На море в Турция - тема 86

• 60 228
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Абе, весело да си изкарате, но да внимаваш, че после всичко трябва да се разказва във форума. 😂

Тази година в Грийн макс ние тримца сме си сами. 🙃 Нямам против да срещнем сънародници на място.

# 316
  • Burgas, Bulgaria
Хахххаа , сладури !
Всички да си изкарате страхотно.
Моята е далеч още ,първо трябва да изкарам сезонът тук ,да си посрещна и изпратя туристите и тогава  ...
Платихме .
Доверявам се на колегите от агенциите ,които препоръчаха Алхамбрата ,дано си запазим отношенията после 🤭🤭🤭

# 317
  • Някъде в Европа...
Честит Ден на труда!
Лелеее, неизвестно защо не съм се записала в тази тема, може би и в предната 😯😯😯

А те почивките чукат на вратата...

При мен почва обратното броене, точно след 1 месец тръгваме за Алания...

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 10:39 от AIR

# 318
Момичета, приемате ли нови попълнения?
Много спонтанно решихме днес да си организираме морска почивка в Турция в края на месеца (от 17.05 до 28.05 приблизително са датите). Предполагам, че ще е най-добре с тур агенция или греша? Предпочитам All Inclusive , полет от Варна, 2 възрастни с 2 тинейджъри (13 и 15), бюджет 1500-1800€ за 7 нощувки.
Можете ли да ми помогнете с предложения или трябва да “пооправя” малко бюджета? Не сме почивали в Турция от както имаме деца, та…не знам на коя агенция мога да разчитам, по-добре ли е да си организирам сама пътуването, въобще всякакъв вид информация ще ми е от полза 😊
Благодаря предварително на всички, връщам се да чета малко темата, дано намеря отговор на повечето въпроси.

# 319
*Мариана*, добре дошла! Този бюджет общо за всички ли е или на човек?
Аз винаги ходя в този период и много ми допада. Добре е да потърсите агенция, за да ви ориентира.
Тъй като ранните записвания почти приключиха, цените са доста нагоре. Бих ви насочила към Сиде. Има хубави плажове, а и цените не са лоши. Алания също, но е най-далече от летището.
Също така има хотели, които водят за деца младежи до 14,99 г.
Успех ви желая!

# 320
  • Luxemburg
*Мариана*, аз търся за 3ма човека (аз и 2 деца на същата възраст почти), но за 2000€ и нищо не открих. Явно трябва да приготвя 3000€ и почти съм се отказала. Ще гледам за Крит например. Не съм очаквала толкова скъпо да е станало.

# 321
Daniela_Nikolova, Ronicat, благодаря ви!
Рони, за същия период ли търсиш?

# 322
В момента сме в района на Сиде, хотел Oz Sui, селото е Окусджулар. За двама беше 2000лв  с полет от София. Мога да дам актуална информация за хотела.
- Пристигнахме на 27 април и до момента само днес не сме били на плаж/басейн, защото е облачно и много духа. Имаме три дни пълни плаж и един ден за два часа. Слънцето е супер, не е силно като лятото, но е перфектно за плаж. Водата в морето е студена, но въпреки това има хора вътре.
В басейна си влизат дори и деца, но все още не е моята температура за вода.
- Хотелът е 5 звезди и всичко е на ниво. Ако ще се търси недостатък, то единствения който мога да посоча, е липсата на разнообразие на плодове. Всеки ден предлагат само ябълки, круши, банани. Могат да включат и други плодове .
Всичко друго е отлично.
- Не е на първа линия, но си има целодневни шатъли до плажа, които да обявени на 20 Мин, но всъщност тръгват веднага като се напълнят и е много удобно.
В обобщение мога да кажа, че открих, че края на май ще е перфектно време за почивка е Турция.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 20:09 от Mimito_75

# 323
  • Велико Търново
Честит 1ви май! На нас ни остава месец и половина до първата почивка в Турция. Честно казано, след вашите коментари да си я отменям, заради кофти хотела, вече ме е страх колкото повече наближава.
Въпросът ми е в Сиде има ли аптеки и магазини на разположение, нали си е градче все пак. Винаги пътувам с минималнем брой неща, тъй като разчитам че ако нещо съм забравила мога да го намеря, но сега се зачудих и за това. Никога не сме били в Турция и наистина нз какво да очаквам.
Също така, допълнителни екскурзии дали ще могат да ми предложат от хотела, или да си гледам и търся аз самостоятелно от тук?
И последно, но все пак да попитам, някой с личен отзив за waterside хотел в сиде?

# 324
  • sofia
*Мариана*, вие сте си 4 възрастни, с този бюджет не виждам как ще стане. За четирима, със самолет, с полет от Варна поне  5000. Вижте някоя от Ефталиите, където 13 год. се води дете все още. Или LONICERA WORLD HOTEl, сигурна съм, че има и други , сигурно и по- добри варианти/ не че тези са лоши, според мен/, но трябва да вдигнете бюджета, или да минете на вариант с автобус.
Добър бюджетен хотел, некоментиран тук, в който бях преди две- три години е
ALAIYE RESORT & SPA HOTEL- на чудно място, не в нищото, с мнооого магазини пред самия хотел, с аквапарк, а вечерна анимация, добра храна, не е на първа линия, а на няколко крачки по един тунел от цветя, се стига до плажа, който доколкото си спомням беше съвсем приличен, имахме ужасни капризи в групата, но и те си изкараха добре. За толкова пари- толкова Smiley Всъщност е буквално до една от Лонисерите, не помня кой точно.
Скрит текст:

п.с. skk007, нямам много време, но се позачетох в отзивите за твоя хотел- https://www.google.com/travel/search?gsas=1&ts=GhwSGhIUCgcI6Q8QB … xUAAAAAHQAAAAAQDw,
че какво му е, я по- весело, сигурна съм, че ще си изкарате супер! И после да разкажеш! Допълнителни екскурзии на място в хотела, или местна агенция.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 21:06 от Tюркоаз

# 325
  • В.Търново
Вярно ли е, че в ръчния багаж не може да има течност повече от 100мл? Вода можело да се сложи в основния багаж...Какво мога да сложа в ръчния багаж тогава? Дамската чанта като ръчен багаж ли се смята или не се брои? Колко лекарства като количество мога да си взема в багажа?

# 326
Вярно е! Като мине проверката може да си купите вода от безмитната зона, около 3 евро. Дамската чанта може да не е ръчен багаж, но пак зависи дали ще се заядат и колко е голяма. Вода в основния багаж е излишно, защото винаги можете като слезете от самолета да си купите.
В ръчният багаж не може да има ножчета, пили и др. режещи предмети и течност над 100 мл. Макар, че на връщане към България съм забравяла вода в чантата и е минавала. Лекарства съм слагала и в ръчния и в чекирания и не съм имала проблеми.

# 327
  • В.Търново
Благодаря!

# 328
В ръчния багаж може да има течности до 1 литър, но в разфасовки не по-големи от 100 мл. т.е. до 10 неща по 100 мл.

# 329
  • Някъде в Европа...
Вярно е! Като мине проверката може да си купите вода от безмитната зона, около 3 евро. Дамската чанта може да не е ръчен багаж, но пак зависи дали ще се заядат и колко е голяма. Вода в основния багаж е излишно, защото винаги можете като слезете от самолета да си купите.
В ръчният багаж не може да има ножчета, пили и др. режещи предмети и течност над 100 мл. Макар, че на връщане към България съм забравяла вода в чантата и е минавала. Лекарства съм слагала и в ръчния и в чекирания и не съм имала проблеми.
Може и да не се купува вода вече, има "чешмички" за пълнене, просто в ръчния багаж си носете празна пластмасова бутилка..

Общи условия

Активация на акаунт