Бързи здравословни въпроси и отговори – 50 (Юбилейна тема!)

• 19 926
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
С тоя пръст в устата и още ще има. Не е нужно чак толкова натурално описание, може и само с думи.
Приятелка беше с херпангина, повече от 10 дни се мъчи с болки в гърлото, че накрая и АБ и назначи лекарката.
Аз от три дни съм с нещо в носа. Имам болки в носоглътката, не в сливиците. Имам си хронична задна хрема, малко се увеличи секрецията, но нищо друго. Сутрин като стана е по-болезнено, като напръскам с Хексорал или смуча нещо за гърло, поотминава. Правих гаргара с прополисова тинктура. Пръскам в носа Йалоклийн. Не знам какво още да правя и колко време ще ме тормози това. Някой с такива оплаквания?

# 496
Херпангина не се лекува с антибиотик.

# 497
Слезе надолу възпалението и кашля цяла седмица.

# 498
  • Бургас
Херпангина не се лекува с антибиотик.
След 10 дни най- велоятно се е усложнила с бактериална инфекция.

# 499
Скрит текст:
Подозирам, че е себорея, и кожата се инфектира с бактерии и възпалява  по някаква причина.
Опитайте да си мие главата с домашен сапун и изплакване накрая с вода, подкиселена с малко ябълков оцет. Примерно на 1 литър вода, 1 с.л. оцет. Този стар метод решава доста проблеми с кожата на главата, може и при него да подейства.

Този метод не проработи Sad

Какъв лекар следва да посетим? Пробвахме няколко дерматолога и не помогнаха. Sad
Предполагам пак дерматолог. Защо не опитате в клиниката на Александровска, работят и с направления. Би трябвало всичките да са добри и с много опит.

# 500
Ако сте от София мога да препоръчам д-р Виолета Нанкова дерматолог в ДКЦ към Александровска болница.

# 501
С тоя пръст в устата и още ще има. Не е нужно чак толкова натурално описание, може и само с думи.
Приятелка беше с херпангина, повече от 10 дни се мъчи с болки в гърлото, че накрая и АБ и назначи лекарката.
Аз от три дни съм с нещо в носа. Имам болки в носоглътката, не в сливиците. Имам си хронична задна хрема, малко се увеличи секрецията, но нищо друго. Сутрин като стана е по-болезнено, като напръскам с Хексорал или смуча нещо за гърло, поотминава. Правих гаргара с прополисова тинктура. Пръскам в носа Йалоклийн. Не знам какво още да правя и колко време ще ме тормози това. Някой с такива оплаквания?

Как се справяте със задната хрема? 3 месеца се влача при УНГ и инфекционист - само капки за нос и антихистамини ми изписват. От август 2024г. не е спирала тази хрема.

# 502
Никак. Пръскалата с морска вода от типа на тонимер, доста облекчават. Пръскам, издухвам,за да прочистя носа и пак пръскам.
Като видя много зор, пръскам и алергодил, или риностад ( алергоди+ КС), който ми е предписан от лекар.

# 503
Всичко ми се събира в гърлото и оттам лош дъх - колкото и да си мия зъбите, да стържа езика и със зъбен душ да минавам, няма оправия.

# 504
Всичко ми се събира в гърлото и оттам лош дъх ...

На няколко места съм попадала на инфо, че самият мукус няма мирис. Съответно, не може да е причина за лош дъх.
Със сливиците имаш ли някакви проблеми? Възможно е и да е нещо със синусите или пък стомаха.

# 505
Така е, нямам лош дъх. Той се случва, когато има инфекция, също и болен зъб.

ПС На майка дъхът й беше станал лош заради жлъчката. Аз си мислех, че не си е измила зъбите и се чудех, защото тя си ги миеше редовно. Когато я оперираха, се оправи, имала е гангрена на жлъчката.

# 506
Лошото е, че за лошия дъх и/или вкус в устата могат да са доста причините. Confused

# 507
Нямам проблеми със сливиците. Със стомах нямам проблеми от години - пия пробиотик всеки ден.Не ми понасят глутен и млечни, и съм ги спряла. Правила съм няколко пъти носен и гърлен секрет и всичко е чисто.

Тези дни ще запиша час за зъболекар да видим какво е положението.

# 508
Май  и от гноен  синузит може да се получи лош дъш.
Търси инфекция, не е от задното носно стичане.

# 509
Ако сте от София мога да препоръчам д-р Виолета Нанкова дерматолог в ДКЦ към Александровска болница.
И ще ви привика в частния, на бул.,,България", за излишни тестове и панели, доста скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт