Трикотин

• 1 288
  • 22
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,
Много силно се надявам тук да намеря хора, които се занимават с това, което много бързо ме завладя и стана мое хоби и съответно да споделяме опит и позитивно настроение Relaxed

Ако сте попаднали на тази тема, това означава, че сте чували нещо за техниката трикотин. Тази техника набира популярност и активно завладява интернет пространството. Ако като мен обичате да създавате неща със своите собствени ръце и да добавяте уют към околната среда, тогава тази тема ще ви бъде полезна.

И така нека започнем с това какво е трикотин? Трикотин е техника за създаване на декорация с помощта на тел и прежда. Можете да направите всякакви продукти – от ключодържатели, различни животни, предмети, цветя, „бебешки“ визитки, та чак до фотопана.

Всичко е много просто, но за да бъдем по-конкретни трябва да си отговорим на следния въпрос: Какво ни трябва, за да създадем декора?
А отговорът е много лесен:
•   Тел
•   Прежда
•  Машинка
•   Игла
•   Шаблони
•   Желание за създаване и създаване Wink

За начало споделям няколко мои произведения Gift Heart

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 14:44 от _Reni_renI_

# 1
  • гр. Бургас
Много интересно! Заинтригува ме! Сърдечно благодаря!

# 2
  • София
rosi158, благодаря! Аз се "зарибих" от една много мила дама в Instagram. Следя я и постоянно ме вдъхновява с идеите си Simple Smile
В момента се уча, експериментирам и правя подаръци на близки и познати. Честно да си призная, не очаквах да се харесат толкова, което ме радва и вдъхновява още повече.

Надявам се някой ден и аз да въздействам на някое момиче така, както не мен ми въздействаха. Приятно е!
Малко по-късно ще споделя какво сътворих снощи  Laughing

# 3
Зрравейте! С каква машинка се прави шнура и от къде си вземате шаблоните?

# 4
  • София
Здравейте, машинката закупих от Тему, но се счупи много бързо Sad След консултация си взех друга, доста по-скъпа, за която чаках 2 месеца мисля... Thinking
Шаблоните си намирам от Пинтерес, а буквите специално си ги закупих от дамата за която споменах, че следвам. Закупих ги от Etsy.

Ето тази машинка се счупи много бързо.

А това са обещаните от миналата седмица творения  Relaxed

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 14:37 от _Reni_renI_

# 5
  • гр. Бургас
Здравейте, машинката закупих от Тему, но се счупи много бързо Sad След консултация си взех друга, доста по-скъпа, за която чаках 2 месеца мисля... Thinking
Шаблоните си намирам от Пинтерес, а буквите специално си ги закупих от дамата за която споменах, че следвам. Закупих ги от Etsy.

Ето тази машинка се счупи много бързо.

А това са обещаните от миналата седмица творения  Relaxed

.  Няма ли такива машинки в някой Арт магазин за подобни аксесоари? Ще чакам още новини . Доста съм заета, но ми е интересно, чакам по - свободно време и аз да започна. Приятна вечер!

# 6
Здравейте, каква прежда сте използвали?

# 7
  • София
rosi158, честно казано не съм търсила тук из арт магазините, но сега като пуснах една търсачка и виждам, че има такава (както и други подобни например в Емаг), но цената й е няколко пъти по-скъпа, а на външен вид изглежда абсолютно еднакво като тази лилавата, която съм снимала.
За съжаление с трите ми девойки времето ми е кът и не мога да се впусна да творя, но ще дойде и това време, като поотраснат децата Simple Smile

Петя Гълева
, преждата се казва Drops Paris - на снимките по-горе се вижда хубаво Simple Smile

Допълвам: rosi158 намерих я и в Емарт на цена от 17 лв. (за справка в Емаг е 40 лв), но е изчерпана и не знам дали изобщо я зареждат.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 14:06 от _Reni_renI_

# 8
Много интересно и красиво.
Имате ли страница? Или някой видео или страницата от която вие сте се зарибили?

# 9
  • София
Много интересно и красиво.
Имате ли страница? Или някой видео или страницата от която вие сте се зарибили?

Здравейте и благодаря за интереса Simple Smile
Все още нямам страница, тъй като за момента все още се занимавам само любителски, но някой ден се надявам това да ми стане основно занимание Simple Smile
Дамата от която се вдъгнових има страница във фб и инстаграм, казва се Puncho.store. Може да разгледате, ако Ви е интерсно. Има невероятни неща, дори и за предстоящите празници Wink

# 10
Здравейте отново, от къде закупихте алуминиевата тел и колко мм е? Благодаря!

# 11
  • София
Здравейте, имам нужда от Вашето мнение и помощ Relaxed

Снощи сътворих ето тези 3 прекрасни лаленца, които мисля да опаковам в някаква подходяща крафт хартия и да сложа една семпла панделка. Мислите ли, че ще станат подходящ подарък за 8-ми март или Ви допадат повече от другия "вид" цветя - класически със зелена дръжка? Thinking
Искаше ми се да ги "разчупя" малко и затова реших цялото цвете да е в един цвят и така да съчетая няколко различни, но подходящи цветове за едно цветно и весело букетче Flowers TulipNature Rainbow

# 12
Ужасно много харесвам и аз тези красоти и от известно време се пробвам, но не улучвам машинка. Може ли да споделите от коя сте доволна?
Иначе на мен лично ми харесват цветята със зелена дръжка или другия вариант е да опитате с преливаща се прежда в различни цветове.. Може да стане също ефектно 🌹

# 13
  • София
Ужасно много харесвам и аз тези красоти и от известно време се пробвам, но не улучвам машинка. Може ли да споделите от коя сте доволна?
Иначе на мен лично ми харесват цветята със зелена дръжка или другия вариант е да опитате с преливаща се прежда в различни цветове.. Може да стане също ефектно 🌹
Здравейте и добре дошла в темата. Ще се радвам да споделите и Вашите красоти, опит и предложения 😊

Машинката я закупих от Амазон, но почаках дооооста... Може би почти 3 месеца...
Иначе веднага споделям линк към модела, който аз имам и съм много доволна, тъй като ми излезе същата и тук в БГ. Тогава я нямаше, но явно вече може да се намери и тук.
https://hobiyarn.com/tulip-mashinka-za-pletene-na-shnur

# 14
Все още нямам нито едно нещо направено Joy Машинката ми въобще не плетеше, опитах с едня кука-много бавно става... За сега само събирам прежда, а вчера поръчах и машинката, тел.. Та ги чакам с нетърпение

Общи условия

Активация на акаунт