Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 872
  • 274
  •   1
Отговори
# 210
  • Стара Загора

[/quote]

jas.min какво кенгуру ????  Shocked не е ли прекалено малко бебчето ... ами тазчето му ? И аз имам и като питах кога мога да го ползвам ми казаха най-рано 5-6 месец като започне да сяда ?
[/quote]
В кенгуру може още от 1 месец.Много ортпопеди го препоръчват заради това че държи крачетата разкрачени като на жабче и е добре за ставичките.

# 211
Presiqna, aми и аз малко се притеснявах, но нашето си е предназначено и за новородени. Питах и педиатърката и тя каза, че не е хубаво прекалено дълго да стои отначалото, но като до магазина за половин час може. А и като стойка, то е същото все едно го държиш изправено опряно на теб и даже е по-добре - за крачетата както казва sier.

# 212
И ние питахме за кенгуруто днес- каза, че може. Аз купих някакво обикновено и като сложим Марти в него и той я люшка тая глава като кученцата с подвижни главички и беше толкова смешен. Аз се захилих доста и той наду гайда. Та не знам кога ще го сефтосаме за навън.
Марти също връща храна, понякога малко след папане, понягюкога преди следващото връщз обработена кърма. Питах лекарката- каза, че няма проблем.
Как карате на по 5-7 капки бе девойки? Саб- а го стигнахме до 15 (максимума). Сега давам Инфакол, ама нещо не виждам ефект, даже забелязвам, че са ни по- силни коликите сякаш. Не казвам, че е от него, а че може би на нас не ни помага, не знам.
Искам да ви питам, вие сами ли пробвате различните видове капки или се консултирате с педиатрите? Аз за инфакола не, че се консултирах, ама да питам. Чудя се дали да не започна да давам и аз от Бебинос-а или еспумизан да пробвам...
Аз кърмя подпряна на табпата на леглото с една камара възглавници зад гърба и свити крака. Върху тях една възглавница и върху нея бебо. Но да ви кажа си ме приболява гърба яко понякога. Пак не мога да се наместя и все не ми е на- удобно, ама се търпи.

# 213
Благодаря за подкрепата момичета, ще устискам още дано скоро се пооправим, че от недоспиване много се изнервям и си го изкарвам на татито  Embarassed  За кангурото: и аз имам ама не смея още да я слагам в него, макар че има позиция бебето да е почти легнало има и подпирка за главичката... пък и все ми се струва че е студено, а нямаме толкова дебели дрехи... Моя приятелка си слагаше бебето в кенгуро още от втората седмица, но за не повече от 1 час. Но.. всеки си знае и си решава за неговото бебче.
Желая ви спокойна нощ, дано и моята е такава (мечти) Praynig

# 214
  • Варна
...
Милена* пак се изгуби от хоризонта. Вики е голям бонбон и много ми прилича на моя Ники. За овесената каша и аз съм чувала че не се препоръчва заради гултена. Но незнам как да ти помогна за проблема със запека. Някой спомена че вместо термометър ползва дръжка от мушкато. За друго се не се щам. Поздрави от мен!....

Чакам да си купиш количка и да се обадиш, ние сме напред с материала, от 1 март сме всеки ден навън, от обед до 4-5 часа  Mr. Green
Момичета пробвайте Нормофлора, после ще ме черпите   Mr. Green

# 215
Здравейте мамчета!
Днес бяхме на първата консултация. Бебка е качила 1.500, а се роди 2.900. Явно добре си суква, а аз се притеснявах дали ще наддаде, дали ми стига кърмата, че имаше и продължителна тежка жълтеница. Сега пък си мисля дали пък това не е множко... ама то май не може да ми се угоди. Да е живо и здраво детето да яде колкото му се яде засега.
За разходките и ние вече излизахме няколко пъти, но пък взе че се развали времето.
Аз кърма в стола за компютъра. Той е от онзи тип "президент" с  налакътници, гънещи облегалки и други екстри. Много ми е удобен и не ме боли гърба.
Милена, за какво е Нормофлора?

# 216
Забравих да кажа за сокчетата. Повечето съвременни педиатри, т. е. тези дето си усъвременяват знанията а не разчитат на наученото преди 30 години, изрично казват да не се дават сокчета толкова от рано защото дразнят много недоразвитото стомахче. За съжаление повечето педиатри у нас са от старата школа и препоръчват да се дават от началото на втория месец. Аз специално мисля да не давам нищо освен кърма (дано имам) поне до 4-5 месец. Даже днес хванах по телевизията Бон апети докато готвха детски манджички и педиатърката каза същото за сокчетата.
В крайна сметка всеки сам си решава. Ние като сме захранени така също сме порастнали Simple Smile

# 217
  • Варна
......Милена, за какво е Нормофлора?

За колики, прочети на предната страница

# 218
  • offshore & overseas
Здравейте, мамита!  Hug

Както чета и гледам, бебоците се развиват добре -- само остава ние да сме по-спокойни... baby_neutral

Я аз да събера малко инфо за статистиката, ако позволите smile3529: понеже за секса вече говорихме, кажете, моля, как е при вас с лохиите и циклите? Аз изкарах две седмици на лохии, но още не съм се зациклила (и не бързам, ако трябва да съм откровена). Сестра ми пък (която също роди с цезарово сечение) ме изуми като каза, че имала 40-дневни лохии, а М-то й дошло чак след шести месец... Е тва е -- който иска, може да се запише тука!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Иначе за бебешкия запек smile3550, който е вече в топ 10 на актуалните теми, аз си имам стройна теория, която ще споделя с вас: според мен и някои педиатри, за кърмените бебета си е съвсем нормално да акат веднъж на два дни (това се среща по-често при момиченцата). Кърмата е сравнително еднообразна храна и не води до кой знае какви движения на перисталтиката (ВНИМАНИЕ:не съм казала, че не е най-доброто за бебето). В началото (първите 20 дни, да речем) бебчето още не е свикнало с този вид храна и хранене, което води до по-често изхождане. После обаче се установява един по-стегнат ритъм, като напр. веднъж дневно или веднъж двудневно... Вероятно след захранването всичко идва на мястото си. Горе-долу тва е. Точка.  bowuu

Иначе и Кали проявява [нещо като] рефлукс, даже аз бях пуснала един линк от кърмаческия преди известно време. Това, което казва Джоя, там е обяснено малко по-подробно. Който иска, може да го потърси -- имаше интересни моменти.

# 219
Здравейте момичета,
Днес цял ден спи, толкова не е спал отдавна. Успях да си изчистя, да изляза да си свърша работата.  Да видим тази нощ кой ще будува Simple Smile Даже взех да се чудя не спи ли много, но явно си наваксва за предните 2-3 дни. Само да не си обърне деня във нощ а ноща във ден, че тогава дупе да ни е яко.
Понеже гледам сте писали за повръщането, ако му изтича мляко от устичката след хранене, не е нормално така ли? В смичъл на какво е признак?  Защото от вчера насам си връща кърма или му идва в повече или и аз незнам на какво се дължи newsm78 Не е като фонтан а просто си изтича.
За кърменето, аз кърмя предимно легнала. Така по не ми се натоварва гърба. От време на време седнала и то подпряна на дивана в хола с възглавница на гърба и дигам крака си подпирам ръката на него. Но като го къпем тогава ми се натоварва гърба и то доста. Понеже леглото му е до врата и все си мислим, че става течение и за това го подсушаваме на нашето легло а то е ниско.

# 220
Понеже гледам сте писали за повръщането, ако му изтича мляко от устичката след хранене, не е нормално така ли? В смичъл на какво е признак?  Защото от вчера насам си връща кърма или му идва в повече или и аз незнам на какво се дължи newsm78 Не е като фонтан а просто си изтича.

Е, това е съвсем нормално, според мен  Peace

# 221
Момичета пробвайте Нормофлора, после ще ме черпите   Mr. Green

http://www.deodan.com/bNORMOFLOR.htm
Ето това открих за тези,които ги интересува този препарат!
Въпреки ,4е днес ми донесоха Инфакол...мисля и аз да взема Нормофлор,а пък Инфакола ще го давамс амо ве4ер!

# 222
  • София
Здравейте момичета,
Личи си, че времето навън е лошо и не става за разходки  Sad. Бая сте писали. Ние пък общо взето спахме нощес и затова цял ден будуваме и си мрънкаме нещичко. Бебешки му работи  baby_neutral. Това със сигурност е, защото в неделя ще правим погача и мама беше решила от днес да започне с чистенето, та да и е по-леко. Е, познайте дали свърших нещо ...
Galastra[/color], относно козметиката. Според мен, проблема с Mustela е, че имат доста продукти, които ни се струват идентични и човек се чуди какво да купи. Продават се в аптеки, където фармацевтите не им е до козметика и те оставят да се оправяш на подскоци. Аз имам една брошура и по нея чета, разлиствам и се чудя. Та нашия "Дермопочистващ гел" е 500 мл. и струваше 17.80 и спада към обикновенната козметика. Избрах го, защото само при него пишеше, че е за новородени. Иначе чета сега, че за проблемна суха и атопична кожа, както и за крусти имат други продукти. Не сам ги ползвала.
alcxyz, как е малката? Надявам се, че всичко е наред и сте се разминали само с уплаха. Аз също го оставях моя юнак сам на спалнята, но сега вече не смея, че и ние вече се въртим доста.
jasmin, относно погачата. Голяма работа, че първия път си пропуснала нещо. Важното, че за "старите" ще си подготвена. Е, те не че няма да се сетят за какво да мрънкат. Аз от една седмица водя битки. Три баби - 23 мнения. Накрая ми писна й им казах да не ми се бъркат  #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out Та сега е мир в кочината. Поне ще им дам повод за разговори поне един месец след неделя ...
wish, аз пък имам зверски болки в гърба, които няма как да избегна заради смяната на памперса и преоблечането. Иначе кърмя и дохранвам опряна на спалнята на една възглавница и с друга подпряна под ръката, където е бебо. Пробвай. Днес за първи път опитах и легнала да кърмя - Simple Smile май ще продължа така.
sky angel, нашите адаши май искат да са вталени (за разлика от мамите  Rolling Eyes) Нашия също чат пат връща. Не стига, че кърмата ми е малко и като повърне ме е много яд. Но педито каза, че няма как да преценим колко е изсукал и че очевидно млякото му идва в повече.
Мами, да ви питам вие как сте с водата? Още ли я давате със захар в съотношение 100ml вода - 1 ч.л. захар? Има чувството, че нещо не му харесва напоследък. Прави физиономии и аз насила му давам. Нали трябвало да му се плакне устата  newsm78
Аз ще приключвам, че след малко ще се къпем. Ако чуете крясъци, да знаете че сме ние. Нещо все не ни е кеф. Или ревем във водата или после като се обличаме. Няма угодия.

# 223
По въпроса с лохиите,на мен си ми тече от време на време едно розово такова-гадна работа,мъжото напира за luvbed ама още се ослушвам,малееееее сигурно съм зарастнала ooooh! За така горещата тема с коликите,аз давам вече по 5 капки еспумизан и да ви кажа разлика няма от тогава когато давах по 10 капки.За храненето,облягам се на спалнята на две възглавници,слагам Пепи на сгънат крак и отдолу възглавница,много ми е удобно.Лека ви вечер от мен и да спинкате чаааак до утре сутринта,цункайте бебовци от мен  love001 Забравих да ви кажа: Много си обичам бебенцето,направо съм луда по него

# 224
Здравейта, мацки!  Wink
Чак сега успях да се включа да се похваля за първата консултация!
Деян е качил 1 кг, което много ме зарадва, защото и аз като Еллица се притеснявах дали имам достатъчно кърма, дали изсуква достатъчно и т.н. Сега сме 3.800 и като гледам снимките от първите дни, определено има голяма разлика!
Консултацията я съчетахме и с първата разходка - мноооого добре беше! Хванах хубавото време с не много силен вятър в понеделник, Дидко спа през цялото време - върнахме се точно навреме за кърменето! Другия понеделник сме на ортопед-тогава ще разбера какво точно ще му преглеждат.
Като гледам какво сте писали за кърменето - аз кърмя и по двата начина-на компютърния стол  Simple Smile и облегната на леглото. Легнала още не мога да осъществя контакт, но за това вероятно има значение размера на гърдите Embarassed
Дидо плаче - чао!

Е и Честита първа пролет в аванс!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт