Какво мислите за новата специалност "Медицина" в Русенски университет?

• 1 016
  • 12
  •   1
Отговори
Въпросът ми е в заглавието.

# 1
Знам, че нивото в русенския въобще не е високо. Помня, че в 11 клас преди 10-тина години дойдоха с един тест при нас. Тестът беше по математика направихме го и след някакво време ни казаха, че всички сме приети. Просто така си дойдоха в часа по математика. Обикаляха хората по градовете и си набираха студенти. Вие си направете изводите за какъв университет става въпрос. Още повече, че медицината е много сериозна науча. Вече има утвърдени университети бих казала, че е по-разумно да се насочите към тях.

# 2
Ми какво да мислим... Ще има по-зле и от медицинския факултет на СУ... Видиш ли замесени Медика значи става въпрос просто за пари... Но ще имат много турски студенти, които нямат капацитета да завършат в Турция, но тук ще си плащат.

# 3
  • Варненска клюкарка
Когато отксриха бургаския си мислех че по-зле няма как да стане.... е  можело. Предполагам да очакваме и в Шумен, Благоевград и в някой свободен, или югоизточно-югозападен също ще им се стори добра идеята.
Освен за точене на пари и бълване на учени-недоучени за друго няма да става.

# 4
  • Washington,USA
И това ли са набутали там. Мислех, че по - зле от специалност
,, Африканистика" няма, ама съм се излъгала

# 5
Колкото и да има дефицит на лекари, а и на други медицински кадри не смятам, че във всеки град трябва да се откриват медицински факултети.
Аз, лично не бих допуснала детето ми да кандидатства там. Има си утвърдени МУ. Наблюденията ми са, че приетите в Бургас след втората година търсят къде и как да се прехвърлят и продължат обучението си в утвърдени университети.

# 6
  • София
Нищо хубаво, като се присъединявам към всичко написано до тук.
като всъщност Медицина няма.
https://www.uni-ruse.bg/Departments/ZG
Да слагат и специалност Знахар и са готови.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 20:18 от Desem

# 7
Специалност Медицина в Русе няма, така че темата е излишна.

# 8
Към момента такава специалност няма, но в момента се разработва програма и предстои акридитация. За тази или следващата година ще я има.
Специалност Медицина в Русе няма, така че темата е излишна.

# 9
Нека коментираме когато има решение на Министерски съвет.
Регулирани специалности не може да се откриват просто така и където им скимне.

# 10
  • Washington,USA
Е то си има за акушерки и мед.сестри там. За мен не трябва да има такива там, ама кой ли ни пита. Много вяра имате в Министерския съвет. Най-вероятно ще направят.

# 11
Е то си има за акушерки и мед.сестри там. За мен не трябва да има такива там, ама кой ли ни пита. Много вяра имате в Министерския съвет. Най-вероятно ще направят.
В Русе открай време си има обучение за медицински сестри,  акушерки и медицински лаборанти, а по мое време и за фелдшери.  Беше си полувисш медицински институт,  после стана медицински колеж към МУ гр. Плевен и след това премина към Русенския университет. 
Преподавателите по предметите изучавани от бъдещите медицински сестри и акушерка са доказали се с времето,  посещават конференции по различни болести.  Друг е въпросът как се стига до студентската скамейка и как се отнасят към ученето сегашните студенти. 
Много неща трябва да се променят в здравеопазването.  Разкриването на специалности, колежи и университети няма да реши проблема с кадрите в здравеопазването.

# 12
  • Варненска клюкарка
Нека коментираме когато има решение на Министерски съвет.
Регулирани специалности не може да се откриват просто така и където им скимне.
Според мен сега е времето да се вдигне шум за подобно безумие. Положителното решение на министерски съвет, което е просто въпрос на време само ще отвори вратата на всяко нещо, което се нарича университет да поиска и медицински факултет. Прчината да липсват лекари в България не се дължи на липса на университети. Приемът и сега е голям, но досстъпността на това образование само ще влошши още качеството му.
Надявам се бълването на дипломи у нас да не отреже пътя на българскигте лекари да си доучват в чужбиа.

Общи условия

Активация на акаунт