ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 3

• 20 187
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, мерси за линковете. Днес съм много неадекватна, не сме спали цяла нощ. Аз не мога да спя през деня и сега много ме боли глава. Не успях да изчета подробно всички предишни постове.

Бързо му простих на малчо за изпълненията през нощта. Расте като гъбка, не е спрял да се усмихва и да гука днес. Даже с глас го чух да се смее, пипа си играчките, лапа ги и им се радва. Даже вече се кърмим седнали, толкова голям е станал. Cry

Скрит текст:

# 61
Здравейте  и благодаря за новата тема.
Аз да ви питам вие какъв термометър използвате? Имам един електронен на лорели, който показва стойности на измръзване, един като залъгалка, но го плюе като не си е неговата и е голям зор, а за галиев е доста трудно да седи толкова време. Та се чудя вече какъв да взема и да е верен.
В понеделник трябваше да сме на консултация  и ваксина, но обявиха грипна епидемия и няма да ходим.
Иначе продължава да повръща като се оригва и корема го мъчи все още. Миналата нощ се събуди с писъци. Ръцете ги лапа все по-устремено, започнах да му давам дентокинд от време на време. Аз също му пускам детски песнички и му харесват. Една от тях ми е в главата от няколко дена 😀 - "посеяла баба на чукара леща..." та с тая леща лягам и с нея и ставам. 😂

# 62
Мая, поръчах си кошара за игра - сглобих я и я разглобих, защото няма да мога да го виждам постоянно. Та това за full time mom. Макар че сутрин понякога го оставям в кошарата да се забавлява с музикалната си въртележка, докато аз се измия или пия кафе. На него му харесва и се забавлява, но аз изпитвам невероятно чувство за вина, че не съм до него...
Вал, ще я потърся тази песен за лещата, че ми стана интересно.
Моя се е сдобил с нов навик да реве като заклан, когато му взема шишето от храненето.
Фрида, много точно казано. Аз пък не съм чела какво казва СЗО. Той си има педиатър и се допитвам до него, ако нещо не ми изнася проверявам второ мнение. Всяка държава е различна в съветите и давам пример за забелването при момченцата. Не мисля, че има грешен и правилен вариант на отглеждане на дете и колкото и книги да сме измери едно е на теория, друго е на практика.

# 63
Нашата също лапа ръцете като невидяла и много обича песничките за автобуса,за бибероната,за лещата.Пускам ѝ едно миксче от всички и гледа в захлас.Даже ѝ завъртам шезлонга към телевизора и така се застоява в него поне 10 Мин.Засмя се 3 пъти с глас вече.Много ѝ се радвам и не знам как ще започна да я оставям на бабите понякога че трябва и с тях да свиква не само с мен.Беше свикнала през деня да спи в количката,но от два дни я свиквам в кошарата и имам някакъв напредък

# 64
Sway, а с биберон пробвала ли си след като му махнеш шишето?

# 65
Аз пак идвам да споделям нещо.Сега пък открих едно приложение,Канва,и си направих много сладки банери.
С готов фон,само редактираш по желание.Днес дадох да ги разпечатат и ламинират.
Ето това най-харесвам.

Това е за по-сантиментални като мен😁.
Моето пък се буди с писък.Взимам го,прегръщам го и до минути заспива.
Знам,че е малък,но започва да свиква много с мен и да не иска други хора.При свекърва ми стои,но ако ме види или чуе,реве да го взема.Плюе шишето и се оглежда къде съм.При мъжа ми не иска.В момента на подаване,започва да пищи.Вземам го инсе смее.Зълва ми снощи идва на гости,та и с нея така.Реве.Днес иначе си поспа 2-3 пъти по час.Доволно

# 66
Sway, а с биберон пробвала ли си след като му махнеш шишето?
Като го гушна и оригна и спира. Като махна шишето с изяденото мляко тогава настъпва този рев и много бързо спира след това. Не знам дали не осъзнава още, че е наяден. Не вярвам да е гладен още. Мисля това го обсъждахте в миналата тема, че по-късно разбират, че са нахранени. Биберона го плюе като не му се спи. Плюе го и като е много крив - като му се спи и съм пропуснала да го приспя плюе биберона, затваря очите и реве. В общи линии биберон само в подходящия момент.
Лунатичка как намери време и банери да правиш..?

# 67
Намирам аз вече😁.Научи се да спи върху мен и докато дреме час,час и половина,освен да ровя в телефона,няма какво друго да правя.А иначе ходих за мляко,памперси и ги пуснах да ги правят.В понеделник ще ходя до фирмата да подпиша декларация за майчинството и ще ги взема.Пък и вече успявам да се реша,къпя,но сме попътанали в мизерия.В смисъл всяка сутрин мета и през сутрин трия пода,прах ит мебели обирам веднъж седмично и дотам.Е днес минах през пиле на грил,взех един джолан,направих само салата и до там.Мръщат се,ама не ме интересува.Който иска,да си готви.Е до сега три перални пуснах и чакам само да простра последната,че да легна.То човечето ми още става в 2ч

# 68
Mommy, все едно аз съм го писала. И аз имах една нощ без спане до 6 часа, но не мога да ѝ се сърдя и днес точно си говорихме, че ни изглежда променена, а не искаме да пораства толкова бързо.
От вчера вече не само лигави ръцете, а направо ги навира в устата и през това време нещо говори. За пръв път посяга да хване нещо и някак самият поглед е променен.

Пак ме притеснява повръщането. Няма момент през деня да не повърне след хранене и то по няколко пъти. Не е редичко мляко, а слузесто, бяло и сгъстено, като cottage cheese. Все ми казват, че не е много като количество, дори и да ми изглежда така, но е толкова много, че и аз и тя сменяме по няколко премени на ден и във всяка стая и на всеки стол има по един лигавник. Ако ми е на рамото, сменям тениска, тя е цялата омазана и даже днес и на дънките имах и на пода. Преди я пазех да не лежи по гръб, но вече повръща и щом се оригне изправена. Повръща и по корем, затова не я слагам така, но и това не е решение.
И другото е режимът на спане. Нещо се объркаха нещата. През деня започна да спи по 3-4 часа в количката, даже си пропуска едно ядене. За сметка на това, всички други спанета са по половин час на мен и нощем е невъзможно да я оставя в леглото ѝ и приспиването отнема часове. Най-лесно би ми било да я сложа до мен да суче и така да задремем, но така не спим добре и двете, а тя се усеща като се измъкна или я преместя.

Лунатичка, при вас нещата вече звучат доста по-улегнали.

Maya, а би ли била опция по-голямо легло, щом ви е тесничко тримата? И аз от типа "луд умора няма". Вчера вече бях толкова зомбирана, че по изключение предложих са си остана вкъщи по време на разходката и да поспя, а таткото да я поеме. През останалото време съм все на линия.

# 69
Dana, а наддава ли бебето? Аз четох, че дневният сън не е добре да е повече от 2 часа наведнъж. Аз събуждам моята бебка, ако не се събуди сама след два часа и я храня, тя винаги е прегладняла

# 70
Ееее Lunatichke най-накрая разбра,че най-важно ти е детето,а не прищявките на мъжа и свекървата…изметения двор и манджите всеки ден. Браво Heart Много се радвам,че те “удари” майчиното чувство и се гледкате с Галинчо.И ти ще си по-щастлива като го виждаш как расте като гъбка всеки ден и той ще е щастлив и усмихнат като мама си се грижи за него.

Ние сме добре,чета ви постоянно,но честно казано не ми се пише много ,пък и ти няма кой знае какво. Хапва спи расте неусетно бързо,лапа всичко което може най-вече ръцете. От няколко дни почна и чесалките да успява да си ги мушне в устата,че преди това само си ги въртеше в ръцете и ги захвърляше със страшна сила на другия край Simple Smile
От около седмица се обръща съвсем сам от гръб по корем и много му харесва,върти се каро пумпал оставя го в едно положение в леглото,след 5 минути вече е обърнат на противоположната страна краката са му на мястото на главата…чудо
Смее се много с глас,цвърчи гука пее… естествено ме разтапя отвсякъде
Иска да се надига вече,като го подпра леко на възглавница и се напъва да става ,надига глава свива се и аха все едно ще седне,а още е бая рано.Подам ли му пръсти да ме хване се набира и почти седнал,но не смея още много да му давам да се набира,нищо че ЛЛ отдавна каза да му давам ръце да се набира.
Аз сега се запалих по редене на пъзели и на шега на майтап по нова година редих един 500 части много тегав беше,после си поръчах един друг 1000 части ,много ми хареса….и като се почна …4 наредих от по 1000 части,сега още 2 вчера ми дойдоха и ме чакат да ги почвам, рамки си поръчах и ги сложих в рамки и ще си ги закача най-накрая ,че нямаме нищо по стените Simple Smile
Общо взето това е при нас, растем и се забавляваме по цял ден.

# 71
Zimk, това е големият въпрос. Уж си наддава и си стои на нейния персентил, но не винаги е константно. Но си е изнервящо всеки път да чакам на тръни кантара.

И аз искам да я събудя през деня, но пък си мисля, че има нужда от съня, след като вечер не е спала. Но явно трябва някак да обърна нещата, защото едното води до другото.

# 72
D_ana ако спи много през деня,не очаквай да спи през ноща
Ние спим добре през ноща от около 2 месеца,можеби имаме си график и си го спазваме доколкото е възможно.Къпане 20:00-20:30 ,ядене 20:30-21:00 и лягане 21:30 горе долу
Спи до 5:30-6-7 сутринта,различно ,яде и заспива пак. Преди спяхме до 11:30-12 ,но от около 10 дни се буди към 9:30-10:00 яде и ставаме защото вече му се пее играе…. През деня още от самото начало той спи по 30 мин на дрямка,като часовник е и на тридесетата минута се буди без значение на спалнята ли е,в леглото си в кошарата в количката навън….той спи 30 мин Simple Smile
През деня има 4 дрямки може би по 30 мин което си е малко,но през ноща си спи ,което за мен е много много важно
Опитай да го държиш през деня повече буден ,за да обърне и да спи повече през ноща

# 73
Ще пробвам, Аси. Може би трябва да приема, че няколко нощи ще спи при мен, докато успея да обърна режима и после да се опитвам да я оставям в леглото ѝ. И двете неща наведнъж са ѝ много и водят до будуване. Иначе режимът ни изглеждаше по много подобен начин, само без ранното лягане.

# 74
Ще пробвам, Аси. Може би трябва да приема, че няколко нощи ще спи при мен, докато успея да обърна режима и после да се опитвам да я оставям в леглото ѝ. И двете неща наведнъж са ѝ много и водят до будуване. Иначе режимът ни изглеждаше по много подобен начин, само без ранното лягане.

Забравих да отбележа само,че той всъщност спи при мен на спалнята. Вероятно и това играе роля,защото ми се беше наложило да стана няколко пъти рано и да изляза и да го оставя ММ да го гледа и съответно и той беше станал рано тогава.Не знам дали му влияе като ме вижда ,че спя до него Simple Smile Иначе вечер заспива сам на спалнята ,защото аз лягам доста по-късно и си спи и без мен …не знам ,то всяко дете си е различно,но ще намерите и вашия начин.
Направо ви съчувствам на всички мами с не спящи бебета нощно време Sad вие сте силни ЖЕНИ Heart

Общи условия

Активация на акаунт