На море в Турция - тема 86

• 60 193
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Миналата година започваше в 21:00
Много е хубаво, заслужава си да се види

# 466
Благодаря!
Питането ми е в кои дни е пълно, а не кратко представяне.😊 Чела съм за събота и четвъртък,  но не съм сигурна.

# 467
  • Варна

по обяд и до към 3 надвишават 30 , понякога и до 35 - водата около 25 и постепено пада
Чудесно,  правя утре резервация Hug Благодаря..
Хотела е случайно избран, с мъжа ми ще сме само.Затова се спряхме на 16+ хотел, малко релакс.Ще споделя на есен..

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 13:23 от Vessi_to

# 468
Здравейте. Януари месец си запазихме Royal Atlantis Icon Side за октомври, само хотел. Билети си купихме със самолет от Букурещ до Анталия. До скоро следях страници на хотела във фб, по-скоро създадени от бъдещи туристи. Хотела щеше да отвори на 1.05, след това на 01.06 и вече не виждам надежда за октомври. Утре ще звъня в агенцията, но не ми се иска да отказвам, а по-скоро да сменим хотела. Та въпросите са ми няколко Simple Smile има ли и други с резервация за този хотел и какви са ви нагласите? Дали ще отворят въобще през 2025 г.?А втория ми въпрос е свързан с препоръка за хотел, с две малки деца сме( 4 г. И 7 г.) Билетите са за октомври до Анталия, така че това ще е района и периода. Благодаря предварително за отговорите.

# 469
Здравейте,

Някой има ли отзиви за Granada Luxury Red хотел? Най-вече ме интересуват 3 неща:
Трансферът много ли ще е дълъг /на 110км от Анталия е/
Плажът и басейнът ми се струват твърде малки, дали има места за всички, или е битка за тях рано сутрин
Има ли места за пушене или в целия хотел е забранено пушенето

Предварително благодаря за отговорите

# 470
Разходка до Land of legends:
От нашия район с хотели (Greenmax, Megasaray, Crystal tat beach...) до Кадрие,  съответно и до Легендите хващате бус 23 (тук.нар. долмуш). Цената е 1 долар на човек, плаща се на шофьора на слизане. Шопинг ареата е голяма, подредена и много приятна за разходки. Пеещите фонтани гледахме в 21 ч.

Самото шоу започва след 22 ч. Позиционирайте се срещу замъка, където е впряга на кончетата с каляска:

Долмушите движат до 12ч.
Цената с такси е 10 долара.

Сега се чудя дали долмуш пътува до Белек център, от къде се хваща и на каква цена. Ако някой може, да помага Wink

# 471
Трябва да отидете до Кадрие и от там да вземете долмуш до Белек.

# 472
Така направихме. От Кадрие за Белек и обратно - долмуш номер 22. Цената пак е долар/евро на човек.

# 473
Здравейте и от мен. През юли ще бъдем в хотел Orfeus Queen в близост до Сиде. Искам да попитам бил ли е някой в този хотел и какви сая отзивите за него. Освен това с какъв транспорт да се придвижим от хотела до Land of legends и обратно някоя вечер. Благодаря предварително!

# 474
За "Папилон Зюгма" - почивали сме 2 пъти, искахме и 3-ти, но цените бяха доста високи. Територията е малка, да, но всичко останало е на много високо ниво. Имат "Бирена къща", където през деня може да се пие бира /качествена/, с разни снаксове, една вечер вечеряхме там - бира + наденички + още неща. Уискито им също е много качествено. За мен е добър избор и.

# 475
Green max, Belek, 01.06.-08.06.2025 г.

Обикновено правя заключителната си равносметка в края на поста, но тук ще направя обратното.  Започвам с извода и, който не го устройва, направо да подмине и да не си губи времето. Та... хотелът е бюджетен вариант за посещение на район Белек. Ако търсите лъскав и ефектен хотел, то този не е за вас.
Резервирах още през есента на добра цена и нямах големи очаквания. Централната хотелска база е доста стара. Дограмата е за смяна, стаята е вехта и малка, банята е малка, а душът е във ваната (което по принцип хич не харесвам).

Терасите се водят тип френски балкон, т.е. колкото да има къде да си простре човек мокрите бански и да изпуши една цигара. Гледката обаче е страхотна,  чаках я цяла година:

Но... колко ли пък стои човек в стаята😄
Лобито:

Храната в основния ресторант е хубава - пилешко, телешко, риба, агнешко... организират тематични вечери:

Отделно има ресторант до плажа, корнер за хот-дог и бургер, печени картофи с плънка, корнер за гьозлеме и суши-корнер от 12.00 до 16.00 ч. всеки ден. Корнер за сладолед работи в същия часови диапазон. Бар на басейна, денонощен лоби бар и бийч бар предлагат наливни продукти на Пепси, хубави коктейли, алкохол, ядки.
В понеделник на басейна имаше пяна парти.

На басейна винаги има свободни шезлонги, но водата в него ми беше студена. Обслужват младежи с ролери.
На плажа шезлонгите не достигат - запазват се рано. Аз ставам преди 7 и тичам по плажа, та за нас не беше проблем, но, ако бяхме с компания и стояхме до късно, щеше да е друга картинката 😊 Плажната ивица пред хотела е добра, имаше ивица дребни камъчета при влизане в морето, но после дъното е пясъчно.

Има малък кей с тента и шезлонги, тераса за скачане в морето - като родител на тийнейджърка, това ни беше много важно, не ме питайте защо 😁 Леки и много приятни пързалки, нищо екстремно, и-де-а-лни за мен😁

Водата в този басейн беше с много приятна температура.
Та, страхотно си изкарахме, не ми се тръгва утре, ама трябва🤣
Ходихме до Легендите няколко пъти, веднъж до Белек. С добра оферта пак бих дошла, но може би в сграда Зевс, която изглежда нова, точно зад хотела е, но... няма гледка.

Приятна почивка на всички!
Събирайте спомени и споделяйте впечатления!🥰

# 476
  • Варна
Доколкото знам има и вили. Там дали стаите пак пак се нужадят от ремонт ?

# 477
Има, но нямам идея как са стаите там. Сградата Зевс на външен вид ми се видя най-нова, с нормални тераси, със столчета и масичка.

# 478
  • В.Търново
Почивката ни беше в Роял Гардън Бийч, Конаклъ/ Алания/  от 20 май до 27 май, полет от София.
https://www.doris-bg.com/bg/holiday/851/pochivka-v-alania-7-nosh … oyal-garden-beach

Полета беше от 12:15 на обяд, в хотела бяхме към 17:30ч.
Хотела се води 5* новия корпус, но ние бяхме в корпуса през пътя, с гледка към аварийното стълбище и задния двор, който мисля се води 4*.  Джамията беше срещу терасата ни и се чуваше всичко. Grinning
Стаята ни бе прилична, фамилна стая с две стаи, голяма тераса, пода не добре почистен, чорапите ми станаха за нула време черни, леглото на сина ми въобще не беше застлано с чаршафи и без кърпа. Пиколото срещу бакшиш обеща, че ще предаде веднага, но след час отидохме да си поискаме чаршафите. Мини бара се зареждаше всеки ден с безалкохолно, студен чай и 3 големи води мин.вода. Без течен сапун или гел в банята, само тоалетан хартия. леко износена база, но не фрапантно.Терасата въобще не я почистваха.
Общи части, басейни, ресторанти, барове много добра хигиена, много добро обслужване, на всяка дупка персонал.Шезлонги на басейни, плаж всяка вечер се миеха с маркуч, плочките покрай тях с машина. Бечупречна хигиена навсякъде. Не много разнообразна храна, но много добре приготвена.Сладоледа им не ми хареса.
Още на следващия ден се подхлъзнах сутринта на басейна и седнах по дупе като си обърнах лошо палеца на ръката и се наложи да активираме застраховката. Комуникацията с турска страна беше по-трудна по Вайбър, но ми изпратиха екип и със съпруга ми ни откараха в някъкав медицински център, който беше в един блок. Отне може би 2-3 часа. Малко тегаво беше , докато чакам. Качиха ме в блока отзад  на 3 тежа в някаква импровизирана стаичка с мобилен рентген, където ми направиха 3 снимки на ръката без да има параван или отделение за жената, която снима. Едни забулени от глава до пети бяха. Контактувахме на руски. Докторката така и не ме прегледа, само ме пита дали ме боли.Бинтоваха ме с ластичен бинт толкова стегнато, че ми посиня пръката и се наложи още в колата навръщане да си го размотая и сложа сама наново. Изписаха ми турски вариант на Диклак хапчета. Не си ги купих. Отидохме на екскурзия с кораб. Беше много хубаво, закараха ни до пристанището на Алания, добра организация имаше, с включен обяд-не ми хареса, безплатно кафе и вода. Не спираха да пускат Азис и Галена на кораба. Grinning
Морето пред хотела наистина е отвратително, много дълбоко, камъни, и като стъпиш краката ти потъват до глезена. Водата може би на 21-22 май беше към 22-23гр, но слудващите дни като че ли стана 24гр. Въздуха беше 30гр, но се усещата като 35гр, влажност на въздуха около 68% последните дни.
Бяхме веднъж на алакарт италиански ресторант, бързо беше обслужването и вземаха чиниите ни много бързо, дори взеха едната чиния на синът ми без да е приключил. Личеше си, че искат бързо да приключат.
Като цяло хотела не е някакъв лукс, среден клас е. Много зеленина, поддържани градини, басейните чисти, на пързалките спасителите бяха стриктни и следяха за нередности.
Анимация имаше, но не беше кой знае какво впечатляващо. Да, стараят се хората, но хотела е по-скоро среден клас. За нас не беше проблем.
В договора ни пише, че при тръгване може да заявим сух пакет, ами не знаеха за такова нещо в хотела. Писах на агентката в България, каза да си нагласим нещо от вечерта. Flushed Само не ми беше ясно с тия манджи какво трябваше да си нагласим за следващия ден за изпът.Сутринта ни взеха в 4 сутринта, при което първия и последния ден ги загубихме в път. Полетите бяха с кофти часове.Двойката , която на тиване ги оставиха последни след нас навръщане вече се бяха качили и се водихме с тях до София. Бяха със същата агенция и не бяха доволни от хотела, който са им предложили уж за много добър и бяха разочаровани. Техния хотел беше Kaia Coracesium.
като цяло сме доволни от хотела, от плажа не. Категорично, но заради смяната на резервацията нямахме избор. Преглътнах го. Аз бих препоръчала хотела за хора като нас, които не са ходили до сега в Турция. Алания е красива, много подредено, страхотни градини, лаеи, тротоари. Красиво и подредено!
Магазинчетата обаче около хотела покрай хотелите отказваха плащане с карти, стоките бяха без цени, а където има са в евро. Цените са много високи. Локума, който си купихме беше за 1кг 37 евро. Имаше 2-3 мола наоколо, там с карти можеше да се плаща, цените бяха в турски лири и можеше с карти. Турците са големи тарикати и така те хващат, че не можеш да се откъснеш от тях. Много са нахални търговците. Прилагам малко снимки.
Скрит текст:

италиански ресторант

5* корпус

разходка с кораб

# 479
Здравейте момичета ! Почивали ли сте в Дидим ? ММ тегли натама като ни предложиха хотел Аквасис , но аз като че ли се притеснявам , че хотела е в нищото и опции за разходка няма кой знае какви . Аз съм се насочила към Селектум Фемили в Белек , но в  клубната част има само стаи , а веднъж бях в клубна част и хич не бях очарована , та голяма чуденка . Някой има ли мнения за хотелите като цяло ?

Общи условия

Активация на акаунт