Мамник - нов български сериал

• 35 113
  • 575
  •   66
Отговори
# 540
Аз се спуках от хилеж на ‘тоя па бос тръгнал’ - едно такова, все едно отбелязва какво слънце грее, никаква емоция не влага.

И 'Тия тримата и тоя калъф" LaughingLaughingLaughingLaughing

# 541
И ние с мъжа ми много се смяхме на тези изказвания на Камен Grinning
Аз да питам нещо тези, дето скоро са чели - книгата 11 или 12 глави съдържаше? Защото е възможно примерно първа глава да отговаря на първи епизод...
Имам блед спомен, че втора глава завършваше с убийството на орнитолога, както се случи и в серията.

!!!Спойлер. !!!  Спойлер.
Скрит текст:
Значи ако е така в следващия епизод трябва да открият забито тялото на орнитолога, Божана да блъсне Мамника с колата и да види перата на бронята. А Лазар да падне от покрива и да му няма нищо..

# 542
11 глави са да,не се движат плътно по тях,но от промото да ще включат нещата от глава три които описа.Ще стане интересно 🤪.

# 543
Не съм ви изчела още, но идвам да изкажа мнения за епизода снощи. Много ми хареса!

Мислех, че ще задържат орнитолога, като даде някаква информация за птици в района, предостави някакви кадри от тези фото капани и т.н. Кофти се получи, че Мамникът го уби.

Несторов, който е имал общо с Анита и е болен, дали няма да се окаже, че е брат или някакъв друг кръвен роднина на бай Георги, който дели една стая с Емил в дома?

# 544
Аз да повторя въпроса си, че го публикувах в масовката около новата серия и бързо замина. Та може някой сега да го види и да отговори Simple Smile
Спойлер, който не е чел книгите, да не отваря. Имам въпрос за по-пресните, че аз я слушах преди 3 години Simple Smile

Скрит текст:
Тая гад нали убиваше децата на замесените там с онази мина, заради уж застрелването на Наталка, а на тях самите оставяше белези. Или бъркам? В този ред на мисли - орнитологът чие дете беше и кое е детето на Несторов?

# 545
  • Другата България
Още когато Божана реши да прибере Лазар в дома си за мен/дори писах беше ясно, че ще се завърти някаква любовна история между тях двамата. Просто нямаше как да е иначе, зрителски нюх да го кажем. Това не е спойлер. Само ми е интересно дали, по-скоро кога тя ще разбере, че гаджето ѝ е ....плътеник? Това ми идва на мен доста хард, и малко криндж, особено ако има /дано няма/ и друго между тях, освен духовно привличане.

Някой беше направил сравнение между музиката тук и тази в “Дяволското гърло“. За мен няма база за сравнение, основно заради съвсем различните жанрове на двата сериала. "Scarborough Fair" се превърна едва ли не в емблема на “Дяволското гърло“, няма да слагам тук текста - вероятно всеки фен го е чел и го знае, но си е точно за там - за Родопите. И мистиката, темата, смисъла на сериала, изобщо всичко около него.
Тук насочеността е друга, съответно и музиката различна.

# 546
Хубав беше снощния епизод.
Заслушах се в музиката, че някой я препоръча - ами то повечето е един мажорен тон (две минути) минава в друг (една минута). То има ли страшен филм без тоя елементарен подход.

Скорчева продължава да стои малко нелепо с тоя опит да приказва диалектно.

Лазар ми е странен, изглежда че е някой, пристигнал от миналото, но като му казаха да влезе в колата, наведе се и си влезе нашичкия като да го е правил 1000 пъти.

Иначе добре надграждат съспенса, въвеждат нови герои, хареса ми

# 547
  • В полите на Пирин планина
Историята не приключва в "Мамник". Реално в тази книга се поставя само началото, макар че тя си има своеобразен финал.
Има още две книги, които са публикувани и ще има още (поне една), защото третата приключи в нищото.

# 548
Още когато Божана реши да прибере Лазар в дома си за мен/дори писах беше ясно, че ще се завърти някаква любовна история между тях двамата. Просто нямаше как да е иначе, зрителски нюх да го кажем. Това не е спойлер. Само ми е интересно дали, по-скоро кога тя ще разбере, че гаджето ѝ е ....плътеник? Това ми идва на мен доста хард, и малко криндж, особено ако има /дано няма/ и друго между тях, освен духовно привличане.
Мери, спойлер Simple Smile
Скрит текст:
Божана ще разбере бързо, не помня точно в кой момент, но няма бавене и размотаване по тази линия.
И да, точен ти е зрителския нюх, хард ще става Simple Smile
Този Гринго къде другаде е играл? Непознат ми е на мен. Почекаин също, даже не знам името на актьора.

# 549
  • Враца
И аз гледах втори епизод, а първи още не съм, но ще наваксам Wink
Хареса ми и фабулата, и актьорите.
Имам само една забележка (за сега)- грам не им отива и не се справят добре с диалектното говорене.
Можело е да го сведат до минимум- да има тук-там по една-две думи "за цвят", и да звучат по-добре, а така сричат, сричат... "ефекта" става "дефект".

# 550
Без претенции за точност, но Лазар е роден 1901 г. и умрял 1932 г. Е как пък няма да знае какво е автомобил, е къде е София.
Хареса ми играта на Гринго, съвсем по книгата - препрочитам я. Ели Скорчева прилича на пенсионирана учителка, а не на селска жена, най-малкото трябваше да я стилизират по друг начин.
Хареса ми епизодът, гледах онлайн през браузър и WiFi, на 42.3" професионален монитор и аналогова аудио система. Звук и картина - идеални.

# 551
  • Галифрей
Мери Ан  - Е няма да се вземат още на първата им среща 😂 Гледай и ще видиш,не е криндж.

Божана притежава голяма човешка емпатия, за това го прибра Лазар. Обградила си е защитна стена,защото са я тормозели като малка. Постепенно, тя ще разчупи бариерата си. Сега тя е в шок след всичко случващо се, нормално е ,скоро тя ще разбере и увери,че си има работа с митични същества.

# 552
  • Другата България
Бърд, благодаря.
Аз по принцип нямам против спойлерите, като цяло обаче гледам да ги чета СЛЕД като е минал епизода, в който си мисля, че нещо може би ще се случи. Не искам да знам направо края. Blush

# 553
Бърд, благодаря.
Аз по принцип нямам против спойлерите, като цяло обаче гледам да ги чета СЛЕД като е минал епизода, в който си мисля, че нещо може би ще се случи. Не искам да знам направо края. Blush
На мен много подробности ми се губят Simple Smile
Примерно не помня за орнитолога.
Но това за Лазар си е точно зрителски нюх и обичаен сюжет. Мен не ме изненада в книгата, очаквах го.

# 554
  • София
На мен тази серия ми се стори по-объркана от първата. Почекаин ми става любимец, много забавен образ. На моменти не чувам някои реплики, но става. Лазар ми е малко страшен, но кучето много го хареса.

Общи условия

Активация на акаунт