Разделно Хранене- част 7

• 21 094
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
...Много е кофти заболяването ми и трябва да се контролира...
ДидиП, хайде сега и Ти, за какво заболяване говориш като все още нищо официално не е потвърдено?! При много жени има проблемно функциониране на щитовидната жлеза и оттук не дотам нормално функциониране на хормоните, но това не означава автоматически че трябва да пият медикаменти. Има доста други начини за набавяне или по точно за стимулиране/ ограничаване на хормоните и не на последно място е вътрешното желание и убеждение че си една здрава и щастлива жена. Стискам Ти палци за срещата в петък, и веднага да кажеш какво е станало. Идеята за кашкавал на тиган или във фолио звучи доста добре, а пробвала ли си да сложиш във фолиото и някакъв зеленчук, домат, чушка, броколи, става много вкусно. Ти какво сирене/ кашкавал даваш на Танчето и Силви?
Мади, какво й е на Венеса, настинка ли нещо? Даваш ли й нещо за анемията?
...Тишо подготвя нещо, което може да се окаже и печелившо ,но засега не иска да говори много, докато не стане...
Алексче, голямо потайниче е синчето Ти, но много амбициозен, май са коренно различни с Аля?! Стискам му палци проекта да се окаже наистина печеливш. А няма ли някаде в Интернет качени негови проекти?
Герганка, кога е при Вас Великден, при нас е на 06.04.? А за постни разделни манджи в Готварският има доста вкусни идей . И наистина си специална, Съседке, чувството не Те лъже.

# 121
  • Варна
Добро утро момичета Hug Днес отново съм на крак от 5 часа. С това ранно ставане и недоспиване се надявам поне още 1-2 кг. да смъкна Mr. Green, ама дали.... Баницата ми отиде в 10-та глуха, мъжът ми се обади, че толкова много му се ядяло агнешко и се разбрал с брат ми да си хапнат та донесоха половин агне и изобщо не ми обърнаха внимание на моите постни манджи Crossing Arms Та се отказах да я правя сега де, но тия дни като му мине мерака за месища ще я направя, не за друго, но сама не мога да си я изям. verche за диетата наистина е така и моят съпруг преди няколко години беше с много висок холестерол и диетата, която ограничи свинското до минимум, пърженото и въобще всичко мазно му помогна много. Това обаче приключи много бързо и вече отново си хапва от всичко, колкото и да не ми се иска, но какво да ги правиш, мъже ... Kalida хормони ми изписаха веднага, то аз и на такъв лекар отидох дето си лекува с лекарства, но така или иначе изчетох доста по въпроса и си мисля, че нямама много голям избор. Не, че не вярвам на природните методи, но вече прекалено много години ги пия тия лекарства и чак ме е страх да пробвам нещо друго. А преди да забременея даже не си и помислях за някаква алтернатива. Аз съм благодарна, че изобщо успях да зачена и да износя едно здраво дете, защото в това отношение хипотериодизмът и хашимотото са много коварни заболявания. Иначе Ивчо в момента я захранвам, до тук си хапваме плодови и зеленчукови пюрета и от време на време кашички. ками честит ти 87 кг - ов мъж. До колкото разбирам от постовете ти е бил с доста по голямо тегло. Само с РХ ли отслабна и от колко време се храните по този начин? sneji_suni пробвай наистина за кашкавала просто да го препечеш в тефлонов тиган или във фолио, аз приготвям на този принцип едно предястие - сирене с мед и орехи, което става доста вкусно, но за жалост не е разделно. Мисълта ми беше, че няма да е съвсем същото като класическото пане, но разтопеният и затоплен кашкавал си е вкусен при всяко едно положение.
Приятен, слънчев и усмихнат ден от мен  bouquet

# 122
Добро утро   Grinning. Шарли ,защо толкова рано ставаш миличка,  с недоспиване не се отслабва no /отслабва имунната система/. Калида ,Тишо има качени няколко проекта в интернет и има заинтересовани, за това иде реч ,а със сестра си наистина са коренно различни и по характер и по интереси yes. Герганче, нашата Калида си е такава ,кара всички нас да се чувстваме специални, поздравления за постите newsm74, дръж се, още малко остава.Софи, взе да ми липсва твоята хубавица, моля те ,сложи пак някоя нейна снимка   Praynig,толкова е сладка. Исайкова ,по- добре ли сте вече ?Успешен ден на всички! Цунки  love001. Чао .

# 123
честита първа пролет момичета,

нека пътя ни е осеян с цветя и рози! newsm51

Аз днес ще ходя на фитнес,с една приятелка шоши като мен. newsm39
Калида слушам всякаква музика,но в момента най-много bep i black eyed peas защото това е любимата певица и групата и на мойта щерка.Водим преговори да ми запише наши фолк песнички.
Това е засега от мен,лек ден на всички.  bouquet

# 124
  • София
Добро утро и от мен Laughing.След вчерашния дъждовен ден,днес тук изгря слънчице и бързаме да го оползотворим Wink

Калида,каква ти една дупка,мила.Той досега 2 пъти сменя гардероба-направо разбива бюджета.Носеше 56 номер,сега е на 50 LaughingЧе и не облича каквото и да е,обича да се глези с хубави дрешки.Колко костюми и ризи отидоха на боклука/или в Добрич при баща му hahaha/ Sick
А той самият се чувства много добре,само,че не иска повече да отслабва.Първоначалният му план беше 90 кг.,а вече е 3 под тях и го е страх да не изчезне Joy Joy Joy

Шарли,само с РХ сваля мъжа ми,да.Започнахме да се храним така в началото на март миналата година.Той стартира от 110 кг. SickНаистина е доста висок,но пак му бяха мнооого тези килца Peace

# 125
Добро утро момичета, как сте в тази мрачна сутрин, тук в Пловдив е студено, мрачно и влажно.
Чак ми се скапва настроението, за капак вече трети ден съм с главоболие, което не се повлиява от никакви лекарства, знам си аз, че единствено 2 часа сън на спокойствие ще ме оправят, но не мога да си ги позволя точно тази седмица.
Инъче снощи мусаката от тиквички трябва да е станала вкусна, от салатата се наядох и дори не опитах вечерята, но изглеждаше перфектно, остана половин тава, така че ще я опитам тази вечер.
Има ли нещо, което на вас ви помага при главоболие, имам опасения че от лошото време ми са се обострили шиповете на врата, защото освен тилното главобилие ми изтръпва и лявата ръка, най-вече дланта с безимения и кутрето.
Ох, съжалявам, че ви занимавам с моите болежки, просто ми е зле и мисълта ми върви все на там.

Хайде сега малко позитивизъм -
Пролетта красива,
дава усмивки
и скрива тъгата
и смисъл разкрива
с храната разделна
да бъда във час!

Пожелавам на всички само пролетни и позитивни мисли!
newsm51

# 126
  • София
Гери,стихчето е страхотно.Направо ми вдигна настроението Hug

Съжалявам,че се чувстваш зле.Да не е от промяната на времето,пролетна умора.Я си направи един фреш от лимон с повече мед.На мъжа ми много му помагат тези фрешове WinkТой по това време на годината и витамини пие допълнително,въпреки,че аз не одобрявам Crossing ArmsНо важното е,че от тях се чувства по-добре Grinning

# 127
Ех, какво пролетно настроение Grinning
Гери, браво - ти си нашата поетеса, много готино стихче.
Ками, всеки път като се сетя за резултатите на вашето семейство и се амбицирам. Ще си лепна едно листче на хладилника "Ако искаш да имаш резултатите на Ками, не яж" Joy
Алекс, много трябва да се гордееш със синът си. Толкова е млад, а толкова способен и амбициозен.
Калида, със сигурност го имам това заболяване. Потвърдено е от няколко лекаря, но пък и 1/3 от жените го имат в някаква степен. просто при мен симптомите са по изострени. Да, непременно ще споделя, какво е станало в петък.
За кашкавала, пробвала съм със зеленчуци и много го обичаме, а Сиси и Тани ядат обикновен кашкавал. Аз купувам един "Мизия милк" от пита. А сиренето обезсолено. Вчера им взех едно обезмаслено сирене без холестерол. Много е хубаво и не се разпада буцата. Напомня ми за едновремешното сирене, което можехме да стържем върху салатите. Сега повечето сирена се разпадат и са на каша.
Днес сме на коприва - кюфтенца и супа. Всичко ще е разделно, естествено.
Айде, лек ден. Ще се включа ако успея по-късно.

# 128
Ками мила, благодаря за съвета, ще го направя, пък дано се почувствам по-добре.
Радвам се че стихчето ти е харесало, беше импровизация, исках да двигна своето и вашето настроение, за щастие успях.
Диди, благодаря за оценката, радвам се че е харесало и на теб.
По една усмивка да предизвикаш рано сутрин, значи усилията си заслужават.
Хайде момичета и вас ви черпя виртуално по един фреш! cheers

# 129
Привет на всички и Честита Първа Пролет!

Дъждовно започва за съжаление.

Гери, и аз съм с главоболие от три дни и аулинът не помага  Sad.Мисля, че е свързано с промяната във времето, налягането може би.
Калида, за косата какво да ти кажа. Лятото правех маската на Деси (тук от форума), но от август до ноември ужасно много капеше. Пих Мерц, 2 месеца Ревалид и спря, дали от хапчетата дали й дойде времето, незнам. Сега веднъж седмично преди миене й втривам в корените Стимулант за коса (смес от няколко вида масла) или бадемово масло и започна доста бързо да расте. Сега в събота съм на фризьор и дано наистина клъцне само връхчетата, че я искам дълга. Иначе откакто съм така подстригана с бретон и изкосена (вече четвърти месец) я изправям с пресата. Уффф, дано не ми отмъсти само за това издевателство над нея!!!
Така, продължавам усърдно с велоергометъра. Оня ден направих даже час, защото докато тренирах правех диктовка на Грета и една нейна приятелка. И понеже пишат мнооооого бавно, ами не усетих времето.  Simple Smile Вчера пак потренирах с гиричките и коремни преси и почти ми мина мускулната треска, макар че се появи сега на ново място , защото правех напади с гиричките. Кг-четата - ами още са си 53, ама днес майка ме ме видя с къса пола и сако и вика "Много си слаба". Странно наистина и тя е на същите кг и е колкото мен висока, а изглеждаме различно, сигурно съм много стегната, нали мусклите тежат повече от мазнинките   Hands Thumbsup
Ками, моят мъж като се върна миналата събота от София и тръгна да се съблича ми се видя напълнял ама си затраях (което рядко ми се отдава), викам си "Мълчи си сега, на теб приятно ли ще ти стане ако ти каже, че си напълняла" ама после той сам установи, че не може да си закопчее панталона. Оказва се, обаче че той почти не яде, а не отслабва (Хм, моя милост! Нали казват, че с какъвто се събереш-такъв ставаш!  Mr. Green). Обаче, не мога за го завербувам за РХ. Кавам му, че при мъжете действа по-бързо, давам му за пример твоя мъж, ама не мога да го запаля.
Да ви кажа как правят кашкавала в заведението на наши приятели. В неделя на плажа тъкмо от него си хапнах : във фолио дебело парче сирене, върху него дебело парче кашкавал, а между тях и отгоре също така дебели резани кръгчета домати, може и друг зеленчук. слагат и подправки някакви, от тези дето ги продават за домати, мисля. И това нещо се увива във фолиото като пакетче и така се пече.
Огладнях, май ми е време за ябълката.  Wink Чао и спорен ден!  Heart Eyes

# 130
  • София
Ще си лепна едно листче на хладилника "Ако искаш да имаш резултатите на Ками, не яж" Joy

А-а,Диди,как няма да ядеш.Не може така Peace Joy Joy Joy
Ела да видиш ние колко много ядем.
Вчера правих Пълнените картофи по панагюрски на Софи.Много вкусни станаха.Мъжа ми изяде почти цялата тава сам  LaughingА и излязоха 2 манджи-пълнените картофи и още една тавичка опекох с издълбаното Laughing

Реге,ама ти с тези 53 кг. Joy JoyНакъде искаш да отиваш Grinning

Това сиренце във фолио звучи много вкусно eat

# 131

Реге,ама ти с тези 53 кг. Joy JoyНакъде искаш да отиваш Grinning

Към 50, колкото си поддържах преди да ме хване есенната депресия  Rolling Eyes. Множко са ми 53, аз не съм висока -163

# 132
Здравейте,мили дами!Не съм писала отдавна ,нямах много време.Започнахме с майка ми пролетно почистване и вече превършваме.По закона на Мърфи като измихме прозорците и заваля Twisted Evil.
Тази седмица успях да си почина малко от Еди ,даже сега не  ми обръща внимание,започна да бълнува баба си ,като се събуди от сън не казва мама ,ами баба(а, започвам да ренувам вече Cry)
Представям си другата седмица какви характери ще ми проявява ,ще трябва да се превъзпитаваме,но няма как .......
Калида ,майки е под мое наблюдение,но ме притеснява че през деня почти нищо не яде,което не е много хубаво.Иначе вече започва да ги научава нещата и казва ,ч е се чувства страхотно и много леко.
Успях да отида и на лекар ,взеха ми цитономазака и чакам резултата другата седмица.
Относно рх ,до тук сме на картофена и зелена салата +2 кафета и 1л мин. вода,за вечерта ще спретна едни макарони със сметана(май много въглехидрати ще ни се съберат newsm78)

# 133
Здравейте, момичета! Честита първа пролет на всички!
Свекърва ми, която готви вкъщи, и все вкусно, заминава тази вечер. Та аз поемам готвененто, и съм решила да е само разделно. Който иска, да прегрешава Crossing ArmsС мъжа ми сега сме 3 ден на японското чудо, после е РХ. За 2 седмци РХ изобщо не съм напълняла, много се радвам, въпреки че имах и отклонения.
Да ви питам нещо - пълнозърнести макарони ли приготвяте или обикновени? В книгата ми пише пълнозърнести и си намерих такива. Освен това съм и на готварска сол.

# 134
 Aleks,благодаря ти за милите думи относно дъщеря ми HugТя има албум в подписа ми Wink
  Ками,и моят мъж много ги "харчи" картофите по панагюрски LaughingДа ти кажа честно,като взема да "криввам от пътя/РХ/",все чета твои постинги и рецепти -действаш ми стимулиращо HugАз по принцип се храня разделно,само че нали знаете...има моменти,в които просто не можеш да устоиш на някои неприемливи за РХ храни EmbarassedНо както неведнъж съм казвала-от малко не вреди Wink,стига да не се прекалява Peace
  Тедъ,радвам се,че се чувстваш добре с РХ PeaceАз макарони рядко купувам,но когато го правя,то те са ръжени или пълнозърнести Peace
  А сиренето във фолио го правя много често Grinning-нали съм почитател на млечните продукти....
  Калида,много добре ми подейства разходката из Балкана-едно такова зареждащо и пречистващо.....По принцип с мъжа ми,преди да забременея,всяка събота с приятели ходехме по походи из околностите на Търново-сега само той ходи Mr. GreenМалко да поотрасне София,ще я направим и нея "горски човек" Wink

Общи условия

Активация на акаунт