Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 899
  • 274
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Момичета, не се притеснявайте толкова много за акането. Моят мъник два дена не ака. Чак на третия  ден се изака сам и се изцапа до ушите. Оттогава ака един път на ден.Педиатърката каза, че е нормално.

# 46
Eee и нас ни има тука!!Благодаря!Иначе нас многони мъчат коликите. CryДано скорода ни спрът,защото мама и татко ще се побъркат!!  Praynig

# 47
Maktub, ама как така при теб? Гушнато? Не те ли е страх че можеш да го затиснеш или задушиш по някакъв начин? Аз вечер като го взема, за да го успокоя да не плаче и понеже много ме заболява кръста като го нося или сегя го слагам на гърдте си и полусядам в леглото. Като се успокои и ме затопли започвам и аз да се унасям и се събуждам ужасена, че може да заспя с него!
В болницата само това ни натякваха, че никога ама НИКОГА не трябва да спим с бебетата. А на мен така ми се иска да го нагушкам в леглото!

# 48
  • offshore & overseas
аз пък не следя старата тема:) ... давам по една малка кафяна лъжичка, която е 2мл - педиатърката ми беше казала като ми се наложи да давам еднократно по 2,5 мл
Благодаря много  Grinning Ева днес само пръцка и се напъва горката, дано дуфалака помогне, втори ден не ака  Confused
Тъй като и мойта щерка преди около две седмици яко се запече от Бебезан-а, аз пробвах с Дуфалак (5 ml в 20 ml вода с биберон), но тя все го повръщаше, така че се отказах. Отказах се и от насапунения термометър...  doctorСега постепенно възстановяваме ритъма "без насилие над природата" -- от веднъж на два дни, вече акаме веднъж на ден (обикновено вечер). Като се има предвид, че преди злополучния чай бяхме по 6-8 пъти девно, не е кой знае какво, но аз съм доволна.  baby_neutral Забелязвам, обаче, че акото е различно... Лелеееее -- каква стана тя, само л...а са ми в устата!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

При нас термометъра не свърши работа, от масажи се дърпа и плаче, сега се надявам дуфалака да подейства до няколко часа...
Започвам да се панирам, че кърмата ми не е достатъчна, днес и лекарката ме пита да не би да ми е намаляла и затова да не ака Shocked Но мисля, че не е, гърдите ми се препълват, ако се успи за ядене, цедя се  и т.н.

kiselina, не е от кърмата - нашата педиатърка каза, че всички минавали през констипационния период (както и през коликовия)bowuu. А пък ако даваш и нещо против колики, още повече се засилва този анти-ефект.

За термометъра: и аз си мислех, че не става работата, но открихме цаката. Натопяваш използван бебешки сапун във вода, после гребваш от него с връхчето на термометъра, след което пъхаш в анусчето (до сантиметър), държиш и въртиш докато тръгне Sick. Отнема най-много 2 минути. Така съветва и д-р Спок-чо, по чийто препоръки е отгледана нашта генерация Mr. Green. За да съм докрай откровена, обаче, ще кажа, че аз не смея да изтезавам беби по гореописания начин и оставям това на съпруг ми. Аз само зяпам и охкам отстрани (не от кеф, де Embarassed). Предимството пред Дуфалака е мигновеният поразяващ ефект.  Joy Blush

Последна редакция: чт, 15 мар 2007, 22:23 от Мяуче

# 49
    Момичета здравейте Simple Smile

Не се притеснявайте ако бебчето ви не е акало 2 дена - 3 вече е за притеснение, но хората са измислили ДУФАЛАК така ,че ...В началото като си я прибрахме малката също ми акаше на 3 часа, но постепенно се разреждаше и сега акаме на 2 дена и се мажеме до ушите, ако случайно не се изака на 3 ден си намазвам малко едното пръстче с олио / с което се мажем след къпане / и я гаделичкам по дупето и се изаква, не я мъча с термометри.
   Аз също като Maktub си взимам малката вечер давам и цицата и си заспиваме.Понякога ако не е гладна, а я боли коремчето я слагам по каремче на гърдите ми -  докато тя се успокой и заспи се оказва, че и аз съм заспала и се събуждаме за следващо папане понякога така и през деня . Незнам дали няма да я свикна да спи при мама, но ми е толкова приятно когато спинка на гърдите ми даже понякога се разплаквам, защото ми става много хубаво и много се радвам, че си я имам Hug
   Да не казвам голяма дума, но на нас определено поне малко Саб - а ни помага - по - малко я боли коремчето дано да продължава така  и да се оправя по - бързо.Не знам вие дали сте чували, но аз съм чувала, че децата имат колики от кърмата дали е вярно или не, не мога да кажа!!! newsm12
Лека и спокойна вечер на вас  и  newsm51вашите семейства и най - вече на малките бебоци

# 50
  • София
... Отнема най-много 2 минути. ..
О, явно съм действала много деликатно, няколко секунди и се отказах  Mr. Green в болницата уж гледах как става... Nerd

# 51
Момичета, много сте словоохотливи днес Mr. Green Лошо няма де. Айде и аз да се включа в новата тема.

Mish, първият инфакол ни свърши за 7 дни, но тогава хапвахме по 8 пъти на ден, а и подозирам, че таткото й даваше допълнително Wink Сега май към 10 дена някъде изкарва 1 опаковка. А по принцип пише, че е 50 мл, т.е. 100 дози. Като сложиш по 6-7 хранения на ден, трябва поне за 2 седмици да стигне, ама не.

Maktub, ама как така при теб? Гушнато? Не те ли е страх че можеш да го затиснеш или задушиш по някакъв начин? ..... В болницата само това ни натякваха, че никога ама НИКОГА не трябва да спим с бебетата. А на мен така ми се иска да го нагушкам в леглото!
Уиш, и аз съм чувала, че не трябва да спи за да не го затиснеш, но още от първата нощ вскъщи си спи при нас мъненката. Слагаме я между двама ни. Малко ми пречи да гушкам татито, но... И сега дори през деня не ще да спи в нейното си креватче. Даже обмисляме да го махнем, че само заема ценно място Laughing По принцип казват, че бебето може да спи при майка си, ако тя го кърми - понеже се смята, че при кърмачката инстинктът й да го пази е много силен.

Иначе наш`та мома няма проблеми с честотата на акане - цапа памперс на всяко хранене, т.е. 6-7 на ден. Но по цял ден и цяла нощ се напъва и само вика едно нещасто Ъ(х) на 5 секунди. Рита с крачоците, гърчи се милата и вземе та пръцне. И тъкмо докато реша, че й е минало и почва на ново. Уж внимавам да не се храня с предизвикващи газове храни, ама то май не е от това.

За масажите и гимнастиката: от вчера правим лек масаж и упражнения за ръцете, макар че тя доста се запъва и стяга ръцете, но до седмица щяло да ги отпуска повече. Май й харесва масажчето. То и на мен ми харесва, но уви няма кой да ми прави всяка вечер.

Тази вечер бяхме с приятели на кафе с бебката в Скай Сити (много е добро кафето на партера, защото не може да се задими). Не бяхме излизали на заведение откакто се е родила и беше мнооого приятно да се почувстваме като свободни млади хора "дори и с детето".  Heart Eyes

... Какво писах и аз в началото, че сте словоохотливи?! Все едно аз не съм... Лека и спокойна вечер ви!

# 52
Тази нощ май ще е безсънна, заспива и се буди с плач на 10 -15 минути. Вече почвам да си мисля, че е от ваксината която ни сложиха днес за хепатит В. Нямаме температура и като му я биха плака минутка и спря. Незнам, но от 19:00 насам спи и се буди с плач. Аз реших, че не му стига кърмата и му дадох от 2те гърди след което последва повръщане и заспа за малко. Друг път спим след къпането непробудно, тази вечер не се получава ooooh! Незнам вече и аз от какво е...
jas.min, именно за това питам защотото и аз ги смятах към 10 дена по 8 пъти на ден, ама ще е по малко поне като гледам съдаржанието на шишенцето.
За акането, и ние по едно време не бяхме акали ден и половина, но след това се беше омазал до ушите, чак на пъпа си имаше. Сега обаче от 2 дена ака като за световно, не на всяко ядене, но пък по много. Педито каза, че след като навършат месец започвали да усвояват храната и трябвало да почнат да акат по по-малко докато стигнат 2 пъти на 24 часа.

# 53
Как го правите тоя номер  Thinking, аз не стигам до интернет, те на кафенце ходят. Добре де и мене ме водиха на ресторант, ама през деня и с цялото семейство, та всички братовчедки и тетки го гушкаха. Иначе се присъединявам към неспящите мами и татковци. Към три през нощта се буди и край на спането, през деня спи само в количката на разходка, мама разбира се не спи  Party, та за да преживея лягам в 9 с него щом заспи и аз скачам в леглото  Tired, горкия тати не ме е виждал от един месец, някой и със секс се хвалеше, аз само си говоря, щото силици нямам за реализация на желанията ми.
За пишката таткото я заголва и ми изглежда нужно щото се набира нещо бяло дето го чистим, така каза сестрата дето идваше, пък и лекарката днес така каза.
Като се пожалих сега и да се хваля, вече сме 3550 кг. педито каза, че е съвсем здрав юнак и че е идеално натдал нито много нито малко  Hug.
Ще пробвам по-често да се свързвам, че наистина ме успокоявате и аз се бях спекла за акането.
Лека нощ и сладки сънища  Peace

# 54
Wish,
ще добавиш ли и мен към февруарките Simple Smile
Родих на 21.02 с термин 05.03, Кристина е 3050г и 49.5 см. Мерси Simple Smile
Ох, как ни мъчат и нас пъпчици, цялото и личице е зачервено и ме е страх вече да не е нещо друго...Наример алергия към нещо, което съм яла...Вашите за колко време минаха ( към мамите, които вече са ги загърбили)?
По въпроса за спането- и ние си спим тримата в едно легло, нашето е доста голмо и сме и заформили кътче до мен Simple Smile Само дето не съм усъвършенствала кърменето легнала и още ми се разраняват зърната и правя почивки между опитите...вие имахте ли такъв проблем като започнахте?

# 55
  • Bapнa
Добро утро, майчета  smile3525
ние сме герои - вчера заспали в 7 с таткото( аз бях на Метро за памперси) и се събудихме чак в 12,окъпахме се, ядохме и пак здрав сън до 5! Обаче ми се видя много рано и му дадох малко чай и си го взех при нас в леглото и така до 7 спахме. после пак на чешмата, че оакал дупето, хапнахме и пак заспа - а аз шетах досега. Почнах да намалям Саб капките постепенно - сега сме на 5 по време на ядене( мисля,че коликите ни изчезнаха - дано да съм права)
 По въпроса за спането - и аз знам,че не е хубаво - и мама, и свеки непрекъснато ми казват да не го практикувам, обаче аз не слушам и си го вземам при нас с татито от време на време - слагаме го по средата и си го зяпаме, докато заспим и тримата  smile3534
За акането какво да ви кажа - понякога ака по 2-3-4 пъти на ден, понякога на 2 дена по един път - досега два пъти съм давала дуфалак, а тая работа с термометъра и мушкатото просто няма да я бъде  newsm11 кофти ми е някак си
Остана ми само да доизпера две бодита и си лягам при мъжете - айде лек ден от мен

# 56
  • София
Привет EliMeli и добре дошла при нас,

Мажеш ли с нещо зърната си? Аз проблем със зърната имах само първите 2-3 дни в болницата, но една от детските акушерка в Окръжна ми каза, че колкото по-често го слагам на гърда толкова по-бързо ще ми слезе кърмата и ще загрубеят зърната - оказа се вярно. Ползвах си само мострите на крема на Авент, дори не стигнах до гармастана (харизах го на една мама в болницата, която беше доста зле със зърната).

# 57
Поредната кошмарна нощ newsm45
Аз ли само толкова се панирам ???
Снощи Никол имаше страшни колики не яде в 4 не яде в 7 и заспа накрая събуди се в 9 с луд рев бързо къпане и ядене (изсмука 130 грама) и заспа и като се почна на всеки час става и реве от глад аз давам по малко то се напъва иска да ака не може и накрая в 3 часа като напъна и и потече мляко отвсякъде (от устата и носа) изкарах си ъкъла започна да плачка много едвам и отпушихме нослето имам чувство че спря да диша даже Sad
И решихме с термометъра че ианче не се успокоява успяхме да изкараме малко ама не можете да си представите кви мъки за детенце все едно камъни ака много твърдо и малки топчета като на овцете и като се изака пак я свиха коликите и така цяла нощ дундуркане милата мног се измъчи.
Днес щяхме да пътува да покажем детенце на бабите и прабабите ама след тази нощ се отказах Sad
Оххх край нямат тия гадни колики и на нас саб-а ни помага ама още повече я запича и спрях да и давам минах на еспумизан които чесно казано хич не и действа по скоро го давам да махне пяната на млекцето и че ианче не го изпива.
Колкото до термометъра при нас това с вкарване и леко завъртане не действа пък камо ли за 2 минути доста време я мъчим интересното е че сякаш се чувства по добре докато го правим защото пуска газове напъва успмихва се а като и сложа пмаперса само се напъва и плачка

# 58
Ох като чета колко бебчета се мъчат с акото и ми става така жал..... Cryаз с Виктор го нямам този проблем,но с баткото доста си патихме.Защо не пробвате да давате капките Babynos аз ги давам само двапъти на ден и то по 4капки и съм почти сигурна,че те ни помагат за акото да не сме запечени.С баткото бяхме на чай бебезан-тогава нямаше нищо друго и може би от него беше запечен,с него освен термометър сме слагали и дръжчицата на листо от мушкато-деистваше безотказно,ако иска някои може да пробва и това.

# 59
Wish,
ще добавиш ли и мен към февруарките Simple Smile
Родих на 21.02 с термин 05.03, Кристина е 3050г и 49.5 см. Мерси Simple Smile

Съжалявам ама пак изчезна бутончето за редакция на първата страница. Добавих те в списъка, но ще можеш да се видиш чак в следващата тема... В предния форум го нямаше този проблем с редактирането!

Момичета, забелязвам от няколко дни че сутрин в акото има зелено. Знам че зеленото ако означава настинка, но пък после цял ден си е само жълто! Чудя се защо само в сутришното има зелено ?

Общи условия

Активация на акаунт