Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 996
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
В "Пирогов" може да отидеш.

# 121
На мен са ми слагали против тетанус в спешния кабинет на ВМА Варна. Безплатно.

# 122
На мен ЛЛ си ми слага, но това не е в София. Иначе в спешното.

# 123
На всички около мен и на себе си сама слагам инжекциите. Нямам нерви за такива неща да ходя по лекари.

# 124
Абе не е хубаво да го подкрепяме това. Като медицинско лице, на себе си и на други бих, да, но необучен човек да си го направи сам - не. Не се знае дали знае как да обезвъздуши и дали прави разлика между отделните видове инжекции. За това си има медицински лица.
Няма нужда да казвам неправилно поставена инжекция какво може да направи.

# 125
Dia сигурно е медицинско лице. Въпреки, че и аз теоретично знам как се поставят мускулно инжекции, предпочитам да не го правя.

# 126
То понякога човек се учи. Като викне неволята и инжекции ще слага. Не, не съм привърженик, но се научих и на това. Ако трябваше да разчитам само на мед. персонал, не знам. На себе си съм слагала много, ама много. Подкожни обаче. На мъжа ми съм слагала много мускулни, както и се престраших за две инжекции да му сложа в окото, тоест парабулбарно, което не е точно око. Ама преди това го отработвахме с офталмолога много.

# 127
На себе си все още не съм се осмелила 😀 ама сигурно да не дава Господ, ако се наложи при някакво спешно състояние ще се боцна. Пробвах да си сложа абокат веднъж и не можах да си пробия кожата😀
Но на близки съм поставяла инжекции, системи съм им пускала.
Обикновено ако се налага да се правят инжекции в домашни условия се минава един вид обучение. Аз не бих се доверила ей така на някой, който не е медицинско лице, особено за мускулна инжекция.
Последно като лежах в болница една стажантка така жестоко ми сложи мускулната инжекция, че имах болки по целия крак след това, та отказах да ми се поставя повече.

# 128
На мен мъжът ми ми сложи около 15 мускулни инжекции през последните няколко години. Simple Smile Никакви странични ефекти, за щастие.

# 129
Всеки сам си преценява. Казвам само, че е хубаво да потърси медицинско лице за тетануса. Вие вече каквото решите можете да правите.

# 130
  • Бургас
Много медицински сестри слагат инжекции срещу заплащане, стига да познавате такава. Трябва само да си я купите.
Но мисля, че във всяко спешно поставят.

# 131
При нас има сестринско дружество и може да отидеш на място да ти я поставят или да дойдат на адрес. Предполагам и в други градове има.

# 132
босоногата херцогиня, вземи се обуй, моля те. Simple Smile
А сега сериозно. Добре е лекар да прецени, съобразно това, преди колко време ти е сложена последната ваксина против тетанус. Надявам се знаеш кога ти е слагана.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 04:56 от Diorela

# 133
6 месеца назад да не е бита...ни казаха на нас в спешното във втортик когато сложиха на детето заради рана на главата.

# 134
  • някъде другаде
През ноември ми бяха направили реимунизация за тетанус , през март ме ухапа улично куче и ЛЛ ми направи инжекция.

Общи условия

Активация на акаунт