На море в Турция - тема 86

• 40 906
  • 520
  •   1
Отговори
# 390
  • Някъде в Европа...
Имам следната чуденка, дали да търся някакви екскурзии от тук, преди почивката ни в Сиде, или да питам за екскурзии на рецепцията на хотела там. Ако някой си е запазвал нещо предварително, бихте ли ми казали във фейсбук ли да търся, или някоя платформа турска?
На търговските места около хотелите има офиси на местни фирми, които предлагат...

# 391
  • София
Прочетох няколко поста на мъжа ми, а той каза че ги пращаме в страната на Али Баба и разбойниците. Рязко се притесних.
Ако Турция е страната на Али Баба и 40 те разбойници, то тогава трябва да кажем, че България е страната на Али Баба и 80 те разбойници.
Затова че ако живеете спокойно в България не се притеснявайте толкова рязко.
И въобще не вярвайте толкова много на единични мнения за някакви страхотии, защото съм убеден, че центъра на Париж и Шанз Елизе са доста по-опасни отколкото Турция.
Повече от 20 години почиваме в Турция и опита ми не е само от Анталия, а и от доста други места.
Само преди седмица се върнахме от 16 дневно пътуване в Анталия и Истанбул. И нещата, за които се говори в поста на потребителката lana26 и които толкова силно са Ви притеснили не бих казал, че са ежедневие, а по-скоро са единични случаи.
Далеч съм от мисълта, че не са и се случили.
Напротив сигурен съм, че не само тя може да спомене подобни факти, но това важи за всяка една страна и всеки един град в света.
Всяка година купуваме от бижутерските магазини в Анталия, Алания, Сиде, Белек, Истанбул златни бижута и досега не се е случвало някой да ни пробута сребро за злато. Не ми се е случвало да ни пробутват и лекарства с изтекъл срок на годност.
Миналата година почивахме две седмици в Руби Платинум Сайн и Руби платинум спа ризорт и отлично познавам района, в който са и двете Гранади. Това е центъра на Авсалар и един от най-добрите райони за разходки и пазаруване извън хотелите в цяла Анталия. Няколко улици само с магазини и цени, които са доста по-ниски в сравнение с други райони на Анталия.
Никога досега не сме пазарували в брой с друга валута освен турски лири и никога не са ни казвали цени в евро без изрично да поискаме такива. А това че да посочени цени в евро е за улеснение на туристите, защото поне 80% от тях не могат да си превалутират бързо цената от лири в евро или долари, за да разберат дали е добра или не....
Така че спокойно изпращайте познатите си французи на почивка в Турция, защото милиони французи всяка година почиват в Турция.

# 392
Роже, сърдечно благодаря за този коментар!

# 393
  • София
Както вече  писах, запазих почивка за няколко семейства в Белек, Sy Hotels. Досега в  Турция не сме почивали. Били сме на остров да караме сърф и няколко пъти в Истанбул.
Преди дни обаче, запазих почивка и за свекърите с техни приятели. Защо ми трябваше да споменавам къде ще ходим?! Французи са и двете семейства (никога не са били в Турция). Четейки написаното трябва да им забраним да излизат от хотела. Прочетох няколко поста на мъжа ми, а той каза че ги пращаме в страната на Али Баба и разбойниците. Рязко се притесних.

Навсякъде го пиша, тука също ще го напиша. Не тръгвайте с отрицателна нагласа и не се самонадъхвайте месеци преди почивката. С добра компания ли сте, с правилните хора ли сте, дори в 3-звезден да сте, няма как да ви бутне мръсна чаша, паяжина в банята, одрано шкафче, или пък са не 20 манджи, а 15, или не са ви почистили стаята или сменили чаршафите не на втория, а на третия ден, сякаш вкъщи си сменяте хавлии и чаршафи всеки ден. Стига с тая дребнавост. Веднага давам 2 примера с мен:
1. 2022-ра прочетох точно три кофти отзива за хотел в Кушадасъ, който бях капарирал. Насрах се. Викам съквартирантката ще ме изяде, а тя е основния спонсор. Пусках теми хората да ми препоръчат друг. Исках от Версо да ми дадат отзиви от техни анкети на почиващи за тоя хотел, дадоха ми хората. Ми топ ъф дъ топ бяха всички. Не го смених. Ми да ти кажа това ми е най-добрата почивка в тоя хотел и понеже съм тъп тая година пак ще ходя в тоя "кофти" хотел за втори път.
2. Миналата година, Белек, Пайн Бийч, хотела е от средния клас, не е нещо уау, та там собствената ми жена знаеш ли какви кусури намери? Всяка вечер ама като под часовник в 17:45-18:00 и сутрин около 6 часа ято врабци ама хиляди кацаха на дървото на 5 м от балкона и няма да ти разправям какви конференции спретваха, кой къде ще ходи, кои ще ходят, поименно се уговаряха едва ли не. Това продължаваше около 15-20 мин ама буквално всеки ден. Една сутрин мислех да хвърля бутилка минерална вода по дървото, ама разума надделя, рядко ми се случва. Друго какво намери....нямало в банята увеличително огледало, пък в другите дето сме били имало....още какво не и хареса....мивката била много навътре и от ръба на шкафа до нея имало доста място и и било неудобно да се мие, вместо аз да се оплача, че не мога да се изпикая иди-дойди, ама тя.....кажи ми това нормално ли е? 23-та година пък една в Сиде беше намерила паяжина под мивката и беше страшна драма....мамка ти мръсна, чих го дириш под мивката да снимаш. Една друга преди години пък от улука течало вода на някаква снадка явно като валяло веднъж. Бахти нещастниците да блъскаш хиляди километри за да търсиш кусури вместо да излезеш навън да си пиеш пиенето, да си печеш трътката и да се забавляваш. Всякакви идиотщини съм чел...че на тивито нямало БГ канали, котките се катерели по шезлонгите, врабци ползвали ол инклузива от масите и много, много, много още.

Та така, малко по-широко скроени нека сме. Събирайте доброто настроение в куфарите и не влизайте в хотела с отрицателно отношение....турците са такова племе, че първо те гледат като приятел и гледат да ти угодят, не е като нашите все едно им влизаш в хола и искаш да ги окрадеш. Дълго е, но аз кратко не мога да се изразявам.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 12:44 от valerko

# 394
Благодаря и на Вас Simple Smile
Пътуваме доста, винаги сме опримисти, но сега се отнася за други хора, които искаме да си изкарат добре.
Роже, valerko - върнахте ми положителните нагласи!
Ще отседнат в Rixos Park Belek, не сме чели много отзиви, те си го избраха повече по снимки.
Хубаво лято на всички 🌊

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 12:05 от Ellinor*

# 395
Elinor*, изобщо не се притеснявай! Не можеш на всеки да угодиш, винаги ще има недоволни.
Според мен тъй ще им хареса, че после все ще искат да ходят. А пък и Rixos си е класа.
Преди 2 години като бяхме в хотел в Кемер ми направи впечатление, че има много французи.

# 396
  • Burgas, Bulgaria
Ние постоянно бродим из Турция.
Толкова гостоприемен народ .
И не само по курортите .
Редовно замръкваме по улиците..

Аз се чувствам по- спокойно там ,отколкото тук ,съвсем сериозно го пиша това.
Няма да забравя как се прибирахме с болни деца в колата. Спряха ни Жандармерия и като видяха и разбраха ,че децата са болни ,оцепиха колоната и ни пуснаха напред.

# 397
Елинор, не - Четох доста отзиви миналата година, и специално за Park коментарите бяха, че не бил на нивото на другите Риксос хотели
Да вземат хората Rixos Premium Belek. им кажи.
Но, като са французи, може би не са претенциозни и всичко ще им ОК. 
Има нов отзив от французи постнат на Park, но е за Premium Belek.

Ще отседнат в Rixos Park Belek, не сме чели много отзиви, те си го избраха повече по снимки.
Хубаво лято на всички 🌊

# 398
Благодаря!!!
Претенциозния е свекъра, за разлика от свекървата 😆
Обадих им се и мисля, че ще действат за промяна. Няма да е трудно.
Извинете, че ви занимах! Бяхте ми много полезни. 🫶

# 399
Пътуваме организирано с автобус. Освен договора издават ли други документи от агенцията? Миналата седмица доплатих, но сега се сетих, че някакъв ваучер май трябваше да получа.

# 400
На нас ваучерите ни ги раздават в автобуса,за да се избегне риска от загуба/забравяне.

# 401
  • Г.Оряховица
Здравейте! Предстои ни почивка в Сиде след 5 дни и имам следният въпрос : Къде в Сиде може да се намерят магазини за кожени якета и заслужават ли си цената,в сравнение с БГ. Предлагат ни екскурзия до фабрика за производство,но съм чувал,че там цените са по-високи отколкото в магазин. Ако някой има информация,моля да сподели.Благодаря!

# 402
В Чолаклъ има голям магазин на който май фабрика му викат, обаче цените са надути десяторно. Ще ви предлагат якета за по 3 000 и повече евро, после ще ви организират пазарлък с шефа за сваляне на цена. Има една камара устарели модели дори отпреди 10 години,  пак с луди цени. Изобщо не препоръчвам този цирк.  В същото време в мола видяхме якета по 300-400 евро. Търговци от този магазин налазиха хотелите в Сиде.Та ако ви водят там на повече от 300 евро не се съгласявайте.

# 403
Вече втори ден сме в Кушадасъ, Omer Prime. Днес цял ден на басейна и изгоряхме. Времето е страхотно. Група от 11 човека сме и се забавляваме на макс. Хотела е пълен, но не се усеща. На плажа още не сме ходили, басейните са студени, но пък това не ни пречи. Като приключи почивката и ще разкажа подробно.

# 404
Бихте ли споделили,по кое време пристигнахте,и кога ви настаниха и сложиха гривните?Чета из Гугъл коментари,че били много стриктни в това отношение.Направих запитване към тях,дали на място може да се плати за ранно настаняване,ако се случи посред нощите да пристигнем,но още чакам отговор.От 14.06 сме там.

Общи условия

Активация на акаунт