Баба Марта дойде вече, мама и тати гушкат ФЕВРУАРСКОТО човече!"

• 12 871
  • 274
  •   1
Отговори
# 225
Айде да се запишем и ние.
малката е добре. Само дето аз си изкарах акъла /ама кой да предположи, че толкова малка може такива номера!!/
Мами, да ви питам вие как сте с водата? Още ли я давате със захар в съотношение 100ml вода - 1 ч.л. захар? Има чувството, че нещо не му харесва напоследък. Прави физиономии и аз насила му давам. Нали трябвало да му се плакне устата  newsm78
И при нас е така. Изплюва каквото вкарам, поне след хранене някоя глътка, ама не.
и ние бяхме на консултация в понедевлник, но педито не ми даде талон за ортопед, а аз забравих да си искам. Всички ли ходихте първия месец още?
За лохиите още си тече - на моменти по-силно, на моменти хич го няма. Ама вече се записах luvbed . Първия път не беше точно прекрасен секс, ама после се пооправиха нещата   smile3521
За кърменето и аз или в компютърния стол или на фотьойла, облягам лакътя на ръката, на която е бебето и така - удобно е и не ме заболява гърба. Съвсем не е така като я къпя, но не може само хубаво  Joy hahaha
Вече всички спят и аз ще бягам да не изтърва момента  Praynig
Лека и спокойна нощ на мамите и на бебоците!

# 226
  • Bapнa
Здравейте, мамита!  Hug

Както чета и гледам, бебоците се развиват добре -- само остава ние да сме по-спокойни... baby_neutral

Я аз да събера малко инфо за статистиката, ако позволите smile3529: понеже за секса вече говорихме, кажете, моля, как е при вас с лохиите и циклите? Аз изкарах две седмици на лохии, но още не съм се зациклила (и не бързам, ако трябва да съм откровена). Сестра ми пък (която също роди с цезарово сечение) ме изуми като каза, че имала 40-дневни лохии, а М-то й дошло чак след шести месец... Е тва е -- който иска, може да се запише тука!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
35 дена лохии, 6 дена М, ама за секса кога сме говорили не разбрах newsm78 аз иначе отбелязах вчера  Laughing

За водата и в нея, и в чая слагам захар - варя ги заедно :250 мл вода с 4-5 гр. захар
Погача не съм правила, няма и да правя, а пък гостите се извървяха отдавна  Simple Smile вече минахме 40 дена, а няма кой да идва повече

# 227
  • Bapнa
Забравих да ви кажа: Много си обичам бебенцето,направо съм луда по него
хахаххаха, не съм си и мислила друго
Бай дъ уей и аз много си го обичам, на мама чудовището сладко  Simple Smile
Майка ми го отмъкна да спи при нея отатъка и сега ми е странно - не ми се спи и вися на компа Simple Smile

# 228
Добро утро!Как спахте мами и бебчета?
Ние днеска ставаме на два месеца-хей кога минаха......За случая ви черпя вертуално
 newsm38  Wine Glass
Ние нощеска пак се будихме да папаме,опитах се да го залъжа с биба и чайче ама не стана след половин час се предадох и му дадох да папа.
Аз пребрах вече доста дрешки и като гледам ще трябва да се ходи на пазар,а тези какво ли ще ги правя newsm78.От 3 дена сме с памперси от 5-9кг и нямаме червенко на крачетата от ластиците.Вземах един малък пакет молфикс обаче не ми харесват,снощи мъжо ми донеси малък пакет happy-изглеждат супер, мекички и с ластичи на кръста остава и с акото да се представят добре.
За лохиите на мене ми се влачиха до 40-я ден-спира тръгват,а цикъла ми го няма още,хем ми се иска да ми идва за да поспадни корема,хем не ми се иска като знам колко ми е обилен и как ме боли глава,хич не очаквам промяна при условие,че и след пърото раждане нямах промяна,ако пък има и ми стане по нормален и по кратък ще черпя да знаете!Иначе първия път макар,че пак кърмих ми дойде 10 дена след като ми спряха лохиите около 40-я ден цъфнах.
Кенгуро и аз ще купувам и като се оправи времето можем да организираме срещичка да запознаваме бебоците.

# 229
Аре добро ви утро и честита първа пролет!Ние спахме пак цялата нощт newsm44 макар че едва отлепих от възглавницата в 8 часа,ей ще ме разглези това хлапе.Днес отивам до Плевен да се взема болничния за след раждане че още се размотавам и ще направя шопииинг за бебо и мен,татито ще го гледа,ами да се стъкмя с нещо новичко,трябва да си купя и епилатор,некви отзиви за новия на Браун?Вие как давате витамин Д,с лъжичка ли,или в млякото,че трябва да го почваме вече,доки каза в млякото а пък в листовката пише с лъжичка newsm78 ей не знам на кого да вярвам вече.

# 230
Здравейте момичета!Може ли и аз да се присъединя към вашата компания?Терминът ми беше за 13.03 но моето момченце явно беше нетърпеливо да се запознае с мама,та реши да излезе на бял свят на 28.02 Казва се Момчил,за протокола роди се 3750гр. и 52 см.И ние от известо време сме на вълна колики и в тази връзка искам да попитам Миленка за Нормофлора на каква възраст може да се дава.Аз му давам Еспумизан,Саб и Долче Нана (понякога действат, понякога не) като ги редувам а понякога нищо не му давам.От 2-3 дена започнах да го храня само с Фризовом (кърмата ми намаля,дохранвах го с Аптамил и така лека-полека си мина само на АМ) и засега нямаме проблем с акото.Лек и приятен ден на вас и вашите бебченца smile3525  smile3525 smile3525

# 231
Добро утро и от нас!
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ, МОМИЧЕТА!  smile3525
Хайде да се пооправи това време, че да излизаме пак по пътищата.
Добре дошла, mamina75!  newsm51
nina_i, честити ви 2 месеца, да сте здрави, спокойни и много весели! baloni От памперсите на хепи кой номер ползваш? аз бях взела от 3-6 кг, но много пропускаха... А може и да са били големички или аз да не съм ги слагала добре. До сега съм с Памперс 1, ама мсля, че й омаляват.  Rolling Eyes Сподели за хепи, доволна ли си?
petita, аз вит.Д го давах лъжичка преди млякото, за да съм сигурна, че е изпит. Може да капваш 2-3 капки мляко в лъжичката, както предпочиташ.
Аз лично съм доволна горе-долу от епилатора. Но от време на време предимно през лятото ползвам и коламаска.
Mish, какво стана с твоя сладур, оправиха ли се пъпчиците?
Аз пък имам нови тревоги -  от 2 дни видях, че се е изринала по главичката - предимно по слепоочията и малко по бузките. И от тази тетра май не минава...Незнам с какво да ги мажа. Страх ме е да не се разнесат. За сега няма по телцето, ама знам ли... Четох, че и вашите дечица минаха през това. Какво ви помогна?

# 232
Забравих да кажа за сокчетата. Повечето съвременни педиатри, т. е. тези дето си усъвременяват знанията а не разчитат на наученото преди 30 години, изрично казват да не се дават сокчета толкова от рано защото дразнят много недоразвитото стомахче. За съжаление повечето педиатри у нас са от старата школа и препоръчват да се дават от началото на втория месец. Аз специално мисля да не давам нищо освен кърма (дано имам) поне до 4-5 месец. Даже днес хванах по телевизията Бон апети докато готвха детски манджички и педиатърката каза същото за сокчетата...

Напълно подкрепям мнението, че у нас повечето педиатри са от старата школа и почти не си обновяват знанията. А д-р Антонова, която готви в Бон апети  е нашата педиатърката. Много съм доволна, че я избрахме! Много е отзивчива и внимателна, и определено си разбира от работата. И Миа си я харесва - веднага кротва като я види! Grinning
За лохиите - аз още си имам прозрачо-жълтеникаво течение. А е вече 43ти ден...
Като стана въпрос за мамите дето си обичат съкровищата и "чудовищата", забелязвам, че с всеки изминал ден си я обичам все повече. И отначалото си я обичах, но сега - още повече - направо се разтапям като я гледам... Маймунчица на мама  
Hug Heart Eyes

# 233
Здравейте и от мен.

Да ви почерпя първо  newsm38 , че днес ставаме на 1 месец Laughing

Нашите гадни пъпки вече отминават.  newsm44Беше се обринал целия горкия -по лицето , вратлето  и главата , но вече има съвсем малко по главичката и на едната бузка. Другите загоряха багодарение на тетрата. Отървахме се от грозния пиоктанин.Ако някой иска до опита с тетрата , значи ние от три дни го мием вечер само с отвара от тетра , включително и главичката. През деня си правя отвара в една чашка и на всяко кърмене , докато суче , с едно тампонче натопено в отварата , мия леко всяка бузка и вратлето.

За сега се преборваме и с коликите успешно и за сега е спокоен, та да видим до кога. newsm78

За лохиите при мен - изтичат от дъжд на вятър и то едни жълтеникави - кафеникави такива . Може да се каже ,че хич ги няма.
Цикълът - и него го няма , но не го и чакам скоро. С Валеми ми дойде след шестия месец някъде ,чак като спрях да кърмя. И да отбележа ,че аз родих със секцио и първия път и сега.
За секса - още не сме го практикували Embarassed Ама то аз заспивам веднага след като сложа децата да спя. Той мъжо се увърта като котарак , ама като не мога да стоя будна... Crazy

# 234
  • Варна
.......Миленка за Нормофлора на каква възраст може да се дава.Аз му давам Еспумизан,Саб и Долче Нана (понякога действат, понякога не) като ги редувам а понякога нищо не му давам.От 2-3 дена започнах да го храня само с Фризовом (кърмата ми намаля,дохранвах го с Аптамил и така лека-полека си мина само на АМ) и засега нямаме проблем с акото.Лек и приятен ден на вас и вашите бебченца smile3525  smile3525 smile3525

Трябва да са минали поне 20 дена.
 nina_i, честити ви 2 месеца,  bouquet

# 235
Като сте отворили дума за това ... и аз нямам търпение да спрат тези течове от мен. При мен е едно такова жълтеникаво. И е много слабо така че имам надежда скоро да свърши. Иначе понякога леко кървят шевовете ми. Не ме болят и ги усещам само когато се мия или съм в тоалетната. По-скоро ме сърбят отколкото да болят. Но понякога забелязвам капчици кръв на тоалетната хартия и се чудя дали е нормално след толкова време.
Иначе секса все още е мираж, но успокоителното за мен е че имам мерак. Simple Smile Плашех се че никога повече няма да ми дойде настроение, защото по време на бременността не само не се сещах ами и когато се случеше да се сетя се отвръщавах от мисълта! Simple Smile
Е слава богу отново ме обзеха похотливи мисли! Wink

# 236
  • София
Хелоу!

И аз имам лохии от дъжд на вятър. Тъкмо реша, че са минали и захвърля превръзките- прокапвам  Close Надявам се цикълът да ми се размине поне още няколко месеца, защото свикнах без и ми е много добре  Whistling
Относно секса- вече отбелязахме  luvbed, но в банята, някак пред детето ми е неудобно, макар че спеше.
В понеделник ходихме на ортопед. И двете тазобедрени стави са в норма, но едната е леко по-развита от другата и сега мъча Ева с едни упражнения...

# 237
  • Стара Загора
Мами, да ви питам вие как сте с водата? Още ли я давате със захар в съотношение 100ml вода - 1 ч.л. захар? Има чувството, че нещо не му харесва напоследък. Прави физиономии и аз насила му давам. Нали трябвало да му се плакне устата  newsm78
Аз давам само вода, откакто й мина жълтеницата, ама тя много не пие - най много 20мл на ден.

Охоооо гледам че ни споходиха похотливи мисли вече  kissИ при мен е така -"наместиха"се хормоните и всичко вече е както преди / че цяла бременност нямах желание за креватни изпълнения / Само дето първия път бях като девствена / доктора беше прав че мъжо ми ще го черпи  Joy/, а аз бях забравила какво е дефлорацията  rotfImao rotfImbo, но вече съм ок  smile3521 и готова да си наваксам пропуснатото  luvbedВсе се чудя ако Ивка се събуди в тоз момент......... newsm12

# 238
Здравейте и от мен, дълго нямах нет и сега едва успявам да ви изчета.
Аз родих със секцио и лохиите ми спряха около 40-я ден окончателно, но все още не ми е дошло.
Малко съм притеснена защото като цяло тези изтечения още преди излизането от болницата бяха много слаби и непостоянни, но д-рите обясниха че това е нормално, както и на момичето до мен на което течеше доста силно и това било нормално. Страховете ми са от това дали матката ми се е самопочистила както трябва?
Поздрави и целувки на всички бебчовци.

# 239
  • offshore & overseas
35 дена лохии, 6 дена М, ама за секса кога сме говорили не разбрах newsm78 аз иначе отбелязах вчера  Laughing

В предишната тема със ситен шрифт Embarassed.

Погача не съм правила, няма и да правя, а пък гостите се извървяха отдавна  Simple Smile вече минахме 40 дена, а няма кой да идва повече

Според мен погачата  newsm38не е никак задължителна -- само ако носи положителни емоции на мама и бебчо. Аз още не съм решила дали и кога ще я правя, но при всички случаи ще бъде след Великден. Иска ми се, защото има особен чар във всички тези ритуали.   bigdance2Пък е и повод за весели снимки.  photo

Кой каза за обичането на бебочето си? И аз на мойта мляскотевина не мога да й се нарадвам (на мама муцунчицата златна   love001).  smile3541Много си я обичкам и май все по-силна става тЪз любоФ.  #Crazy

Я гледай, пролетта явно е дошла и във форума  Nature Sun With Face -- някои мацки вече мислят за секс  Blush...

Общи условия

Активация на акаунт