Две черти, ЧХГ в небесата, най-после ми е щастливо на душата ! ~бебеправене 616~

• 30 107
  • 918
  •   1
Отговори
# 600
  • Замък сред облаците
Ако се е отприщило вечерта, знаеш следващия ден броиш.

Ба маа му, за пръв път чувам че може да има такива фоликули тръгнали от края на преден цикъл. Много интересно, ще поровя по въпроса.

Edit: нищо не намирам за такъв фоликул (то е много важно и каква му е структурата, за да се определи истински ДФ ли е или изостанал), но за повишеният естроген си е базов маркер за НЯР. Ето тук накрая една от препоръките е при такива цикли да се премине към протокол за рестартиране на работата на яйчниците:
https://www.advancedfertility.com/infertility-testing/follicle-s … g-hormone-testing

Въпросният протокол (не знам дали у нас се прилага с това лекарство, тук се е продавало под името Лукрин депо): https://www.advancedfertility.com/blog/microdose-lupron-flare-pr … croflare-protocol

По отношение на добавките - ашвагандата бих я спряла - тя много бута половите хормони и форсира нещата, но няма точно измеримо клинично действие. Инофолика също много пушва яйчниците и тук малко зависи - ако без него по принцип много закъснява О, по-скоро не го спирай.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 07:31 от АА

# 601
  • Be realistic - plan for a miracle.
Моя приятелка имам забременяла с такъв фоликул “избързал”. Правили секс само веднъж въпросния месец, на първия ден след менструацията (да кажем 5-6 ден макс). След това същия месец повече секс - йок. Бяха връзка от разстояние.
Роди и дъщеря й е на 12-13 вече. Поредното бебе-чудо…

# 602
Сега като казвате се сетих - по коридорите пред кабинетите се бях заговорила с една мацка, която каза, че покрай разни хормонални терапии хормоните ѝ толкова се разбъркали, че овулацията ѝ настъпвала още докато е с М. Но не беше удобно да я разпитвам тогава.
В литературата изрично си пише, че може да се забременее при секс по време на М. Не се дават повече обяснения в общия случай, но може би се визират подобни аномалии в цикъла.

# 603
Аз съм имала избързал фоликул на една от инсеминациите. Не помня точните размери, но беше много голям за съответния ден. Доктора ми пуска хормони тогава и така насрочи инсеминацията кога да е. Каза, че може да има или да няма яйцеклетка в него, не се знаело, но да сме опитали - нямахме успех тогава. Аз нямах стимулации преди това, та явно се случва и без външна намеса.

So close, не се сърдя, и аз мога да се съглася с него, просто се бях настроила за друго и ми трябва време да се пренастроя. То ние преди да направим инвитрото, не искахме инсеминация, защото ни беше страх без ПИД да не се стигне пак до късен А. Но и с инвитро не стигнехме до ПИД, така че вече се примирих, че няма как да се защитим.

# 604
По повод О по време на М. 2023г имах киста на жълто тяло, т.е тръгна кървене 6-7 дни след О, ама като нормална М (5-6 дни продължителност), тъкмо ми свърши и на следващия ден почна отначало още 5-6 дни, като тогава веднага отидох на лекар и ми каза да чакам О след 2-3 дни и тогава на АГ му казах " значи все пак може да има О по време на М" и така..

# 605
  • Замък сред облаците
А, да. То реално тогава като при Ванеса О ще се пада на края на менструацията или ден два след нея примерно (сега върнах да видя мм на фоликула). Така има смисъл, ясно.
Инферия, имаш ли въпросните текстове? Единствено намерих че по всяко време между 5 и 21ден има 10% шанс от зачеване.

# 606
Е, аз тая работа със зачеването по време на цикъл я интерпретирам по-скоро, че (1) сперматозоидите могат да живеят по-дълго и (2) овулацията може да избърза, не е задължително тя да е още по време на кървенето. Сигурно и това е възможно, предполагам по-вероятният сценарий е кървене 4-5 дена да речем, възможно е последните и да е по-скоро зацапване, и примерно на 8ми ден овулация. При контакт на 5ти ден би било възможно забременяване.

# 607
  • Be realistic - plan for a miracle.
Според мен по време на цикъл никак не е благоприятна среда за сперматозоидите, точно обратно 😀 Та е още по-голяма мистерия.

# 608
  • София
АА, знам, обаче ми прави впечатление, че независимо, че е тръгнало вечерта следващият ден не е като първи като сила, а по-скоро като втори. Имам си го аз наум, че е тръгнало вечерта и на лекар бих го споделила, ама за моя информация си го оставих вчера. Интересното е, че болките този месец ми бяха едвам едвам усещаши се, което ме навява на мисълта, че О е била от ляво, сиреч тая моята уж пропускаща тръба нищо сигурно не пропуска. Което ме води отново на разсъжденията дали да не правя нова снимка, макар, че то и от това няма смисъл... абе чудя се къде да почукам та да изкочи нещо.....

# 609
За сперматозоидите не знам, ама на мен хич не ми е до секс в тоя период. Откровено ми е гнусно.

Не мисля, че от болките около цикъла може да се правят заключения за пропускливост на тръбите. Каква би била логиката?

# 610
  • Замък сред облаците
Shantall, пак го броиш като ден 1 днес. То си се изменя кървенето с годините. Преди примерно обилните ми дни бяха 3-4 ден, сега 1-2 ден и както описах надолу се измениха нещата съществено за мен.

Firebird, принципно зависи и от дължината менструацията, аз преди бях с 8 дни активно червено кървене примерно плюс още ден-два остатъчно кафеникаво. Сега вече са 6 общо всичките. Ако хипотетично една дама с подобна дължина на менструацията има толкова ранна О лигично да съвпадне с кървенето. Но тук нали давам един възможен хипотетичен вариант за забременяване по време на М.

On another note, промо в Кандиларов:

# 611
Аз нямам наблюдение за тези фоликули,  при мен са били ок като размер за дните, обаче наистина е странно. Мислих че е мит за жени, които забременяват по време на цикъл, както и цветната бременност също е мит..

Аз пуснах чхг и прогестерон и сега идва голямото чакане. Имам и нов тест от днес, ако на някой му е интересно. Марката е клиър чойс

# 612
Да, абсолютно, дължината на кървенето е много индивидуална. И аз съм си мислела, че ако съвпадне, може би е по-скоро при жени, при които продължителността е малко повече. Макар че съм си мислила, не е ли ако кървенето е по-дълго, обикновено и цикъла като цяло да е? Със сигурност не е задължително или твърдо правило, и за такива неща няма как да се обобщава, но доколкото съм говорила с приятелки, които са ми казвали подобно на теб 7-8 дена кървене, те имат и цикъл 30-35 дни. Тоест, теоритично, и в такъв случай би било по-скоро изключение ако нещо са се разбутали хормоните може би, или?

# 613
Аз с моето зацапване от истмоцелето имах кървене до 13ти ден на О понякога. Което пък почти съвпада с овулацията, но в този период успешна бременност заради кръвта в матката нямах. Не знам дали е възможно и дали средата е благоприятна изобщо в този период.

# 614
  • Замък сред облаците
Ами то организмът не работи математически и явно при някои жени, макар и малко, звездите се нареждат така че да се случат нещата. Въпрос на фактори.
Нали, търсим информация, проучвания, осланяме се определени уж доказани модели и все има ново 20.  

Иначе, Firebird, при мен беше при 30-31 дневен цикъл тогава с О на 16 ден обичайно (сега 28-30 дни при редовен). Но и преди съм писала, за мен причинатара за дължината на менструацията е била в стегната шийка - и адските менструални болки дето не минаваха без аулин и това влачене докато тръгне хубаво кървене. След раждането шийката се отваря леко при М, почти няма болки, забравих какво е да пия болкоуспокояващи (много рядко по 2 но шпа въобще за цялата М взимам сега). Естествено, това го установих покрай абортите, мога при спонтанен вече да опиша кога разпознавам че предстои излизането на сака и че до 2ч ще е минала тегавата част.

Общи условия

Активация на акаунт