Септопластика - Вашият опит и мнение?

• 999
  • 9
  •   1
Отговори
  • Бургас
Видях тази тема в Реддит и реших да я пусна и тук, тъй като и аз се интересувам от мненията ви. Не намерих подобна дискусия тук, а ми е любопитно да разбера какво мислите, мамчета!

"Здравейте,

наскоро започнах да се интересувам от операцията септопластика, която се прави за коригиране на изкривена носна преграда, и бих искал да чуя мнения от хора, които вече са минали през това.

Ако сте си правили такава операция, как се чувствате след нея? Можете ли да дишате по-добре? Има ли нещо, което ви изненада (добро или лошо) след процедурата? Можете ли да препоръчате лекар/лечебно заведение?

Ще се радвам да чуя всякакви истории - и положителни, и отрицателни.

Благодаря предварително!
"

# 1
Аз съм с риносептопластика,за съжаление имаше подобрение за около 2г относно дишането. При мен освен крива носна преграда,проблема беше и в самите носни канали ,които са много тесни. Опитаха се и тях да коригират,но отново се свиха и затрудняват дишането. Като цяло съм доволна от операцията,просто няма как да предположат как протече възстановяването,което е индивидуално при всеки. Оперирана съм от професор Недев,който за съжаление почина и професор Илиев във Варна.

# 2
Аз правих септопластика извън България.

Най-лошото за мен беше това, че лекарят ми направи местна упойка и беше категорично против за пълна анестезия. Усетих всичко (не става дума за болки) по време на операцията. След това лежах 3 дни в болницата, първите дни беше трудно, но след това се свиква. Но, за съжаление, ефектът от операцията се усети само през първите 1-2 години и сега пак забелязах, че едната ноздра диша по-зле. Не знам на какво се дължи и какъв е проблема - дали е в мен или в самата манипулация/доктора, - но трябва пак да ходя на преглед.

# 3
Имам правена септопластика в България. Този юни.
Като чета по-горе, не бива да се радвам много, но честно казано резултатът е прекрасен.
Лекарят е Христо Петров от Пловдив.
Ако имате въпроси за него мога да споделя.

# 4
Здравейте,
Днес бях на преглед и се оказа, че имам силно изкривена носна преграда. Изписаха ми спрей Наривент и след 20 дни пак съм на преглед, ако няма подобрение, ще се прибегне към операция. Някой ползвал ли е този спрей, има ли ефект?

# 5
Аз..
Не ми помогна особено.
Всичкочи подобни неща имат временен ефект.

# 6
Аз..
Не ми помогна особено.
Всичкочи подобни неща имат временен ефект.

Много благодаря! Значи да не се надявам, че ще ми се размине операцията? 😂

# 7
Амии Simple Smile
Аз я отлагах 5 години . Накрая я направих и не съжалявам.

# 8
Здравейте дами, предстои ми операция, може ли да споделите нужните снимки преди операцията? Скенер на синуси и снимки на белите дробове?

# 9
Снимката ми я направиха в клиниката по време на прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт