На море в Турция - тема 86

• 60 262
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Много благодаря на всички включили се по моя въпрос! Всяко мнение ми беше важно.
Роже, точно това прочетох на сайта на МВнР, обаче помня, че туроператорите имаха някакви изисквания, а не ги открих в старите кореспонденции. Затова и попитах.
Апропо, влизала съм в Турция преди години ден преди да ми изтече паспорта (от мое недоглеждане). На границата, служителят само ми обърна внимание да изляза преди да изтекъл. Друго нищо, като се изключи фактът че трябваше много бързо да приключа делата по които бях тръгнала.

# 616
Някой почивал ли е в района на Текирдаг? Има ли плаж, алеи за разходка? Не е популярна дестинация за българите и се чудя каква е причината за това.

В централната част на града, има плажна ивица и по-скъпи хотели.
В района на Odrys hotel, квартал Алтинова, което е на 2-3 км от центъра на Текирдаг, също има плажове.
До хотела е залепен голям крайбрежен общински парк Altınova Millet Bahçesi .
От другата страна на хотела също има плаж, крайбрежна зелена ивица и оформен парк.
Доколкото знам местните ходят на плаж извън града, има доста маршрутки. За центъра и извън града.
Altınova е квартал, в който има две джамии, много магазини, аптеки, заведения, тоест не е вилна зона.
Не е популярен, тъй като няма много хотели, няма и тълпи от туристи. Не е презастроено, покрай морето има жилищни сгради на 3-4 етажа, заведения, градинки.

# 617
Пиша нашият отзив за Selectum Family Resort Belek . Почивката беше от 23 до 30. Пристигнахме към 8 в хотела , като пътуването беше с автобус . На рецепция оставихме багажа и паспортите , за да ни регистрират и отидохме да закусим . Оставихме бакшиш в паспорта и в 10 вече бяхме в стаята . Територията на хотела е голяма и прекрасно озеленена . Жегата изобщо не се усеща . Бяхме настанени в Nature room . За плажът се преминава през мостче , но е адски близо - на снимки изглежда отдалечен . На влизане във водата има камъчета и бързо става дълбоко . Голям плаж с естествена сянка от палми + бохо чадъри . Практиката със запазване на чадър и шезлонг я има , но винаги има свободни . Въпреки това един от дните се изнервих и съобщих на гест рилейшън - абсолютно никаква реакция . Недопустимо е в 10 сутринта в басейна да има 10 човека , а резервираните шезлонзи да са 200. При първоначално влизане водата в морето се усещаше студена , но бързо се привиква . Има бар на плажа . От алкохолите пихме основно вносен - Chivas regal уиски . Бира има Efes бутилка .Безалкохолните са на Пепси, което за нас беше страхотен плюс.  В определени часове на бара на басейна сервират и фрешове . Аквапарка не е нищо особено или поне нас не впечатли. Вечер има представления , но ние така и не стигнахме до тях , както и дневните активности , тъй като основно бяхме на плажа , а не на басейна .  Имаше тематични вечери - италиянска , турска , азиатска , мексиканска , рибна , интернационална . Това , което не ми хареса лично на мен е , че масите отвън са доста малко , а вътре в ресторанта до такава степен е увеличен климатикът , че лично на мен ми беше доста студено . Има кът , където всеки ден правят гьозлеми . Доста вкусни бяха . Посещавахме и 24/7 а ла карт ресторанта . Пиците там са страхотни , но персонала куца . Уж пишат , а все забравяха нещо . Италианския а-ла карт също посетихме и там не е кой знае какво . Като цяло не е хотел , в който бих се върнала повторно и като цяло в последните години прави впечатление как всяка година нивото на услугата се занижава . Може би би си заслужавало в някой доста по - висок клас хотел , но и там цифрите са други, но определено догодина Турция вероятно няма да е нашият избор .

# 618
Бях в Турция през май и юни т.г. Вярно е че нивото на туристическата услуга се занижава, а цените растат.
Това е вътрешно турски финансово-икономически проблем. Огромна инфлация и обезценяване на лирата,
затънали в кредити, нестабилно управление.
Гледат да измамят туристите, независимо от коя страна идват.
В Анталия не ми хареса реновираното летище. Много лоша организация.
Била съм на 10 международни летища, но това е най-хаотичното.

# 619
Колко различни впечатления от летището - моите от юни тази година са само положителни. Нищо общо с миналата. За мен новият терминал е много добре уреден. Нямаше никъде объркване, чакане, объркване. Детето се забавлява на детския кът

# 620
  • В.Търново
И аз мисля, че по-бързо минахме през гишетата за проверки в Анталия, отколкото в София.

# 621
  • Sofia
Аз също не съм очарована от новия терминал. При майската ни почивка имахме "късмета" да сме на един от последните гейтове, първо висяхме над 20 минути в коридора, в чакане някой да се сети да отвори вратите, после започна голямото ходене. Толкова мръсни тоалетни лично аз виждах за първи път. Положителното беше, че докато препускаме по коридорите и минем паспортната проверка, куфарите вече се въртяха на лентата. На заминаване ми се стори някак по-добре организирано. За юнската почивка вече се бях подготвила за "голямото тичане", но кацнахме и излетяхме от терминал 1, който лично за мен е много по-добре организиран (може и да съм му свикнала).

# 622
Като заговорихте за летища, ние сме били 4 пъти с автобус и 2 пъти със самолет на почивка в Турция. За тази година пак решихме да е автобус. Не заради цената, а защото при нас със самолет губим изцяло първия и последния ден. Първия път,  след кацането имахме трансфер с бус от летището до хотела и пристигнахме в 22 ч. Дори нямаше къде да хапнем до другия ден. Не помня кой хотел точно. Взеха ни в 11ч. последния ден за прибиране. Втория път, миналата година в Бодрум, с трансфера, пристигнахме в 18:00 в хотела, а си тръгнахме в 11:30 последния ден.
Харесва ни с автобус. Особено ако не чакаме много на границата. Харесваше ми и когато минавахме с ферибот до азиатската част на Чанаккале към полунощ. Но и с новия мост става. В хотела съм сутринта, хапвам и плажувам като хората. Последния ден, с автобус преди 13:30 не се е случвало да тръгваме обратно, т.е. можем да обядваме спокойно. Няма ограничение на килограми в багажа. И е по-весело.

# 623
  • В.Търново
Да ви попитам за пътуването с автобус. Ако сте минали лечение с диагноза Дълбока венозна тромбоза, да речем около година след това, бихте ли тръгнали на такъв дълъг път с автобус?

# 624
Да ви попитам за пътуването с автобус. Ако сте минали лечение с диагноза Дълбока венозна тромбоза, да речем около година след това, бихте ли тръгнали на такъв дълъг път с автобус?
Този въпрос задължително трябва да го отнесете към лекуващия ви лекар! Тук не му я мястто.

# 625
Бих се замислила. Краката доста се надуват от пътя, но не знам дали за диагнозата е противопоказно. Има почивки с авробуса на всеки 2 часа за по 20 минути, но все пак си е медицинско състояние. Консултиране с лекар е моят съвет.

# 626
  • Sofia
Да, при самолетните почивки много често се случва да се губи от първия и последния ден, но комфорта и бързината на придвижване са несравними. Сутринта си пиеш кафето вкъщи, а в ранния следобед вече си на плажа. Както и да го смятаме, с двата часа по-рано на летището +1,20 ч полет + още 1,30 ч за трансфер, определено не са 20+ часа, колкото е пътуването с автобус. Без да включвам висенето по граници, което в сезона на почивките е често срещано. Да не говорим, че има и нормални полетни часове, както ни се случи тази година. При първата ни почивка излетяхме в 11 ч от София и към 14,30 бяхме в хотела. Полетът на връщане ни беше в 19,30 ч, като малко преди 16 ч. ни взеха от хотела. Това за мен са перфектните часове. На прибиране имахме предостатъчно време, включително за бърз плаж и душ, преди да освободим стаите. Никой не ти маха гривните, така че имахме достатъчно време за сладки приказки, кафе и леки напитки на прекрасната и прохладна тераса на лобито. Simple Smile При юнската ни почивка полетът на отиване беше същия, а този на връщане в 0.00 ч. Въпреки бонусът от цял допълнителен ден, който изкарахме на плажа, идеален за нас си остава първият вариант. Не мисля, че е нужно да споменавам, че след освобождаване на стаите в 9,30 ч, никой не ни спря достъпа до интернет, не ни махна гривните, оставиха ни картите за кърпите, с уговорката да им ги върнем преди трансфера. Все пак това е Турция, там всеки получава повече за парите си. Simple Smile Не искам да налагам мнение, всеки си избира най-удачния и удобен за него начин на придвижване, по-важното е да сме доволни от избора си и да ни е пълноценна почивката. Simple Smile Каквото и да си говорим, дори при сегашните цени, Турция и най-вече Анталия продължава да предлага услуга, която на малко места можеш да получиш, и е абсолютно несравнима с нашето черноморие, при равни други условия. Simple Smile Прекрасно лято на всички! 🌞

# 627
  • В.Търново
Благодаря FreakOnALeash, CarryIna!
Ние като летяхме за Анталия, полетите на отиване и връщане бяха кофти часове и загубихме двата дена. Първия ден от тръгването ни от В. Търново към софийското летище до пристигането ни в хотела ни отне 13 часа, на връщане ни отне 12 часа и беше изморително.

# 628
  • Sofia
Русалка, да, продължителността на едно пътуване много зависи от първоначалната точка. Съгласна съм, че градовете, които разполагат с летище са привилегировани пред останалите. Тръгвайки с автобус от София, само до границата за нас са допълнителни 4-5 часа, колкото приблизително ни отнема цялото придвижване до хотела. Затова и написах, че не налагам мнение, всеки избира най-удачния и удобен за него вариант за придвижване. Пътуването е част от почивката, независимо, кой вид транспорт си избрал, важното (за мен) е да си останал доволен, както от избора, така и от почивката. Simple Smile

# 629
И аз не заменям самолета за автобус. Тази година излетяхме малко след 8 ч сутринта и преди 11:30 ч бяхме в стаята (помня, че можехме да се възползваме от късната закуска, която е до 11:30 ч). На връщане си закусихме и частният трансфер ни взе около 8 часа от хотела, щото Пенисула решиха да ни взимат около 6:30 ч, а ние бяхме на 21 минути от летището.  По обед си бяхме в къщи и  успях да изпера и прибера всичко същия ден.

Като извод -никога повече BH Air

Общи условия

Активация на акаунт