Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 30 112
  • 918
  •   1
Отговори
# 585
Ягодке, съжалявам. Sad Не е честно просто...

Аз днес бях при Станулов, за да съберем документите за фонда и уж да стартираме за инсеминация, но той отказа да правим. Обясни ми как нямало смисъл при нас (защото спермограмата е много добра) и какви са негативите от процедурата (имало по-голям шанс да се развият анитиспермални антитела).

И се оказа, че заседанието за фонда този месец вече е минало и сега два цикъла ще сме на домашни опити... Тъпо ми стана, защото имах надежда за успех с инсеминация и да не стигаме до инвитро...

Успях и да изкопча най-сетне предположение от него къде е проблема - "нещо генетично".... та ще се помъчим още тук и после Турция ни зове... Къде според вас е най-добрата ембриология в София, където може да се преодолее генетичен проблем?

# 586
Ягодке, много съжалявам. Все пак стискам палци за чудо!

Скрит текст:
По темата за мъжете - аз съм писала тук как ММ често ме хвърля в ступор с разни мега тъпи изказвания по темата проблеми и решения при бебеправенето. Наскоро повдигнах темата за инвитрото като опция, във връзка с това, че ако нещата пак се объркат и трябва да загубим още време, може да проучим вариантите за финансиране по фонда. Той не помня какво точно изръси, ама нещо беше в смисъл, че явно съм предпочитала да забременея инвитро вместо естествено, и как в инвитро клиниките правели много схеми за точене на пари без реално да помагат на хората. Естествено, доста се ядосах и спорът се заформи от раз. Аз преди години съм правила стимулация, защото замразявах яйцеклетки, та имам бегла представа колко е ужасен този процес. И като говорихме с ММ по темата, се опитах да му разкажа колко по-тежко и рисково е за жените инвитрото, във всеки един аспект, но като видях как продължава да не разбира, в един момент се отказах и реших да го оставя да отлежава за някой друг ден. 😀
Та, ако ще поръчвате чугунени тигани - един и за мен! 😀

# 587
  • На изток от Ада
Lorrain всичко ще е наред този път !
Патенце какво стана с яйцеклетката? Може би до казала, аз малко през ред чета тези дни...

# 588
Наси, благодаря, че попита. Имаме оплождане и чакаме до понеделник. Дай Боже, хубав бластоцист!
Ванила, ако имате финансови възможности, проучи Турция болница Мемориал- слави се с отлична ембриология! Аз темата "Станулов" съм я дъвкала навсякъде в bg-mamma! Добър доктор, но "ембриоложките" до него са Cold Sweat Scream  .....   Дори многократно са ме нападали, затова че си позволявам да пиша негативни коментари в темата на "Афродита". Докторът е изключително натоварен- свръх, бих казала....., пациентките му са стотици! Е, той не е слънце да огрее всички. Започна да прави пропуски. И това като го съчетаеш с лошия екип ембриилози- ти си прави сметката! Не визирам ембриолозите от Доверие- нямам поглед в/у тях. Тук визирам момичешкия екип биоложки, които заедно с него се преместиха.. ..

# 589
Patence, ти не прочете ли, че реално момичетата, с които се е преместил, са работили най-много в Афридита с него, затова си ги е привлякъл? Т.е. успеваемостта му е и благодарение на тях. Дойчев е най-популярното име, но реално много от работата са я вършили други. Аз лично пак ще отида при него, когато решим за второ.

За мъжете - такива са. Не чувстват нещата както нас, на тях рядко им е такъв "зор", както го усещаме ние. Най-малко, че нямат майчински инстинкт. Моят мъж все се дърпаше от процедури, щяло да стане естествено. Казваше, че няма какво да бързаме и да не се нервя, когато ми дойде. А сега елате да го видите с малкия - все казва, че е негов, гледа го с обич и гордост. Аз, разбира се, не спирам да му натяквам, че добре, че давах зор да се случи...

# 590
Може да е много тъп въпрос, но предвид минималната разлика между инсеминация и  естествени опити, как инсеминацията води до антиспермални антитела? Защото повече сперматозоиди достигат матката ли? Трябва да се поровя по въпроса. За добра ембриология не мога да кажа, Ванила. Доста субективно е това според мен и вероятно зависи от това какъв точно генетичен проблем е. Надежда примерно имат екип, който покрива много направления (генетици, имунолози, доста видове техники за обработка и подбор на сперматозоиди, т.н.), обаче като нямам личен опит с оплождане там не мога да си заложа главата, че са най-добрия избор в България за твоя случай.
И съжалявам, че пропускате 2 месеца, но ти пожелавам пък да това е да момента, в който да се случат естествено нещата, колкото и да не очакваш.

# 591
2402, няма да мога да го обясня добре, но до колкото разбрах при промиването на мъжкия материал се вкарват някакви други белтъци в матката, който съответно могат да предизвикат възникването на антителата. И шийката била най-добрия филтър за тези неща и допускала само сперматозоиди.

Редактирам се по темата с мъжете. Моя за голям късмет е абсолютно писано яйце и не мога да се оплача изобщо. Но тъкмо му казвам, че питам във форума къде е най-добрата ембриология в София и той “Ние на такова неща още не сме ходили, нали?” 🤣😇

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 19:53 от ВаНиЛа

# 592
И аз идвам да се оплача. След отлагане 2 месеца, за да чистим бактерия и задържан, днес имаше избързал фоликул 16мм (на ден 2) и висок естрадиол съответно. В бокса сме и този месец... Имам чувството, че всичко се скапа след неуспешния трансфер и антибиотика после. Имате ли свежи идеи как да ги вкарам тези хормони в релси? Пия витамин Д, Омега 3, Убиквинол, витамин Е, ашваганда, цинк, б комплекс, магнезий, инофолик. Не се сещам какво повече вече, а на всичко отгоре искат този месец да включваме синтетичен прогестерон - не виждам с какво ще ми помогне повече от циклогеста, но...

И по време на инсеминациите веднъж бях влязла в такава тъпа серия на задържани и избързали, но вече нервите ми явно са по-опънати и ми стана много тъпо 🤷‍♀️

# 593
Ванила, може би Станулов цитира това:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1806573/

И при мен не искаше много арт процедуеи, млади сме били (бяхме под 35), с лек мъжки фактор. Ама е факт, че аз естествено не забременях, нито забременях с обикновено инвитро, а с Икси. Според мен не иска да ти взима парите за инсета, но те са по-евтини от инвитрото и може да ги направиш, за да си спонсорираш инвитро по фонда. Колко ти остават?

# 594
Ние имаме 4 процедури вече (3 инсеминации и 1 инвитро) и с тях ще кандидатстваме. И затова не вижда смисъл да правим повече в нашия случай.

Ванеса, съжалявам. Нямам опит с тези проблеми, но не се ли вземат противозачатъчни за рестартиране на всичко?

# 595
Ванила, не се сърди, но и аз мисля като него.
Ще ви се получат нещата по един или друг начин, пропуснала съм защо с първото инвитро не е станало, но ти стискам много палци!

# 596
Strawberry, съжалявам много. Hug
И аз съм през телефона и потвърждавам, че е по-неудобно, та ще мина накратко с успех на всички този месец.
Това за инсеминациите не го знаех. И ние ги правим за фонда, че 4к+  ни идват в повече за едно инвитро без ясна причина за неуспех. Аз от тях не очаквам забременяване честно казано. После мислим да направим една заповед не ЕЦ ако ни одобрят и ако до края на годината няма бременност вече ще трябва да обмислим Турция по-сериозно.
Ванеса, много неприятно това отлагане все, дано ви е за последно.
Мой мУж и той е доста обран в емоциите, само казва "ще стане, не го мисли" и това е. Grinning Поне прави каквото се налага.

# 597
Ванеса, за пръв път чувам за “избързал фоликул”. Тоест е тръгнал да расте още преди Ц и реално той ще е доминантен, но докато дойде пик на ЛХ ще е презрял, а ако се предизвика ову по-рано, няма да е качествена яйцеклетката ли? Наистина не съм наясно и ми е интересно.
А аз този месец имах на 3ти ден два Ф в единия яйчник с големина около 8мм, което пак е много за 3ти ден, но не знаех, че е проблем.
Съжалявам, че така се е получило!

Ванила, аз мислих, че имате 2 инсета и 1 инвитро и ми се стори странно решението на докторът. Но щом имате общо 4, напълно нормално е да ви посъветва направо за инвитро, особено предвид вашата история. А и една инсеминация излиза над 1000лв, по-добре да ги дадете тези пари за чип и ПИД. Ще ви стискам силно палци! 🩷

# 598
Не съм сигурна, че и аз мога да го обясня. Случва ми се за 2ри път в "кариерата" и дори самите доктори не са единодушни. Днес ме гледаха двама - единят каза задържан от миналия месец (малко преди цикъл е започнал да расте), другият каза "избързал". Сигурно въпросът е като с яйцето или кокошката - дали хормоните са се разбили и от там и фоликулите или фоликулите са ми неориентирани и скапват хормоните.
Процедура със сигурност не може да започнем, защото естрадиолът ми е като за овулация. А какво ще се случи с този фоликул, още не знам. Предполагам ще нарастне и ще стане задържан и ще го топим с прогестерон.
Но понеже има много въпросителни, ще отида след 1 седмица на преглед да видим какво се случва и тогава да решаваме терапията.

Едит: малко преди цикъл да е започнал да расте е за "избързалият" по-точно. А "задържан" е неспукал се от минал месец.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 22:39 от vanesa_georg

# 599
  • София
патенце, силно стискам палци да е вашето ембрионче!
Венета, много странни фоликули... Сенкова на избързващите каза на онези дето са готови на 8 ден. Надявам се и за вас това да е последен месец пропуск!

аз в календара писан днес 1ви ден, защото се отприщи с пълна сила... все пак си мисля да проверя хормоните в понеделник и в зависимост от техните показания ще реша дали ще следя О с тестове.

Общи условия

Активация на акаунт