Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 910
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Това е натрупване на холестерол , получих такива още на 30.
Интересно, защото почти не консумирам месо и животински продукти от дете.
Но бях на лекар и той потвърди. Обикновено е свързано и с остаряването .

# 556
Холестеролът се произвежда от организма и само маааалка част се "внася" с храната.

# 557
  • Бургас
Това е натрупване на холестерол , получих такива още на 30.
Интересно, защото почти не консумирам месо и животински продукти от дете.
Но бях на лекар и той потвърди. Обикновено е свързано и с остаряването .

Холестерола не се вдига от ядене на месо. Ако консумирате много въглехидрати също може да е висок. Ако имате инсулинова резистентвост също.

# 558
Здравейте. Днес бях на мамограф. Установи се, че имам следното : кистоподобен разширен млечен канал 6мм, казаха ми да го следя , не било уж притеснително за сега .. някоя от вас имала ли е такъв резултат и на какво се дължи?

# 559
Ми така се получават кистичките. Разширен млечен канал. Имам и аз. Имам малки, имах и пораснали по 6-8 мм на едната гърда. Една следях от 4 мм до 20 мм. На 6 месеца растеше с 1 мм, после с 2 мм. Бях отслабнала по едно време много и голямата изчезна, без да стигам до пункция. Докторката първо пита отслабвала ли съм. Не бях ходила година на преглед.
Следи се на 6 месеца.

# 560
Моля ви се, кажете спрей за Афтичка, че с гелове не мога да мажа

# 561
Анафтин?

# 562
Благодаря Ви много! А пункция какво е! Има ли опасност да е раково или точно затова се следи , като се ходи ? А защо са Ви питали дали сте отслабвала, да не би при спадане на теглото да се получават? Възможно ли е от кърмене ?
Ми така се получават кистичките. Разширен млечен канал. Имам и аз. Имам малки, имах и пораснали по 6-8 мм на едната гърда. Една следях от 4 мм до 20 мм. На 6 месеца растеше с 1 мм, после с 2 мм. Бях отслабнала по едно време много и голямата изчезна, без да стигам до пункция. Докторката първо пита отслабвала ли съм. Не бях ходила година на преглед.
Следи се на 6 месеца.

# 563
Кистите са доброкачествени образувания. Следят се и ако много пораснат и пречат и предизвикват болки, може да се пунктират по преценка на лекар. Под ехографски контрол с тънка игла се изтегля съдържимото.
Прочети тук : https://m.bg-mamma.com/?topic=1458690

# 564
Ако може да ми помогнете в разчитане на холтера, взех го и не попитах нищо, а едно изречение не ми хареса - Регистрирани кратки епизоди на предсърдна тахикардия с кратки епизоди 3 с

Предсърдна тахикардия не е страшно, това може да се случи при всякакво физическо усилие, например качване на стълби. Какво ви притеснява?

# 565
  • Burgas, Bulgaria
Големият 17г  пак е с температура .
Не знам какво става с този младеж,
5.02 бяхме на лекар с тежък бронхит беше и 39градуса Т , антибиотик 7 дни пи и какво ли не. 10 дни не беше на училище.
Днес пак е с температура и докато спеше се е събудил и повърнал.
Беше отслабнал доста в моите очи ,  но е качил 2 кг което е успокояващо .
Аз не съм хипохондрик ,обаче започвам да се притеснявам.
Утре сутринта съм решила в лаборатория да го водя - ПКК + Диференциално + СРП + АСАТ + АЛАТ , друго някой има ли насоки да пускам ли?
Преди тези ,кара 6 декември много тежък грип с припадък от де хидратация уж , после пак имаше няколко дни с температура януари. 
Пффффффф

# 566
  • София
Здравейте, можете ли да ме насочите към какъв лекар да се обърна за следното състояние, продължаващо няколко месеца? И някой имал ли е такова?
Зачервяване от глезена нагоре до към средата на прасеца. Не сърби, не боли, няма люспи, няма подуване при глезена, няма релеф. Но не се маха с нищо - хепарин мазах усилено, пантенол, алое, масла, термална вода, държах краката нагоре много време и пак няма промяна, с чорапи, без чорапи. Не знам дали е за дерматолог, по- скоро не. А васкулитите нали уж почват от самия глезен.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 19:40 от The Catcher in the Rye

# 567
Дайте насоки за подкожно мастно топче (запушена жлеза), поне аз мисля, че е такова. От вътрешната страна на бедрото, в меката част преди сгъвката на крака
Появява ми се много често, набира, пука се и изчезва, но сега след прекомерно бръснене със самобръсначка предния месец в края на януари поради спонтанен аборт и постоянно тичане по гинеколози се появи пак и няма изчезване... налагах с ихтиол, беше се посмалило и поизчезнало, от днес го гледам пак взело да се надува и леко да наболява... живея в малък град, нямаме хирург, най-рано следващата седмица ще мога да ида за консултация...

# 568
мадам тиква, аз бих пуснала и вит Д. Той е важен за имунитета.

The Catcher in the Rye , отиди при ЛЛ като начало, ще прецени какво е и ще ти даде направление за специалист.

# 569
Мадам Тиква, синусите как са на младежа? Да не сваля инфекция от тях в гърдите?

Общи условия

Активация на акаунт