Разделно Хранене- част 7

• 21 109
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
...Снощи първо прегрешение, ...иначе продължавам стриктно...
Шарли, само така и занапред, постепенно ще свикнеш. Ивана има ли вече зъбче? А Ти как откри своята болест, от трудното сваляне на кг или от преумората? Кои хормони изсладва?
Мълчаливке, не можеш ни излъга с новият си ник, разбрахме Те отдавна макар и да не се появяваше. Прибрахте ли се вече в къщи или още сте при свекърите?
...не съм толкова идеална,...
Алексче, че кой е казал че си идеална?! Просто изброих хобитата, задълженията и дейностите Ти, вероятно си пример за много Момичета. Как върви нашата Разделничка- Аля?
Ани33, а Ти защо не пиеш сега чай, а ще чакаш лятото за студен чай?
...пак една дълга и скучна седмица...предадох се днес на лошото настроение...ще загубя всякакъв стимул и ще зарежа всичко...
РеГе31, недей с такава негативна нагласа да посрещаш една страхотна, пролетна седмичка. Усмихни се, бе Момиче. Щастливка си, здрава си, красива си със страхотно тяло, имаш работа, имаш две прекрасни деца и Съпруг който Те боготвори, какво искаш от живота повече?! Не си играй със съдбата, усмихвай се дори и на това сиво според Твойте думи ежедневие и ще откриеш красотата и в малките неща. И разбира се че няма да загубиш нито стимула си, Ти си такава борбена натура която трудно се отказва от нещо започнато. Така че горе главата и се усмихни на тоз нов хубав, слънчев ден!
...Пийвате ли по малко вино или бира с РХ?...
Тедъ, и според мен чесновите Ти хлебчета звучат добре, а за пиенето и РХ аз не пия заради кърменето, но преди обожавах червеното вино и хубавата бира.
Юзерче, и как успя да удържиш София на едно място по времето на цирка, и аз съм се замислила за подобно приключение с Дана?
Гери.пл, Ти явно доста напрегната работа имаш с доста пътуване, но радвам се че вече си налице и успех с РХ.
Успех и на Вас, Лунните последователки- Верчето и Пидочия и от утре лека разделна седмичка!
...петък заминавам са София,...
Илияна на Вава, поздравления за взетото решение и да знаеш че ще ни липсваш, но ние сме търпеливи и ще чакаме! А за рецептичката, аз не обичам да смесвам месо и алкохол, както и сухи плодове, но въпрос на вкус.
...Наистина си права, че съм щастливка...
ДидиП, ето, видя ли, Ти самата го съзнаваш. И престани с тез самоквалификации и сравнения с розови животинчета, отново знаеш че не си такава, достатъчно е човек да Те види с таз широка и неустоима усмивка която имаш. Слънчев и отворен човек Си, богатство за близките си. Кога започваш изследванията, всички ли хормони ще изследваш?
Ей, Мади, поздравления за загубените кг. Успех и занапред!
Ками, ето къде се беше загубила почивните дни, отдала си се на пълен релакс.
1st, Ками е права. Наистина мазнините трябва да внимаваш с какво ги съчетаваш, аз като като мисля за мазнини винаги опирам до това което аз използвам от тях, а то е само в ограничени кол- ва маслиново олио.

# 91
Здравейте Неразделни../само по режим -разделни.. Laughing/  Гледам добре се справяте и купона върви с пълна сила,бравус! Искам да кажа само на Юзър4ето нещо...: Мили4ка,цял живот ме е било страх да карам кола,и съм се возила като куфар..Оба4е като дойдох тук,и без кола не мога един хляб да ида да си купя...Изкарах и аз книжката веднага,и знаеш ли какво се слу4и? Защото 3 год, бях зависима,от всеки ,който е с кола..като се ка4их на колата/с детето винаги с мен../ -усетих вкусът на СВОБОДАТА...да мога да ида когато си искам-където ми видят о4ите..и света за мен стана по-разли4ен,усещах,4е живея отново...имах си още 4 крака,които ме водеха до всяко място за,което чуех...Мъжът ми не можеше да ни види,по цял ден дефилирах...с неговата кола..и така на втората седмица ми купи едно джип4е,и от тогава няма ден без кола..Такова удоволствие изпитвам всеки ден,в който я паля и и казвам:"хайде мили4ка...да ходим да потрошим някой лев.." Или "да размърдаме дупето до фитнеса"..Та мисълта ми е,практиката ще те освободи от напрежението../Аз ве4е даже ги попържувам..и им викам по стар Бг оби4ай:Кой ти даде на тебе книжка бе,4е и тази хубава кола дето не можеш да я разтъркаш...левак..-така правя ако много съм изгладняла.. Embarassed  Така,4е ска4ай на колата и смело напред! Сори за лири4еското отклонение,мили дами.....но нали трябва да си помагаме във всяка ситуация?

# 92
Здравейте Неразделни...
Привет и на Теб, НВ Рицарко, радвам се че макар и да не следваш РХ не ни забравяш, "старата любов не се забравя", нали?! Как върви работата, спортуването, диетите?

# 93
Добро утро  Grinning. Калида ,Аля продължава са се храни така. Днес например и пратих риба на скара със свежа салата за обяд, за закуска си взима плодове и за следобедна закуска -пълнозърнест сандвич ,днес мисля да приготвя пиле по рецептата на Ками и марулена салата, и като остане от месото, ще и пратя за утре .Pinkito,,много ми хареса постинга ти newsm10 и с две ръце се подписвам под него, много си права за свободата .Юзерче ,всичко се преодолява, няма да усетиш как ще започнеш да изпитваш удоволствие от шофирането   Hug.Реге ,и ти май обожаваш спорта, но то така се получава- започнеш ли. няма спиране ,като наркотик е  yes.Браво на всички, постигнали успехи  smile3501,желая ви прекрасен мартенски ден  Kissing Heart.

# 94
Добро утро момичета!
Днес мисля след работа да си купя въже за скачане и да се пробвам с него,че времето наистина ,започна много бързо да се стопля и пак ще ни завари неподготвени.
Юзерче ,всичко се преодолява, няма да усетиш как ще започнеш да изпитваш удоволствие от шофирането  
Ох Алекс дано да е така.
Калида - ами на Софи много и хареса цирка и не помръдна.През цялото време гледаше към арената и на моменти не мигаше.В антракта разбира се беше като подивяла,но по време на представлението кротушко.
Момичета да ви питам какъв кашкавал с по - малка масленост ползвате.А и от другите млечни продукти-марка и процент масленост?
Чао

# 95
  • Варна
Добро утро и от мен!
Най-накрая заспа моят малък звяр, не знам какво и става, но напоследък такава съпротива ми вкарва преди заспиване, че не е истина. Принудих се да я оставям да заспива от преумора на бънджито или в проходилката. Kalida не няма си зъбчета още Ивчо, но ги очакваме скоро, такова гризане пада на биберона и въобще на всичко, което и попадне в ръцете и едни лиги се точат по цял ден.... Хормоните ги изследвах след като започнах да качвам доста килограми. Не че някога съм била особено слаба, но в пубертета бях в рамките на допустимото в смисъл около 55-60 кг при 162 височина. По късно започнах да качвам и то доста и тогава ми дадоха насока да изследвам хормони - Т3, Т4 и ТТХ, всичките бяха много извън норми и така се започна, лекари, видеозони дори лежах в ендокринология за известно време.
За новите шофьорки и аз да кажа, че наистина с редовно шофиране страхът изчезва и става много приятно. Съпругът ми ми подари кола малко след раждането на детето ни и от тогава съм почти всеки ден зад волана. Отначало се притеснявах повече заради малката, която естествено е навсякъде с мен, но вече съм свикнала и си ходим много с нея.

# 96
Калида, благодаря ти за хубавите думи. А вече направих няколко хормона, поне доктора смята ,че те са нужни в момента. Утре ще излязат резултатите и ще съставим план за лечение. Дано да се почувствам по-добре. То и от това може да е лошото ми настроение и депресията. И друг път се е случвало, пусти хормони.
Уф, сега се чудя какво да готвя newsm78 Аман вече, всеки ден. Нещо не ми се готви, ама нямам как Laughing
sharli, браво за смелостта при шофирането. И мен основно ме притеснява да си возя децата. Аз май няма скоро да се науча, защото трябва първо с някой опитен да покарам ,а то никой няма време да се занимава с мен, а и трябва да си гледам децата. Обаче съм решила, че рано или късно ще съм шофьор.

# 97
  • София
Юзърче,тук времето се разваля,за съжаление CryДано при вас е по-слъчнево Laughing

Кашкавал купувам на Бор-Чвор,но не се сещам колко процента беше newsm78.В събота ще ти кажа,като купим пак Laughing
Сиренето е на Роса-краве.
Кисело мляко-Бор-Чвор 3,6%/има и 2,но Калоян не го харесва Wink/
Прясно мляко-Млечко на My Day 2%
Сметана-Бор-Чвор 20%

Диди,и мен напоследък мнооого ме мързи да готвя.Днес ще правя тиквички с кисело мляко,че са най-лесни Mr. GreenВчера изпекох една тава пилешки крилца,мариновани с маринатата на Софи за пиле/страшно вкусни станаха  chef/.Към тях една огромна купа зелена салата с краставици и репички Laughing
Такаааа,колкото повече наближава лятото,толкова по-прости манджички ми се хапват Mr. Green

# 98
Аз май ще правя омлет на фурна. Ще стане за нула време Laughing
Ками и аз много обичам простите летни манджи с много салата.
Аз като цяло съм доволна от тази зима. Вярно, че не свалих много, но обикновено пълнея.

# 99
Здравейте, момичета!

Аз нещо се разболях като куче последните два-три дни, толкова ме боли гърлото, че само вода пия и някой друг плод хапвам... Иначе съм си разделна. Все още не мога да кажа, че напълно съм свикнала и понякога прегрешавам, въпреки че съм от тия перфекционисти, които ако не направят нещо на 100% не са доволни  Grinning Какво да се прави Simple Smile Много се радвам обаче да си съставям меню за следващия ден и да си комбинирам нещата.

Но сега с тая болест апетитът ми е нулев и ще хапвам като пооздравея.

Поздрави на всички  Heart Eyes

# 100
Добър ден и от мен, за кандидат шофьорките искам да кажа нещо много важно:
Спокойствие му е майката и много шофиране. Опит се придобива с навъртане на километри.
Имам книжка от 7 години, първоначално карах много рядко /като сме се прибирали от гости/.
Докато не ме принуди работата ми да карам всеки ден, като ми се е случвало да минавам между 400 и 520 километра за един работен ден.
Нямаш избор, или се справяш или ................
В момента съм така свикнала с колата си, че не мога без нея.
Сутрин карам голямата на училище, малката на ясла, а понякога и таткото да паркинга на служебната му кола.
Вечер по обратния ред, поне 50 километра градско шофиране имам на ден.
Свиква се с времето и опит се добива и спокойствие, че можеш.

Страшно няма!

Сега за РХ - снощи им готвих на моите сладури спагети със сметана, ядоха до пръсване.
За тази вечер мисля нещо пилешко да сготвя, какво точно, ще се ориентирам от готварския.

Хайде лек и успешен ден и от мен на всички ви!

# 101
  • Варна
Здравейте от ранобудните, четох ви инещо ми стана интересно, DidiP как се прави омлет на фурна. Нещо не мога да си го представя и ще съм ти благодарна ако ми напишеш технологията, а много обичам яйца, но само варени ми омръзват много бързо. Друг въпрос - смятате ли, че баница с коприва или лапад е разделна? Имам впред вид, ако направя плънката само от задушена коприва, зелен лук и подправки.
Хубав ден ви пожелавам  bouquet

# 102
Добро утро,мили мами Hug
Шарли мисля,че тази комбинация е съвсем разделна щом няма яйца.
Калида аз и сега пия чай,но лятото след плаж е много по вкусен,или чаша бира, beer
Аз вчера  Embarassedзавърших деня с 2 бр. кит-кат.Скоро няма да имам такава нужда от сладко и се захващам по-сериозно,че при нас времето е доста топло.В същото време е и болно,щерката нещо се опитва да се разболява,връща се от у-ще само по блуза апък то времето лъжовно,духа и вятър и такива неща при нас.
Сега отивам да танцувам вместо гимнастика,слагам мп-4 на щерката и луди танци докато оправям "пещерата"  newsm44 newsm68
ЖЕЛАЯ ВИ ХУБАВ ДЕН newsm03

# 103
Добро утро и от мен!
Шарли днес изпреварихма Алекс.
Друг въпрос - смятате ли, че баница с коприва или лапад е разделна? Имам впред вид, ако направя плънката само от задушена коприва, зелен лук и подправки.
Да направена по този начин е разделна.В книгата има няколсо подобни рецепти.Аз също искам да попитам по колко яйца може да се ядат на седмица,има ли ограничение в бройката? ThinkingХайде по - опитните ако може да отговорят.
Гери.пл - аз също съм правила от тези спагети ,но ми се видяха доста тежко ядене.Но със Софи ги харесахме.
Изглежда всички очакваме с нетърпение летните манджи и салати.Ками и при нас днес времето е лошо ,облачно,духа вятър и всеки момент ще завали.Като гледам ти не се съобразяваш с процента масленост на млечните продукти.
Лек ден на всички разделни!  bouquet

# 104
Добро утро и от мен!
Калида, все още сме при свекърите, нещо пак се замотахме с пренасянето Embarassed Този уикенд, стига да е здрава малката Praynig

Ами да си кажа, доста посвикнах с РХ. Даже вече не го мисля много-много. Понякога нарушавам интервала меду храните - например към 7:30-8 пия капучино, а после към 10:30 закусвам, или подобни неща, но като цяло съвсем безпроблемно го спазвам. Рядко се изкушавам с нещо сладко, но като много се присетя, си позволявам. Много ми е леко така. Забелязвам, че се отразява не само на кг, но и като цяло на вида - виждам се малко по-свежа в огледалото Grinning Абе, хубаво е с две думи.
Иначе на кг съм си пак така - само -2, но ги поддържам. При това обаче не спазвам режим аз отслабване - хапвам си въглехидрати, вчера хапнах и сметана, т.е. не следя нискокалорични продукти и т.н. Като ми дойде вдъхновение - какво по-лесно Grinning

В интерес на истината, като тръгнах на танци, нещата коренно се промениха - по друг начин се чувствам. Но за съжаление няма да мога да продължа - имам проблем с коленете - въпреки че ни разгряват много добре, последният път едва си отидох до вкъщи. Ще трябда да ходя по лекари, пък много мразя...

Иначе когато имам време ще кажа и за моите "рецепти" - кюфтенца от телешко с праз, картофена супа с тиквички и сметана, сарми от пуешко с кисело зеле, диетична карфиолена супа. Първите две са моя измислица, правих ги с продукти "на око" и трябва да помисля върху списъка с продукти Grinning

Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт