Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 881
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Има ли нещо по-добро от това (последно него ползвах и имах ефект, преди година). За болки в гърло?
Ангал Ментол Спрей при възпалено гърло х30 мл Sandoz

# 631
Аз съм доволна от Стрепсилс интензив.
Другото, до което прибягвам е мазане с гранофурин, ако болката е в сливиците.

# 632
Какъв специалист да се търси за постоянна кашлица?
Баща ми кашля от почти 3 месеца… изпи какво ли не сиропи, но нищо не помага. Снимаха му дробовете - нищо притеснително. Ходи на пулмолог, даде му да пие противоалергично, но не помага и продължава да си кашля…
Пие хапчета за високо кръвно, четох че могат да провокират пристъпи.

# 633
От Верапамил се кашля.

# 634
Че кой пие Верапамил вече? Той е много стар медикамент.

# 635
Пушач ли е ?
Най-добре за бял дроб е скенер да се направи.

# 636
Нали има снимка.

# 637
Че кой пие Верапамил вече? Той е много стар медикамент.
Много хора си го пият, също и цинаризин, който е по-стара и от верапамила.

# 638
Най-добрите образни за бял дроб се правят с КТ. На рентген доста неща не се виждат.

# 639
Детето на 12г. е с грип Б, втора вечер е. Температура, болки в гърлото и т. н...
Колко дни температура да очаквам ако всичко е ок и няма усложнения, при тези от вас, които сте го минали или децата ви как протече? Пие авирон, осцилококцинум, инфлуцид и панадол за температурата. Отделно всички други витамини, омеги и прочее...
Взех го да спи при мен за да следя температура през ноща. И се чудя сега дали имам шанс да ми се размине разболяването... 😒

# 640
Вземи превантивно тамифлу, може и да се разминеш.
От листовката:
Цитат
За профилактика на грип или след като сте били в контакт със заразено лице, приемайте една доза дневно в продължение на 10 дни. Най-добре е да я вземате сутрин със закуската.
https://apteka.framar.bg/19001194/%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%84 … 5-%D0%BC%D0%B3-10

# 641
Какъв специалист да се търси за постоянна кашлица?
Баща ми кашля от почти 3 месеца… изпи какво ли не сиропи, но нищо не помага. Снимаха му дробовете - нищо притеснително. Ходи на пулмолог, даде му да пие противоалергично, но не помага и продължава да си кашля…
Пие хапчета за високо кръвно, четох че могат да провокират пристъпи.
От АCE-Инхибитори се кашля често. Лекарствата дето свършват на наставка -прил. Може да се смени със ангиотензин-рецепторен блокер(сартан).
От Верапамил се кашля.
Верапамил рядко се изписва днешно време, макар че все още си има показания. Но сефте чувам че се кашляло от него, даже не го виждам във листовката като страничен ефект. Кашлянето най-много се свърза с ACE-инхибиторите, тъй като ангиотензин конвертиращият ензим се експресира и в белите дробове. Верапамила като калциев блокер няма кой знае какво общо с белите дробове.

# 642
Като бях бременна се изписваше на доста жени с високо кръвно. На мен ми беше изписан за висок пулс, но почти не го пих, че ми падаше кръвното. Не съм чувала някой да кашля от него.

# 643
Включвам се само за да споделя, че от две седмици пия магнезий харт прахчета и ми се появиха крампи Anguished

# 644
  • Burgas, Bulgaria
Никога през живота си не съм виждала + микробиология от нос или гърло
Момичета това лошо ли и .
При младежът излезе
Гърлен секрет

haemophilus influenzae - !!!сигнификантно

Общи условия

Активация на акаунт