Empties... или СВЪРШЕНО е с теб - тема 9

• 57 400
  • 348
  •   2
Отговори
# 90
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊

Много съм назад с темата.
Имам вече събрани празни опаковки за 2-3 публикации,които не знам дали ще успея да снимам и споделя тук.

1. John Masters Organics Shampoo - 60 ml мини,което съм ползвала при пътуване. Изхвърлям почти изразходено,но застоява доста и не ми е потребно. Не е марка,по която припадам и съм купувала само няколко неща от любопитство.

2. Estee Lauder Revitalizing Supreme cream  - Крем,който съм ползвала навярно 10-на опаковки. По-голямата част от тях са били подаръци към поръчки.Крема е хубав,допада ми на моята кожа и купувам от време на време.
Дори сега го намирам на промоция онлайн за $50 за 75 мл.

3. Amika Mirrorball shampoo / conditioner - дуо шампоан и балсам за блясък и подхранване на косата. Ползвах може би 1/3-та от тубичките и след това ги прехвърлих на дъщеря ми,защото нейната коса има нужда точно от блясък (тя няма проблеми с боядисване, накъсване и тн) и сметнах,че ще са по-подходящи за нейните нужди. Хубави продукти,богата пяна, балсама разплита и омекотява косата. Но моите сухи краища предпочитам по-тежка артилерия (за лятото ще я подстрижа на половина).

4. Mr Bubble Foam Soap - 2бр пяна за вана за малките. Видяха им сметката за точно 2 къпания.Падна голяма игра, ваната беше цялата в пяна и оцветена вода. Ще им купя отново.

5. Natura Ekos Castanha Hand Cream - феноменално хубав крем за ръце,който си поръчах в кутия на FabFitFun. Нямах никакви очаквания,нито познания за марката. Останах очарована от уханието и мекотата,хидратацията,която този крем дава на кожата. С богат състав на масла (попива веднага и не оставя мазен слой) , 97% натурална формула, ухае на ядки и нещо вкусно.
И моите приятелки много го харесаха и на срещи винаги им го носих да се мажат. (Държах крема в колата)
Единственото,което не ми хареса е тубичката. Не обичам така да ми се смачват и да изглеждат грозно.
Ще поръчам още продукти от Natura и очаквам само Уау Уау - имат серии за тяло,коса, лице, боди мист... Доколкото разбирам са бразилска марка.

# 91
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.

Sulwhasoo Overnight Vitalizing Mask - Любима нощна маска, поддържам я винаги налична. Прекрасна като апликация и ефект - богата, подхранваща, топяща се върху кожата. Успокоява, регенерира, подпомага по-бързото изчистване на несъвършенства, изравнява тена и кожата е сияеща и сочна на сутринта. Вече имам нова.

Nacific Fresh Herb Origin Serum - Друг продукт, който харесвам и ползвам не за първи път. В ревюта съм чела, че предизвиква боцкане, зачервяване и изтръпване на кожата поради богатия на цитрусови масла състав, но при мен не се усеща нищо такова. От богатите серуми е, защото е двуфазен и 1/3 от съдържанието му е масла. Хидратира и енергизира отлично, освежава и избистря, подпомага по-лесното заздравяна на пъпчици. Има лек и приятен цитрусов аромат. В някакъв момент ще си го взема пак.

TOSOWOONG - Propolis Sparkle Ampoule - През цялото време докато ползвах тази ампула, си мислех, че не прави нищо и е само една приятна апликация и малко хидратация. Затова я зарязах недоизразходвана и си поръчах прополисовия серум на Bonajour. И едва когато я извадих от рутината си и започнах да ползвам другия продукт, си дадох сметка, че всъщност е правила доста повече, отколкото съм осъзнавала. Действително придава един здравословен блясък на кожата и я прави по-сияйна и с изравнен тен. Хидратира отлично и е подходящ и за чувствителна кожа. Бих купила отново, но май вече се намира доста трудно.

Hot Sorry RS Serum - Пептиден серум, който взех като добавка към една поръчка, за да е безплатен шипингът. Марката не ми беше позната, но съставът и цената бяха добри и реших да го пробвам. Едва го измъчих - консистенция като на течен мед и се оказа също толкова лепкав.  В момента на нанасяне се усещаше много приятно богат и дори леко мазничък, обаче тази лепкавост не позволяваше да се ползва нито сутрин, нито вечер. За да не го хвърлям, го мажех само на шията и по ръцете. Изхабих го с 300 зора. Не бих повторила.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 17:47 от Reinа

# 92
  • на последния етаж
Благодаря за мнението, Reina!
Много интересни продукти. А от къде ги купуваш и за каква кожа са подходящи?

# 93
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Sulwhasoo Overnight Vitalizing Mask ми е в листата на Нордстром сигурно от 2г и всеки път не й идва реда.
Ще поръчам след това ревю.

# 94
Лита, от корейски сайтове пазарувам основно, въпреки че голяма част от продуктите ги има и по българските сайтове за корейска козметика. Но цените са несравними.
Нощната маска на Sulwhasoo е много популярен и обичан продукт и от ревютата за нея съм останала с впечатление, че я ползват дами с всякакви кожи, но личното ми впечатление е, че може би би дошла малко в повече на мазни такива. Аз съм с много суха и за мен е чудесна, не ми тежи, не ми запушва порите, въпреки че я слагам след пълна рутина, т.е. и след крем. Понякога даже я ползвам вместо крем, пак си върши работата.
Серумът на Насифик май е подходящ за по-суха кожа. Заради маслата мисля, че може да дойде по-тежък за мазна и смесена.
Прополисовата ампула е подходяща за всички видове кожа. Много е хидратираща, а в същото време е като по-течен гел и не ми се струва, че би утежнил една мазна кожа. Принципно прополисът е универсална съставка, таргетираща най-различни проблеми - подхранва сухата кожа, успокоява проблемната, регенерира, има и антибактериално действие, т.е. би трябвало да има някаква полза и срещу акне.
Аз продуктите с прополис ги ползвам като базови серуми/ампули, защото обичам да наслагвам по два серума един върху друг.
Последният серум на Хот Сори определено е подходящ за суха кожа, за мазна би дошъл богат, предполагам. Обаче с това силно лепнене е направо неприложим. Имала съм и други продукти, които оставят лепкаво усещане, но като се сложи крем отгоре, нещата стават много по-приемливи. А това си оставаше все така лепкаво.
Ако ти се иска да пробваш корейски продукт с пептиди, ще ти измислим някой по-читав, само кажи.

# 95
  • на последния етаж
И аз съм със суха кожа! Blush
Сега ще се уча да пазарувам от корейски сайтове. Joy
Благодаря още веднъж, Reina! Flowers Hibiscus

# 96
  • София

Шампоан KÉRASTASE Resistance Bain Force Architecte е мой протеинов любимец. Придава леко уплътняване на фината ми коса, без да я изсушава допълнително. В комбинация с балсама се справят чудесно, когато косата ми има нужда от протеин.
Шампоан Masil 5 Probiotics Perfect Volume  също ми хареса. Прави хубава богата пяна, но не премива .Придава обем, без да утежнява , с уговорката че не го ползвам на поредни миенета. Бих го купила отново.
Heimish Matcha Biome Amino Acne Cleansing Foam- корейска пяна за лице, която се ползваше основно от тинейджъра вкъщи. Хареса му , бихме повторили покупката.

# 97
Една порция изхабени парфюми имам днес Simple Smile
Скрит текст:
Victoria's Secret Rush Fragrance Mist. Харесвам водите на Victoria's Secret, купувам си различни видове и ще продължавам да ги купувам. Този аромат конкретно не ми допадна.
Miss Kay Urban Love. Леко свежо парфюмче, ползвах го от време на време. Не е трайно и с някакъв уникален аромат, но за чантата става.
Boucheron Quatre. Любим ми е този парфюм, траен, елегантен, ползвам го почти постоянно. Вече е подновен.
Mugler Alien. Още един голям любимец. Чудесен за по-студените месеци, ще го купя отново на по-късено етап.
Doral Miss Blossom. Имах го от един комплект продукти, допадна ми, много свеж, лек, флорален. Не е особено траен, но за ежедневието чудесен. Даже си признавам, че ще ми липсва.

# 98
Catrice HD Liquid Coverage фон дьо тен: смея да твърдя, че е по-добър дори от Estee Lauder Double Wear. Дълготраен, не подчертава сухите участъци, изглажда порите дори без праймър. Не се окислява. Много съм доволна от този фон дьо тен и съм разстроена, че свърши. Но засега няма да го купя отново, защото обичам да тествам нови продукти.

Esfolio Hyaluronic Acid Houttuynia Cordata Ampoule: хидратиращият серум има гъста консистенция и добър обем, така че използвах го доста продължително време. Няма миризма и не оставя лепкаво усещане по лицето. Имам мазна кожа, така че за мен нивото на хидратация беше достатъчно. Нямам лоши впечатления.

Maybelline Baby Skin: матиращ праймър за лице. Не знам от колко години го имам, но накрая свърши. Има гъста консистенция и ужасна миризма на силикон (или дори пластмаса). Но покрива идеално порите. Не мога да кажа дали предизвиква пъпки, защото го използвах много рядко. Няма да купя отново.

Vaseline Lip Therapy Rosy Mini: един от най-добрите продукти за устни, според мен. Сега използвам версията в метално бурканче и някак си не е същото. Различна консистенция, различна степен на хидратация.

# 99
От години ползвам само този фон дьо тен на Катрис. Много съм доволна от него. Единственият му минус е стъкленото шише , което тежи и в което остава сигурно фон дьо тен поне да още няколко ползвания.

# 100
  • на последния етаж
Отдавна искам да пробвам този фдт на Катрис, но дали е подходящ за суха кожа?

# 101
Според мен, той изсушава допълнително кожата

# 102

Извинявам се за грозно срязаната туба, в последните седмици карам на автопилот и често резултатът е такъв.

One Thing Green Tea Serum - С много приятна текстура, лек и бързопопиващ, но не мога да кажа, че прави нещо повече от това да хидратира. Надявам се да е имал и антиоксидантни свойства, които не са видими веднага, но се натрупват във времето. Консистенцията е като на по-воднист гел, много приятна апликация, не е лепкав. Из него плуват парченца зелен чай, които ми се струват излишни, защото са доста едрички и не се разтварят върху кожата, та се налага да се отстраняват. По принцип не мисля, че бих купила отново, но имам налични още 2 броя, така че ще си ги ползвам.

Holika Holika Good Cera Super Ceramide Family Oil Cream - Това е един от най-любимите ми кремове на всички времена като усещане върху кожата. Богат, доста маслен, изключително подходящ за моята кожа, вечно нуждаеща се от липиди. Поддържам го винаги наличен и често го ползвам като първа помощ при нужда. Пак ще го взема, въпреки че имам един куп други кремове.

Забравих да снимам празната опаковка, а ММ вече изхвърли боклука. Снимката пак е моя, но е направена скоро след покупката.
Nacific Real Floral Toner Calendula - нелош тонер, много хидратиращ, но доста неикономичен. Най-бързо употребеният ми тонер, може би поради това, че 1/5 от шишенцето беше пълна с листенца от невен, които не виждам каква работа имаха в тонера, освен да изглеждат красиво, плувайки в течността. Към края започнаха да запушват дупчицата на бутилката и се налагаше да ги вадя с пинсета, за да мога да ползвам продукта. Беше досадно. Тонерът по принцип трябва да е успокояващ и сигурно е, но аз просто нямам проблем с раздразнения, зачервявания и подобни, така че не мога да кажа нищо за тези му свойства. Ползвах го сутрин след употребата на третиноин. Вероятно бих купила отново в някакъв бъдещ момент.

Лита, корейска козметика има и в Мейкап и Нотино, често има намаления, просто трябва да си набележиш някакви неща и да следиш. Също съм чела, че в Barecare правят добри промоции, може да погледнеш и там. Мисля че като за начало, докато се ориентираш в дебрите на корейската рутина, тези сайтове биха могли да свършат нелоша работа.

П.П.: Хмм, много странно, половината ми пост не излиза, както и снимките. А като натисна за редакция, се вижда всичко. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 14:39 от Reinа

# 103
Отдавна искам да пробвам този фдт на Катрис, но дали е подходящ за суха кожа?

Под него трябва да използване добре овлажняващ крем или праймър поне.

# 104
Доста празни опаковки напоследък.
Декоративна козметика.
Скрит текст:
Maybelline Firework Maskara. Хареса ми тази спирала, както и повечето на Мейбълин. Вършеше си работата, не ми се размазваше, разделяше добре и придаваше обем. Ще си я купя отново след като привърша отворените.
Artdeco Long-wear Concealer Waterproof. Хубав коректор, прикриващ, но не тежък. Уцелих си цвета, изхабих си го неусетно и с удоволствие и вече е подновен.
Aura Like a Pro Nail Polish 104 Baby Pink. Много хубав цвят лак, ефектен, нежен, с блестящи частици. Ползвах го буквално 2 пъти, тъй като изсъхна както си стоеше в шишенцето. Просто опаковката не е добра и не се затваряше плътно. Не може да се разреди и го изхвърлям почти пълен. Имам и други 2 броя от тази серия и нямат такъв проблем. Може и моята капачка конкретно да е дефектна.
Alverde Lipstick Chai Latte. Много хубав цвят кафеникаво червило с малко студен подтон. За съжаление и него изхвърлям почти пълно. Консистенцията му стана развлачена и лепкава, абсурд е да се нанесе. Жалко, защото наистина ми харесваше и беше мой цвят.
Physicians Formula Butter Bronzer Sunkissed. Любим бронзър, много ми допадна цветът за моят тип кожа, пигментиран, лесно се разнасяше със страхотен аромат. Ползвала съм го и за сенки, изхабен до последната прашинка. Задължително ще го купя отново.
Catrice Plumping Lip Liner 150 Queen Vibes. Още един любимец, който ще купя задължително. Много харесвам тази серия на Катрис, имам няколко цвята. За моят по-тъмен цвят устни прекрасен нюд цвят, лесно се разнася, покривен, сравнително траен. Мисля да се запася с няколко.
Консумативи.
Скрит текст:
Cien Shower Gel Flower Miracle. Не ми хареса този душ гел. Разпенваше се добре, но не ми хареса ароматът му, не измиваше особено добре. Не го препоръчвам и няма да го купя отново. От бюджетните, тези на Балеа са в пъти по-добри.
Victoria Beauty Detox 3 in 1 Hair Removal Wax Strips. Любимите ми ленти за тяло, поддържам ги постоянно и вече съм купила поредните.

Общи условия

Активация на акаунт