаването, акането, бибероните и другите важни за нашето ежедневие теми  Crazy
Днес получих сутиена от Данет за кърмачки. Доставката струва 2.50лв. Поръчах го вчера, днес е тук. Става ми и е добре, като модел- доволна съм. Бяха казали до обяд, а го доставиха чак в 16ч., но в сайта пише,че доставката е в рамките от 2 до 7 работни дни.
Маят малчо днес голям рев удари  Cry  Навън спа непробудно, а сега дреме и го чакам за папане.
За цеденето и аз не знам кога трябва да се спре. Имах малко проблеми с едната гърда. Сега не я цедя, дано не се стига пак до запушване, че е голяма гадост.
Лека и спокойна вечер! Wink

# 83
        Здравейте Simple Smile

Майчета имам едно въпросче към вас.Преди около 2 седмици казах на доки, че ни е бяла устичката и тя ми изписа едно лекарство за гъбички.Аз давах 2 дена и спрях като си мислех, че са се изчистили, но не след още една седмица пак, но този път са някак по различни.В смисал има беличко като спукани мехурчета отгоре ,отвътре на устичката и по много малко отсрани на бузките само там.Продължавам да давам от лекарството, но не изчезват в понеделник ще ходя до доки и без това и ще и кажа, но реших да питам и вас, може пък някоя от вас да се е сблъсквала с това !!!
   Аз не се цедя отдавна.Имам кърма, но малката и харесва повече шишето с АМ Misc Baby BottleПреди да дам АМ я слагам да цица и тя суче не повече от 10 минути и спира.
   За зърната препоръчвам Гармастан на мен ми се опрвиха точно за 2 - 3 дена.
   И аз съм съгласна с Bzepic за гушкането и милването- чувството е толкова приятно, че не е за изпускане Hug Hug Hug
   Ние ползваме памперси "ПАМПЕРС" сега сме с номер 2 , но сигурно ще преминем на 3 - ката.Когато бяхме с най - малките и започна да ни се отбелязва ластичето на крачетата сменихме със следващия номер  и вече нямаше отбелязване сега пак така ни се получава мисля, че трябва да опитате може да са им станали малки памперсите на дечицата ви !!!Аз за сега съм доолна от "памперс" не са ми пропускали до сега и мисля да продължа с тях.
   Eleinbg  и аз ползвам Кремчета на МУСТЕЛА имам два крема за дупе на МУСТЕЛА единят е 8.40 лв. другият е 18.00 лв..Мажа с този от 18лв , защото с другия като се намазахме / беш почнало да се пооправя дупе / и  пак се зачервихме по - точно ни излезнаха маки пъпчици.Продължават да излизат и с този на незнам какво да правя не използвам кърпички мия всеки път на 3 часа и не знам вече.
   Майчета не знам при вас как е, но ние вече втори път акаме много странно.Значи започва се с зелено като пластелин, преминава към жълто кашесто и накрая акаме рядко.Знам, че е така, защото аз я карам да ака, с пръсче я гаделичкам и тя се изаква дали е нормално така да ака?
   Май и аз се отплеснах малко. Лека и спокойна вечер на всичкки newsm51

Последна редакция: пт, 16 мар 2007, 20:52 от galq86

# 84
    Майчета извинявайте забравих да питам Саб - а запича ли попринцим или при всяко бебче е различно.  newsm53
И да питам кога го давате преди или след папане?  newsm51

# 85
Привет EliMeli и добре дошла при нас,

Мажеш ли с нещо зърната си? Аз проблем със зърната имах само първите 2-3 дни в болницата, но една от детските акушерка в Окръжна ми каза, че колкото по-често го слагам на гърда толкова по-бързо ще ми слезе кърмата и ще загрубеят зърната - оказа се вярно. Ползвах си само мострите на крема на Авент, дори не стигнах до гармастана (харизах го на една мама в болницата, която беше доста зле със зърната).
green_dawn,
мажа с лансинох...Моите зърна бяха спрели да болят, но нещо се разраниха предната седмица като започнах да пробвам да се кърмим легнали... Явно не захопва добре легнала... Sad

# 86
  • София
Да се запиша и аз в новата темичка.
За памперсите ние в момента сме с 2-ка на Памперс и сме доволни и не ни пропускат. Обаче имаме и един пакет HUGGIES, който започва от 5кг, а ние сме 5.300 и са ни определено доста големи. Сега ще си ги ползваме тях като свършим Памперс, защото определено ми харесват повече.
Кремчето с което мажем дупето ни е на HIPP и BUBCHEN и съм много доволна и от двете. Обаче ние мажем в промишлени количества "с мистрията", за да стане бяло цялото дупена всяка смяна на памперса. И на седмица отиват по 3-4 кремчета, затова на Бюбхен съм си взела голямата разфасовка от 500гр. #Crazy Също сме използвали и кремчето на Чико и на Мустела и от тях съм много доволна.

# 87
  • София
        Здравейте Simple Smile

Eleinbg  и аз ползвам Кремчета на МУСТЕЛА имам два крема за дупе на МУСТЕЛА единят е 8.40 лв. другият е 18.00 лв..Мажа с този от 18лв , защото с другия като се намазахме / беш почнало да се пооправя дупе / и  пак се зачервихме по - точно ни излезнаха маки пъпчици.Продължават да излизат и с този на незнам какво да правя не използвам кърпички мия всеки път на 3 часа и не знам вече.

Моят е същият като този от 8.40. Просто купих по-голяма разфасовка. Да не би причината за пъпчиците е че всеки път я миеш. Аз като си гледам колко са ми изсъхнали и грапави ръцете от прекомерното миене.... Ние използваме кърпичките на Памперс, но Сензитив с Алое Вера и Лайка и нямаме проблеми.

Майчета извинявайте забравих да питам Саб - а запича ли попринцим или при всяко бебче е различно.  newsm53
И да питам кога го давате преди или след папане?  newsm51

Саб-а със сигурност запича. Дава се преди папане - 10 капки с лъжичка, смесени с кърма или с АМ. JP-то ми каза да ги давам най-много 3 пъти на денонощие, за да нямам проблеми. Давах ги няколко дни, след което ги намалих и сега ги давам веднъж с вечерното хранене към 19.00 - 20.00 часа. Не сме акали от вчера наобяд  Sad Надявам се скоро да свършим тази полезна дейност. Стискайте палци  Rolling Eyes

# 88
  • София
Моите зърна бяха спрели да болят, но нещо се разраниха предната седмица като започнах да пробвам да се кърмим легнали... Явно не захопва добре легнала... Sad

Щом усетиш, че не е захапано хубаво зърното (вакуумът тогава не е добър), прекъсни кърменето и намести детето (а не себе си), докато усетиш хубаво засмукване. Аз понякога така прекъсвам по 3-4 пъти, докато засмуче добре, друг път става от веднъж...

# 89
Количката ми вече е при мен Simple Smile
Утре сме на разходка вече Simple Smile
Сетих се да ви питам нещо друго...
На някоя мама налагало ли се е вече да храни бебто си навън? Т.е. как го храните, вадите ли го от количката? Не му ли е студено?
По принцип май не е хубаво да се храни легнал, а да го изваждам за да го нахраня ... не знам
Все ще дойде момента в който ще направим по-дълга разходка и ще се наложи да ядем навън та се чудя какво да правя

Общи условия

Активация на акаунт