Използване на препарати за почистване при бременност

• 413
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! Бременна съм в 14 седмица. След два месеца лежане и -7кг, заради гаденето, вече съм на крака. Естествено, не одобрих как мъжът ми беше измил банята и влизайки в банята да се къпя, взех нещата в свои ръце. За Белината знам, че не е подходяща, не използвам. Набързо измих с препарат от Лидл за баня, с лимон. Пръскам, търкам с четката и веднага плакна. Отне ми около 10 мин, не усетих да е натрапчиво и да ми пречи по някакъв начин. Сега обаче се чудя дали не направих глупост заради изпаренията от топлата вода, макар и за кратко да съм се надишала и да навредя на бебчо....как мислите, дали има някакъв риск..

# 1
  • София
Пази се по-добре от изпаренията, още повече в тези ранни седмици. Има меки препарати, които са безвредни и също почистват добре. Малко по-скъпички са от обичайните, но не драматично ❤️

# 2
Здравей, аз чистех банята с препаратът на "чисто" и ми ставаше зле от него, на бебчето нищо му няма, но можеш за всеки случай да се консултираш със следящият те лекар

# 3
  • Телиш/Плевен
От един път и за толкова кратко едва ли ще стане нещо фатално, но занапред бъди по-внимателна и потърси по-щадящи препарати, както вече са ти препоръчали.

# 4
Чистех си с Доместос и обичайните там препарати, примерно Медикс.
АГ ми каза да не се втелясвам с глупости и да не си мисля, че в болницата например не мият в белина или не ползват препарати.
То като гледам мръсния въздух, който дишаме нон-стоп, надали 10 мин. от едно миене на баня в седмицата толкова ще навредиш на бебето.
Спокойно, нищо ти няма, нито на него.

# 5
Споко, идеята е просто да не го правиш ежедневно и дълго. За няколко минути обтриване с препарат няма да стане нищо.

# 6
  • Банско
Не мисля, че за няколко минути ще има някаква вреда. Но аз от агресивен препарат, така един път се надишах, че доста ми прилоша.  По-добре оставете тези неща сега. Банята няма да избяга, ще имате време да си чистите после. Използвайте сода и лимон + оцет.

# 7
На мен ми е прилошавало от доместос няколко пъти без да съм бременна. Оттогава не си го причинявам.

# 8
Много е вероятно да има белина в препарата. Или вземете някой с по-поносими съставки, или мийте с вода. Стерилната среда, постигната с не много лека химия, не е най-доброто нещо.

Общи условия

Активация на акаунт