Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните идеи зад новата тема за разделно хранене?
Какви са препоръките и предложенията за комбиниране на храни при разделно хранене?
Кои са някои полезни книги за разделно хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните идеи зад новата тема за разделно хранене?
Нова тема за разделно хранене се фокусира върху превръщането му в начин на живот, вместо диета, като се съчетава с повече усмивки, приятелства, течности, движение и вяра в успеха. Основната идея е правилното комбиниране на храните – белтъчини/месо, млечни продукти и яйца с въглехидрати/зърна и ядки; скорбялни зеленчуци трябва да се консумират предимно със зеленчуци, които са алкализиращи храни. Това подпомага по-лесната преработка на храните от стомашно-чревния тракт.
-
Какви са препоръките и предложенията за комбиниране на храни при разделно хранене?
При разделно хранене се препоръчва да се консумират протеини/месо, млечни продукти, яйца и въглехидрати/зърна заедно със зеленчуци. Важно е да избягват комбинации като яйца с хляб или пържени храни със зеленчуци. При разделно хранене се препоръчва да комбинирате протеинови храни със зеленчуци, като например печено месо със салата, ябълка със сирене или печена скумрия със зелен салата.
-
Кои са някои полезни книги за разделно хранене?
Някои полезни книги за разделно хранене включват „Разделно хранене“ от Вадим Леви, „Сила за живот“ от Мерлин и Харви Деймънд, „Разделно хранене“ от Димитър Пашкулев, „Разделно хранене“ от д-р Шелтън, д-р Хей и д-р Деймънд. Освен това има систематизирана информация от Надинка и полезни рецепти от Ками, Надинка, Амей, Снежи Съни, ДидиП, Уондърфул, 1st и Декси.
-
Какви са някои примерни рецепти за разделно хранене и здравословни предложения за рецепти?
-
Какви са някои предизвикателства, пред които са изправени участниците при практикуването на разделно хранене?

аз не бих ти препоръчала да ползваш соята, особено ако прочетеш следния материал:
съжелявам , че съм карала майка ми, която е диабетичка да я ползва понеже не обича много да яде месо.
Нямам нови резултати за докладване, но пък ще докладвам,
че нямам загуби от досега свалените килограми въпреки многото изядено сладко докато дъщерята боледуваше, това за моя радост беше отчетено и от колежките ми
/мисля че щом е видно значи не е лъжа, а новият ми панталон с 1 номер по-малък щом и той взе да се поразширява ме успокоява/. 
Да ми е живо и здраво детенцето, ама кога ли ще ме остави да се наспя не знам. Иначе днес ми е ден за кантара и ще кажа по-късно какви са ми резултатите. Вече съм си наложила да се качвам веднъж седмично, защото иначе се скапвам много особено, ако полагам големи усилия,а няма резултат. ReGe_31 ама ти сладък сина - да ти е жив и здрав, красавец!
.Шарли ,направо ти съчувствам ,ами че това си е живо мъчение -да ставаш в 4 ч.
. Нели, задържането на килограми също е успех
.Ани33, не веднъж съм изказвала мнение за спорта и колко завладяващо действа ,поне при мен е така, не мога без него ,така че успех ти желая и дано да се пристрастиш
. Реге ,наистина ти е много сладко детенцето и прилича на тебе,ти със сини очи ли си, обожавам сините очи ,дъщеря ми е с такива
. Днес се надявам времето да се оправи ,за да можем да си направим тренировките с Аля и после - шопинг
, oбещала съм на моята тинейджърка, пък и на мен ще ми се отрази добре. Желая ви прекрасен уикенд
.Целувам ви всички
.Чао . 
жалко,че е още мокро мислех да хванем гората с моята тинейджърка,но дано и утре да е така,че да можем да направим този поход.Тяхното у-ще си има еко патека та исках да ми я покаже.
няколко неща от нея - салата с моркови и праз, картофи с масло, супа с лапад.
. Проблема при мен е, че аз имам нужда да качвам кг, пък то се получава обратното 
След 2 седмици ще ми правят компютърна снимка някаква и ако се потвърди може да се наложи операция. Изписаха ми доста хапчета, които не ми понасят особено и от вчера само ми е лошо. Е, то това е временно. Хубавата новина е, че ми изписаха едно лекарство, според доктора с което ще ми намалее апетита и ще отслабна 
. Все се надявах на резултати, но не очаквах да са толкова бързи. Мноооого съм доволна.
, че имам работа .Шарли ,и аз като теб" не случих "на поспаливи деца, малко спяха, много будуваха и бях умряла за сън
, надявам се да се чувстваш комфортно в нашата компания
.Мария, ти колко кг си и колко искаш да станеш ,може би трябва да увеличиш количеството ?Аз лично не съм чувала с разделно хранене да се напълнява, но знае ли човек
и ЧЕСТИТ БЛАГОВЕЦ
/нормално -при това хубаво време /.Хайде ,утре сутринта дано сте по активни. Аз преди малко вечерях пекан шаран с лимонче и сега мисля да погледам филмче .Лека нощ и приятни сънища .