Empties... или СВЪРШЕНО е с теб - тема 9

• 43 726
  • 281
  •   2
Отговори
# 255
Миналият месец съм пропуснала да се разпиша и сега ще наваксам, сортирах ги за лице, коса и тяло:

Двуфазна мицеларна вода Гарниер - любимата ми мицеларна вода, купувам я доста често от години.
The Ordinary пептиди околоочен серум - мазен е, използвах го само вечер. Не съм впечатлена, нищо особено. Предпочитам серума с аргилерин, има видим ефект.
Почистващо олио Heimish - поръчах кутия с мини корейчета и сега ще ги тествам едно по едно, това олио е страхотно. Почиства очи и лице, не пари, не люти.
Маска със серамиди Евелин -харесвам ги и купувам често почти всичките видове на марката.

Дезодорант Дав със зелен чай - намерих го случайно в магазин и веднага го взех, серията вече е спряна и много страдам, защото от години използвам точно този вид.
Интимен гел Jessa - компромисен вариант, защото и интимната ми пяна вече е спряна. Не е лош, бих го подновила.
Копринен лосион за тяло Юриаж - мъчихме го цялото семейство няколко месеца. Много хвален в нета и по аптеките, но ние не го харесахме. Висока цена и доста слаба хидратация. Няма да го купя пак.
Парфюмна вода Ariana Grande Mod floral - ни мога да описвам парфюми, но този доста ни хареса, има свежа и някак остра миризма, не бих го сбъркала. Детето иска да тества сега розовия облак и се колебая дали да го взема.
Душ геловете на Котаж и Балея ги купувам постоянно, особено ако искам нещо различно като аромат.

Шампоан Глис- купувам различни видове на марката, този ни хареса, че не изсушава и разплита косата.
Сух шампоан Балея - харесвам ги, държа винаги наличен, конкретно този се бях запалила по аромата и този ми е 2 или 3-ти флакон, но ми поомръзна и го смених с един лилав.
Боя за коса Пермес - за мен е нещо ново и съжалявам, че досега не съм ги тествала. Първо, чудесно съотношение цена/ мл. Второ, най-покривната и трайна боя за белите ми корени в последните 10 години. Боядисвам, защото израстват корените, а не защото пада като цвят. Това е 6.0, малко ми е тъмна, защото поддържам 7-ца. Обаче но второто боядисване, бях изцапала ръката си и получих страшен сърбеж и зачервяване, със скалпа нямах проблем. Сега се чудя дали да я подновя заради тази реакция.

# 256
  • При децата ми
Празни опаковки и от мен.

Парфюмна вода Yara - много, много ми хареса! При мен аромата е доста траен и едновременно с това нежен и чувствен. С удоволствие бих подновила! В момента имам същия дезодорант и този в бяло.
Био розовата вода на Ina Essentials - Розова вода, като розова вода. Не забелязах да има някакви предимства пред другите розови води, които съм ползвала. Аромата на роза силно се усеща. Като цяло съм доволна, но не бих я купила, ако не е намалена.
Течните сапуни на "Тео" ни харесват. Не изсушават кожата и аромата ни харесва.
Слънцезащитен серум от ДМ. Надписите са се изтрили. Приличен серум, който купих на голямо намаление. Тази бутилка беше намалена от 11-12 лв. на 2,56 лв., ако не се лъжа. Оставяше малко мазен филм, но на моята суха кожа след известно време попиваше.
Хидратиращ лосион на "Pixi" - Не бих казала, че е нещо уау. Нормална хидратация и нищо повече. Беше в козметична кутия, която беше подарък за дъщеря ми.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 09:22 от Hrispa76

# 257
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Добре дошла на Мавина. Много сме, силни сме:)

И аз забелязах,че козметиката в България е много скъпа.Органик храната сякаш двойно на това,което плащам в Щатите.
Не само средния клас Есте, Кларинс,Ланком и от този род.
В ДМ гледам Лореал шампоани/балсами по 12-15 лв, някакви други по 20 лв. Много пъти съм писала колко любим ми е този магазин и през ден там ходих.

(дано Бубанка не ми види съобщението и дано не ме изтрие) Laughing

# 258
  • на последния етаж
- чудесен продукт! Отлично хидратира сухата кожа, подходящ е и за чувствителна такава. Ползвахме го и двете с тийнейджърката и сме много доволни. Ще купя отново със сигурност. Yellow Heart

# 259

Боя за коса Пермес - за мен е нещо ново и съжалявам, че досега не съм ги тествала. Първо, чудесно съотношение цена/ мл. Второ, най-покривната и трайна боя за белите ми корени в последните 10 години. Боядисвам, защото израстват корените, а не защото пада като цвят. Това е 6.0, малко ми е тъмна, защото поддържам 7-ца. Обаче но второто боядисване, бях изцапала ръката си и получих страшен сърбеж и зачервяване, със скалпа нямах проблем. Сега се чудя дали да я подновя заради тази реакция.
Само тази марка боя ползвам от години вече. Моята е силноизсветляваща 11 и 12 смесвам, идеално покритие, никакви поражения нямам. А цветът, който докарва е....Heart. В скъпия салон, където ходя само за подстригване (заради фризьорката) всеки път ме питат с какво се боядисвам.

# 260
Пермес на мен ми
покрива добре бяла коса, но след 6-7 дни пак започва да се отмива, като дрогерийните, иначе имат хубави цветове.
Андреа не съм ползвала.

# 261
  • Street of Dreams
На мен не ми хареса тази боя, но не помня точно защо, а само че реших да не я купувам вече.

# 262
  • на последния етаж
- още един прекрасен продукт, подходящ за суха и чувствителна кожа, не изсушава, не опъва кожата, има лек аромат и прави нежна пяна. Със сигурност ще купя отново. Purple Heart

# 263
  • Sofia

Пяна за бръснене на Cien - върши си работата, ползвахме я и двамата с мъжът ми.
Сух шампоан на Batiste - доста време го ползвах и сякаш нямам особено нужда от такъв продукт. Косата ми е суха и бавно се омазнява, а докато се омазни аз вече съм я измила - няма да повторя.
Боя за коса на Syoss - не е лоша. Харесва ми цвета. Бих се радвала, ако някой знае по-изчистен вариант като състав да сподели.
Шампоан за коса Ducray kelual DS - доволна съм. Ползвам го за себореен дерматит по скалпа и зад ушите. Беше ми предписан от дерматолог и помогна. Това ми е 3та опаковка, a отворих и 4та (редувам с друг шампоан)
Део стик на Soapfactory - много ми харесва. Формулата е чиста, разнася се лесно и аромата е много приятен. Взех си и жълтият да го пробвам.
Рол-он на Dove - класика.
Термозащитен и хидратиращ крем на коса на Olioseta - правеше косата мека, лесна за разресване и се сушеше по-бързо. Не ми харесва съставът му, та ще търся друга алтернатива.
Интердентални четчици на Donto dent - супер са, излизат най-изгодно. Почиствам си между брекетите и вършат работа. Ползвам и двата размера.

# 264
  • на последния етаж
- не забелязах да има разлика след ползването на този флиуд за уплътняване на косъма. Ще ползвам още известно време да видя ще има ли промяна.

# 265
Adoralova ,благодаря!

Измивен гел за лице Balea Med Ultra Sensitive ,ползвам го за първи път.
Хареса ми ,не пресушава ,измива добре и наистина е много добър за чувствителна кожа. Ще купя пак.
Душ олио Balea ,редовна покупка.
Не отстъпва по нищо на скъпите марки.
Вярно ,ароматът му не е от най-пленяващите ,но в моят случай ми трябва за добро хидратиране и си върши работата перфектно ,вече е купен нов.
Дезодорант Balea ,харесвам много дезодорантите и си купувам редовно от тях.

Отново дезодоранти на Balea ,изпръсквам ги бързо и това е единственият минус. Иначе страхотни.
Интимен гел Lactacyd ,този наистина е много нежен ,хареса ми повече от останалите. Все още пробвам такива гелове за измиване за да избера моят ,но до сега това ,което съм пробвала ,най-много ми допадат Bilka с невен и пяната на Bilka с памук. Те са най-нежните пробвани до сега.
Крем за тяло Nivea с алое вера
Попива бързо ,мирише хубаво ,хидратира.
И с кремовете за тяло съм на експериментален етап.
Бих купила отново.

# 266
  • Street of Dreams
Честит сребърен медал по волейбол.
Реших да разтребя и влизам с доза опаковки от началото на годината, които съм успяла да събера.

Започвам с Cocosolis, на които очевидно съм фен и са неизменна част от моето лято, дори когато започва през март.

Маслата за бърз тен работят страхотно с моята светла кожа, която без тях се сменя между бяла-зачервена и пак бяла. Сега имам страхотен млечнокафяв равномерен загар, който изглежда здрав. Въпреки липсата на SPF (с особено мнение съм за нея), нямам нито едно изгаряне, часове под директно слънце.
Choco неслучайно е най-известният, той е и най-плътен и жълтеникав на цвят. Ухае божествено и всяка година използвам по един-два от него.
Watermelon е прозрачен и средно гъст, върши същата работа, ароматът е ок, няма да ми стане любим обаче.
Manoi  е с най-малката плътност и мирише на тропически рай, ефектът е идентичен - страхотен тен, без изгаряния.
Capri е продукт за след слънце и дълготраен тен. Пухкава консистенция, която в началото оставя бели следи по тялото, но след това попива нацяло. Много приятен, леко охлаждащ и хидратиращ. мирише луксозно на круши. Дали ще се задъържи тенът не се знае - дори да избледнее, спомените от това лято ще останат.
Skin е антицелулитното масло на марката, върши чудесна работа, купувам за втори или трети път. Боровинки.

Kerastase Architectе ми е най-любимият шампоан и редовно го показвам тук. За тези, които не са чели - лек протеин, повдига косата от корена, прави я здрава и лъскава. Изключително икономичен.
Останалите продукти за против косопад - животът ми е кръговрат от брутален косопад и нови растежи, постоянно използвам някакъв шампоан против косопад като първо измиване. Не мога да кажа кое действа и кое не, или как ще е ако спра. Нито косопадът спира, нито новите растежи. Нямам забележки към продуктите иначе, не дразнят скалпа, не изсушават.

Продукти за лице. Кожата ми през лятото се омазнява бързо и съответно се замърсява, това изисква много грижа и търсене на подходящи продукти.
Frudia - изпитвам силна любов и силна омраза към това корейче. Изключително нежна емулсия, толкова приятно за ползване, прави плътна пяна, която почиства пер-фект-но. Кожата ми след него е гладка като стъкло. Работата е там, че няколко часа след употреба започва да реагира с отделяне на себум, по който пък полепва всяка прашинка и така набързо изисква ново дълбоко почистване, за да избегна разширени пори. Вкара ме в кофти кръговрат този продукт.
Shiseido Deep Cleansing Foam - брутален, соден продукт, който след нанасяне се усеща дори по венците - толкова дълбоко проникват съставките. Имах чувството, че си мия лицето с паста за зъби. Ефектът е малко по-траен, но този е неприятен за ползване. Не бих го купила повече.
HydraIn Hialuro - от трите този е най-сполучливият, въпреки че е за суха кожа. Точи се от опаковката на тънка струйка, но е изключително плътен по кожата, не се пени особено, а е по-скоро мазен. Почиства нежно и хубаво, особено подходящ за пилинг-ръкавица. Мирише на краставици. Бих купила отново.

Сухи шампоани Balea - като всички други - нанесени на чиста коса я правят по-пухкава и обемна.
Лакочистител от Lilly, една от най-добрите препоръки на форума. Откакто се зарекох да не ходя повече на маникюр, използвам само него.
И най-любимата ми паста за зъби Splat - не съм използвала по-добра - бели, чудесно измити и гладки зъби, на вкус е средно към силно ментова и много освежаваща, както ми харесва.

Дреболийки от Тайланд, с които буквално отбих номера, защото не ми беше до козметики.
Шийт маските са като всички други - изключително временен ефект, не съм им фен като цяло. Опаковките на червилото и гланца са направо перверзни - като развиеш капачето вътре има четка за червило. Добра плътност и трайност. Зеленото е крем за коса, мирише много странно, като нещо от 80-те. Всичко само е пробвано, нямам интерес. Ако ми се отвори плана за Корея на пролет, ще отделя повече време при избирането.

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 17:07 от OnDiNe_

# 267
  • на последния етаж
- хубав измиващ гел, не изсушава, няма аромат. Бих купила отново.

# 268
Коя точно е пастата на Сплат,не мога да а видя добре.Благодаря!

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 14:49 от bubanka

# 269

Общи условия

Активация на акаунт