Отговори
# 45
Не ми допада, като човек д-р Емилов, като манталитет, но е факт, че много хора си вярват, как нищо не ядат и ей така от нищото пълнеят. Уважавам опита й, знанията, тя е работела в кардиологично отделение, връзката между високото кръвно, сърдечни заболявания. Имаше с Карбовски много интересен експеримент в клиниката.. Има го в Интернет. Истината е, че каквито и заболявания да има е важно какво се слага в устата и е от това какво е в главата на някой, до всъщност как реално се храни е огромна. И това най-ясно и много шокиращо е в Secret eaters тв предаване има го и в ютюб, в началото обясняват как нищо не ядат, обаче ги следят нон стоп и се оказва, че това "нищо" е само в главите им, едната обясняваше как яде само зеленчуци и я дават после как изяде някакво меню McDonald's с кой знае колко калории. Накрая подготвят всичко, което са изяли за някакъв период, снимки и шока е голям, като някой ти покаже с факти какво наистина ядеш и както се казва "Тая шия не е от туршия".

# 46
  • Paris, France
Ginette Kolinka и семейството и първо бягат на юг. След това са живяли в Авиньон с подправени документи и са заловени около март или април 1944г. Прекарват известно време във Франция в Дранси и от там са изпратени в лагери. Освободена е след година от американските и съветски войски и се събужда в болницата в Чехия, но вече не е имало военно наоколо. Спасена е от тифус по чудо. Прибира се у дома, където вече са се върнали оцелелите и роднини през юни 1945г, тежаща 26кг. Това за година и 3 или 4 месеца. 15-17 месеца е била зле хранена и поема, включва една седмица без храна, нито вода във влака, с който ги местят нацистите, защото съюзниците са били наблизо. След седмица излизат от вагона и няма нацисти наоколо. Пият вода от съседен локомотив.

Ако Жинет тежеше 200 кила, тя можеше и да не се разболее, да тежи 50 или 60 кила. Ангус Барбиери е седял абсолютно гладен толкова време, колкото и тя и даже тя е яла повече, но не е имала неговите сланини за енергия.

https://en.wikipedia.org/wiki/Angus_Barbieri%27s_fast 

Ако Жинет беше пратена в лагер година по-рано, не мисля, че щеше да оживее. Също и ако се е разболяла тежко два месеца преди да влязат съюзниците. Да, била е млада и силна, но и не е прекарала 3 или 4г в такъв лагер. 

Днес доста я показват по телевизията. Да е жива и здрава! Мъжът и, също затварян в лагер почина на 79 или 80г през 1993г.

# 47
Защо ниякой не пита Емилова, тя защо не си следва съветите, които така щедро продава и е с очевидно наднормено тегло и голям корем?

# 48
Ако я питат, ще го обясни с възрастта си Wink
По-лесно е да ловиш шарани за пари, отколкото да отслабнеш.

# 49
Че тя и Лидия Ковачева беше на възраст, но не беше дебела. Та тази теза за възрастта е сравнително лесно оборима.

# 50
А мен ме дразни и извинението на Нова - трябва да се извинят на всички, не само на тези, които "са се почувствали засегнати". Един вид - е, много сте чувствителни, бе!

Прочетох някъде, че Емилова се била извинила. Видели ли сте го и ако да, може ли линк? Не можах да намеря.

# 51
  • Glasgow
Извинила се е във фейсбук, но то едно извинение, пак тя жертва.
Скрит текст:

# 52
Нагла. Да не изпусне да спомене "клиниката", дори в извинението. А за пострадалите от "лечението" ѝ нито дума. Или те сами са си виновни, както обича да казва. Сега очаквам да мобилизира всичките си известни пациенти да обясняват, колко им е помогнала и колко е прекрасна ...

# 53
Аз за себе си съм решила - абсолютно всяка публична личност, която си позволи да се изяви в духа на "С Вас сме, доктор Емилова!", ще изпадне завинаги от кръга ми на интереси, дори ако е сред най-уважаваните ми и харесвани автори, преподаватели, актьори, певци и подобни.

От години практикувам лично "канселиране", и за въпросните публични личности един човек повече или по-малко не е нищо особено, но за моята лична духовна хигиена е много важно с какво храня сетивата си и на какви хора отделям време и внимание.

# 54
Ама то не е било само гладът. Ами "Arbeit macht frei" къде го оставя тя? Те са работили освен всичко останало къртовски труд.

Преди доста години, когато беше много модерно да се ходи при нея на "Дебелариум" моите шефове отидоха за няколко седмици да слабеят. Върнаха се с крака тънки като сламки, а коремите им не бяха мръднали. Като картоф на клечка бяха станали. Много бързо след това си върнаха килограмите. Така че, явно има нещо недомислено в нейния режим на чайове.

# 55
  • Glasgow
За отслабването - отслабнаха тези, които аз познавам и ходиха при нея, но аз мисля, че има някаква шашма с изследванията. Едната, която познавам ходи не толкова за отслабване, колкото за "детокс", не приемаха изследвания от други лекари и лаборатории, та там наново, мисля, че отделно се плащаха, не в пакета, който беше много скъп. Та на влизане с много лоши показатели на черен дроб, а след 2 седмици престой там- чудо. Не знам това реално възможно ли е.

# 56
Ами защо да не? Ако е била само на чайове и ябълки, това си е прочистване за черния дроб и би могло да има ефект на чудо. Въпросът е след като се върне към нормалното хранене какво се случва?

# 57
  • София
Самият израз "детокс на организма" е спорен. Човек не е машина, да я почистиш навсякъде и да тръгне. https://nauka.offnews.bg/meditcina/vnimanie-toksichno-3696.html

# 58
Единственото нещо, което може да се прочисти с диета и глад са червата. Но и очистителното прави същото Simple Smile

# 59
Винаги ми е била неприятна тази персона. Изказването й е обидно, а извинението й нагло. Чудя се как се намират все още хора да й се хващат на "лечението".

Общи условия

Активация на акаунт