Имаме си втора тема-ние португалките !

• 18 207
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
И аз да се разпи6а.....
сетих се за една слу4ка на Теди като бебе.....
Бе6е много малка ве4е не си спомням но я кърмех(а аз я кармех до 2м и половина)през но6та се събуждам..поглеждам в ко6арката...няма я....ужас...между нас съ6то....а тя така се търколила 4е паднала от ко6арката и бе6е под спалнята Joy спи си бебето Joy....
Зой4е за мойто идване към Португалия спомогна волейбола....дойдох да играя професионално на 2 година дойдоха Жоро и Теди и така до сега...Но волейбола свър6и и сега се борим с 4асния бизнес.......има месеци в които има доста работа има някои в които е слабо но.....това си избрахме....
Новаа винаги съм се възхи6тавала от португалските мъже.....доста помагат на жените си.....но не забравяй 4е на6те са си българ4ета Mr. Green...
Аз да си кажа когато си бяхме в БГ бях доволна от моя мъж....даже той взе май4инството за гледане понеже аз играех....помага6е...после работе6е и носе6е парите в къ6ти....но сега......не знам дали е временно(надявам се)...ве4е толкоз време ..не можа да свикне...не иска да говори езика...
То си има и предислов.....
Преди да дойдат с Теди от клуба ми обе6таха 4е 6те му намерят работа ...той трябва6е да си напусне ина4е доста хубавата работа в Бг и дойде с надеждата за прили4на работа,но.....това не се слу4и.Лъгаха го доста...за всякакви ниско платени и тежки ....А все пак той си има6е само4увствие.....мъж на 4ужденката в отбора....и така на 2 година запо4на като моторист на клуба....разкарва6е моми4етата...взима6е и кара6е на тренировки....но така само 1 година...понеже ре6иха 4е им излиза скъпо.....и от тогава не6то му стана....не можа да се отпусне да говори....а без да говори6 не става......и докато играех бяхме добре.....но като свър6их трябва6е да мислим не6то където и той да се вмъкне......и така дойде идеята от един приятел за отваряне на тази емпреза.....
Не 4е аз не можех да си намеря по хубава работа но....
ОХХ стана доста дълго...дано не ви оттек4их
Целувки за вси4ки......

# 196

Новаа,ти си невероятна късметлиика,да знаеш!!!
В Бг няма такива мъже,или ако има не можеш да ги намериш,моят се води от добрите,даже от най-добрите,сравнявайки го с неговите приятели или с мъжете на мойте приятелки и въпреки това аз мисля,4е може да е много по-добре.Например за това,4е ми помага за детето и се разхожда с нея,докато аз по4ивам или съм на маникиур или нещо друго или просто пия кафе с приятелка,неговите другар4ета го спукват от подигравки и са го обявили за под 4ехъл(да не използвам техните думи,4е са грозни-п.... поклонник),и това 4е въпреки това той го прави ме успокоява,4е държи на мен.Докато неговите приятели вси4ки имат по ве деца,жените им работят и въртят къщата,нямат помощници като мен,(за което те му казват защо си е взел жена,като не 4исти и не глади защо му е такава)и до тук добре за Бг това е нещо нормално,но милите им мъже освен ,4е работят и правят пари,наистина правят, си имат и лиубовници.Това е просто задължително ,за да се затвърди имиджът им на успели мъже.Говоря ви за интелигентни и високо образовани мъже на високи длъжности,е за мен това не е нормално и ако се окажа в това полпожение няма да остана и един ден с него. #2gunfire #2gunfire #2gunfireСлу4вало ми се е да ми каже,защо другите жени се справят,а аз не мога и ме влудява с подобни изкази,аз мога,но защо ве4ер да съм с изплезен език от умора и да нямам време да се подържам,като може и да не е толкова натоварващо,защото жените на приятелите му са толкова изтощени от вси4ко,4е нямат енергия и сили да забележат,4е са заменени с 18годишни моми4енца,щях да кажа к......,но да не съм цини4на.Тъй,4е Новаа,радвай,се 4е не си се омъжила  за българин,тук не остана никакъв морал и по4ит към семейството и 4истите партниорски отношения,затова и толкова исках да измъкна мъжа ми от обкръжението му,отивайки да живеем в Пт,но не успях..,... Cry

# 197
Светле въобще не си досадна,поне на мен де Mr. GreenОт колко време си в Португалия newsm78
Май4е вси4ки де4ица са болни и Дани от снощи е с хрема и лека температура,но при нас е от зъби.Изби ни първия кътник,а още два са по4ти избили.Стискам палци Инес и София бързо да оздравяват.
Меди ти защо реши,4е нашето легло е с решетка,Дани от един месец спи в самостоятелна стая в голямо легло,само съм го заградила и оттам още не е падал,нали ве4е се нау4и да ка4ва и да слиза и ми е по спокойно.Като се събуди просто става и идва при мене.А за масата за гладене като каза,Дани като беше на около 6м и си играе на земята,а пък аз гладя и изведнъж като дръпна иутията и го цапна по главата.Направо умрях от ужас,но нито се изгори,нито се нарани,голям късмет извади,4е го удари от пластмасовата страна.И на камината се изгори веднъж и отогава не я пипа.
Дани кога си заминавате за България?

# 198

Леле,ужас с тези болести е голям кошмар,и астмата е много неприятно нещо,горкото детенце,дано  я израсте по-скоро Praynig
И дано наистина и тримата се оправят бързо,4е са много жални като са болни4ки.
Зои,така мислех,защото съм виждала снимки на такова легло,браво това е много хубаво,4е ве4е спи сам,ние не знам как ще се справим с тази зада4а newsm78

# 199
  • Стара Загора
Зойче, трябва да тръгнем между 21 и 26 юни.Чакаме да ни кажат точна дата и се надявам да е скоро.
Доре, аз нямам нищо против да се видим, но няма да е скоро Tired .Оперираха един колега на Стоян и сега той е зарит с двойна работа.В неделя ще отварят басейна в базата и ще има и британски празник.Стоян трябва да е 100% там и май ще се наложи и аз да ходя.Той си донесе работа в къщи за почивните дни и аз колкото мога му помогнах (преписах инструктажа и книгата за спасителите, които ще работят на басейна, че старите бяха на петна от водата и с променени вече неща).Та до по-следващата седмица (дата незная), нещата трябва да са се пооспокоили.На теб кога ти е удобно да се видим горе-долу?Ей, ако още някой идва към Лисабон, може да си направим по-голяма срещичка Mr. Green .
Колата, която Стоян боядиса (горе на снимките), е за празника на британците на 05.05.Хареса ли ви?С нея ще забавляват децата и ще ги снимат Laughing

# 200
  • В голямото море...Живот
Здравейте мили4ки.
Виждам,4е вси4ки бебоци са се поразболели Sad,дано се оправят бързо.Моят син също имаше асма,хвана я на 1,5г та откара така до 8г.През 15дни за по 7 на антибиотик.Това май даже влошаваше нещата.Хубавото от цялата работа беше,4е не стигнахме до помпи4ки и инхалатори.След 3та година запо4на да пие таблетки/забравих им името/ и после я израстна.При него беше наследствено/по бащина линия...дядото умрял от асма,сега и баща му е с проблем/.Моля се да не се върне пак Praynig
Дани,аз сега 4акам да одобрят новия график с по4ивните дни и по късно ще ти кажа кога ще са.Общо взето ще са през седмицата Thinking,събота и неделя ще съм си на работа #Cussing out #2gunfire
Весели празници.
Целувки за вси4ки.

# 201
  • Belgium - BG
Medi много добре те разбирам за какво говори6 за ситуацията с БГ мьжете, особено тези които се 'успяли'. Живях в такава среда, все о6те имам приятелки с такива ситуации и 4естно казано ми е много тьжно за6тото това е някакьв престиж и сьстезание между мьжете за да доказват какво? Тук в Белгия е сьвсем нормално мьжете да правят вси4ко  наравно с жените, дори понякога по улиците виждам пове4е татковци с де4ица Simple Smile Дано  има пове4е жени като теб в БГ и този стереотип да запо4не да се променя.

А за асмата на София - тя я направи на 6 месеца!!!, наследствена е от мьжа ми е се надявам да я израсте (както и той до 6 години). Но за сьжаление ние сме на инхалатори цяла зима. Днес е по-добре, за сега се размина с антибиотика и аз сьм много 6тастлива.

Айде вси4ки де4ковци да се оправят бьрзо и да ходят да играят навьн Laughing

# 202
  • Стара Загора
Момичетааа, къде се губите?Темата ни е пак на 3-та страница Sad
Чудя се като се върнем в БГ дали ще има смисъл да се регистрирам в бюрото по труда.Според Стоян няма смисъл, защото за тях ще съм поредната бройка в статистиката, пък аз се двоумя много.
Времето при мен е много смотано.Вчера или предния ден валя, после така печеше слънце и след това изведнъж дъжд и облаци Crazy
Скоро ще спираме интернета и тогава вече не знам какво ще правя (спрели сме кабелната и в момента сме само с компютъра Laughing ).
Другият месец си отиваме и снощи какво ми стана и реших, че не искам да си ходим (не, че някой ме пита или зависи нещо от нас Laughing ), но реших, че тук ни е по-добре от колкото в БГ.Искам да си отидем, но за няколко седмици и после да се върнем тук, но...няма начин.Другият месец ще си ходим.
Как сте всички?Оздравяха ли децата?
 Hug

# 203
Дани много жалко,4е няма дълго да се вклиу4ваш в теми4ката,сигурно съвсем ще замре Rolling Eyes
На борсата и аз си мисля,4е малко няма смисъл,аз се записах в понеделник,но по скоро,колкото да отбия номера.Но има 4астни трудови борси,аз съм се записвала и са ми намирали работа.
Времето и тук е същото  ту вали,ту е слън4ево,не смея да изляза с малкия,4е да не ни завали.
Дани още си вла4и хремата,не питайте как му 4истя носа,с писъци и ревове,сигурно и в ссъседния блок ни разбират и покрай тия зъби спи много лошо,тая нощ от 5 до 7 4аса ми е будувал,ве4е и втория кътник ми драска,с нетърпение 4акам да избиват вси4ките,4е да мирясаме.

# 204
Здравейте моми4ета....времето се оправи и сме само по вън   
В4ера празнувахме гергъовден в къ6ти с едни приятели та днес махмурлуваме Joy
Дани  ни6то не губи6 като се запи6е6 в борсата....пък все може и късмет да има6....колкото по ве4е възможности по добре...И това за оставането ми е много познато...
До сега съм била 2 пъти в Турция така с договор...и съм 4акала с нетърпение да ми свър6и за да се прибера....и не минава и 1 месец и отново ми се връ6та....
За 6тастие или не.....от тук не сме мислили за връ6тане.. Thinking

# 205
Казват,4е който веднъж е бил навън после все си го вле4е.Не му се стои на едно място или по то4но в БГ/или там където и да е/
Няма ви никаквиииииииииии.И тук времето е 4удесно,но аз пак съм на работа.Ще по4ивам утре,но пък имам толкова работа по държавни у4ереждения,4е май щеще да си е по добре да съм на работа.
Нашата фирма май ще фалира,ве4е се 4уват слухове за уволнения.....
Дани,запиши се на борсата...нищо не губиш.Не ти плащат осигуровки така 4е смело....все нещо може да изско4и.Но не 4акай само на това.
4естит ви празник на вси4ки.
Целувки.

# 206
  • Стара Загора
Здравейте на всички.
Може да се запиша на борсата, но мисля успоредно с това да се запиша и в частна борса и по вестник (обяви), та се надявам все нещо да изскочи.
Другата седмица или по-другата спираме интернет и дом.телефон.Отворих тема да попитам, като писах, че няма да влизам 2-3 месеца и ми отговориха, да не се притеснявам, профила ми няма да бъде изтрит.От това се зарадвах много.Като се върнем в БГ (живот и здраве и Дай Боже), ще ви пиша задължително, НО ще очаквам да намеря темата в първите страници, а да не я търся много!
Та така, оставаме само с мобилните телефони.Още не знаем точна дата на пътуване, но ще е между 21 и 26 юни.
Един майтап-бяхме пратили предизвестие до хазяйката и агенцията, че напускаме квартирата.От агенцията ни се обадиха (преди месец и половина-два и ни казаха, че всичко било наред и сме спазили договора, който гласи, че трябва да предупредим 90 дни преди датата на напускане.Нямало проблеми, всичко било наред.И вчера-звъни телефона и ни търсят.Закона бил променен миналата година, юни и трябвало да предупредим 4 месеца предварително (а договора го бяхме подписали преди юни-мисля, че беше февруари и тази промяна идва след подписването на договора).И хазяйката казала на агенцията, че не можем да напускаме, а трябвало да седим още #Crazy
Ходихме до агенцията и ни казаха, че трябвало да се консултират с адвоката си и щели да ни кажат какво е станало и да ни извикат.
Аз си мисля, че по договор имаме 90 дни, които сме спазили.След подписването на договора се променя закона, но ние не знаем нищо и нямаме анекс, прикрепен към договора.Т.е. си мисля, че хазяйката няма право да ни иска каквато и да е била сума пари като обезщетение newsm78 .Доре, я кажи ти какво мислиш?Пък и който е наясно.Пиши в темата и ми кажи, но според теб, лично мнение, не питай никой.Кажи ми какво е твоето мнение.

Hug За всички!Преди да спрем интернета ще пиша!!!

# 207
Дани,при заварено положение е валиден действащия в момента на подписване закон.Закона е променен ТАЗИ година.НЯМА анекс към това,което сте подписали предполагам МИНАЛАТА година.Срокът беше не 3,а 2 месеца предизвестие.Нашите договори са такива и са съобразени с новия закон.Така 4е моето ли4но мнение е да не плащате нищо.Най вероятно се опитват да ви прецакат отново.Кажи ми то4ната дата на склЮ4ване на договора и ако има клауза за срока за предизвестие.Знаеш,4е работя в агенция за недвижими имоти,нали?Така 4е няма страшно дори и да питам.Но в този слу4ай съм 100% сигурна.Обаждай се Wink

# 208
  • Стара Загора
Доре, точна дата не мога да ти кажа, но беше някъде февруари или март 2006 год.
Ако има нещо ще ти звънна.Сега чакаме само да се обадят от агенцията и да чуем какво ще кажи техния адвокат.

Къде се изгубихте всички? newsm78
 Hug

# 209
Мами португалки искам да ви попитам не6то. В4ера по новините 4етох за едно моми4енце на 3 годинки, което било отвле4ено в Португалие. Какво стана, намериха ли го, има ли не6то ново по слу4ая. Това е голяма трагедия, горките родители. Пи6е6е, 4е семейството са англи4ани, които били на по4ивка в Португалия. Следя новините, но не съм видяла не6то ново по слу4ая. Но пък и аз бях на работа цял ден, може и да съм изтървала не6то.

Разкажете, ако има не6то ново.

Общи условия

Активация на акаунт