Има ли смисъл от айфон 16 ако имам 14 про

• 1 880
  • 27
  •   1
Отговори
Здравейте чудя се дали има смисъл да закупя айфон 16 като в момента използвам 14 про или по-добре да изчакам за 17?

# 1
  • София
Здравейте чудя се дали има смисъл да закупя айфон 16 като в момента използвам 14 про или по-добре да изчакам за 17?
Ако има нерешим проблем с 14-ицата, да, иначе за какво ти е да го сменяш?

# 2
Мен ако питаш няма смисъл от никакъв айфон. Кой нормален човек ще си хвърли здравия телефон, защото е излязал нов на пазара? Наистина не разбирам тази мода всички да имат айфони, та дори не е цяла ябълка, а отхапана...

# 3
  • София
Аз съм с 14 Pro Max и за 16 не сменям. Единственият плюс, който евентуално ме блазни, е Type-C зарядното, нищо друго.
Ако представят нещо уау през септември - ще се целя в 17-ка. Ако ли пък не - ще я мисля дали да си седя засега с 14, или да си взема една 16-ка.
Така че по-добре изчакай, особено ако работи нормално.

# 4
  • София
Без реален проблем с функционалността на телефона, не разбирам защо трябва нов..

# 5
И аз не виждам смисъл от нов телефон, камо ли АйФон. Има ИТ хора , за които е важно да са на гребена на вълната , но ако се използва само за Ало е безпредметно

# 6
Аз познавам доста ИТ-та всички са с просто телефони или с някоя супер остаряла версия на Айфоните, имам чувството, че са заобиколени с толкова техника на работа, че не им пука какво си имат вкъщи.

# 7
  • София
ИТ обикновено са в двете крайности - или са маниаци да имат възможно най-новото, или въобще не им пука. Така или иначе повечето не могат да работят изцяло през телефон.
iPhone е най-добър в операционната си система и в point-and-shoot. И в двете няма особена разлика между 14 и 16 серия.
16 представиха Pro Max модел с по-голям дисплей от сегашните, но за женска ръка не съм убедена дали е удобно.

# 8
Аз познавам доста ИТ-та всички са с просто телефони или с някоя супер остаряла версия на Айфоните, имам чувството, че са заобиколени с толкова техника на работа, че не им пука какво си имат вкъщи.
Просто са осъзнали ,че от постоянен ъпгрейд няма нужда и това е не само за телефони, ами компютри аудио/видео. През последните години съм възстановил доста лаптопи и съм върнал към живот, но производителите ги убиват със софтуерните ъпдейти.

# 9
Аз ги сменям г/д на 3 години, този път реших да сменя и серията. Бях с 13, взех 16 про макс, до момента избягвах про макс моделите, защото мислех, че ще ми е голям, но сега този на мъжът ми (15 про) ми се струва мъничък, та се свиква.

Иначе, не казваш каква 16, не бих сменила про модел за обикновен, особено когато ги делят две години.

# 10
И аз не виждам смисъл от нов телефон, камо ли АйФон. Има ИТ хора , за които е важно да са на гребена на вълната , но ако се използва само за Ало е безпредметно
Честно казано, не разбирам мисленето в България, но е така защото не живея тям повече от 10 години. Какъв е проблема, да имаш  iPhone 15,16 или Samsung S24,S25 телефон, и да Не си IT специалист? Къде е проблема, как хората да си харчат парите?
Вижте, не искам да се заяждам, но не го разбирам това!
В момента имам: 2- iPhone SE 5G, 2 -iPhone 12, 12pro max ,13 pro, 13 pro max, 14 pro max , 15 pro max и  Google Pixel 9 Xl, както и една дузина стари работещи и неработещи телефони.
Това не ме прави Ракетен специалист или IT гуру.

# 11
Никой не е казал, че само ИТ хората имат айфони. Никой не е казал и да не си купиш последен модел телефон ако имаш нужда от нов. Въпросът тук е дали има смисъл да си купиш телефон, при положение, че вече имаш нов, работещ и отново един от последните модели. Еми това си е хвърляне на парите на вятъра. Като имате толкова пари, че трябва да си купите нещо, за да ги изхарчите, то по-добре ги дарете. Идете купете една роза от бабите по центъра дето продават, пак ще е по-смислена покупка.

# 12
Мисля че играта с двойни точки в категория "мобилни устройства" приключи:) и няма нужда от подобни теми Wink

# 13
Аз не виждам смисъл непрекъснато да се обвиняваме, че правим всичко за точки. Колко ще спечелиш 5-10 лв? За мен лично дали ще имам 5 лв. повече или по-малко този месец няма значение. Хората с много точки са ясни, те пускат темите дето са "нещо си тема 50", а останалите ако въобще спечелят нещо ще са 5-10 лв. Не всички са за парите тук...

# 14
Аз пък не виждам защо не мога да дам мнение в свободен форум.

Няма смисъл от толкова честа смяна на телефон. Особено след като автора на темата мята един хвърчащ въпрос в нищото, без да упоменава с каква цел иска такава замяна. Ако е само да щрака по социалки, никакъв смисъл няма да има от смяна и до версия 20
В момента много голяма част от приложенията вървят още на осмици..

Общи условия

Активация на акаунт