Има ли смисъл от айфон 16 ако имам 14 про

• 1 861
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Като собственик на iPhone разбирам напълно дилемата на авторката и съм категорична, че това не е въпрос за точки.
Ще добавя, че задължително ъпгрейдвам на две години, вместо да чакам нещо да стане и изведнъж да остана без телефон.

# 16
Аз пък не виждам защо не мога да дам мнение в свободен форум.
Няма смисъл от толкова честа смяна на телефон. Особено след като автора на темата мята един хвърчащ въпрос в нищото, без да упоменава с каква цел иска такава замяна. Ако е само да щрака по социалки, никакъв смисъл няма да има от смяна и до версия 20
В момента много голяма част от приложенията вървят още на осмици..
Моят случай е следният: До 13 Pro Max ги сменях всяка година, като старият го “трейдвах” за новият и т.н. Спрях защото 13 pm и 14 pm нямаха разлика според мен. Така e с настоящият 15 pm и  16 pm. Чакам 17 pm или Air  излизащ септември месец тази година, но не се “ сдържах” на оферта за Google Pixel 9 XL за 200$. Просто ми е хоби, и ме мисля че правя нещо лошо в това.

# 17
Аз пък не виждам защо не мога да дам мнение в свободен форум.
Няма смисъл от толкова честа смяна на телефон. Особено след като автора на темата мята един хвърчащ въпрос в нищото, без да упоменава с каква цел иска такава замяна. Ако е само да щрака по социалки, никакъв смисъл няма да има от смяна и до версия 20
В момента много голяма част от приложенията вървят още на осмици..
Моят случай е следният: До 13 Pro Max ги сменях всяка година, като старият го “трейдвах” за новият и т.н. Спрях защото 13 pm и 14 pm нямаха разлика според мен. Така e с настоящият 15 pm и  16 pm. Чакам 17 pm или Air  излизащ септември месец тази година, но не се “ сдържах” на оферта за Google Pixel 9 XL за 200$. Просто ми е хоби, и ме мисля че правя нещо лошо в това.

Когато ти е хоби съм съгласен, защото вече има смисъл. Бях "фен" на марката но осъзнах, че просто няма смисъл от това упражнение.

# 18
  • София
Айфонът дори не зная защо продължава да се нарича така. Частите му са от андроид компании (самсунг, сони, моторола), които са на ниво среден клас андроид. Приложенията AppStore/Itunes са вече едно жалко копие на досадния GooglePlay - наспамени хиляди приложения спамещи реклами без да вършат качествено функциите си. Преди години само отбрани фирми и най-вече Apple можеха да качват приложения в Апстора и държаха качествени програми. Общо взето сегашното състояние на айфона е китайска имитация на някога великия айфон от ерата на Джобс

# 19
  • София
Чипсетовете са си на Apple. Както и повечето от хардуера.
Дисплеите са на Samsung, но Apple държат патента за Retina дисплеите.

# 20
  • София
Ако не се лъжа чиповете също са на самсунг. Рамта 100% е на самсунг, както и NAND флаша. TSMC/Qualcomm процесори съм виждала също в айфони. Sony пък са свързани с камерите и батериите.

# 21
  • София
Чиповете от няколко години да си на Аpple.

# 22
Чиповете от няколко години да си на Аpple.
Дизайнът е на Епъл(ползва ARM v8.6A съвместими инструкции по техен дизайн, но плащат на ARM holdings) а  , самият чип е произведен TSMC.

# 23
Вие “закопахте” много на дълбоко!

# 24
Здравейте! Имам нужда от помощ: търся си iPhone с две симкарти. Имам два номера към два различни оператора и искам и двете да са в едно устройство. Прочетох, че iPhone 15 имал dual SIM, но не съм сигурна дали е това, което търся. Четох документации, но техническият жаргон по-скоро ме обърква, отколкото да ми помага. Моля, ако някой знае със сигурност по-нов модел, в който мога да сложа две симкарти, нека сподели. Поздрави и благодаря!

# 25
  • София
От iPhone 12 нататък поддържат две СИМ карти. Едната обаче е eSIM - без физически носител.

# 26
Sunshine_Reggea,  много благодаря!

# 27
Здравейте! Имам нужда от помощ: търся си iPhone с две симкарти. Имам два номера към два различни оператора и искам и двете да са в едно устройство. Прочетох, че iPhone 15 имал dual SIM, но не съм сигурна дали е това, което търся. Четох документации, но техническият жаргон по-скоро ме обърква, отколкото да ми помага. Моля, ако някой знае със сигурност по-нов модел, в който мога да сложа две симкарти, нека сподели. Поздрави и благодаря!

Аз съм с 15 Pro Max dual sim както и двете карти са eSIM.

Общи условия

Активация на акаунт