Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните идеи зад новата тема за разделно хранене?
Какви са препоръките и предложенията за комбиниране на храни при разделно хранене?
Кои са някои полезни книги за разделно хранене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните идеи зад новата тема за разделно хранене?
Нова тема за разделно хранене се фокусира върху превръщането му в начин на живот, вместо диета, като се съчетава с повече усмивки, приятелства, течности, движение и вяра в успеха. Основната идея е правилното комбиниране на храните – белтъчини/месо, млечни продукти и яйца с въглехидрати/зърна и ядки; скорбялни зеленчуци трябва да се консумират предимно със зеленчуци, които са алкализиращи храни. Това подпомага по-лесната преработка на храните от стомашно-чревния тракт.
-
Какви са препоръките и предложенията за комбиниране на храни при разделно хранене?
При разделно хранене се препоръчва да се консумират протеини/месо, млечни продукти, яйца и въглехидрати/зърна заедно със зеленчуци. Важно е да избягват комбинации като яйца с хляб или пържени храни със зеленчуци. При разделно хранене се препоръчва да комбинирате протеинови храни със зеленчуци, като например печено месо със салата, ябълка със сирене или печена скумрия със зелен салата.
-
Кои са някои полезни книги за разделно хранене?
Някои полезни книги за разделно хранене включват „Разделно хранене“ от Вадим Леви, „Сила за живот“ от Мерлин и Харви Деймънд, „Разделно хранене“ от Димитър Пашкулев, „Разделно хранене“ от д-р Шелтън, д-р Хей и д-р Деймънд. Освен това има систематизирана информация от Надинка и полезни рецепти от Ками, Надинка, Амей, Снежи Съни, ДидиП, Уондърфул, 1st и Декси.
-
Какви са някои примерни рецепти за разделно хранене и здравословни предложения за рецепти?
-
Какви са някои предизвикателства, пред които са изправени участниците при практикуването на разделно хранене?

Та се понаспах малко, сега е закачена на бънджито на вратата и ми се хили доволно. На мама сладураната... aleks то и на мен не ми се става толкова, но Ива е на друго мнение, до скоро ставаше в 4-4,30 и тогава беше още по-весело. Какво да правиш - бебешка и работа, надявам се да е период и да отмине с времето. ками как само ме стемуира с тези резултати на мъжът ти. Вече се убедих на 100% че това е моят начин на хранене, но трябва търпение, много търпение и резултатът ще дойде.
.Софи, видях албума, но ми е много приятно да гледам сладурчетата ви на аватарите
.Калида, Аля продължава да се храни разделно и почти си е върнала килограмите ,изглежда перфектно /на мама гарджето
./Отдавна се каня да си купя цифров фотоапарат и да побликувам снимки ,и все не ми се разделя със стария, че прави страхотно фото .Великденските празници започват/ поне за мен /от Цветница, която е на 1 април . От 2 започва страстната седмица.На форумската среща няма да мога да отида, за съжаление
. Диди, брагодаря ти ,гордея се със синчето
.Мади ,желая ти скорошно оздравяване
. При мен се получи едно драстично отслабване и известно време не можех да качa кг ,засилих спорта, сега тренирам 6 пъти в седмицата ,бягам и на стадиона, когато имам време и качих няколко кг .Макар навън да е мрачно и дъждовно
, на мен ми е добре ,желая на всички да се чувстват прекрасно
. Нека се порадваме на дъжда, че при тази суха зима ...Целувам ви
.Чао.

и много положителни емоции
.
.За главоболието- понякога помага горчиво кафе morning с няколко капки лимон, но все пак зависи от причината. В най -скоро време ще се оборудвам с цифров фотоапарат ,само че все още се колебая дали да не си купя видеокамера ,че нашата се развали. С нея ще мога ли да правя и снимки или по добре отделни покупки
?Трябва да се заинтересувам по сериозно
.Ако някой е компетентен, моля за консултация
.Стопих доста калории и двете сме минали основно на салатка със сирене,скоро трябва и кантара да ме зарадва.
/въпреки дъждовното време 
/- вече съм свалила цяло кило