Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 905
  • 274
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Добро утро и от нас  Hug
Ние снощи направихме една много късна консултация/че нали съм с двете ooooh!/ и се оказа, че сме наддали 900 г. и порасли 3 см.  Grinning сега сме цели 4 450г. и 57 см  Сетих се и питах за рефлукса, който така обсъждахме в старата тема....и лекарката ми каза нещо, което бях забравила, докато детенце наддава рефлукса не се счита за проблем Grinning
И другата ми хубава новина ние вече сме пораснали детенце започна да спи повече през ноща, снощи яде в 7:30 заспа в 9 и се сабуди чак в 5:00 за папане ....и така е вече 3 дни, сякаш усети милата че не мога да й обръщам много внимание през ноща и го удари на сън Joy

А сега лошите новини Sad от тази нощ вече и аз съм болна, оказва се, че не е хранително натравяне както мислех, вече и аз съм със същите симптоми като Криси /повръщане цяла нощ, разтройство и страхотни болки в корема, а със сигурност не е от храна, защото заради Криси и аз съм на нейната диета /да не дразня детенце Sad с разни манджи / и снощи съм вечеряла препечена филия със сирене Rolling Eyes
просто незнам днес как ще се справя, имам толкова много работа, събраха ми се три перални за гладене ooooh! нямам вече дрехи за бебка Sad
Ох, оплаках ви се Embarassed

# 61
Wish акото да не те притеснява ако се храните с изкуствена храна, тогава е от наличието на желязо
ако сте на кърма обаче не знам  newsm78

# 62
Само на изкуствено сме!
Давам му вечер по 20-30 мл. кърма ама хич не я броя нея пък и ме е срам да я споменавам, че язък ми за големите цици  никаква кърма не пускат, та за цял ден само това успявам да изцедя!

joya , благодаря!  Hug

# 63
Здравейте и от нас,
гледам обсъждате режимите. Моят Никсън си имаше режим от болницата, а мама зорлем го развали. Не ми е удачен този режим дето му го бяха създали. Той  яде бавно и диагустира спи буди се.. За мен важното е да яде и хич не ми е проблем да виси на гърдата стига да наддава. Не се будеше нощем и аз го научих да се буди два пъти. От както излязохме от тези рамки започна да се храни по добре. Незнам дали наддава, но ще видим на другата консултация която е след 10 дни. Но детето ми е видимо добре. Хапва усмихва се ака.. пу пу да не му уроки.. Сега слуша музика и е много сладък.. търси да види тонколоната от къде свири..
Това за слагането на гърдите при нас ейства безотказно. При колики или трудно акане.. при безспокойство.. абе при всичко... събличам си тениската и го слагам по корем с разперени ръце.. Обожава така..
Това е от нас.. отиваме да се храним че пак налапахме палеца Simple Smile

# 64
Абе момичета! аз понеже вече изкуквам в къщи, бебчо (пу да не му е уроки днес е много кротък) та се ровя из нета и по скоро из http://shop.danet.bg и си харесвам разни неща!
Та искам да попитам има ли някой, който е поръчвал от тук и дали сте доволни?

# 65
Здравейте момичета, искам да ви питам давате ле на бебчетата Zimafluor за профилактика на кариеса? На нас ни го изписаха след втората седмица, но още не съм и давала защото четох много противоричиви мнения из нета.

# 66
Здравейте и от мен!
Марти понякога също има зелено ако, но съм чувала, че е и от капките за колики. Ние бяхме със САБ- не ни запичаше изобщо. Той си се осира почти всеки път до уши и не търпи въобще мръсния памперс.
Уиши, от сутринта чакам да ми донесат един сутиен за кърмачки. Но, имам същия модел и си поръчах просто с по- големи чашки. Иначе май не бих рискувала, въпреки, че има подробна таблица с размери и жената ми каза, че евентуално се позволява смяна в последствие ако нещо не е добре.
Бебо веднъж сме го взимали само при нас да спинка. Мен също ме е страх да не го смачкам или изпусна, но това за инстинкта ми звучи логично.
От ваксината се случва да са изнервени дечицата. Учудвам се, че не са ви предупредили, ама то пък и лекаря е човек, не може за всичко да се сеща.
Ние вчера имахме гости, та и ние като Ясна се почуствахме "бели хора"  Laughing
Аз си хапвам доста често зеленка салатка с краставички-МММ, много обичам.  А от родилното още много пия сок от ябълка и ми действа анти-запичащо. Щото аз и по принцип го нямам този проблем, ама така предотвратявам да се получи, въпреки, че ям доооста суха храна.
Вашите бебета как повръщат, ако повръщат де? Мартинко взе да връща по малко, но вече обработена кърма. И то преди следващото кърмене, като го преобличам, дали е нормално??? newsm78
За пишката, педито каза само, че е още рано. Аз съм решила засега да оставя това настрана и да следвам теорията за по- късно забелване.
Аз откакто родих чакам да ми загрубеят зърната, ама няма изгледи. Кърмя със силиконови, мажа с Лансинох след всяко кърмене, но при допир ги чуствам адски некомфортно.
Джоя, опитвай се да приемаш нещата по- спокойно. Знам, че отстрани е лесно да се каже, но нали знаеш, че твоето безпокойство се предава на бебче. Та ако ти си максимално спокойна и то ще е по- спокойно. И на мен ми идват лудите, като поплаква без да спре, но си казвам, че и на него не му е лесно и го боли и очаква аз да му помогна, а не да го правя още по неспокойно и несигурно. baby_neutral
Използвам ЛИБЕРО и се чудех от кога да мина на по- големия р-р. Преди седмица бяхме 5060гр., а те са 3-6кг. и от 5-9кг. При нас също се отбелязва ластика на крачето, но иначе не мисля, че са му малки все още.
Отплеснах се...до скоро!

# 67
  • София
Здравейте момичета!

Wish,
Да те помоля да ме включиш при вас. Терминът ми беше на 26 февруари, но родих на 12.02. Бебо се казва Николай и се роди 3000 кг и 50 см. Благодаря Simple Smile

От съвсем скоро се регистрирах в BG-mama и преди малко случайно ви открих. Изчетох на един дъх написаното и се успокоих. Разбрах, че не само ние сме с колики, борим се с режима и спането и мама трепери, защото от вчера наобяд не сме акали.

Исках да ви попитам, дали някои е имал проблем с "млечница"? Доктора ми каза, че всеки път след ядене трябва да давам на бебо вода и ако случайно му побелее езика да му го намажа със сода. Опитваме се да пием вода, но обикновенно я плюем. Езикът ни белее малко след ядене и до следващото почти става розов. Някой имал ли е проблем и как го е разрешил.

# 68
  • София
Здравейте:)Днес пак бяхме на разходка. До обяд времето беше страхотно. Поспах малко  и се съм бодра смяна. за готвене и чистене, докато бебето спи. Относно памперсите ние сме на Молфикс - засега  съм доволна - не са толкова скъпи и не пропускат. Аз започнах със забелването на пишлето по съвет на педиатърката - всяка вечер във ваната по 15 движения за забелване. Вече няколко дни го  правя и ми се струва, че има ефект. Питах лекарката защо не по -късно, а тя каза, че сега е по -добре, докато не е толкова подвижно бебето, че след някой и друг месец,  трудно ще   стои мирно във ваната. А и било по -добре, за да няма инфекции  там случайно. И така освен, че мен ме боли гърло, всичко друго си е наред:)

# 69
...Исках да ви попитам, дали някои е имал проблем с "млечница"? Доктора ми каза, че всеки път след ядене трябва да давам на бебо вода и ако случайно му побелее езика да му го намажа със сода. Опитваме се да пием вода, но обикновенно я плюем. Езикът ни белее малко след ядене и до следващото почти става розов. Някой имал ли е проблем и как го е разрешил.

Добре дошла, eleinbg!   bouquet
И ние имахме млечница, лекувахме я ок.2 седмици (понеже забравих да питам до кога и й давах май по-дълго от необходимото... Embarassed) с едно лекарство Дактарин - мажехме й бибата. Много й беше вкусно. Със сода не сме пробвали, но мисля, че ще е малко по-неприятно за бебчето. Не е опасно - стига да се лекува навреме за да не се разрани лигавицата, че тогава ги боли и щипе. А иначе профилактично - както ти е казал доктора - малко вода или чайче.

# 70
  • София
Jas.min,
Blagodaria. Shte deistvame.

# 71
Много ме успокоихте за акото. Аз иначе вече пратих таткото довечера при педито да пита, ама да отива, че и без това имаме много въпроси. Днес гледам че конюнктивита не ни е минал и май се е пренесъл и на другото оченце! Sad Май не трябваше толкова скоро да спираме с капките. На нас като ни се стори че вече е добре и спряхме да му капем капки ама сега пак започваме.
За пишката и на нас ни казаха да изчакаме малко. Като я питахме педиатърката каза, че на първата консултация тя щяла да направи каквото е нужно и да ни обясни за по-нататък! Явно всеки лекар по различен начин постъпва.
Ние пак се върнахме на Памперс само че сега взехме втори номер. Много са меки и дупето е съвсем сухо. Аз през деня използвам само мокри кърпички на Нивеа с лосион и за ако и за пико. Не го мия, защото нямам подходяща мивка в квартирата и за сега салава богу дупето ни е перфектно. Имаме и два пакета Хъджис, но ни бяха малко големи преди седмица и се опикаваше та чакам да свърши сегатози пакет и тогава ще ги пробваме и тях. Иначе не знам какви са цените на памперсите по принцип. Но смятам да си останем на Памперс, че наистина ни пазят сухички! Simple Smile
eleinbg, добре дошла при нас. Добавям те в списъка, но както обясних и на другото момиче имам проблем с редактирането на страничката и ще можеш да се видиш с твоя Николай чак в следващата тема. Не зависи от мен... Embarassed
За млечницата ние продължаваме да се мажем с Дактрин, защото в указанията пише, че трябва да продължаваме поне седмица след като отшумят симптомите. Това са вид гъбички и са доста упорити, пък и на Пламен му е много вкусно. Аз си слагам колкото грахово зърно на пръста и той си го облизва с голяма наслада! Simple Smile Не съм сигурна дали бих дала сода ... все пак тази нежна устичка пък и ако попадне в стомахчето. Не знам! С дактрина се оправихме много бързо а бяхме в много тежка фаза. Езика беше чисто бял и не искаше нищо да му пъхам в устичката.

# 72
  • София
Благодаря, момичета!
Содата и на мен ми звучеше гадно. Та аз на себе си не бих търкала езика, камо ли на зайче байче.
Относно пишката на момченце, нашият доктор първо каза да изчакаме 2-3 месеца, а после ми показа как да я забелвам. Трябвало да го правя при всяка смяна на памперса. Аз обаче най-много веднъж на ден. Напоследък нещо мразим да се преобуваме. Та борбата е безмилостна и жестока. Та само до пишката ни е......
Относно пелените, от самото начало ползвам Памперс и съм много доволна. Сега сме на номер 2. Купуваме ги от МЕТРО. Голям пакет - 78 броя за 22.00 лева. А за козметика сме на MUSTELA. Някой са на мнение, че са скъпи, но си заслужават парите и бих казала, че са икономични. Например, кремът за дупе е 13.40, но го ползвам вече 1 месец /по 6-7 пъти на денонощие/ и като гледам имам още половин тубичка. А дупето ни е розово-о-о-о и мекичко-о-о-о. Все едно никога не сме седяли наакани и опишкани  Rolling Eyes Аз лично съм на мнение, че за Памперс, козметика и хранене пари не трябва да се пестят, че понякога евтиното излиза скъпо.

# 73
wish, аз съм маниачка на тема кърмене и положих всички усилия да го кърмя, та в началото и аз имах този проблем, съвета на педиатърката в болницата беше да слагам детето първо на гърдите, на всяка по 15 минути за да стимулира лаксацията и след това да го дохранвам, за една седмица той изпиваше видимо по-малко от шишето, а след две вече си бяхме само на цици. Мисля, че все още имаш шанс за кърмене, но това е мое мнение, пак повтарям, аз съм малко извън нормата в това отношение.
За гушкането смятам, че е задължително да ги гушкаме и да ги слагаме до нас да спят, от една страна защото това им дава сигурност и в последствие стават по-уравновесени и сигурни в себе си хора, от друга страна защото само след 6 години вече няма да ни разрешават да ги целуваме на обществени места, а само след 12 ще ни заявят, че са пораснали и искат да ходят сами на море. Това не е много време и минава по-бързо отколкото можем да си представим, за това смятам да се възползвам от всяка минута. Мисля, че децата не се разглезват с милувка, а с подаръци, разглезват се ако им купуваме всичко, което посочат, а ако им се радваме това само им помага. Това пак си е мое мнение, нали знаете всеки сам си решава как ще си гледа детето.
Пожелавам ви слънчев ден и приятна разходка.

# 74
eleinbg, това не е млечница, при нея освен че побелява езика си остава бял и става на мехури по езика и по небцето и бузите, поне така пише в книгата на Спок. най сигурен признак, че имаш млечница е, че бебето спирало да суче и плачело защото го боли и е гладо и не може да суче от мехурите. А това с побеляването на езика и после избледняването е от кърмата, след като после става розов и при нас е така. Simple Smile
Wish, аз си поръчах сутиен от данет за кърмачки доволна съм от него. Бях си поръчала българския, защото дълго четох мнение кои става и кой не. За него имаше добри отзиви. На следващия ден беше тук и съм доволна от него. По размерите в сите го поръчвах като се мерих. Имат интересни неща.

Общи условия

Активация на акаунт