Разделно Хранене- част 7

• 21 102
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро момичета  Grinning. Ах вие,  pppсладурани такива, защо ме изпреварихте, а smile3516? Аз тази сутрин си изпих кафето в компанията на телевизора ,защото ми заеха компа ,няма рахат даже рано сутрин Angry. Юзерче, за броя на яйцата има доста спорове и аз също не зная колко е позволено на седмица. Шарли ,направи я тази баница и после сподели дали се е получила ,че съм и хвърлила мерак smile3508. Мълчаливке ,какво танцуваш мила  ,пробвай с наколенки ,когато натоварваш коленете, също може да ги мажеш с финалгон ,смесен с малко вазелин, че иначе пари   :.Ани33 ,колко ми е позната ситуацията с обличането или по скоро с разсъбличането  smile3521,и моятя тинейджърка прави така- голи кръстчета, тънки блузки и тнт ...Днес направо нямам идея какво да готвя. На щерката съм и оставила печено пиле от снощи и приготвих морковена салата ,но за мен месце не остана  Sad. Някой да подхвърли идейки, или да се разходя до рецептурника ...  newsm78, нещо ми липсва музата за готвене или пък мързел ме наляга, не знам  Thinking. Желая на всички един пълноценен ден  Kissing Heart.

# 106
  • София
Като гледам ти не се съобразяваш с процента масленост на млечните продукти.
Не,никога не съм се стремяла да използвам само нискокалорични и диетични продукти.За мен правилното комбиниране на храните е достатъчно Laughing

Иначе,милото е свалил още един килограм и сега е 87.Повече не искам да сваля,някак си още не мога да свикна да е толкова слаб Mr. Green

# 107
  • София
За яйцата-аз по принцип не съм им голям почитател WinkМъжа ми хапва повече-по 5-6 яйца на седмица.Детето максимум 2,а аз до 3.

Мартеа,страхотно звучат манджичките Laughing.Пускай ги насам да ги пробваме  chef

Май,като гледам,всички ни е налегнала пролетната умора  ooooh!

# 108
  • София
Привет на всички!
Много сте раннобудни - цяла страница сте изписали тази сутрин!
И ние в къщи нещо клоним вече към по-летни манджи. Омръзна ми да готвя и особено през седмицата, когато нямам време, караме на салата, таратор и нещо по-леко и бързо за готвене. Относно яйцата - на моя съпруг преди две години холестерола беше много висок и трябваше да започне диета. Лекаря му даде една таблица със разрешени и забранени храни. Там пишеше, че яйца може да яде не повече от две цели на седмица.Така че от здравословна гледна точка до 2-3 яйца на седмица може.

Малко ще се отклоня от темата за РХ, но искам да споделя с вас - с тази диета на мъжа ми се убедих храната колко е важна. За един месец стойностите на холестерола и триглицеридите бяха намалели много, а след още два-три месеца вече всичко беше в нормата. Ние обичаме да си хапваме мазничко, пърженичко и т.н. Заради 1/2 ми спряхме да ядем свинско, пържено, панирано, наблягахме на много зелени листни зеленчуци (това се случи точно пролетта и беше лесно). Спряхме белия хляб и въобще всичко тестено, сладко, ползвахме зехтин. Това всъщност беше по-драстично за мъжа ми, защото за обяд през седмицата си хапваше първо, второ и трето и то все тежки манджи, а заради диетата мина на таратор и салата само, без хляб.

Мисля че с РХ успяваме да се храним доста здравословно, независимо дали отслабваме или не.

Приятен ден на всички!

# 109
Честита първа пролет на всички!
Нищо, че на вън времето е отвратително, поне в Пловдив.
Пожелавам ви много пролетно настроение, повече пролетни ястия и красива фигура и сияен тен за пролетни дрешки.
Днес съм решила да им готвя на моите хора тиквички, сега ще погледна за варианти, как да ги насторя, може би на мусака.

На мен спагетите вообще не ми се сториха тежки, аз малко във вариация ги направих де, всъщност винаги така готвя, всеки път яденето ми става различно.
Задуших пресен лук, пресна чушка, гъби, добавих малко бяло вино, след това сметаната и накрая ситно нарязан магданоз.
Изсипах плънката върху 1 пакет сварени спагети и го сервирах, еми много им хареса на моите хора.
Особено на мъж ми в комбинация с 2 чашки бяло вино.

Хайде, хубав ден и да сготвите нещо вкусно, задължително с пролетна салата!

От мен букет  smile3525 по повод на първия пролетен ден!

# 110
  Здравейте и от мен HugНямаше ме няколко дни,а там където бях/на "Люляците",Габровско/ нямаше и-нет и изпуснах малко от темичката,но сега ще наваксам Wink
  Добре дошли на новите попълнения HugДано се радват на добри резултати и останат с нас и занапред!
  При мен  и София нищо ново Wink-ядем си разделно-горе-долу на по 4 часа и двете Laughing-тя мляко,аз-разделни манджи Wink
  Ками,радвам се,че маринатата за пиле ти е харесала Hug
  Аз днес съм на плодове до обяд/както обикновено/,на обяд-задушени броколи с маслини,по-късно ще хапна кисело мляко,а за вечеря-зелена салата с риба тон Peace

# 111
  • Варна
момичета дайде идея за кашкавал пане-само че да е разделно  bouquet

# 112
  • София
момичета дайде идея за кашкавал пане-само че да е разделно  bouquet
И аз днес за това си мислех Thinking, защото една приятелка (тя не е на РХ) ми сподели, че е обядвала кашкавал пане. Ама нещо не мога да измисля как точно ще стане. Sad

# 113
  • Варна
ако комбинирам кашкавала само със белтъците.И във панировката само белтъци и малко биричка дали ще стане ,или пък белтъци и водичка newsm78

# 114
  • София
Според мен няма да е много здравословно-все пак доста пържено си е... newsm78

Ама и аз ще прегреша тази вечер.Заръчах на бабами да направи картофена крем супа Laughing...Днес ми е картофен ден.

# 115
Честита Ви Пролет, Момичета,

дано хубавото слънчево настроение намери място завинаги в сърцата Ви и да не Ви напуска!
ДидиП, как мина прегледа уточнихте ли лечението, нали не сте започнали веднага със синтетични хормони? И казвай как правиш омлета на фурна, моля, вече доста желаещи се насъбрахме.
Юзерче, питаш за млечни продукти тук всичките им сирена са като нашите кашкавали и обикновено купуваме моцарелата, хаварти/ защото Дана ги харесва/, от киселите млека обикновено вземаме 1-2% защото ми харесват за закваска, не ги харесвам тукашните стоят ми като крем и за това си квася, а от прясното мляко 2%. Купи ли вече въженце за скачане? А за яйцата, аз ям веднъж седмично вечер по 2 яйца, а на Дана давам по 1 яйце на седмица, в деня който не давам месо.
... Хормоните ги изследвах след като започнах да качвам доста килограми...
Шарли, а на Теб веднага ли ти изписаха синт. хормони или пробвахте с натурални лекове? И баничката Ти е напълно разделна според мен, страхотно енергийно освежаване ще му дадеш на организма си с таз витаминна бомба- копривата. А захрани ли вече Ивана?
Алексче, кой Ти отмъкна компютъра, Тишко да не би пак някакъв проект да гони?
...Но сега с тая болест апетитът ми е нулев ...
Декси, да оздравяваш бързо, че с боледуване наистина се губят кг, но нездравословно. Къде го пипна тоз вирус?
Ками, а как 1/2 се възприема толкоз слаб, доволен ли е? Сигурно вече колана има направена допълнителна дупка?
Ани33, дано Ви се размине настинката на щерката, а коя Ти е любимата музика която Ти действа толкоз стимулиращо при оправянето на "бърлогата"?
...Забелязвам, че се отразява не само на кг, но и като цяло на вида - виждам се малко по-свежа в огледалото ...
Мълчаливке, страхотно си го написала, няма нищо по- стимулиращо за другите от споделеният опит! Дано все така се чувстваш, и като Ти остане време да добавиш рецептичките, защото звучат страхотно, особено карфиолената супа, дано и приготовлението й е лесничко. И да кажеш за танците, на какви вълни си?
Гери.пл, как станаха тиквичките, хареса ли домочадието?
Софи, честит Ти празник на красивият и старинен град, Търновке! Как изкарахте на Габровският балкан, освежили се, Мамо на красивата София? Честит Ти нов аватар, пролетно обновяване има при Теб, дано и емоциите са само усмихнати, всяка депресия далеч от Теб, чули ли?!
...спряхме да ядем свинско, пържено, панирано, наблягахме на много зелени листни зеленчуци ...Спряхме белия хляб и въобще всичко тестено, сладко, ползвахме зехтин. ... с РХ успяваме да се храним доста здравословно, независимо дали отслабваме или не...
Верче, благодаря Ти за споделянето, дано на думите Ти обърнат внимание повече Момичета, доста ценна информация и опит има. Радвам се че се увеличава бройката на спазващите тоз начин на хранене не за кг, а заради здравето и самочуствието Си!
Снежи съни, дано да Ти е станало пането.
Исайкова, укрепва ли вече Кристи? Как беше картофената бабина супичка, малчугана хареса ли я?
РеГе31, как си? Много ти е хубав цвета на косата, изглежда бляскава и еластична, как постигаш тоз ефект, морска Сирено?
Мария, как стана тиквената баничка, Александър опита ли я?
НелиВБ, как сте с Вили, укрепна ли детето?
Уондърфул, къде си? Как сте с Йоанка?
Герганка, докога са Ти постите?
Мади, а Венеска харесва ли разделните манджи?
Дани Дженкова, още ли си имаш гости, Майчето Ти справяли се вече с РХ?
Пидочия, как мина лунуването?
Илияна на Вава, приятно изкараване на София Ти желая, а ще ходиш ли на сбирката на Момичетата?
Туйг, как си, Бременелке?
Джоя, как върви пречистването?

# 116
Здравейте сладички Hug
Честита първа пролет и от мен  bouquet
За омлета на фурна още не съм го пробвала. Беше идея, но се отказах ,защото видях че имам малко зеленчуци. Скоро ще го пробвам и ще пусна рецептата. Идеята ми е породена от това ,че не харесвам много пържено, а яйцата съвсем, но да изчакаме да го пробвам Peace
Калида, готови са ми резултатите, но в петък чак успях да си запиша час. И аз се опасявам, че ще ме погнат с хормоните, ама нямам голям избор. Много е кофти заболяването ми и трябва да се контролира. А и нямам търпение да се почувствам нормален човек. Много зле се чувствам напоследък. А може и да ми изпишат лекарства за подтискане на някой хормони. Сега ми изследваха мъжките и се предполага, че са завишени. Ще видим в петък Praynig
А за панирания кашкавал, аз си правя така: Купувам си някой по-твърд и го режа на плоски филийки, които лепвам на нагорещен тефлонов тиган или от онези не залепващи плочи за готвене. като се изпече от едната страна го обръщам с дървена лопатка. Става много вкусен. Другият вариант е на едно фолио и на скаричката "Парти грил". После го обръщам да се запече и от другата страна. Фолиото играе ролята на паничка. Така и го оформям. Е не е същото като истинския кашкавал пане ама... Rolling Eyes
Айде, отивам да нанкам  Laughing

# 117
Здравейте момичета,
Постигнах голям успех: вечеряхме разделно цялото семейство.
"Менюто" беше макарони с гъби и сметана. Е, 1/2 си наръси обилно кашкавал отгоре, но простено да му е Simple Smile Лошото е, че Ванеса ми е болна и основното й ядене в момента е краставици и пресен лук, а имаме да борим остатъчна анемия от предишното й боледуване... Sad
Калида, малката ми е компанията в рх. Тя, по принцип си е със завиден апетит /на майка си прилича/ и много харесва всичко, което приготвям.

# 118
Добър вечер момичета  Grinning. Включвам се за малко, че сутринта пак може да ме изпреварят. Калида ,Тишо подготвя нещо, което може да се окаже и печелившо ,но засега не иска да говори много, докато не стане. Мади, благодаря за идеята с макароните, утре ще си ги направя за вечеря. Моята дъщеря продължава да се храни разделно и вече е -3кг ,чудно и е как така не гладува, а сваля .Диди, и аз се наредих на опашката за омлета  newsm64 .Желая ви лека нощ и приятни сънища, отивам да нанкам .  smile3524

# 119
Калида,
невероятна си как успяваш на всички ни тук да обърнеш специално внимание и се интересуваш от проблемите ни. Ами аз така се чувствам много специална.
Постенето ще продължи още малко до Великден. На Благовещение и на Цветница е позволено риба да се яде така че не страшно. Само дето вече се изчерпах с идеи за постни разделни манджи.

Общи условия

Активация на акаунт