Мамник - нов български сериал

• 31 938
  • 483
  •   7
Отговори
# 330
На мен това ми хареса, че се чете леко и бързо и действието се развива скорострелно без излишности.

# 331
На мен същото, защото повечето български книги, които съм чела (признавам си, след задължителните в училище броят им не е нарастнал много) и доста повечето, които съм се опитвала да чета, вървят невероятно мудно и са тежки за четене, не поради сложен сюжет или изказ на автора, а поради явно нескопосания редактор, който не им е намалил съдържанието на половина.
На мен това ми хареса, че се чете леко и бързо и действието се развива скорострелно без излишности.

# 332
https://boulevardbulgaria.bg/articles/serialat-mamnik-pravi-goly … A_Hp6kUxnU-Dt_mYg Дали е голяма крачка ще видим . Но статията е интересна .

# 333
На мен все още единственият български сериал, който ми е харесал, е "Секс, лъжи и телевизия". Много жалко, че тв седем са фалирали и не е успял да види втори сезон.

# 334
В момента по БНТ1 Васил Попов и Мариян Стефанов.

# 335
Снощи в "Панорама" гостуваше Виктор Божинов, режисьорът на сериала. Каза, че е добре да се гледа на изгасена лампа, заради нощните снимки. Същото казаx още в средата на епизода, само тъмни снимки и нищо се не види Grinning

# 336
Както беше написал някой във фейсбук, не стига, че не се чува, ами и не се вижда Simple Smile

# 337
  • гр. София
Звукът е добре. Аз обичайно не гледам бг сериали, защото обичайно нищо не се чува, сякаш микрофонът е заврян някъде, декламира се ужасно, но първа серия ми хареса Simple Smile

# 338
По принцип в по-новите сериали си мънкат под носа, интонация, дикция - пълна скръб. Срички потъват, не се чуват, музиката и ефектите  заглушават говора...В първата серия на "Мамник" не забелязах такъв проблем обаче.

Последна редакция: сб, 10 яну 2026, 21:48 от diziler

# 339
Във всички сериали, вкл.чужбински, си мънкат под носа. Нормално, не всички реплики са като крясък в полето. Това се оправя с правилна техника, каквато у нас тепърва явно навлиза.

# 340
Не знам кой какви сериали гледа, но нито в "Мостът", нито в "Игра на тронове", нито в по-старите скандинавски имаше мънкане. Нямаше такова и в "Под прикритие", "Фамилията", "Кантора Митрани"... като изключим актьора в гл.роля от първите сезони на "Под прикритие" - Ивайло Захариев ? той изобщо не може да говори. В "Откраднат живот" също не чух мънкане и фъфлене, няма го и в по-добрите руски сериали.
Васил Попов не е филолог по образование, но умее да измисля. Личи си как е проучвал фолклора и историята за трите си книги (особено в "Аждер").
Ще гледам сериала, може би ще изчакам да качат повече серии, не ми се дежури всеки четвъртък пред екрана.

# 341
  • България
Моето първоначално впечатление е, че "Мамник" има нужда от редактор точно заради нелитературния изказ. В "Лехуса" речта и изреченията вървят по-гладко.

# 342
Кратко видео на Екатерина Лазаревска на фейсбук страницата Мамник Сериалът. Хубаво девойче, но говорът й е потресаващ. Никакъв ритъм на речта, заваляне на някои думи, има още много да се шлифова. Иска ми се да я видя на театрална сцена и се надявам да повторят "Код жълто" в Бургас.
Съгласна съм с мненията тук, че Йордан Ръсин е изключително точно попадение за ролята на Почекаин. Има мръсно и подло излъчване и подсилва образа.

# 343
  • София
В четвъртък изгледахме първия епизод, но бих си го пуснала пак за повече детайли, които може да съм пропуснала. Хареса ми, ще му дам шанс. Най-много ми хареса, че ги няма втръсналите ми до болка актьори, а младата Екатерина се надявам да се поотпусне малко. Не съм чела книгата, но вече я имам изтеглена и се чудя дали да я подхващам, или да изчакам да свърши сериалът и чак тогава.

# 344
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Ще съм много доволна да направят филм по романите "Глина" или "Нишка". Особено Нишка,прочетох я на един дъх.
Толкова да ме грабнаха историите на жените през годините.

Общи условия

Активация на акаунт