За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 24 177
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
Те са били контактни повече от седмица. Какво мога да очаквам, евентуално като симптоми?
Варицелата е заразна няколко дни преди появата на обрива и по време на обрива. При така описаната ситуация, аз не бих се притеснявала изобщо. В допълнение пък ситуацията ви дава повод да помислите за ваксина - Varivax е от опционалните ваксини, които ще спестят такива приеснения в бъдеще.
Здравейте, преди малко разбрах, че сме имали гости, които са били контактни на хора, в дома, на които има болен от варицела. Дали се разбира? 🤦🤦🤷 Т.е. контактни на пряко контактните😅 Всички от тях са карали такава шарка..., освен болния в момента. Аз също съм.
Въпросът ми е... Имам бебче на 1г 2м и не е карало никаква шарка, а другата седмица сме на ваксина. Дали е възможно да го заразят?

# 331
Нали казвате, че всички по веригата освен далечният болен и детето са прекарали варицела? Няма как контактните, които вече са боледували, да се разболеят пак,за да ви заразят. Преболедувалите варицела не са "преносители" на активно заболяване и не могат да заразяват. По тази логика нали се сещате ..... Всеки карал някога варицела ще заразява всеки друг, когото срещне в живота си.
Те са били контактни повече от седмица. Какво мога да очаквам, евентуално като симптоми?
Варицелата е заразна няколко дни преди появата на обрива и по време на обрива. При така описаната ситуация, аз не бих се притеснявала изобщо. В допълнение пък ситуацията ви дава повод да помислите за ваксина - Varivax е от опционалните ваксини, които ще спестят такива приеснения в бъдеще.
Здравейте, преди малко разбрах, че сме имали гости, които са били контактни на хора, в дома, на които има болен от варицела. Дали се разбира? 🤦🤦🤷 Т.е. контактни на пряко контактните😅 Всички от тях са карали такава шарка..., освен болния в момента. Аз също съм.
Въпросът ми е... Имам бебче на 1г 2м и не е карало никаква шарка, а другата седмица сме на ваксина. Дали е възможно да го заразят?

# 332
Не съм сигурна дали прекаралите варицела, не са преносители. Аз съм карала, но бебето ми не е, но е било в контакт с тези хора, които са се срещали с друг болен в момента.
Нали казвате, че всички по веригата освен далечният болен и детето са прекарали варицела? Няма как контактните, които вече са боледували, да се разболеят пак,за да ви заразят. Преболедувалите варицела не са "преносители" на активно заболяване и не могат да заразяват. По тази логика нали се сещате ..... Всеки карал някога варицела ще заразява всеки друг, когото срещне в живота си.

# 333
Скоро тръгваме на ясла, въпроса ми е освен обриви и Т друго за какво се следи?
Не е карала нищо до момента, но й не е била сред много деца?

# 334
Здравейте! Някой знае ли кой беше сайта, където се проверяват лекарства дали са съвместими с кърменето?

# 335
# 336
Здравейте.

Дали според някоя от вас тук скоро можем да очакваме зъбче?

# 337
  • до най-прекрасния мъж
Аз мисля, че се задават две зъбчета.

# 338
  • Пловдив
Скоро тръгваме на ясла, въпроса ми е освен обриви и Т друго за какво се следи?
Не е карала нищо до момента, но й не е била сред много деца?
Обикновено при болно дете се носи документ от джипито, групата е под карантина. Децата присъствали в деня, в който е диагностициран болният/болните могат да присъстват по време на карантината, отсъствалите в този ден или си остават вкъщи или ги събират в "здрава" група /това зависи от управата на детското заведение/.
Синът ми по документи е карал с две пъпки. В градината към момента не се е заразявал.

# 339
Здравейте! Четох много разнородни мнения и ви моля да чуя и от вас. Бебе на 40 дни не е акало 3 дни, с колики е, изцяло на кърма. Преди седмица-две пак така не беше акало с дни. Знам, че уж като са на кърма усвояват всичко. Бебето е наддало доста прилично, има мокри памперси през деня. Пръцка, напъва, реве доста - дали е от коликите само, или има запек? Не спират да ме убеждават, че бебето е със запек и трябва да предприема мерки.

# 340
  • Пловдив
Не е със запек, до 6-7 дни се води нормално при изцяло кърмени бебета.

# 341
Запек за бебе на тази възраст е твърдо ако, не ако през няколко дни. Масаж пробвахте ли? Също и натиск на коленете към гърдите?

# 342
Здравейте! Четох много разнородни мнения и ви моля да чуя и от вас. Бебе на 40 дни не е акало 3 дни, с колики е, изцяло на кърма. Преди седмица-две пак така не беше акало с дни. Знам, че уж като са на кърма усвояват всичко. Бебето е наддало доста прилично, има мокри памперси през деня. Пръцка, напъва, реве доста - дали е от коликите само, или има запек? Не спират да ме убеждават, че бебето е със запек и трябва да предприема мерки.

Моето бебе много трудно се изхождаше. Нарича се дисхезия, не е точно запек, защото акото не й беше чак като барабонки. Масажирай коремчето и лекичко свивай крачката свити към коремчето.
Ако го виждаш, че се опитва да се изходи, но не може, чак тогава прибегна до други методи. И никакви термометри и мушката! Има си щадящи клизмички - но, в краен случай. На кърма не е типично да се запече, но казваш има колики, даваш ли капки със симетикон? Те може да запекат по принцип.

# 343
  • Пловдив
Тук дамата казва "запек" имайки предвид, че детето не се е изхождало няколко дни, а не защото изпражнението е твърдо.

# 344
Пропуснах да кажа, че миналата седмица беше 3-4 дни на АМ и се изходи два пъти, но с твърдо ако като пластилин. След като спряхме АМ не е акала повече. Спряхме с капките със симетикон от миналата седмица. Давам пробиотик.

Общи условия

Активация на акаунт