Мамник - нов български сериал

• 49 701
  • 739
  •   25
Отговори
# 690
Грешно ви се струва.

# 691
И мен ми стана смешен коментара на режисьора за "застаряващата" Божана от книгата,скоро навършваща 40 🤣.И че на Лазаревска не и отивало къдрава коса,били пробвали уж.По скоро актрисата не се е възприемала и искала да е тип Лара Крофт,с тия опашки,вместо анимацията от Смело сърце.
Почекаин е Камен,полицая.
Скрит текст:
И в книгата няма нищо положително като герой,тук доста са омекотили,ще видим как ще пресъздадат последната му поява в книгата.
Допадна ми и че химията им се била получила уж на актьорите,аз не видях такова нещо ама ще видим как са я  пресъздадали на екран.На автора добре му се получи описанието,въпреки че там Божана по отчаяна беше представена.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 15:49 от Лещичка 💙💚

# 692
  • Sofia
Гледам много хорър, мистика и фантастика.
С нетърпение чаках сериала. Не изключвах възможността толкова да ми хареса, че да ме накара да прочета книгата.

Първият епизод ми беше толкова блудкав, именно затова реших да започна книгата.
Прочетох/изслушах я на един дъх в Сторител.
И сега, като знам вече какво гледам, сериалът ми се струва още по-блудкав.
Двата епизода дотук са всичко друго, само не и хорър. Много срамежливо се прокрадва някаква мистика.

Орязали са и от характера на Почекаин. Той ми е един от любимите образи, именно защото ги ръси едни... Надявам се с напредването на епизодите да му разгърнат характера.

Божана ми допада, добре че не са я направили къдрава и на 40г (бррр). Дори и в книгата не можех да си я представя на подобна възраст.

А Лазар ми е най-голямото разочарование. Като игра тепърва предстои да го видим, но физически изобщо не ми се връзва с описанието в книгата. Жалко. Смятам, че имаше къде по-подходящи за тази роля.

Засега продължавам да гледам сериала само заради книгата и се надявам да го поразчупят малко. Жанрът го изисква.

# 693
Понеже сте отворили темата за Божана и общо взето няма какво да се коментира, докато чакаме серия, да кажа и аз мнение.
Ами не ми харесва. Театрално  играе, имам чувството, че се оглежда за камерата. Дори и като върви, марширува. Дървеничка ми е много. И в тоя университет имам чувството, че ги учат да се кокорят само. Един изцъклен поглед и декламиране. Туй то. И Митко, не ми е много ок, но е по натурален поне.
Във фб ми изкачат клипчета от някакъв под/надкаст с Божана. Ами видя ми се много слънчево и приятно момиче, има +енергия и излъчване. Да беше играла себе си.

# 694
Еми тя и книжната Божана е темерут и антисоциална,Лазаревска не съм я гледала каква е в реала,но добре пресъздава отчуждената Божана в сериала.Друг е въпроса,че за мен е доста притеснена и някак си личи,но е млада актриса нормално като няма опит пред камерата,не съм чула и в театъра да е играла.Докато Лазар добре се справя актьора,не съм го чувала като певец,за момента се вписва в представата ми.Е не е рус и зеленоок,но ние мисля въобще нямаме такъв висок актьор.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 14:54 от Лещичка 💙💚

# 695
За мен актрисата се справя много добре с образа на Божана - борсук, дръпната, нахакана. И то е логично да е с по-опак характер, имайки предвид, че бачка в мъжки колектив и то наравно с мъжете, не е редно да мяука, да е слънчева и да пърха с клепачи. И в книгата си е джаста-праста.

# 696
За мен Екатерина се справя добре . Аз не видях театрална игра . Аз точно такъв образ си представям за Божана,  леко по дръпната , и затворена за околните които я смятат за вещица и изрод . Има къде къде по дървени и некадърни актриси от нея , а нея не я смятам за такава . След няма и два месеца ще я видя на театралната сцена заедно със Владо Зомбори и Весела Бабинова и тогава ще преценя как се справя .

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 12:34 от Жасмина 94

# 697
Тя в постановката няма кой знае каква роля, само се разхожда насам натам, та няма да добиете представа.

Обаче ме кефи как гледаме с различни очи. Аз пък точно некадърно дървена я виждам. Въобще не ми изглежда дръпната и темерутеста Божана, а по-скоро, че й е неудобно да е там, където се намира. На лицето й е изписан дискомфорт и това не е актьорско майсторство със сигурност.

# 698
Аз не мога да си представя гранична полицайка да е мяу-мяу. В този смисъл добре ми идва темерутието на Божана, правдиво е.

# 699
Не харесвам никак екранната Божана. Не е темерут, а си е точно притеснена и без опит.

# 700
Темерут? Даже не го схванах, че трябва да е такъв образа, по скоро на уплашено момиче ми прилича.
Другото, което ми "боде очите" е диалекта на майката на Божана. Също много преигран.

# 701
  • in Wonderland
Тя в постановката няма кой знае каква роля, само се разхожда насам натам, та няма да добиете представа.

в "Заклеваш ли се в децата" ли играе? Гледала съм постановката, но нямах идея, че това е тя Grinning

# 702
  • В полите на Пирин планина
Хайде да не се "обиждаме" на възраст.
В книгата Божана не е застаряваща. Близо до 40 г. едва ли една жена в наши дни е "застаряваща". Спокойно можеха да сложат млада жена на 30 и няколко години да играе тази роля и да не е с такива момичешки маниери, съответно да си съвпадат в годините с Митко. И да, би следвало като е по мотиви на книгата да е с къдрава червена коса, а не с права, боядисана в нещо червеникакво коса.

# 703

в "Заклеваш ли се в децата" ли играе? Гледала съм постановката, но нямах идея, че това е тя Grinning

Да, другата жена в постановката Grinning

# 704
Като ви чета почвам да си представям Елена Телбис в ролята на Божана. Във "Вина" образът и си беше точно на интровертна, нахакана и дръпната мадама. На мен ми харесва Лазаревска. Не съм чела книгата и не съм обременена от това да съм си изградила образ в главата.

Общи условия

Активация на акаунт