Разделно Хранене- част 7

• 21 113
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро, отдавна не съм писала, но нещо нямам време напоследък.
Вече все повече свиквам с разделното хранене, дори и събота и неделя успявам да се закрепя в границите на нормалното, тази съгреших само с едни вафлички в събота и разбира се, кафето. Другото голямо изпитание в събота и неделя ми е биричката или питието вечер - ходим на гости на бабите и дядовците и като се седне на масата не върви без наздравица със салатите... Въпреки това бавничко продължавам да свалям - почти незабележимо за кантара, но пък досат хора забелязват, че съм се вталила. По-голяма мотивация от това няма, пък и аз се чувствам добре.
Вчера си позволих да сготвя само разделна манджа (обикновено дублирам, за да няма недоволни) - мусака с тиквички и червени чушки, стана много вкусна, но си умрях от смях при реакцията на съпруга ми - хапна веднъж, хапна втори път, спря, погледна ме и каза - абе много е вкусно, ама къде са картофите?
В тази връзка приготвила съм и аз няколко разделни рецепти, дано скоро имам време да ги пусна. Повечето са плод на фантазията ми, така че не съм сигурна дали ще ви харесат.

Хубав ден пожелавам на всички!

п.с. сетих се - мартеа съм, ако се чудите кой така нахално нахълтва Grinning

# 76
Здравейте момичета, Hug

Калида какво да ти кажа моята 1/2 е много крива,затова му подхвърлих книгата.Снощи го наблюдавах хапна точно разделно,закуската също(не беше плодове) няколко дни няма да го питам само ще го наблюдавам,съмнявам се,че ще продължи дълго,но все пак ще се радвам ако започне да се храни така.Той има язва на дванадесетопръстника и все се оправдава с нея за повечето храни,освен това от бебе има лениви черва,така че РХ е тъкмо за него.

Изпих си вече кафето  morningлошо,че на гладно надявам се лятото да успея да го намаля дори да го спра,тогава тия много студен чай.Сега ще хапна плодове и ще изгледам някой сапунен сериал.
Желая ви прекрасен ден.  newsm03

# 77
добро утро мами  Grinning. Исайкова ,радвам се ,че вече са открили проблема на малкия newsm10 ,така ще може да се лекува адекватно .Калида, нима не съм споменала за кучето си  smile3555,какъв пропуск! Немска овчарка е, от тези с дългия косъм ,женска ,казва се Тера и е много, ама много красива ,на 5 години.И мила ,недей така, че както си ме описала ,ще ми порастнат ангелски крила, Innocent, не съм толкова идеална, нищо човешко не ми е чуждо yes, просто се старая, колкото до чувството за хумор -то ме спасява в трудни моменти и ме разтоварва, дори да граничи понякога с простотийка smile3503. Мартеа ,добре, че уточни ,иначе щях да започна с приветствени слова Smile. Пидочия ,към теб ще се обърна с добре дошла в нашите редици   bouquet, приеми от мен една топла прегръдка   Hug.Прегръдки и целувки на всички   love001и дано денят ви бъде прекрасен   Grinning.

# 78
Добро утро!

Днес за разлика от вчера съм много вкисната. След прекрасния уикенд започва пак една дълга и скучна седмица. Едно и също всеки ден  Tired Пак ще бъда сама с децата  тук там-зъболекари, лекари, детски градини, това онова, водене и прибиране оттук и там, че и парите ми свършиха а дойде време за сметки. Уфф, предадох се днес на лошото настроение. Ами, как няма след като кантарът показва само нагоре. Поне да знаех от какво. Поне снощи да бях изяла шоколада, който не ми излизаше от главата. Цяла седмица салати и "страхотен резултат". Май скоро ще трябва да си купувам нови дрехи-всичко ми е тясно  smile3511 .
От вчерашната тренировка си докарах страхотна мускулна треска. За какво ли се пресилих толкова много. Калида, коремни преси правя доста, макар според инструкторите това да е излишно. Във фитнес сайтовете пише, че коремът не трябва да се тренира много често, не повече от 2 пъти седмично и че многото повторения не водели до по-добър ефект. Също така пише, че коремните мускули били много трудни за развиване и не се отдават на всеки, но мен никога не са ме затруднявали. Когато ходех на зала, им събирах погледите на някои напомпени фитнес маниаци. И понеже мога да правя наистина по много-мъжкият коментар е, че не ги правя правилно  Wink. Вчера направих 2 суперсерии (т.е. 5 поседователни упражнения за корем от по 100 бройки всяко): стандартни коремни преси (половинки), преси с извити крака на дясно и ляво (странични), повдигане на крака и цели коремни преси (с изправяне на тялото). Това, което много хора не знаят, обаче, е че коремните преси развиват мускулите, а плочките на корема са нещо съвсем различно. Те се правят с глад или с кардио, т.е може да имаш чудесно разити коремни мускули, но те да не се виждат от мазнините по корема. Така че задача номер 1 е да развием мускулите, а задача 2 е да отслабнем толкова, че те да станат видими.
Естествено, че правейки ги на земя в къщи нямам същия ефект като на лежанката в залата с повдигнати крака, ама карай все е нещо. То както се е видяло пак няма да намеря време и средства за зала, тъй че поне малко да вляза във форма. Но ако продължвам по същия начин да качвам, вместо да свалям кг, ще загубя всякакъв стимул и ще зарежа всичко.

# 79
А чесновите филийки разделни ли са, че просто умирам за тях? С пълнозърнест хляб, масло , чесън и подправки?
Пийвате ли по малко вино или бира с РХ?

# 80
Здравейте!
С това хубаво време на вън не ми остана време да пиша, но днес всичко изчетох.В събота водихме малката на цирк на сладкарница ,а после бяхме на гости у баба и.В неделя  също не се спряхме цял ден.
Исайкова - радвам се ,че при вас нещата се оправят и ще започнете и вие да се радвате на хубавото пролетно време.
ДидиП - малко със закъснение ,но честита ви  car003Безавариино шофиране и със здраве да я ползвате!
Да ви кажа аз взех шофьорския изпит от първия път ,но много ме е страх да карам.Цяла зима карах Софи до градината ,после до работата ,а вечер обратно по същия маршрут и всеки път сърцето ми ще изкочи от притеснение.
Добре дошли на Шарли и Пидочия!
Тедь-така както си описала чесновите хлебчета са разделни,а за алкохола - аз почти не употребявам,много,много рядко .
Мади - и моето ежедневие ее доста напрегнато и единственото което ме успокоява е че има резултат от цялото това готвене и висене по цяла вечер в кухнята.
На себе си и на вас пожелавам успешна разделна седмица!

# 81
Здравейте момичета, нямаше ме няколко дни и вие, не само че нова тема сте отворили, ами и доста сте изписали в нея.
Имах много служебен зор в четвъртък и петък, събота и неделя го ударихме на почивка с разходка и от днес пак на педала.
Покрай служебните ми пътувания миналата седмица, малко си пренебрегнах режима, но от днес пак съм на линия.
Хайде от мен, успешна и разделна седмица на всички!  bouquet

# 82
от мен здравейте, разпечатах си табличките, днес ще лунувам, използвам намалението, че не ми се яде

# 83
  • София
И аз днес лунувам, а утре ще съм на салатки.
Аз също съм се чудила маслините в коя група да ги смятам и затова си ги ям със всичко. В къщи много ги обичаме и салата без маслини не можем да ядем.

# 84
  • Варна
Здравейте и от мен, след везетото от мен решение се чуствам малко по-добре.
В петък заминавам са София, така че малко ще липсвам от тук, но ще се старая да продължа РХ, немога да гарантирам същото и за мъжа, без моите манджи е загубен bowuu Embarassed

Исках да ви питам според вас тази рецепта става ли? Притесняват ме стафидите, но може би ще стане и без тях рецептата....

Продукти

5-6 пилешки бутчета (обезкостени) или пил. пържоли от бутчета
150 гр. бекон
100 гр. дробчета
100 гр. мариновани гъби
50 мл. коняк
3-4 с.л. стафиди
1 връзка магданоз
60-70 гр. масло (около половин малко пакетче масло)
черен пипер
олио
сол
индийско орехче

Приготвяне

Стафидите се накисват в коняка.
Беконът се нарязва на ситно и се запържва в маслото.
Гъбите също се нарязват на ситно и се добавят в тигана към бекона.
Добавят се и стафидите заедно с коняка.
Тиганът се дърпа от огъня и се слагат дробчетата - те не се запържват.
Слага се сол, ч. пипер, инд. орехче и магданоз.
Бутчетата се напълват с тази плънка.
Всяко бутче се завива в бекон или пушени гърди и се връзва с конец.
Ако остане от плънката се поставя на дъното на Jena Glas и отгоре се подреждат бутчетата.
Похлупват се и се пекат на слаб огън около 1.5 ч.
Сервира се с гарнитура по избор.

# 85
Илиянче и аз мисля, че стафидите с проблем, а за алкохола не знам. Другото е добре Peace
Калида, благодаря ти миличка. Винаги ме караш да се чувствам прекрасно. Наистина си права, че съм щастливка. Повечето време го осъзнавам, но понякога ежедневието ме подтиска доста. Ти също си щастливка с това съкровище Даничка.
Аз от няколко дни на сам съм голямо прасе и ям квото ми падне. Дано утре да успея да се стегна.
Айде лека вечер мацки.

# 86
Здравейте момичета,
Направих вече месец на рх и какво да ви кажа чувствам се прекрасно. Равносметката е -2кг и -много см Grinning
Иначе всичко е така, както ви го описах преди време - 1/2 още се опъва на рх, но вече си хапва по-често от моите рх манджички /на вашите рецепти кой ли може да устои Simple Smile.../

Юзерче, благодаря ти за окуражителните думи    love001

Диди, пробвах с йената, наистина ми спести време Hug

Исайкова,радвам се, че при вас има подобрение и сега вече си малко по-спокойна.  

Целувки на всички ви и благодаря, че сте до мен  newsm51

# 87
Мади, радвам се, че идеята ми ти е била в полза. Как учи неволята Joy

# 88
  • София
Аз също съм се чудила маслините в коя група да ги смятам и затова си ги ям със всичко. В къщи много ги обичаме и салата без маслини не можем да ядем.

Верче,погледни първата табличка на първа страница на темата.Там са маслините,в групата на Мазнините.Не се смесват с месо,със сметана,с ядки,със сирене Wink
В тази връзка,някой беше казал,че мазнините са неутрална храна и могат да се смесват със всичко.Не е така  Peace С доста неща не се комбинират добре Wink

# 89
  • София
Добре дошли на новите разделни"попълнения" Laughing Hug

Ние тези дни бяхме в едно комплексче до Боженци.Изкарахме си много приятно-дечко по цял ден по тревата и пясъка,а мама-на припек Laughing

Исайкова,добре,че нещата се оправят вече Praynig

Общи условия

Активация на акаунт