Депресия преди раждането

• 768
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, предстои ми раждане другия месец, но от една седмица изпитвам тревожност и страх за бебето, как ще мине раждането и как ще се справяме след това! Получих и натрапливи мисли темата е че всичко го чувствам мръсно и с бактерии! Повода поради които тръгнаха е следния: понеже съм с много повръщане, смисъл без да съм болна само от бременността и с извинение при едното от повръщането съм си нацапала малко единия чехъл, наистина малко на единия край, които видях впоследствие, мисля че съм пренесла някаква зараза, инфекция или как да го нарека по всичко в стаята защото може чехлата да е пипнала нещо и оттам ме е страх да не се е пренесло върху бебешките дрешки! Въпроса ми е има ли как с това засъхнало петно от повръщане да предам нещо на бебето като се роди? Изпитвам страх и ужас! Въпроса не знам дали е точно за тук но се чувствам безпомощна, в петък даже имам час при психолог, извинявам се за дългия пост! Лека вечер!

# 1
  • Телиш/Плевен
Въпроса ми е има ли как с това засъхнало петно от повръщане да предам нещо на бебето като се роди? Изпитвам страх и ужас!
Не.
Успокой се, доколкото можеш и не се затормозявай с такива напълно безпочвени страхове. Леко раждане ти пожелавам!

# 2
Така е, спокойно, нищо от това няма да му се предаде.

За страха - съвсем нормално е. Не си сама, всички сме били така. Гледай да си запълваш времето с приятни неща, за да се разсейваш. И занапред ще се страхуваш, всеки родител се запознава с тези емоции, вървят в комплект с детето Simple Smile трябва да го приемеш. Ако не успееш, консултирай се с психолог, за да ги даде насоки.

# 3
  • Поморие
Здравейте, предстои ми раждане другия месец, но от една седмица изпитвам тревожност и страх за бебето, как ще мине раждането и как ще се справяме след това! Получих и натрапливи мисли темата е че всичко го чувствам мръсно и с бактерии! Повода поради които тръгнаха е следния: понеже съм с много повръщане, смисъл без да съм болна само от бременността и с извинение при едното от повръщането съм си нацапала малко единия чехъл, наистина малко на единия край, които видях впоследствие, мисля че съм пренесла някаква зараза, инфекция или как да го нарека по всичко в стаята защото може чехлата да е пипнала нещо и оттам ме е страх да не се е пренесло върху бебешките дрешки! Въпроса ми е има ли как с това засъхнало петно от повръщане да предам нещо на бебето като се роди? Изпитвам страх и ужас! Въпроса не знам дали е точно за тук но се чувствам безпомощна, в петък даже имам час при психолог, извинявам се за дългия пост! Лека вечер!
Няма как бебето да се зарази, след като вие сте здрава. Раждала съм два пъти естествено и няма нищо страшно, всичко минава неусетно, а след това постепенно ще се напаснете към промените покрай бебето. Желая ви щастлив финал!

# 4
  • Банско
Моля да помислите за всичките деца, които се раждат в домашни условия или едно време в обора. Нищо няма да му има на бебето, не може да искате всичко около вас да е стерилно. Я погледнете ромите какви са и даже са по-здрави!

# 5
  • Варна
Я защо просто не си изперете чехлите и да спрете да се филмирате?

# 6
Моля те отвори интернет и намери видеа за хигиената на обществени места, ескалаторната лента, брави....твоето повръщано ще е като дезинфектант. Успокой се, раждането ще мине и ще замине, виж някое видео от раждане в Индия, ти си в цивилизацията.

Общи условия

Активация на акаунт