Имаме си втора тема-ние португалките !

• 18 203
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
  • Стара Загора
Мами португалки искам да ви попитам не6то. В4ера по новините 4етох за едно моми4енце на 3 годинки, което било отвле4ено в Португалие. Какво стана, намериха ли го, има ли не6то ново по слу4ая. Това е голяма трагедия, горките родители. Пи6е6е, 4е семейството са англи4ани, които били на по4ивка в Португалия. Следя новините, но не съм видяла не6то ново по слу4ая. Но пък и аз бях на работа цял ден, може и да съм изтървала не6то.

Разкажете, ако има не6то ново.

Това се случва в Алгарве (южна Португалия).Според мен лично си е по вина на родителите (поне от това, което знам).Майката и бащата са излезнали на вечеря и са оставили дъщерята (която изчезва), на 3 годинки е и две момченца, близнаци, по-малки от момиченцето сами в стаята.Ходили са през известен интервал от време да ги гледат дали всичко е наред и на едно от отиванията майката видяла счупения прозорец.
Аз не съм чула никакви новини.Не мога да приема това, родителите да оставят близнаци (малки бебета) и дъщеричка на 3 години сами в стая и да ходят навън.
Дано да открият детето и да е живо и здраво Praynig .Ако има нещо, ще пиша в темата.

Доре, чакаме отговор в сряда.Тогава щял да дойде адвоката на агенцията и ще говорим.Днес ни размотаваха цял ден по телефона, накрая отидохме при тях и ни казаха, че отговор ще ни дадат в сряда.

# 211
Да наистина родителите са постъпили малко безотговорно да си оставят сами невръстни де4ица и май доколкото разбрах не е било заклиу4ено.4естно казано силно се съмнявам да я намерят Rolling Eyes,но с 2 ръце се моля искрено Praynig да намерят моми4енцето,много е тъжно,когато се слу4ват подобни неща Rolling Eyes

# 212
  • В голямото море...Живот
Не съм 4ула новината,нито по нашата нито по португалската ТВ,тая седмица все се прибирам след 20:30,а май и следващата ще е така #Cussing out
Моля се да го намерят детето Praynig,но......
Дани,про4етох новия закон и май няма да те зарадвам много.При договор без определено време предизвестието не може да бъде по малко от 120 дни,ако договора е за 6 месеца и е продължен без писмено известие от 2те страни срока е същия.Но...никой не ви е уведомил за излизане на новия закон,нали? Thinking.Предполагам,4е не сте упоменавали срок в договора.Ако е така,собственика е задължен да ви уведоми за всяка настъпила промяна.Май не го е направила newsm78
Май няма смисъл да ти пускам линка,но все пак
http://www.arrendamento.gov.pt/NR/rdonlyres/D293D94B-6648-4E75-8 … 2006_27_2_LAU.pdf
Про4ети artigo 1098,1099 и 1100
И като ви се обадят от агенцията ми се обади и на мен/ако искаш/.Можеш също да ми дадеш телефона им.
Лека ве4ер на вси4ки Peace

# 213
  • Стара Загора
Доре, в договора пише да предупредим 90 дни, ние предупредихме 98 дни.Даже ни се обадиха от агенцията тогава, да ни кажат, че са получили писмото и няма проблеми.И никой не ни е казал, че закона бил променен.Пък и щом е променен, трябвало е да ни предупредят и да направим допълнителна клауза към договора, а ние нямаме нищо.В договора пише единствено 90 дни, които ние сме спазили.
Благодаря ти много за помощта!  love001

# 214
Дани,то4но за това говорех.Фирмата и/или собственика са задължени при промяна да направят анекс към договора.Няма такъв,няма плащане Wink
Ти все пак ми се обади след като говорите с тях.

# 215
  • Стара Загора
ОК.Утре като говорим с тях (надявам се най-накрая), ще ти кажа какво е станало Peace

# 216

Здравейте!
Дани,това е ужасно,мислех,4е такива тарикати на дребно сме само българите Embarassed
Ще ни липсваш,като изклиу4ите нета,няма кой да ни побутва да спишем,дано пишеш от Бг,като мен,азв тази теми4ка съм редовна,както в никоя друга.
Това за моми4енцето е кошмарно гадно,имат вина родителите,но не мога да ги съдя в такъв момент,хората са си мислили,4е са в бяла ,европейска страна,но са пропуснали да се информират,4е то4но в тази страна отвли4ането на деца е много 4есто,фатален пропуск за тях.Дано Господ е с детето и помогне да се намери,майка ми се е разболяла,само гледа тв ,и 4ете по слу4ая и се скъсва от рев,много е емоционална на тази тема.Трагедията е истинска,дано оба4е има happy end,моля се от сърце!!!!
Много целувки на вси4ки.

# 217
  • Стара Загора
И една последна новина-променят ни датата на пътуване.Казаха ни, че трябва да тръгнем на 16юни и на 20 юни трябва да сме минали Българската граница.
Меди, много мило ми стана от това, което написа.И аз се надявам да имам възможност да пиша от БГи то да е много скоро.
 Hug

# 218
Дани,да се обадиш да се видим преди това...непременно Naughty
Тук съм да ви кажа,4е снаха ми тръгна току що да ражда...стискайте палци да е лесно,4е нали са 2... Praynig
Утре пове4ко новинки.......

# 219
  • Стара Загора
Доре, снаха ти сигурно вече е родила.Честито!Надявам се всичко да е наред Peace
Утре чакаме новини!

# 220
  • Стара Загора
Доре, извинявай, ама забравих-можеш ли да ми преведеш какво означават точките, които си посочила (artigo 1098,1099 и 1100)?Казва ли се някъде, че са длъжни да ни уведомят за промяната в закона, за да знаем точно какво да говорим с тях?

# 221
Не го пише изри4но в тези алинеи,това са само новите промени в закона.Но е задължително да бъдете уведомени за каквато и да е промяна.Утре ще ти ги преведа то4но.
Още не е родила,няма контракции нито болки,казали са на брат ми да се приготви за около 8 4аса 4акане #Crazy.А и той ще асистира на вси4кото отгоре ooooh!

# 222
  • Стара Загора
Доре, новини за снаха ти?Роди ли? Blush

# 223
Ве4е да Party
Ракел е излязла първа около 7:15 с 2,380кг и Симон 20 минути по късно с 2,530кг.Снаха ми не е имала контракции и са ги вадили с вакуум.След първото бебе доктора е изкарал брат ми на вън.Горкия,цяла нощ не е спал а тепърва му предстои трудното.Да купи кошарката и другите неща,които оставиха за след раждането;племеника ми прави 6г в петък и иска празник;тъщата му идва в неделя..........Голям купон.
Дани,4акам да ми се обадиш.
Целувки за вси4ки.

# 224
  • Стара Загора
Доре, честито!!!
Да са здрави и много щастливи!

Да се надявам ли на снимки? Blush Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт