На море в Турция - тема 86

• 60 264
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!
Аз също запазих 5 стаи в Sy Hotels.
Надявам се да ни хареса. Simple Smile

Супер! Ние имаме 2 стаи от 5 октомври.
Гледам от днес цените вече са по-високи. До вчера беше на страхотна цена.

# 256
  • Г.Оряховица
Аз също проверих за полет до Анталия за 24.05.25 в сайта на летище София и тогава има полет в 13.00 ч. / и в договора с ТО има същият час/с Пегасус , но си мисля, че нашият полет трябва да е чартърен , а не редовен,какъвто е този,вероятно! За чартърите дали има разписание?

Когато резервирах за 24.05.25г. в Турс клуб, агентката изрично ми подчерта,че полетът е с Пегасус.Затова предпочетох да резервирам при тях.

И ние сме с Турс клуб.

# 257
26 септември Simple Smile
Цената ще се повиши най-вероятно още.
Към момента все още се водят “ранни резервации”. Полета е с “България Еър”, агенцията Емералд.
Разбрахме, че хотела действително се предлага на по-ниски цени, отколкото  се предвижда да бъдат за следващия сезон. Обявен е вече и в Boking

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 18:31 от Ellinor*

# 258
Здравейте!
Тази година решихме да идем на море в Турция и се записвам в темата с въпрос коя дестинация че ми препоръчате и най-вече по кое време?
Можем да ходим само от Юли до Септември. Като Септември ми е много далече.
Знам, че се ходи Юни там, но не е опция за нас, защото няма да мога да взема отпуска тогава.
Навсякъде чета, че са някакви непоносими жеги, но освен Юли-Август други месеци не можем.
Насочила съм се към Бодрум, Алания, Сиде, Айвълък. Искам да е с агенция, самолет, не ми се пътува дълго с автобус. С дете на 8 ще сме.
Приемна всякакви акъли и препоръки.
Принципна съм се насочила към Белпрего Травел, защото имам позната в агенцията, а и са ми наблизо.
Емералд същи ми се виждат добре.

# 259
  • Пловдив
Аз препоръчват Онекс.Оператор са.Ако пътувате с тях дават отстъпки.Имат хубави хотели и са точни.Не са ми искали до сега доплащане за горивни такси за разлика от Емералд.

# 260
Здравейте!
Тази година решихме да идем на море в Турция и се записвам в темата с въпрос коя дестинация че ми препоръчате и най-вече по кое време?
Знам, че се ходи Юни там, но не е опция за нас, защото няма да мога да взема отпуска тогава.
Навсякъде чета, че са някакви непоносими жеги, но освен Юли-Август други месеци не можем.
Насочила съм се към Бодрум, Алания, Сиде, Айвълък. Искам да е с агенция, самолет, не ми се пътува дълго с автобус. С дете на 8 ще сме.
Принципна съм се насочила към Белпрего Травел, защото имам позната в агенцията, а и са ми наблизо.
От опита ми и вашите условия бих посъветвала в Айвалък, през юли, с Ориент 99. От тази фирма съм много доволна. Имах толкова много въпроси към агентката, че си мислих, че ще ме зареже и няма да ми отговаря. Разбират си от работата: изслуша ме, даде ми няколко идеи за хотели, аз като ги разгледах пак я разпитвах и накрая си избрах - това първия път. Всеки следващ път беше все по-лесно. Препоръчвам Айвалък, защото е много близко и дори с 8 годишно дете ще стигнете до там, без да сте усетили - пътуването с автобус може да бъде и интересно. И там през юли не е толкова топло, както в Анталия или Сиде...

# 261
Аз първоначално си исках Айвалък.
 Защото си го харесах от един сериал 🤣

# 262
Здравейте!

Caroline_Bingley правилно сте се насочила към Белпрего Травел много коректна агенция препоръчвам Ви я.
Препоръчвам Ви да се насочите към Кушадасъ там плажът и хотелите са по качествени в сравнение с Айвалък а не знам дали има със самолет, съмнявам се.  Най подходящото време за море в Турция е септември, не е горещо а водата е много топла. Най хубавите плажове са в Сиде и хотелите и обслужването са на по високо ниво спрямо  Айвалък и Кушадасъ.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 22:31 от Joniboy

# 263
При пътуванията ни към Кушадасъ или Мармарис минаваме през Айвалък. Не съм видяла такива хотели като тези, в които отсядаме. Там са малки хотелчета. Не, че е лошо, но е различно. Аз бих препоръчала Кушадасъ.

П.П
И да отбележим и тук новата придобивка това лято в Анталия - Butterfly World Antalya

Строителството на Butterfly World Antalya, мащабен център за екотуризъм, който обещава да се превърне в истинска перла на региона, продължава в Анталия. Откриването на комплекса е насрочено за юни 2025 г., като той ще се превърне в най-големия закрит пеперуден летен и тропически животински парк в света.
Този амбициозен проект ще пресъздаде атмосферата на тропическа гора, където гостите ще могат не само да се насладят на красотата на 25 000 пеперуди от 40 различни вида, но и да се потопят в невероятния свят на екзотичната природа.
Butterfly World Анталия Концепт
Комплексът се изгражда във формата на подкова, символизираща късмет, с живописен фонтан и басейн в двора. Това пространство ще бъде не само място за почивка, а истински център за отдих, съчетаващ образователни, културни и развлекателни формати.
Светът на пеперудите Анталия ще има:
•   20 000 тропически пеперуди от 40 различни вида
•   Тропически екзотариум – пространство с живи тропически растения, папагали, токанци и други птици, както и изкуствен водопад, два потока и езерце с шаран, който можете да захранвате.
•   Пчелин с кошери – туристите ще могат да наблюдават живота на пчелите и процеса на производство на мед.
•   Забавления и култура – в центъра ще има отворен амфитеатър с 900 места,
предназначени за представления и концерти.
•   Кафенета и магазини – на гостите ще бъдат предложени уютни зони за отдих, магазини за сувенири, бистра и сладоледени магазини.

Къде е Butterfly World Antalya:
Kepez District, Fabrikalar Mah., Шехит Баре Акабак Кадеси, No 7, Кепес, Анталия.
https://www.butterflyworld.tr/
+20 535 352 91 56
Този уникален проект ще съчетава екообразование, развлечения и отдих, което прави Анталия още по-привлекателна дестинация за туристи от цял свят.
Очаква се билетите да струват от 24 долара за деца и 36 долара за възрастни.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 10:10 от Daniela_Nikolova78

# 264
Здравейте. Някой може ли да даде по подробен и скорошен отзив за Asteria Family Resort Belek (Ex. Aquaworld Belek)? От тази година ли е под ново управление? Как е плажа много ме интересува?

# 265
Здравейте. Някой може ли да даде по подробен и скорошен отзив за Asteria Family Resort Belek (Ex. Aquaworld Belek)? От тази година ли е под ново управление? Как е плажа много ме интересува?

Преди 2 г. бяхме там. Плажът беше добър, пясъчен.

# 266
А става ли бързо дълбоко?

# 267
А става ли бързо дълбоко?

Аз лично не си спомням, но ММ твърди, че сравнително бързо става дълбоко.

# 268
Да, целия плаж там е такъв - едър пясък,  мътно море и бързо става дълбоко.
Ако това е същия хотел де - два пъти питах момчетата от Watersports до него - "Кой е този хотел?" и отговора беше MS Aquaworld.
Само че, този хотел е с доста лоши отзиви от края на сезона на миналата година. Ако обичате бързо да става дълбоко, вижте някой от другите хотели в района - плажът няма голяма разлика.
Хората явно много обичат бързо да става дълбоко, че да си ползват хилядите там надуваеми играчки, дето ако е плитко, ще удрят дъното - така че не можеш много да правиш дължини - но пък вечер към 8 морето се изпразва - и остават само момчетата от водните спортове - и вие, евентуално, да си плувате колкото си искате километри.

# 269
  • Пловдив
В Турция хотелите които са с хубав пясък и плавен преход се броят на пръстите на едната ръка.Няколко пъти сме писали за тях.Това са Камелиите в Сиде,Вон-Сиде и няколко около Антично Сиде.Иначе в Белек  и Лара пред няколко е по хубав плажа но бързо става дълбоко пред всички.А в Алания  и плажа и морето са най зле.За това и цените са най ниски там.

Общи условия

Активация на акаунт