Лимфен възел или нещо друго

• 745
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, преди няколко дни при къпане ми се стори, че под едната мишница леко ми е подпухнало. Не ме боли, не е топче или нещо, което да се напипва с ясни граници - точно като по-подпухнало място седи. Не знам раздут лимфен възел как изглежда. Видимо нищо не се вижда. Ще отида до личния утре. Обезкосмявам се само с фото. Дали, ако има проблем ще види на ехограф и към какъв специалист да се насоча? Не съм боледувала скоро.

# 1
Отидете първо при личния лекар да погледне. Той ще прецени , къде трябва да ви изпрати.
Подутия лимфен възел е точно като твърдо топче, така че явно не е това.
Може би е кожен проблем. Ако сте правили скоро фото, някакви кремове, нещо, което не ви понася.
Може да е запушена потна жлеза - случва се при обезкосмяване, при ползване на продукти против изпотяване. А може и само от кожата да е.

# 2
Да, би трябвало да се види на ехограф, зависи какво е. Но нека личния прецени. Не е лошо за Ваше успокоение да си направите и ехография на гърдите.

# 3
Благодаря ви. Оказа, че личната утре я няма, та ще е в четвъртък. Скоро на епилация не съм била. Ползвам ролон против изпотяване. Сега погледна и мъжа ми, каза леко поддуто стои, така се виждало отстрани.  Продължава да не ме боли. Притеснява ме. Четох, че може да е признак за нещо лошо. На 45 години съм. Вече всичко ме стряска.

# 4
Задържане на лимфна течност от обездвижване и прекаляване с противоизпотяващи под мишниците.

# 5
Лекарят, който рябва да ви прегледа е мамолог, като начало с ехограф. Ако прецени и мамограма и ЯМР.
Ако подпухналото е там, където искача пред мишницата ако носите потник - то или сте напълнели или задържате лимфа. Не масажирайте - нищо не правете.
Пожелавам добри резултати и успокоение.

# 6
Лекарят, който рябва да ви прегледа е мамолог, като начало с ехограф. Ако прецени и мамограма и ЯМР.
Ако подпухналото е там, където искача пред мишницата ако носите потник - то или сте напълнели или задържате лимфа. Не масажирайте - нищо не правете.
Пожелавам добри резултати и успокоение.
Благодаря! Подпухналото е точно в ямката на подмишницата. Ще търся и вариант за мамолог.

# 7
Здравейте, по препоръка на личната си направих пълна кръвна с диференциално броене, пусна ми и хормоните на щитовидната - абсолютно всичко е в норма. Ходих и на ехограф - лимфните възли са спокойни. Оказа се, че е някакъв фоликул и подутината е подкожна. Тя между другото вече намаля. Сега само наблюдаваме как ще се развива - докторката смята, че ще отшуми само. Нищо не ми е изписала.

Общи условия

Активация на акаунт