Коластра

• 234
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте бъдещи мами във 31седмица съм първа бременност ми е и имам много коластра ли вода ли незнам как да го нарека понякога само си капе и във същото време много тежат и започнах да ги истисквам по малко да ми е по леко но не знам мога ли не мога ли да го правя а чета че коластрата е полезна за бебето да не земе да почне мляко да излиза преди да родя ? Може ли някой да ми каже не съм запозната благодаря ви предварително

# 1
Коластрата почва да се произвежда в 16 гс, нормално е. Няма как да почне да тече мляко, то потича, когато плацентата се отдели, тоест след раждане.

Внимавайте с изстискването - правете го без натиск, може и да си събирате коластрата, ако искате, тя е супер полезна за бебето, затова и казват течно злато. Обаче стимулацията на зърната може да предизвика контракции и дори раждане, та в никакъв случай не ползвайте помпа за кърма или нещо такова.

# 2
  • Телиш/Плевен
Щом усещаш напрежение в гърдите, няма лошо да изстискваш, но леко и внимателно и само докато усетиш облекчение, не повече. Защото така ще стимулираш да се произвежда още, а за момента това не е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт