На море в Турция - тема 86

• 52 894
  • 683
  •   3
Отговори
# 360
Здравейте! На какво разстояние е плажа от GRANADA LUXURY HOTEL BELEK?
Какъв е самия плаж? Пясъчен? Бързо ли става дълбоко?

# 361
Здравейте, видях че има хиляди теми и попрочетох но реших да питам директно тук.  5 приятелски семейства искаме да пътуваме около 10ти октомври със децата си. 3 от тях са между 1 и 2, 2 ще бъдат на около 2 години и едно е на 8. Бюджета на възрастен е около 1000 евро като естествено може да качим малко за правилното място.  За нас е важно да има детска площадка (защото са много малки за мини клуб), пясъчен плаж и първа линия за да можем да стигаме лесно. Също се чудя дали на тези дати ще може да вечеряме навън и да ходим на плаж? Благодаря много предварително.
Здравейте, ще се опитам да Ви отговоря накратко, всички хотели от среден клас имат детски кътове, площадки, басейни и пързалки. Хубави пясъчни плажове с плавен преход в морето има в района на Сиде. Има и хотели които
са на първа линия, това зависи от бюджета и избора на хотел. Около 10 октомври в Сиде още е топло и морската вода още не е изстинала, и още е подходящо за морска почивка и все пак е към края на сезона. Не сте посочили
вид транспорт който е определящ за бюджета, със самолет има само 7 дневни почивки като се губят първия и последния ден, Само самолетния билет е 600лв. Не съм сигурен но мисля, че деца над 2 години са с билет.
За избор на хотел вижте предложенията на агенциите турс клуб, ориент 99, белпрего и други според бюджета
и предпочитанията, като се гледа хотела да е по нов, в You Tub има клипчета откъдето ще добиете по пълна представа за даден хотел.
Тук може да видите температурите на водата в Сиде за месец октомври: https://seatemperature.info/october/side-water-temperature.html

# 362
Може ли линк към профила (група) на тоя човек от Белпрего.
човекът от Белпрего наистина пуска интересно съдържание, с хотели извън масовите и доста подробна информация.

# 363
  • В.Търново
човекът от Белпрего наистина пуска интересно съдържание, с хотели извън масовите и доста подробна информация.
И мен ме интересува.

# 364
  • София
И мен ме интересува.

Това е:
https://www.facebook.com/groups/874538883677912/?ref=share

# 365
Здравейте,миналата година м октомври в Алания температурата не падна под 27 градуса,на водата също беше толкова. Това е най хубавото време.Съчетава топла вода в морето и не такива горещини като предходните месеци.А между другото сутринта се прибрах от Кемер хотел Дабъл Трее-Хилтън.Не знам защо толкова години пренебрегвах Кемер, а той се оказа най-прекрасното място съчетаващо планина и море.Чудесен  малък хотел с много добре измислена концепция за хранене,забавленията нямаха край,предимно английски и немски туристи и не може без онзи руски цвят който където и да е ще се опита да развали настроението на гостите на хотела.Но като цяло това ми беше най-спокойната и релаксираща почивка в турция.

# 366
Кемер е страхотен! Природа и красота!
Аз много го харесвам.

# 367
  • Някъде в Европа...
Здравейте,миналата година м октомври в Алания температурата не падна под 27 градуса,на водата също беше толкова. Това е най хубавото време.

Аз не съм съгласна..
До миналото лято винаги съм ходила първа, втора, понякога и последна седмица на юни. Миналото лято реших, че освен втора седмица на юни, ще отида и първа седмица на октомври. Бях в един и същ хотел, та мога да направя точно сравнение...Ами няма нищо общо юни с октомври, беше ми за пръв и последен път октомври - рано се стъмнява - не може да стоиш на плажа до късно, сутрин не е така топло като през юни по същото време, т.е не може да отидеш към 7 ч на басейна; контингентът в хотелите е предимно пенсионерски, няма го онова закачливо лятно настроение във въздуха; персоналът е по-вял, анимацията е поорязана. Вярно водата е една идея по-топла, но пък времето не е така топло като юнското...
Това е и причината това лято да си заложа само на юнско море и вместо 2 едноседмични почивки, едната от които октомври, реших, че ще направя 12 нощувки през юни).

# 368
Е, да, октомври не е "сезонен" месец и слава Богу Simple Smile
Всички тези минуси ги има, придружени от не по малко плюсове...
Няма жега и не течеш като самовар през деня
Няма я лудницата от туристи, за тези, които търсят спокойствие...
... но го има купона във вечерните клубове, разбира се не в комплексите. Комплексите са пълен леш, персонала зле, орязано всичко, амортизирано, мирише на вехто...  но в клубовете и караокитата всичко е топ
Плаж-а... свободен и горещ в нужното време на деня, ние ходехме от 9 до 12 преди обяд и от 16 до 18, защото преди това е горещо, средата на октомври Simple Smile еми бях станал черен като сиганин Simple Smile с тези 4+ часа на ден под слънцето, аз повече и не искам, и не мога...
Вечерите са прохладни, не лепнат, леко якенце е дори приятно, не е за зиморничеви, но идва като приятен баланс към топлия ден Simple Smile
А цените... е, като си на почивка що да не се изтежкарееш и да пръснеш малко пари, ама що пък и да не минеш тънко Wink
Корабчетата от тези, с 3-4 палуби дето лятото е такъв гъч и мирише на поти вкиснала бира... октомври е яко с под 50% запълненост и спазарена цена от 25 лева... спрямо 50 евро в сезон Simple Smile
Ама то за всичко е така...
2024 почивката ни за 4 човека със собствен транспорт за 12 дена с почивки във Фетхие, Сиде и Алания ни излезе по-евтоно и по-яко спрямо 2023-а на ултра ол инклузив за 7 дена с автобус Simple Smile /на който никога повече през живота си няма да се кача/

# 369
  • София
Аз не съм съгласна..
Това е и причината това лято да си заложа само на юнско море и вместо 2 едноседмични почивки, едната от които октомври, реших, че ще направя 12 нощувки през юни).
Напълно поддържам решението ти и всичко, което си написала за юни. Ние вече повече от 10 години почиваме по 13-14 дни само през юни, най-много до началото на юли.
Преди няколко дни се завърнахме от едноседмичната ни почивка в Етно Белек. Резервирайте смело. Супер хотел! Един от трите най-добри хотели, в които сме почивали досега в Анталия

# 370
Здравейте! Влизам с питане за хотел за почивка около коледните празници. Искам да има много топли (не като количество,а много топла вода) басейни и отлично спа (масажи,сауни, парни и Арома бани,и др). Планувам да пътувам с дете на 13,така че ако има забавления за пораснали,ще са ни много добре дошли,за да минимизирам седенето на екран. Ако е на пешеходно разстояние от забележителности,съвсем ще е добре. Планирам да се самоорганизирам,но ако има добри оферти от агенции,ще погледна и тях. Много благодаря за препоръките предварително. Hug
Не съм написала ценови лимит,защото съм малко импулсивна и ако хотела ме впечатли силно, съм склонна да направя компромис с евентуалните ограничения които съм предвидила. Но все пак да дам 5000 лв за настаняване. Забравих-търся изхранване all inclusive и по възможност качествена и разнообразна храна. Мисля че Роже преди години беше дал списък на хотели с отопляеми басейни,

# 371
  • В.Търново
Благодаря! Оказва се, че съм в тази група. Grinning
Като ви чета за времето и наистина се притеснявам какво време и море ще заварим от 20 май в Алания. Weary

Тия полети кога най-късно ги потвърждават? Да не е да ни кажат часа два дена преди тръгването.....

# 372
Нелка, и аз благодаря за линка.
Русалка, вие нямаше ли да летите с редовните линии на Пегасус? Не ги променят. (обичайно).

# 373
  • В.Търново
Това пише на страницата за Алания. Но агентката каза, че ще ми потвърди часа на полета като наближи.
Във вторник:
*Полет №PC 5544: София – Анталия
излита от летище София в 12:00 ч., каза на летище Анталия в - 13:45 ч. (место време)
*Полет №PC 5543 Анталия – София
Излита от летище Анталия в 09:20 ч., каца на летище София в 11:15 ч. (местно време)

# 374
  • София
Като ви чета за времето и наистина се притеснявам какво време и море ще заварим от 20 май в Алания. Weary

Тия полети кога най-късно ги потвърждават? Да не е да ни кажат часа два дена преди тръгването.....
Не се притеснявай, морето ще е 23-24градуса, басейните ще са още по-топли, а на въздуха ще е около 27-30 градуса на сянка. Преди две седмици като отидохме в Белек водата беше 21 в морето и 22 в неотопляемите басейни. В отопляемите между 29 и 31. Температурта на въздуха беше 22-23 градуса, а аз се върнах толкова изгорял, че вече се обелих, готов съм за юнското море.
За полетите също не се притеснявай. Те не са чартърни, а редовни полети на Пегасус еър. Така че няма да има промяна в часовете. Може само да закъснее полета , ако самолета от Анталия кацне по-късно от предвидения час, но няма да е нещо фрапантно, тоест от обяд към вечерта.
Като летяхме преди две седмици за Анталия се удивих, че самолетът е препълнен, а то се оказа, че туристическите агенции го пълнят с организирани туристи. За предпочитане е пред чартъра, който може да си варира с часовете както си иска, а и самолетите на малките чартърни компании са доста в по-окаяно състояние от тези на Пегасус.
Така че лично аз ако трябва да пътувам с агенция бих предпочел тези,, които ми предлагат полет с Пегасус.

Общи условия

Активация на акаунт